rower1025 Opublikowano 29 Stycznia 2007 Zgłoś Udostępnij Opublikowano 29 Stycznia 2007 Ile było prochowni, szpitali wojskowych, koszar kawalerii i koszar piechoty w VI sektorze obronnym ? Chodzi tylko o liczbę obiektów... Odnośnik do komentarza Udostępnij na innych stronach Więcej opcji udostępniania...
Gość Matys Opublikowano 30 Stycznia 2007 Zgłoś Udostępnij Opublikowano 30 Stycznia 2007 2 prochownie i 1 koszary piechoty czyli 3, cociaz na niektorych mapach wogole tam nic nie ma zaznaczone:P Odnośnik do komentarza Udostępnij na innych stronach Więcej opcji udostępniania...
Gość Fortuś Opublikowano 30 Stycznia 2007 Zgłoś Udostępnij Opublikowano 30 Stycznia 2007 Koszary barakowe w Czyżynach dla piechoty. Magazyn amunicji nr.16 i nr.17 Mogiła (dwa baraki po 600m2 - razem 1200m2)Magazyn amunicji nr.24 i nr.25 Mogiła Bieńczyce (jeden barak 600m2, drugi 400m2 - razem 1000m2)Magazyn amunicji nr.26 Łęg (jeden barak 960m2) Magazyny amunicji w zewnetrznym pasie fortecznym Nr.12 Dłubnia, Nr13 Krzesławice, Nr14 Mogiła (wszystkie po 36,28 m2) Niestety o szpitalu nic mi nie wiadomo - nie było (?) Odnośnik do komentarza Udostępnij na innych stronach Więcej opcji udostępniania...
rower1025 Opublikowano 30 Stycznia 2007 Autor Zgłoś Udostępnij Opublikowano 30 Stycznia 2007 a ja pyatłem o magazyny amunicji ? :> Odnośnik do komentarza Udostępnij na innych stronach Więcej opcji udostępniania...
Gość Matys Opublikowano 30 Stycznia 2007 Zgłoś Udostępnij Opublikowano 30 Stycznia 2007 nie zapominajmy tez ze w kazdym forcie był blok koszarowy:) ale chyba w tm pytaniu nie o to chodzi. Ja zostaje przy mojej odpowiedzi. 2 prochowinie i 1 koszary piechoty, nic nie zostało do dzis. Odnośnik do komentarza Udostępnij na innych stronach Więcej opcji udostępniania...
rower1025 Opublikowano 30 Stycznia 2007 Autor Zgłoś Udostępnij Opublikowano 30 Stycznia 2007 Matys ma rację, jeśli chodzi o te bloki koszarowe ;) ale jeśli chodzi o samo pytanie to zobaczymy... czekam na odpowiedź Joli odnośnie tych magazynów amunicji ;) Odnośnik do komentarza Udostępnij na innych stronach Więcej opcji udostępniania...
Gość Fortuś Opublikowano 30 Stycznia 2007 Zgłoś Udostępnij Opublikowano 30 Stycznia 2007 Prochownie to archaiczne słowo używane dawniej - od chwili wynalezienia ładunków umieszczanych w łuskach nikt w prochowni nie trzyma prochu. Dlatego też od końca XIXw są magazyny amunicji, czasami zwane potocznie prochowniami.Dlatego też swoja odpowiedź podtrzymuję - wymieniłam magazyny i schrony amunicyjne, które też spełniały tą rolę - magazynowano w nich amunicję. Odnośnik do komentarza Udostępnij na innych stronach Więcej opcji udostępniania...
rower1025 Opublikowano 30 Stycznia 2007 Autor Zgłoś Udostępnij Opublikowano 30 Stycznia 2007 Tutaj otrzymaliśmy spis prochowni ;) owszem, bylo ich 3,tak jak koszar piechoty było jeden - to też prawda.Niestety nie chodziło o spis tylko o liczbę obiektów... dodam że szpitali wojskowych i koszar kawalerii było 0. Zwycięzcy więc brak :D Dowody na istnienie 3 prochowni są przedstawione tu: http://www.fortyck.pl/skarbiec_16.htm Odnośnik do komentarza Udostępnij na innych stronach Więcej opcji udostępniania...
Rekomendowane odpowiedzi