rower1025 Opublikowano 30 Marca 2007 Zgłoś Udostępnij Opublikowano 30 Marca 2007 tak jak mówiłem w SB... ołtarz Satanistów i Mistrzejowice... wtorek po świętach... rano - gdy jest najbezpieczniej http://forum.fortyck.pl/public/style_emoticons/default/smile.gif Odnośnik do komentarza Udostępnij na innych stronach Więcej opcji udostępniania...
Bartek Kocot Opublikowano 1 Kwietnia 2007 Zgłoś Udostępnij Opublikowano 1 Kwietnia 2007 MOze spotakamy się pod fortem mistrzejowice(mój ulubiony fort :oops: ).ja mieszkam pod fortem Krzesławice(brzydki :P ).Więc bardzo prosze :!: Odnośnik do komentarza Udostępnij na innych stronach Więcej opcji udostępniania...
rower1025 Opublikowano 1 Kwietnia 2007 Autor Zgłoś Udostępnij Opublikowano 1 Kwietnia 2007 powiem jeszcze raz ! wtorek po świętach... spotkamy się rano (godzinę ustalimy za parę dni)plan tajnej misji:[center:a1597941a0] Fort 48 Batowice ołtarz Satanistów i Fort Mistrzejowice... [/center:a1597941a0] pozatym ta tajna misja jest o 6 dni wcześniej niż 21 wyprawa KTK :P więc i tak to jest na twoją korzyść :P :P :P :bone: Odnośnik do komentarza Udostępnij na innych stronach Więcej opcji udostępniania...
Gość Matys Opublikowano 1 Kwietnia 2007 Zgłoś Udostępnij Opublikowano 1 Kwietnia 2007 :roll: to kiedy w końcu jest 21 KTK ? a co do wspolnego spacerku na Batowice, to myśle że spotkamy sie pod batowicami (np. gzdies na ulicy wawelskiej), a dopiero pojdziemy na mistrzejowice Odnośnik do komentarza Udostępnij na innych stronach Więcej opcji udostępniania...
Bartek Kocot Opublikowano 1 Kwietnia 2007 Zgłoś Udostępnij Opublikowano 1 Kwietnia 2007 dzięki z odpowiedz:D Odnośnik do komentarza Udostępnij na innych stronach Więcej opcji udostępniania...
rower1025 Opublikowano 1 Kwietnia 2007 Autor Zgłoś Udostępnij Opublikowano 1 Kwietnia 2007 może spotkanie blisko fortu jest dobrym wyjściem... :) ale ja myślę że najlepiej na pętli tramwajowej Mistrzjowice.. a z tego powodu że być może na tajną misję przyjdą osoby, które nigdy wcześniej tam nie były... (o tych osobach wiem tylko ja :mrred: ) pętla to taki punkt zbiórki na który nikt się napewno nie zgubi... a przez ten gąszcz osiedli... czasem człowiek się może zgubić :roll: zresztą mpk pod sam fort nie podjeżdża.... od pętli do fortu jest góra 300 m.... to chyba nikomu nie zaszkodzi...będzie więcej czasu na pogaduchy :mrgreen: Odnośnik do komentarza Udostępnij na innych stronach Więcej opcji udostępniania...
Bartek Kocot Opublikowano 1 Kwietnia 2007 Zgłoś Udostępnij Opublikowano 1 Kwietnia 2007 'fortyfikacje krakowskie broniły nasze miasto' a my sie tak odwdzieczamy za to .to jest nie normalne :mrred: Odnośnik do komentarza Udostępnij na innych stronach Więcej opcji udostępniania...
Gość Matys Opublikowano 2 Kwietnia 2007 Zgłoś Udostępnij Opublikowano 2 Kwietnia 2007 :roll: troche nie rozumiem, ale ok. Odnośnik do komentarza Udostępnij na innych stronach Więcej opcji udostępniania...
Bartek Kocot Opublikowano 2 Kwietnia 2007 Zgłoś Udostępnij Opublikowano 2 Kwietnia 2007 chodzi o to że forty nas broniły przed rosją a my je tak traktujemy(zaśmiecamy itd) :cry: Odnośnik do komentarza Udostępnij na innych stronach Więcej opcji udostępniania...
yay0 Opublikowano 3 Kwietnia 2007 Zgłoś Udostępnij Opublikowano 3 Kwietnia 2007 No wiesz, MY nie tylko ONI, czyli ci co nie wiedza co te forty robiły albo maja to dokładnie w dupie :) Odnośnik do komentarza Udostępnij na innych stronach Więcej opcji udostępniania...
Gość Matys Opublikowano 3 Kwietnia 2007 Zgłoś Udostępnij Opublikowano 3 Kwietnia 2007 ok, ok, ale tak troche w dziwnym momencie wypaliłes z tym tekstem, tak jakos nie pasuje do rozmowy, ale ok. nie zapomnaj też że Kraków nie był w tedy wolnym mistem i powiedział bym ze bardziej to Kraków bronił wiedeń :lol: ... ale to juz inne bajka... Odnośnik do komentarza Udostępnij na innych stronach Więcej opcji udostępniania...
yay0 Opublikowano 4 Kwietnia 2007 Zgłoś Udostępnij Opublikowano 4 Kwietnia 2007 no też mi sie wydaje ze austriaków my jako Polacy mało obchodziliśmy Odnośnik do komentarza Udostępnij na innych stronach Więcej opcji udostępniania...
Gość Matys Opublikowano 4 Kwietnia 2007 Zgłoś Udostępnij Opublikowano 4 Kwietnia 2007 na ten temat długo by można rozmawiać. Należy pamietac ze mimo wszystko to był zaborca choć najlżejszy, że było cos takiego jak rewersy demolacyjna i tak dalej, ale też trzeba pamiętać że wojaki które broniły TK w wiekszosci składały sie z polaków (w tym wielu baardzo znanych polaków). W takiej sprawie mysle ze trudno zając jednoznaczne stanowisko... Odnośnik do komentarza Udostępnij na innych stronach Więcej opcji udostępniania...
Krydo Opublikowano 4 Kwietnia 2007 Zgłoś Udostępnij Opublikowano 4 Kwietnia 2007 yayo, oj bardzo sie mylisz... poczytaj, a przekonasz sie, że byliśmy im bardzo potrzebni. Wystarczy tylko znac historie I wojny swiatowej i ilośc wysokich oficerów w armi austro-wegierskiej narodowości polkiej. A Gołogórski???,,, Odnośnik do komentarza Udostępnij na innych stronach Więcej opcji udostępniania...
Gość Matys Opublikowano 4 Kwietnia 2007 Zgłoś Udostępnij Opublikowano 4 Kwietnia 2007 żeby zglebic temat polskich oficerow w C.K armii możesz sobie poszukać ''W służbie cesarza i króla'' bodajże Rydla... :roll: kiedyś chyba był jakiś o tym artykul, ale nie pamieta gdzie, pewnie w Dzienniku Polskim Odnośnik do komentarza Udostępnij na innych stronach Więcej opcji udostępniania...
Bartek Kocot Opublikowano 5 Kwietnia 2007 Zgłoś Udostępnij Opublikowano 5 Kwietnia 2007 dobra ale chodziło mi o tych Polaków Odnośnik do komentarza Udostępnij na innych stronach Więcej opcji udostępniania...
rower1025 Opublikowano 5 Kwietnia 2007 Autor Zgłoś Udostępnij Opublikowano 5 Kwietnia 2007 wróćmy do właściwego tematu... :) wtorek - 10 kwietnia - Tajna misja - Fort 48 Batowice (ołtarz satanistów) i Fort 48a Mistrzejowice - (ewentualnie wejście do kawerny batowickiej jako dodatek) młodzież nie ma w tym dniu lekcji... a wszystkich dorosłych zapraszay do wyrwania się z pracy :D[center:9c26d2642e]także proponuję godz. 10.00 na pętli tramwajowej MPK Mistrzejowice :)[/center:9c26d2642e] potwierdźcie swój udział w tajnej misji ! :D Odnośnik do komentarza Udostępnij na innych stronach Więcej opcji udostępniania...
Bartek Kocot Opublikowano 6 Kwietnia 2007 Zgłoś Udostępnij Opublikowano 6 Kwietnia 2007 ja moze jade z moim tatą :P Odnośnik do komentarza Udostępnij na innych stronach Więcej opcji udostępniania...
Gość Matys Opublikowano 8 Kwietnia 2007 Zgłoś Udostępnij Opublikowano 8 Kwietnia 2007 o jakich polaków Bartku? tych z krakowa, ktorzy zostali ewakuowani z miasta? Z tego co wiem w krakowie na czas wojny nie wiele ich zostalo. A co do tego wyjscia, to ja sie pojawie na 90% :) ale można je było zrobic jakies pol godzinki wczesniej :) i jeszcze jedno, tak na osobności i OT, Bartek to co piszesz na swoim blogu to prawda? (chodzi mi o tą historie jak poszedłes gdzies z kolega i cie duch gonił i chciałes zabic kolege, i takie tam) :roll: Odnośnik do komentarza Udostępnij na innych stronach Więcej opcji udostępniania...
rower1025 Opublikowano 8 Kwietnia 2007 Autor Zgłoś Udostępnij Opublikowano 8 Kwietnia 2007 a ja nie wierzę w zabobony ! :mrgreen: :devil: :devilyellow: :mryellow: :bone: :bemused: :lord: Matys - mógłbym zrobić te pół godzinki wcześniej... ba ! nawet i dwie godzinki wcześniej :Dbo do miejsca zbiórki mam 600 metrów... ale niektórzy muszą dojechać z bardzo daleka... :P Odnośnik do komentarza Udostępnij na innych stronach Więcej opcji udostępniania...
Gość Matys Opublikowano 8 Kwietnia 2007 Zgłoś Udostępnij Opublikowano 8 Kwietnia 2007 wiem, bo ja tez z drugiego konca krakowa musze przyjechać.... ale co to za probem wstac wczesniej. A co do Bartkowych opowiesci to porostu nie wiem czy mam sie smiac czy płakać... Odnośnik do komentarza Udostępnij na innych stronach Więcej opcji udostępniania...
rower1025 Opublikowano 8 Kwietnia 2007 Autor Zgłoś Udostępnij Opublikowano 8 Kwietnia 2007 ma chłopak talent :D będzie pisać książki o duchach :D i nawet może mu się to opłacać ;) wiem... Matys.. ja w niedzielę palmową musiałem zdążyć na PKS-a do Kalwarii, który było o 8.20... a dojazd, śniadanko - po 6. się wstało... ;) a mój harmonogram na ten miesiąc przewiduje dużo wycieczek ;) w których sobie nie pośpię :P ciekawie zapowiada się wycieczka, gdzie zbiórka jest blisko domu Matysa ;D (R. Grunwaldzkie o 7.10) :P Odnośnik do komentarza Udostępnij na innych stronach Więcej opcji udostępniania...
Gość Matys Opublikowano 8 Kwietnia 2007 Zgłoś Udostępnij Opublikowano 8 Kwietnia 2007 a coz to za wycieczka jesli mozna wiedzieć ? Odnośnik do komentarza Udostępnij na innych stronach Więcej opcji udostępniania...
rower1025 Opublikowano 8 Kwietnia 2007 Autor Zgłoś Udostępnij Opublikowano 8 Kwietnia 2007 nie związana z Twierdzą Kraków :mrgreen: ale bardziej z Tyńcem, Podgórkami, Bodzowem i Pychowicami :D Odnośnik do komentarza Udostępnij na innych stronach Więcej opcji udostępniania...
Bartek Kocot Opublikowano 8 Kwietnia 2007 Zgłoś Udostępnij Opublikowano 8 Kwietnia 2007 to co pisze na moim bloogu to prawda przynajmniej tak mowi moj kolega bo ja po tej nocy nie pamietam :| Odnośnik do komentarza Udostępnij na innych stronach Więcej opcji udostępniania...
Rekomendowane odpowiedzi