Gość Atterdag Opublikowano 6 Sierpnia 2007 Zgłoś Udostępnij Opublikowano 6 Sierpnia 2007 Przegrzebując archiwa WIGowskie znalazłem arkusze niemieckich map miasta Krakowa. Wszystkie to "topografy" w skali 1:25 000. Co ciekawe widać na nich jak dobrze rozpoznana była sieć umocnień. W innym temacie naświetliłem pierścień wewnętrzny. Tutaj natomiast zamieszczę ciekawostkę. Na 3 arkuszach nie ma zaznaczonych żadnych z fortów krakowskich. Poza arkuszem Bieńczyce gdzie ku memu zaskoczeniu rozrysowany jest pięknie fragment V i VI obszaru warownego. Szkoda, że na arkuszu na zachód od niego nie ma wyrysowanego Fortu Pasternik gdyż rozwiąalibyśmy ostatecznie wszelkie spory wokół FS42. http://img186.imageshack.us/img186/1081/arkuszbieczycejx6.jpg Pozdrawiam po powrocieDag :) Odnośnik do komentarza Udostępnij na innych stronach Więcej opcji udostępniania...
Greg Opublikowano 10 Sierpnia 2007 Zgłoś Udostępnij Opublikowano 10 Sierpnia 2007 jak byś coś miał na temat 42 to zapodaj odrazu ;) Odnośnik do komentarza Udostępnij na innych stronach Więcej opcji udostępniania...
Gość Atterdag Opublikowano 11 Sierpnia 2007 Zgłoś Udostępnij Opublikowano 11 Sierpnia 2007 Szukałem, ale akurat na tamtym arkuszu już wycięli umocnienia :/ Odnośnik do komentarza Udostępnij na innych stronach Więcej opcji udostępniania...
Gość Lukasz Opublikowano 12 Sierpnia 2007 Zgłoś Udostępnij Opublikowano 12 Sierpnia 2007 Greg a co ty masz z tym F42?? Odnośnik do komentarza Udostępnij na innych stronach Więcej opcji udostępniania...
Greg Opublikowano 12 Sierpnia 2007 Zgłoś Udostępnij Opublikowano 12 Sierpnia 2007 ten F42 prześladuje mnie , widziałem go raz na jakiejś austriackiej mapie na necie i tyle , nie ma nic nigdzie na jego temat... :| Odnośnik do komentarza Udostępnij na innych stronach Więcej opcji udostępniania...
Krydo Opublikowano 12 Sierpnia 2007 Zgłoś Udostępnij Opublikowano 12 Sierpnia 2007 Bo to jest tajny obiekt :mrgreen: - amerykanska baza rakietowa. A tak na poważnie to bateria została zlikwidowana 8) , a był to bardzo ciekawy i nowatorski twór, raczej mało podobny do znanych nam baterii w twierdzy. Cos podobnego było w okolicach Bodzowa 8) . Poczekajmy na publikacje na jej temat, Pan Kuba cos obiecał :roll: Odnośnik do komentarza Udostępnij na innych stronach Więcej opcji udostępniania...
Gość Atterdag Opublikowano 14 Sierpnia 2007 Zgłoś Udostępnij Opublikowano 14 Sierpnia 2007 http://www.twierdza.art.pl/mapy/03.gif Dobry arkusz? Oczywiście ze strony www.twierdza.art.pl Odnośnik do komentarza Udostępnij na innych stronach Więcej opcji udostępniania...
Rekomendowane odpowiedzi