Joanna Opublikowano 5 Maja 2008 Zgłoś Udostępnij Opublikowano 5 Maja 2008 W tym temacie wpisujcie swoje wrażenia z imprez i wydarzeń (z wyjątkiem fortecznych) kulturalnych, organizowanych w Krakowie i Małopolsce. Oczywiście można też podawać info o takich wydarzeniach. A już za niedługo Dni Dziedzictwa Kulturowego w Małopolsce więc i okazji do chodzenia będzie więcej. :mrgreen: A jeśli chodzi o Salwator to będzie wtedy otwarty ten mały kościółek przy al. Waszyngtona. I chyba jeszcze Dworek w Prokocimiu. Odnośnik do komentarza Udostępnij na innych stronach Więcej opcji udostępniania...
rower1025 Opublikowano 3 Czerwca 2008 Zgłoś Udostępnij Opublikowano 3 Czerwca 2008 MDDK - kiedy to było :) - miesiąc temu :) Ja znalazłem czas tylko na obiekty w Krakowie choć miałem smaczka na Lanckoronę ;) W Kościele na Salwatorze wrażenie zrobiły na mnie podziemia gdzie ze ścian wystawały kości - to było coś ! Pałac Górków na Kanoniczej był taki sobie ;) - tam ciekawa była zabawa z Kanonikiem :D (Ci którzy byli, wiedzą o co chodzi) Natomiast zabytkowy Pałac Jerzmanowskich w Prokocimiu był moim zdaniem bardzo ciekawy. Tylko te straszne tłoki przy zwiedzaniu z przewodnikiem ;) Z kolei tydzień później przyszedł czas na Noc Muzeów :D Warte uwagi były walki rycerskie w Barbakanie ( w strugach deszczu ) ;)W Muzeum Archeologicznym była świetna ekspozycja o Historii Małopolski jak również i sarkofagi z mumiami - prosto z Egiptu !A największe wrażenie zrobił na mnie Ogród Botaniczny - niby nic wielkiego, ale jak się tam wchodzi o godzinie 23. wieczorem - brak oświetlenia, a alejki były oświetlone zniczami.Szklarnie z wysokimi palmami - stawy z bujną roślinnością - coś niesamowitego !Oczywiście największy problem sprawił problem w nieziemsko zatłoczonym nocnym autobusem :P Dla zainteresowanych takimi imprezami powiem że od 5 do 8 czerwca są Dni Miasta.7-8 czerwca odbędzie się parada smoków, a 13 czerwca odbędzie się (tym razem) Noc Teatrów. Do zobaczenia :D Odnośnik do komentarza Udostępnij na innych stronach Więcej opcji udostępniania...
Joanna Opublikowano 4 Czerwca 2008 Autor Zgłoś Udostępnij Opublikowano 4 Czerwca 2008 Na mnie największe wrażenie z MDDK zrobił kościółek Św. Salwatora, tam wydaje się że czas się zatrzymał w miejscu - to jedno takich miejsc w Krakowie które ma wokół siebie jakąś magiczna aurę. Wydaje się, że jakby się dłużej zatrzymać i bardziej wsłuchać usłyszy się jeszcze echo słów Św. Wojciecha, który tam (najprawdopodobniej) wygłaszał kazania. Rzeczywiście Pałac Górków chyba najmniej interesujący, natomiast Dwór Jerzmanowskich wart odwiedzenia. ;) Nie wystarczyło czasu na inne obiekty, chociaż były plany zwiedzania dworku w Suchej jednak czasem jeden weekend to za krótko :/ Jeśli chodzi o noc muzeów to w obawie przed tłumami :devil: zaszyłam się w muzeum przyrodniczym w instytucie Zoologii - ciekawe ekspozycje i możliwość pooglądania pod mikroskopem różnych małych żyjątek :mrgreen: polecam Ogólnie szkoda, że tylko raz w roku są takie imprezy organizowane. Odnośnik do komentarza Udostępnij na innych stronach Więcej opcji udostępniania...
rower1025 Opublikowano 4 Czerwca 2008 Zgłoś Udostępnij Opublikowano 4 Czerwca 2008 ale już 21 czerwca są wianki :mrgreen: i można odreagować :mrgreen: Odnośnik do komentarza Udostępnij na innych stronach Więcej opcji udostępniania...
Wojciech Opublikowano 4 Czerwca 2008 Zgłoś Udostępnij Opublikowano 4 Czerwca 2008 Ha, ha, ha Wianki, wianki, wianki ech że Wy... :mryellow::mrred: :mrgreen: i gwiazda wieczoru Jamiroquai :devil: Zobaczymy :?: :!: czym tym razem Nas zaskoczą programowo :P (pisząc to myślę o całokształcie imprezy ;) ) Odnośnik do komentarza Udostępnij na innych stronach Więcej opcji udostępniania...
Miro Opublikowano 16 Czerwca 2008 Zgłoś Udostępnij Opublikowano 16 Czerwca 2008 Jak napisał rower1025 Wianki już niebawem :) Wystąpią tacy artyści jak: Jamiroquai, Smolik, Novika, Mosqitoo, Bisquit, Loco Star, JUNE. rozmieszczenie sceny, toalet, punktów medycznych itp ;) : Wianki Mapa Dla zainteresowanych jest też szczegółowy PROGRAM :idea: A może byśmy się tak grupą umowili, i poszli wszyscy wcześniej :?: Można by zająć dogodne miejscówki, pozatym w grupie raźniej ;) Odnośnik do komentarza Udostępnij na innych stronach Więcej opcji udostępniania...
Miro Opublikowano 16 Czerwca 2008 Zgłoś Udostępnij Opublikowano 16 Czerwca 2008 Natknąlem się na kolejną imprezę która jest wcześniej ;) bo w dniach 20-21 czerwca i odbędzie się w Krakowie przy ul. Bracka 4 "Błędne Koło". wiecej na Puma JamaicaJeśli ktoś lubi reggae i rytmy jamajskie to coś dla niego :mryellow: będzie jednym słowem coś dla ucha, coś dla oka, i do tego jeszcze można wygrać różne nagrody ;) między innymi perfumy Puma Jamaica 2 8) Odnośnik do komentarza Udostępnij na innych stronach Więcej opcji udostępniania...
Joanna Opublikowano 16 Czerwca 2008 Autor Zgłoś Udostępnij Opublikowano 16 Czerwca 2008 OO i okazał się potrzebny nowy temat :mrgreen: którego niechcący zapoczątkowałam :) a tak poza tym czy ktoś był na niedawnej Nocy Teatrów z 13/14 czerwca? ja niestety nie dałam rady :/ ale chętnie się dowiem wrażeń z tej nowej w Krakowie imprezy 8) Odnośnik do komentarza Udostępnij na innych stronach Więcej opcji udostępniania...
Miro Opublikowano 16 Czerwca 2008 Zgłoś Udostępnij Opublikowano 16 Czerwca 2008 Wiesz ;) temat bardzo potrzebny i trzeba go według mnie rozwijać, zresztą dobrze że jest bo przynajmniej można się z niego dowiedzieć co i gdzie się dzieje (przynajmniej z tych ważniejszych imprez) Co do nocy teatrów to mnie też nie było ale zapowiadało sie bardzo apetycznie, i żałuje także że nie dałem rady sie wybrać, chociażby w jedno miejsce aby coś oglądnąc :( Odnośnik do komentarza Udostępnij na innych stronach Więcej opcji udostępniania...
Gość Lukasz Opublikowano 16 Czerwca 2008 Zgłoś Udostępnij Opublikowano 16 Czerwca 2008 ehh jak tam czytam o tych imprezach i "jamirokłajach" to utwierdzam się w przekonaniu, że jestem aspołeczny :/ Odnośnik do komentarza Udostępnij na innych stronach Więcej opcji udostępniania...
Bartek Kocot Opublikowano 18 Czerwca 2008 Zgłoś Udostępnij Opublikowano 18 Czerwca 2008 A czy ktoś idzie na "PIKNIK LOTNICZY" :?: ( w Krakowie oczywiście ) Odnośnik do komentarza Udostępnij na innych stronach Więcej opcji udostępniania...
Wojciech Opublikowano 18 Czerwca 2008 Zgłoś Udostępnij Opublikowano 18 Czerwca 2008 Czy ktoś :?: :!: :P wybiera się na koncert Celine Dion :?: (w Krakowie na Błoniach) Odnośnik do komentarza Udostępnij na innych stronach Więcej opcji udostępniania...
Miro Opublikowano 18 Czerwca 2008 Zgłoś Udostępnij Opublikowano 18 Czerwca 2008 Jak Bartek wspomniał w czerwcu 28-29 odbędzie się już "V Małopolski Piknik Lotniczy" zorganizowany przy Muzeum Lotnictwa Polskiego Al. Jana Pawła II. Pokazy będą sie odbywaly jak co roku na starym lotnisku Rakowice - Czyżyny . Wejście będzie także od ul. Bora Komorowskiego. (naprzeciwko stacji BP) :!: Szczegółowy program pokazów, oraz mapka dojazdu i terenu. :!: :idea: Od siebie dodam że w tamtym roku troszkę się program zmienił, ale to się zdarza ;) Ceny Biletów bilet normalny - 10 zł bilet ulgowy - 5 zł* dzieci do lat 7 – wstęp bezpłatny! *Ulga przysługuje dzieciom powyżej 7 roku życia, młodzieży szkolnej, studentom oraz emerytom i rencistom - za okazaniem legitymacji. Więcej informacji na V Małopolski Piknik Lotniczy Polecam bo warto, ja co roku tam jestem ;) Odnośnik do komentarza Udostępnij na innych stronach Więcej opcji udostępniania...
Miro Opublikowano 18 Czerwca 2008 Zgłoś Udostępnij Opublikowano 18 Czerwca 2008 Może troszke nie pokolei ale jednak :P Nie będę się rozpisywał, ale napisze tylko że koncert Celine Dion będzie jedyny w polsce i to oczywiście u nas na krakowskich Błoniach, start 28 czerwca godzina 20:00 Jak zwykle wiecej informacji : koncert Odnośnik do komentarza Udostępnij na innych stronach Więcej opcji udostępniania...
Wojciech Opublikowano 30 Czerwca 2008 Zgłoś Udostępnij Opublikowano 30 Czerwca 2008 Dopiero teraz :P , ale napiszę :D byłem na koncercie Celine Dion 28.06.2008 godz.20.00 (a właściwie to 21.00 do 23.30) wcześniej to był jakiś koncert :shock: jakiejś :shock: gwiazdy polskiej sceny muzycznej.Byłem na Błoniach "dzika" widownia :? zaraz za ogrodzeniem kratowato-brezentowym okalającym teren samego koncertu i trybun widowiskowych :mrgreen: Widok był dobry (w sumie trzy telebimy ;)) , jak i nagłośnienie :>Celine zaśpiewała same swoje i nie swoje hity Jak za darmochę-bo ceny powalające zwykłego śmiertelnika-to nawet, nawet myślałem, że będzie gorzej, a przynajmniej tak sie zapowiadało :twisted:Ludzi masa na trybunach, ale przede wszystkim poza terenem <jak wyżej> :lol:PS. Wianki zaliczyłem :P przez net ;) :mrgreen: V Małopolskiego Pikniku Lotniczego niestety :( "nie zaliczyłem"z powodu braku czasu i przyczyn osobistych :? Odnośnik do komentarza Udostępnij na innych stronach Więcej opcji udostępniania...
Bartek Kocot Opublikowano 30 Czerwca 2008 Zgłoś Udostępnij Opublikowano 30 Czerwca 2008 trochę zdjęć z Pikniku :http://img523.imageshack.us/img523/1341/img0449yh3.th.jpghttp://img383.imageshack.us/img383/8210/img0451ko5.th.jpg Odnośnik do komentarza Udostępnij na innych stronach Więcej opcji udostępniania...
Gość Lukasz Opublikowano 30 Czerwca 2008 Zgłoś Udostępnij Opublikowano 30 Czerwca 2008 Ja na piknik patrzyłem bardziej od "nielot-niczej" strony http://img387.imageshack.us/img387/2696/dsc02781zx1.jpghttp://img77.imageshack.us/img77/1853/dsc02831ko7.jpghttp://img55.imageshack.us/img55/7889/dsc02795wz4.jpghttp://img299.imageshack.us/img299/5170/dsc02790uz1.jpghttp://img395.imageshack.us/img395/6738/dsc02850il5.jpghttp://img66.imageshack.us/img66/6701/dsc02865eg3.jpg Odnośnik do komentarza Udostępnij na innych stronach Więcej opcji udostępniania...
rower1025 Opublikowano 16 Lipca 2008 Zgłoś Udostępnij Opublikowano 16 Lipca 2008 Byłem na Pikniku Lotniczym - sam nie wiem co mnie skłoniło by tam wejść - mnóstwo ludzi stało na najwyższym poziomie parkingu w Realu i stamtąd było nawet lepiej widać. ;) Powiem krótko :D widowisko było fantastyczne :D zwłaszcza akrobacje światowej sławy pilotów ;) Odnośnik do komentarza Udostępnij na innych stronach Więcej opcji udostępniania...
Miro Opublikowano 19 Września 2008 Zgłoś Udostępnij Opublikowano 19 Września 2008 Jeżeli kogoś interesuje Małopolska Noc Naukowców która zaczyna się niebawem, bo już 26 września to zapraszam na oficjalną stronę: Tutaj Odnośnik do komentarza Udostępnij na innych stronach Więcej opcji udostępniania...
Krydo Opublikowano 3 Października 2008 Zgłoś Udostępnij Opublikowano 3 Października 2008 piatek-niedziela "Odkrywamy Kleparz i Garbary" Sobota 4.10.2008 Kościół św. Floriana 9:30– 11:00 wejście główne do kościoła od strony ul. Warszawskiej Teatr Groteska 10:00– 10:45 wejście do teatru, ul. Skarbowa Muzeum im. J.S. Pelczara SS Sercanek 11:15– 12:30 pl. Sikorskiego Kościół SS Karmelitanek - Opieki św. Józefa 13:30– 14:30 Wejście do kościoła, ul. Łobzowska 40 Kościół Nawiedzenia Najświętszej Maryi Panny i muzeum OO Karmelitów 14:00– 15:30 wejście do kościoła, ul. Karmelicka 19, w godz. 10:00-16:00 kościół otwarty dla zwiedzających Kaplica SS Szarytek 14:45– 15:30 skrzyżowanie ul. Ogrodowej i Warszawskiej Kościół Zwiastowania Najświętszej Maryi Panny OO Kapucynów 16:00– 17:30 skrzyżowanie ul. Kapucyńskiej i Loretańskiej Zwiedzanie schronu przy placu Inwalidów 17:00–21:00 plac Inwalidów Niedziela 5.10.2008 Spacer 1 - Kleparz 09:00– 11:30 Planty – Barbakan od strony mostu drewnianego Muzeum Historii Fotografii 11:45– 13:00 pl. Inwalidów Spacer 2 - Garbary 13:00– 15:30 pl. Inwalidów Spacer 3 - Nowy Świat 16:00– 18:00 pl. przed Muzeum Narodowym Wieczór podsumowujący w Cafe ElDuende 20:00– 22:00 Cafe ElDuende, ul. Krowoderska 5 http://www.krakowskaflorencja.pl/ Odnośnik do komentarza Udostępnij na innych stronach Więcej opcji udostępniania...
kowal1939 Opublikowano 6 Listopada 2008 Zgłoś Udostępnij Opublikowano 6 Listopada 2008 "Z okazji 90 rocznicy odzyskania przez Polskę niepodległości Muzeum Uniwersytetu Jagiellońskiego wraz z Archiwum Uniwersytetu Jagiellońskiego przygotowało ekspozycję pt. „Zanim zasadzono Dąb Wolności - Uniwersytet Jagielloński wobec I wojny światowej”." Odnośnik do komentarza Udostępnij na innych stronach Więcej opcji udostępniania...
Miro Opublikowano 10 Stycznia 2009 Zgłoś Udostępnij Opublikowano 10 Stycznia 2009 :!: :!: Troszkę późno piszę, ale lepiej późno niż wcale... 11 Stycznia 2009 (czyli jutro) na Rynku Głównym w Krakowie odbędzie się XVII FINAŁ WIELKIEJ ORKIESTRY ŚWIĄTECZNEJ POMOCY rozpoczęcie o godzinie 15:30 a zakończenie o 21:15.Jeżeli ktoś ma siedzieć w domu i sie nudzić to warto w takim razie wybrać sie chociażby po to aby przysłowiową złotówką wspomóc akcje, no i ew. dostać serduszko :P Więcej informacji tutaj. Odnośnik do komentarza Udostępnij na innych stronach Więcej opcji udostępniania...
Miro Opublikowano 14 Stycznia 2009 Zgłoś Udostępnij Opublikowano 14 Stycznia 2009 :arrow: Koncert brytyjskiej grupy rockowej MARILLION odbędzie się 09 lutego 2009 r. w Hali Wisły przy ul. Reymonta 22 o godzinie 20:00 :arrowleft: Odnośnik do komentarza Udostępnij na innych stronach Więcej opcji udostępniania...
Grdalus Opublikowano 15 Stycznia 2009 Zgłoś Udostępnij Opublikowano 15 Stycznia 2009 Hehe, to ja też coś zareklamuję: Legenda polskiej sceny progresywnej SBB.Koncert 07.02.2009 > Start: 19:30 > Rotunda.Bilety 45 zeta w przedsprzedaży.Szczegóły:http://www.rotunda.pl/programByć może się wybiorę. Chociaż płyta "The Rock" jakoś nie wywalczyła sobie u mnie wysokiej pozycji. Nie to co "Memento..." Albo z innej bliskiej mi ostatnio branży:XXXV Ogólnopolski Turniej Tańca Towarzyskiego o puchar prof. Mariana Wieczystego 17 – 18 stycznia 2009 Hala Klubu Sportowego " KORONA"Gorąco polecam finały w niedzielę o 18 - takie tańce to miazga :shock: Szczegóły można znaleźć tu: http://dkpodgorze.krakow.pl/content/view/463/102/ Odnośnik do komentarza Udostępnij na innych stronach Więcej opcji udostępniania...
Miro Opublikowano 3 Czerwca 2009 Zgłoś Udostępnij Opublikowano 3 Czerwca 2009 Już w ten weekend czyli wieczorem 6 czerwca 2009 odbędzie sie coroczna parada smoków pod Wawelem w zakulu Wisły. Początek widowiska (zlotu smoków) o godzinie 21:45, lecz to nie wszystko, gdyż od godziny 12:30 można spotkać Damy Dworu, Rycerzy i Smoki oczywiście na Rynku Głownym. Odnośnik do komentarza Udostępnij na innych stronach Więcej opcji udostępniania...
Rekomendowane odpowiedzi