Grdalus Opublikowano 28 Czerwca 2009 Zgłoś Udostępnij Opublikowano 28 Czerwca 2009 Ponieważ własnie wróciłem z wycieczki PTTK po miejscach związanych z Krzyżakami więc pełen wrażenie postanawiam zapodać taki temacik. Jutro przeglądnę fotki to podam linka do galerii. W ramach wycieczki zwiedziłem:Toruń - stare miasto, fragmenty murów obronnych, ruiny zamku.Gniew - zamekPelplin - bazylikaElbląg - katedra, odbudowane stare miastoFrombork - katedra, wzgórze katedralneMalbork - zamek, fortyfikacjeKwidzyn - zamek Myślę, że tematyka fortyfikacji krzyżackich to bardzo bogaty temat. Czy widzieliście któreś z wymienionych miejsc? Albo inne, których jest sporo? Jakie są Wasze wrażenia? Odnośnik do komentarza Udostępnij na innych stronach Więcej opcji udostępniania...
MRu Opublikowano 29 Czerwca 2009 Zgłoś Udostępnij Opublikowano 29 Czerwca 2009 Z tych miejsc byłam tylko w Toruniu . Stare miasto PRZEPIĘKNE . Malownicze kamieniczki , ryneczek co prawda malutki ale magiczny . Krzywa baszta w Toruniu robi wrażenie . Koleś który budował mury po pijaku ^^ W toruniu to ja bym mogła mieszkac . Długaśny most Piłsudskiego , sąsiadujacy z rynkiem areszt -,- . Cudowne Stare Miasto Odnośnik do komentarza Udostępnij na innych stronach Więcej opcji udostępniania...
Rekomendowane odpowiedzi