Grdalus Opublikowano 28 Czerwca 2009 Zgłoś Opublikowano 28 Czerwca 2009 Ponieważ własnie wróciłem z wycieczki PTTK po miejscach związanych z Krzyżakami więc pełen wrażenie postanawiam zapodać taki temacik. Jutro przeglądnę fotki to podam linka do galerii. W ramach wycieczki zwiedziłem:Toruń - stare miasto, fragmenty murów obronnych, ruiny zamku.Gniew - zamekPelplin - bazylikaElbląg - katedra, odbudowane stare miastoFrombork - katedra, wzgórze katedralneMalbork - zamek, fortyfikacjeKwidzyn - zamek Myślę, że tematyka fortyfikacji krzyżackich to bardzo bogaty temat. Czy widzieliście któreś z wymienionych miejsc? Albo inne, których jest sporo? Jakie są Wasze wrażenia?
MRu Opublikowano 29 Czerwca 2009 Zgłoś Opublikowano 29 Czerwca 2009 Z tych miejsc byłam tylko w Toruniu . Stare miasto PRZEPIĘKNE . Malownicze kamieniczki , ryneczek co prawda malutki ale magiczny . Krzywa baszta w Toruniu robi wrażenie . Koleś który budował mury po pijaku ^^ W toruniu to ja bym mogła mieszkac . Długaśny most Piłsudskiego , sąsiadujacy z rynkiem areszt -,- . Cudowne Stare Miasto
Rekomendowane odpowiedzi