fortyck Opublikowano 28 Stycznia 2007 Zgłoś Udostępnij Opublikowano 28 Stycznia 2007 Co się odwlecze to nie uciecze http://forum.fortyck.pl/public/style_emoticons/default/smile.gif Wyprawa KTK na Fort 44 Tonie. Od czasów 3 wyprawy, było wiadomo, że KTK powróci tam prędzej czy póżniej (po kilku próbach - w tym moich też - udało się wreszcie załatwić pozwolenie na wejście na Fort 44 Tonie; za sprawą... pewnej stałej uczestniczki wypraw: Izy). No i dziś nastał ten dzień: w swojej grupce KTK zwiedzi jeden z najciekawszych fortów Twierdzy Kraków :D Zapraszam jak zwykle na fotorelacje z 19 wyprawy KTK, która pojawi się niebawem na stronie www.fortyck.pl Odnośnik do komentarza Udostępnij na innych stronach Więcej opcji udostępniania...
rower1025 Opublikowano 28 Stycznia 2007 Zgłoś Udostępnij Opublikowano 28 Stycznia 2007 i na ciekawy opis wyprawy :devil: :D Odnośnik do komentarza Udostępnij na innych stronach Więcej opcji udostępniania...
rower1025 Opublikowano 28 Stycznia 2007 Zgłoś Udostępnij Opublikowano 28 Stycznia 2007 ahhh... :D i po wyprawie ;) każdy to powie - ja mogę powtórzyć :D było super :mrgreen: , a przy okazji mieliśmy przewodnika ;)poprostu zwiedziliśmy każdy szczególik fortu, słuchając z wielkim zainteresowaniem opowieści naszego przewodnika :).Tonęliśmy w śniegu 8) ale to Tonie to się nie ma czemu dziwić :Dtylko jedna rzecz została nieodkryta... coś zamurowanego, a dojście do zagadkowego pomieszczenia jest tylko jedno - kanałem - na kuckach się dojdzie ;) ale jak weszedłeś biały, wyjdziesz brązowy :D ale oczywiście dla chęci poznania fortu i niezapomnianych przygód naprawdę warto ;). Być może na wiosnę ;).Wrażeniami chyba nie muszę się dzielić :D Fort Tonie robi wielkie wrażenie... niby obiekt jeden... a wewnątrz tyle składników :) które tworzą tę zabytkową całość :) Napewno jeszcze do Toń zajrzymy ;). Odnośnik do komentarza Udostępnij na innych stronach Więcej opcji udostępniania...
Gość Matys Opublikowano 28 Stycznia 2007 Zgłoś Udostępnij Opublikowano 28 Stycznia 2007 no było super. fajnie ze ten chlop co nieco powiedział na temat Toni, dużo w tym czym mowil to byly podstawy, ale wiele zeczy slyszalem pierwszy raz, a pozatym gosc swietnie znal fort:) te tajmnicze pomieszcenie, to ta "cysterna" o ktorej mowilismy, a kanalik jest calkiem spory, wiec bez problemu:) Odnośnik do komentarza Udostępnij na innych stronach Więcej opcji udostępniania...
rower1025 Opublikowano 28 Stycznia 2007 Zgłoś Udostępnij Opublikowano 28 Stycznia 2007 aha... cysterna :D nom, zapomniałem jak zwykle ;) kanalik kanalikiem... ;) to będzie taki sprawdzian przed wojskiem :D Odnośnik do komentarza Udostępnij na innych stronach Więcej opcji udostępniania...
Gość Matys Opublikowano 30 Stycznia 2007 Zgłoś Udostępnij Opublikowano 30 Stycznia 2007 jak by Ci sie Łukaszu nudziło to pamietaj ze zawsze mozesz mi wysłac skany z ATK z Toni, z tymi pomieszceniami pod tradytorem :mrgreen: (to co ogladalismy na wyprawie: tam były plany fundamentów i tej cysterny i takie tam :) ) a jak nie mozesz zeskanowac, to nic sie nie dzieje, bo jak tak tylko z ciekawosci chciałem Odnośnik do komentarza Udostępnij na innych stronach Więcej opcji udostępniania...
rower1025 Opublikowano 30 Stycznia 2007 Zgłoś Udostępnij Opublikowano 30 Stycznia 2007 jak by Ci się Mateuszu nudziło, to pamiętaj że zawsze :D wchodząc na swoją pocztę możesz dostać plany z ATK z Toni ;) Odnośnik do komentarza Udostępnij na innych stronach Więcej opcji udostępniania...
Gość Atterdag Opublikowano 5 Lutego 2007 Zgłoś Udostępnij Opublikowano 5 Lutego 2007 Za offtopię :devil: A gdzie następna wyprawa? :D Ja na pewno jak trochę czasu wysupłam to spróbuję jak nie uda się umówić zwiedzić coś samemu. Interesują mnie tradytory... jak one się prezentują w twierdzach austriackich... czy są klasyczne czy też to jakieś Anschluss Batterie :D Odnośnik do komentarza Udostępnij na innych stronach Więcej opcji udostępniania...
rower1025 Opublikowano 5 Lutego 2007 Zgłoś Udostępnij Opublikowano 5 Lutego 2007 Atterdag, no słuchaj ;) będziesz miał świetną okazję na ujrzenie tradytora ;) ale będziesz się musiał z nami umówić :D Odnośnik do komentarza Udostępnij na innych stronach Więcej opcji udostępniania...
Gość Atterdag Opublikowano 5 Lutego 2007 Zgłoś Udostępnij Opublikowano 5 Lutego 2007 Trudno będzie... bo jutro wyjeżdżam w trasę i będę odcięty od sieci praktycznie niestety. Chyba że złapię sieć przez "mysi ogonek" :D Ale będzie trudno.... Odnośnik do komentarza Udostępnij na innych stronach Więcej opcji udostępniania...
rower1025 Opublikowano 5 Lutego 2007 Zgłoś Udostępnij Opublikowano 5 Lutego 2007 nikt nie powiedział, że zobaczymy jakiś tradytor bez ciebie... ;) Odnośnik do komentarza Udostępnij na innych stronach Więcej opcji udostępniania...
Rekomendowane odpowiedzi