Skocz do zawartości

fortyck
 Udostępnij

Rekomendowane odpowiedzi

Co się odwlecze to nie uciecze http://forum.fortyck.pl/public/style_emoticons/default/smile.gif

Wyprawa KTK na Fort 44 Tonie.

Od czasów 3 wyprawy, było wiadomo, że KTK powróci tam prędzej czy póżniej (po kilku próbach - w tym moich też - udało się wreszcie załatwić pozwolenie na wejście na Fort 44 Tonie; za sprawą... pewnej stałej uczestniczki wypraw: Izy).

No i dziś nastał ten dzień: w swojej grupce KTK zwiedzi jeden z najciekawszych fortów Twierdzy Kraków :D

Zapraszam jak zwykle na fotorelacje z 19 wyprawy KTK, która pojawi się niebawem na stronie www.fortyck.pl

ahhh... :D i po wyprawie ;) każdy to powie - ja mogę powtórzyć :D było super :mrgreen: , a przy okazji mieliśmy przewodnika ;)

poprostu zwiedziliśmy każdy szczególik fortu, słuchając z wielkim zainteresowaniem opowieści naszego przewodnika :).

Tonęliśmy w śniegu 8) ale to Tonie to się nie ma czemu dziwić :D

tylko jedna rzecz została nieodkryta... coś zamurowanego, a dojście do zagadkowego pomieszczenia jest tylko jedno - kanałem - na kuckach się dojdzie ;) ale jak weszedłeś biały, wyjdziesz brązowy :D ale oczywiście dla chęci poznania fortu i niezapomnianych przygód naprawdę warto ;). Być może na wiosnę ;).

Wrażeniami chyba nie muszę się dzielić :D

Fort Tonie robi wielkie wrażenie... niby obiekt jeden... a wewnątrz tyle składników :) które tworzą tę zabytkową całość :)

Napewno jeszcze do Toń zajrzymy ;).

no było super. fajnie ze ten chlop co nieco powiedział na temat Toni, dużo w tym czym mowil to byly podstawy, ale wiele zeczy slyszalem pierwszy raz, a pozatym gosc swietnie znal fort:) te tajmnicze pomieszcenie, to ta "cysterna" o ktorej mowilismy, a kanalik jest calkiem spory, wiec bez problemu:)

jak by Ci sie Łukaszu nudziło to pamietaj ze zawsze mozesz mi wysłac skany z ATK z Toni, z tymi pomieszceniami pod tradytorem :mrgreen: (to co ogladalismy na wyprawie: tam były plany fundamentów i tej cysterny i takie tam :) ) a jak nie mozesz zeskanowac, to nic sie nie dzieje, bo jak tak tylko z ciekawosci chciałem

Gość Atterdag

Za offtopię :devil:

A gdzie następna wyprawa? :D

Ja na pewno jak trochę czasu wysupłam to spróbuję jak nie uda się umówić zwiedzić coś samemu. Interesują mnie tradytory... jak one się prezentują w twierdzach austriackich... czy są klasyczne czy też to jakieś Anschluss Batterie :D

Gość Atterdag
Trudno będzie... bo jutro wyjeżdżam w trasę i będę odcięty od sieci praktycznie niestety. Chyba że złapię sieć przez "mysi ogonek" :D Ale będzie trudno....

Gość
Ten temat został zamknięty. Brak możliwości dodania odpowiedzi.
 Udostępnij

• Dodaj nową pozycję...