Krydo Opublikowano 4 Lutego 2007 Zgłoś Udostępnij Opublikowano 4 Lutego 2007 Ile jest w Twierdzy Kraków tradytorów artyleryjskich (wymień) i w ile armat były uzbrojone. Odnośnik do komentarza Udostępnij na innych stronach Więcej opcji udostępniania...
Gość Matys Opublikowano 4 Lutego 2007 Zgłoś Udostępnij Opublikowano 4 Lutego 2007 pytanie bez limitu czasowego, wiec moze niepotrzbnie juz teraz daje odpowiedz, ale moze ja potem uzupełnie jak cos znajde, na razie tyle: Grębałów - tradytor 4 działa, 4 stannowiska pod broń ręcznąWęgrzce - tradytor z dwiema szybkostrzelnymi armatami 8 cm M 94Tonie - tradytor 4 działa i kopuła obserwacyjno bojowaBarycz - tradytor 2 działa za tarczami pancernymiKrepak - tradytor 0 dział, kopuła obserwacyjno bojowaWinnica - tradytor sprzężony z kaponierą obrony wjazdu z pancernymi kazamatami dla 2 dział M.94Bronowice - tradytor (tez z modernizacji z 1908) na dwa działa i karabin maszynowyLuneta Warszawska - dwa działaKościuszko - jak tam byla modernizacja to powstały tez baterie o działaniu tradytorowym, ale nie wiem czy to sie zalicza? Odnośnik do komentarza Udostępnij na innych stronach Więcej opcji udostępniania...
Gość Matys Opublikowano 5 Lutego 2007 Zgłoś Udostępnij Opublikowano 5 Lutego 2007 jeszcze tradytor ckm w Olszanicy (w skarpie doliny Rudawy, pomiędzy Chełmem, a Olszanicą, bronił jedynego ówczas sychego przejscia rozlewiskami Rudawy) Odnośnik do komentarza Udostępnij na innych stronach Więcej opcji udostępniania...
Gość Atterdag Opublikowano 5 Lutego 2007 Zgłoś Udostępnij Opublikowano 5 Lutego 2007 Ja mam pytanie.... czy pytanie było o tradytory do rażenia międzypola? Bo z odpowiedzi mi się czasem zdaje że włączane są tu jeszcze kojce... Jakieś fotki bym prosił by ujrzeć :) Odnośnik do komentarza Udostępnij na innych stronach Więcej opcji udostępniania...
Gość Atterdag Opublikowano 5 Lutego 2007 Zgłoś Udostępnij Opublikowano 5 Lutego 2007 Ha! Po rozmowie z kumplem ustaliłem dlaczego tak mi sie skojarzyło :) W Toruniu nie było klasycznych tradytorów artyleryjskich. Po prostu nikt nie zakładał że ktoś żywy przejdzie przez kleszcze umocnień obejmujące prusy, ogień licznych fortów artyleryjskich, pasy zasieków naookoło fortów, na międzypolu, w fosach i ogień działek z kaponier.... es ist nmoglich :D A takie dygresje rzucam :D Odnośnik do komentarza Udostępnij na innych stronach Więcej opcji udostępniania...
Gość Fortuś Opublikowano 7 Lutego 2007 Zgłoś Udostępnij Opublikowano 7 Lutego 2007 1.Tradytor artyleryjski - fort 44 Tonie - uzbrojony w 4 armaty 8cm za tarczami pancernymi.2.Tradytor artyleryjski - fort 47a Węgrzce - uzbrojony w 2 armaty 8cm za tarczami pancernymi "krótkimi"3.Tradytor artyleryjski - fort 49 1/2a Grebałów - uzbrojony w 4 armaty 8cm za tarczami pancernymi.4.Tradytor artyleryjski - fort 43a Winnica - uzbrojony w 2 armaty 8cm za tarczami pancernymi. Razem 4 tradytory - 12 armat 8cm. Odnośnik do komentarza Udostępnij na innych stronach Więcej opcji udostępniania...
Krydo Opublikowano 8 Lutego 2007 Autor Zgłoś Udostępnij Opublikowano 8 Lutego 2007 Przepraszam za zwłoke, ale obowiazki w pracy - wyjazd i brak netu. Podziwiam wiedze Matysa i wymienienie wszystkich możliwych możliwości, ale Fortus odpowiedziała najlepiej. Właśnie o to chodziło - tradytory artyleryjskie w twierdzy i ilość dział.Pozdrawiam i gratuluje. Odnośnik do komentarza Udostępnij na innych stronach Więcej opcji udostępniania...
Rekomendowane odpowiedzi