Guest Matys Posted March 2, 2007 Report Share Posted March 2, 2007 Wogole pytan nie zadajecie, wiec ja to zrobie. Moze nie jest jakies super ciekawe, a w dodatku całkiem proste, ale niech bedzie :mrgreen: Pytanie brzmi:Co to jest i po co to byłohttp://matys.krakow.w.interia.pl/znaczek.jpg no to teraz czekam na odpowiedzi :)mam nadzieje że zwycięzce ogłosze jutro ok 21:00, ale zastrzegam sobie prawo do przedłużenia konkursu :D wtedy odpowiedz podam w niedziele ok 21:00 Link to comment Share on other sites More sharing options...
Krydo Posted March 2, 2007 Report Share Posted March 2, 2007 Znaczek uprawniający do pobytu w Twierdzy Kraków. Do znaczka była też legitymacja ze zdjęciem. Link to comment Share on other sites More sharing options...
Guest Matys Posted March 3, 2007 Report Share Posted March 3, 2007 nie czekam na 21 bo nie ma sensu :P Jedyna, i poprawna odpowiedz to post Kryda, gratuluje :mrgreen: Tak tylko dla formalności dodam że żeczywiście jest to znaczek który otrzymywali obywatele mista którzy zostali w twierdzy po ewakuacji. Znaczek był z mosiądzu, do niego była legitymacja o której wspominał Krydo, ale jej zdjęcia nie dozuciłem do konkursu bo każdy by znał odpowiedz na moje pytanie (w końcu w środku pisze: LEGITYMACYA do pozostania w twierdzy w razie ewakuacji). Znaczki i legitymacje miały utrudnic ewentualna penetracje miasta przez wrogich szpiegów. Link to comment Share on other sites More sharing options...
Recommended Posts