fortyck Opublikowano 7 Lipca 2007 Zgłoś Opublikowano 7 Lipca 2007 Tak, POTWIERDZAM :mrgreen: A oto jak mniej więcej było: spotkaliśmy się przed Fortem 50 Prokocim: ja, Łukasz, Wojciech, i jako pierwszego (znów, hehe) zobaczyliśmy, potem droga już znana (znów 2, hehe): schron amunicyjny, Forty 50 1/2 O i W Kosocice, Fort 51 Rajsko :mrgreen: Było bardzo fajnie i przyjemnie się pogawędziło w drodze. Pogoda była jak każdy odczuwa od kilku dni: czasem ciepło, raz chłodniej za sprawą silnego wiatru, pochmurno, raz słonecznie, ale było w sam raz :) Nikogo nie dziwią metrowe pokrzywy i inne rośliny w Kosocicach, za to w Rajsku: pięknie wykoszono zielska w fosie i w całym Forcie :) Nowy uczestnik, Łukasz, był wprost zachwycony tymi fortami, zwłaszcza Prokocimiem i Rajskiem :) Oczywiście robiliśmy też sobie przerwy na wypicie wód przeróżnych oraz posiłek kanapkowy :) lub ciastkowy ;) Tajna misja zakończyła się o godz. 16:30, ja znów na piechotę (znów 3, hehe) :mrgreen:
Wojciech Opublikowano 8 Lipca 2007 Zgłoś Opublikowano 8 Lipca 2007 Troche opozniony z relacja :twisted: Ja rowniez potwierdzam poprzednikow-przedmowcow :mrgreen: Pogoda :shock: o dziwo byla bardzo dobra :?: tylko :?: ten porywisty wiatr... Do domu jak na hm...sobote wrocilem dosyc szybko (17 z minutami):P inni :?: jakos pewnie mieli przygody zapewne zwiazane z tymze powrotem... :mrgreen:
Gość Lukasz Opublikowano 8 Lipca 2007 Zgłoś Opublikowano 8 Lipca 2007 ja byłem w domu po 18 Adamie a ty ??
fortyck Opublikowano 8 Lipca 2007 Zgłoś Opublikowano 8 Lipca 2007 Łukaszu, ja też po 18:00 (nie pamiętam dokładnie ile po) :mrgreen:
Gość Lukasz Opublikowano 12 Lipca 2007 Zgłoś Opublikowano 12 Lipca 2007 no nie ma to tamto - zdjęcia wyszły super :lol: :lol: :lol: kiedy kolejna wyprawa ?? :bone:
fortyck Opublikowano 12 Lipca 2007 Zgłoś Opublikowano 12 Lipca 2007 Hehe ;) Kolejna tzw. tajna misja będzie niedługo ;) mam nawet propozycje gdzie by była :)
fortyck Opublikowano 13 Lipca 2007 Zgłoś Opublikowano 13 Lipca 2007 Wszystko się od tego fortu zaczęło: Fort 50a Lasówka :mrgreen:
Gość Lukasz Opublikowano 13 Lipca 2007 Zgłoś Opublikowano 13 Lipca 2007 :D:D:D nie byłem więc z chęcią zobaczę :D:D
fortyck Opublikowano 16 Lipca 2007 Zgłoś Opublikowano 16 Lipca 2007 Więc: 21 lipca (sobota) tajna misja do Fortu 50a Lasówka. Zobaczymy tylko ten jedyny obiekt :) Zbiórka: przed wejściem na teren Fortu (od strony ulicy; tam gdzie są ruiny dawnych magazynów ''Barwy'') Godzina zbiórki: 11 - 11:15
Gość Lukasz Opublikowano 20 Lipca 2007 Zgłoś Opublikowano 20 Lipca 2007 no i mnie niestety nie będzie :cry: :cry: :cry:
fortyck Opublikowano 21 Lipca 2007 Zgłoś Opublikowano 21 Lipca 2007 No i po (udanej) tajnej misji do Fortu Lasówka :) Przyszedł niezawodny Wojciech, za co dzięki ;) Fort Lasówka przedstawia obecnie obraz rozpaczy (o czym pisałem i do oglądnięcia na stronie w Inne oraz na fotkach z dzisiejszej misji) :cry: Ale nie ma co się martwić na zapas, ktoś w końcu weżmie się za zagospodarowanie tego uroczego Fortu Lasówka w uroczym otoczeniu (też blisko Wisły) :D Było bardzo miło, a pogoda bardzo ciepła (choć już nie takie upały ponad 35 stopni jak były jeszcze przez kilka ostatnich dni, nawet dziś mocno grzmiało ale... deszczu ani kropli nie spadło) :P Na rozstaju dróg postanowione, że: czas myśleć już o kolejnej... wieczornej tajnej misji :lord: :mrred:
Wojciech Opublikowano 21 Lipca 2007 Zgłoś Opublikowano 21 Lipca 2007 Nic dodac,nic ujac bylo jak opis wyzej(wczesniej :P ) Pogoda miejscami gorac,chlod,wiaterek,grzmoty...bez deszczu wszystko :o Plany co do nastepnych akcji juz byly rozwazane,ale wszystko do uzgodnienia rzecz jasna :mrgreen:
Greg Opublikowano 23 Lipca 2007 Zgłoś Opublikowano 23 Lipca 2007 Wklejam tekst z ostatniego mojego postu: Dzisiaj wybrałem się pieszo szukać "fortu" de fakto baterii FS42 . Przeglądałem wszceśniej kilka recenzji na ten temat w niektórych podawano iż 42 został kompletnie zasypany podczas poszeżania dwupasmówki. A jednak nie...Na cmentarzu w Rząsce przy pasterniku znajduje się wejście do schronu baterii . Obszedłem cmentarz od strony lasu tak aby zobaczyć czy jeszcze coś znajdę , i znalazłem . Następne 2 schrony ceglano betonowe w jednym zachowana nawet osłona wejście żelbetonowa , no i wały ziemne baterii , a za nimi wał piechoty najprawdopodobiniej . Wszystko jest w stanie dobrym , można nawet zajżeć do środka . Proponuję abyśmy się spotkali w jakiś dzień i razem obeszli w/w obiekty . Proponuje żebyśmy się wybrali w sobotę jeżeli tylko pogoda dopisze . Miejsce spotkania : parking przy bramie cmentarza w Rząsce .
fortyck Opublikowano 24 Lipca 2007 Zgłoś Opublikowano 24 Lipca 2007 Dzięki ci za tą propozycję na tajną misję :mrgreen: Ta sobota (28 lipca) mogłaby być ale... trzeba by reszta uczestników tm miała czas wtedy :) I raczej niech ta twoja propozycja będzie na 23 wyprawę KTK w sierpniu :) P.s. Wojciech dzięki za (ponowne) poprawienie mnie z datą, hehe tak to jest jak się ma taki kalendarz ;)
Gość Lukasz Opublikowano 25 Lipca 2007 Zgłoś Opublikowano 25 Lipca 2007 mnie ta sobota pasuje tylko jeśli można to prosiłbym tak koło 10:00
fortyck Opublikowano 25 Lipca 2007 Zgłoś Opublikowano 25 Lipca 2007 Będzie tak: Te obiekty zwiedzimy na 23 wyprawie KTK (info na stronie głównej) w sierpniu.
Gość Lukasz Opublikowano 26 Lipca 2007 Zgłoś Opublikowano 26 Lipca 2007 tylko proszę!!niech 23 wyprawa nie będzie 11, 12 sierpnia tylko w jakiś inny weekend
Gość Lukasz Opublikowano 27 Lipca 2007 Zgłoś Opublikowano 27 Lipca 2007 Adamie to jak z jutrem - umawiamy się jakoś??
Greg Opublikowano 27 Lipca 2007 Zgłoś Opublikowano 27 Lipca 2007 można by było skiknąć na fort 41a , poszukać zachowanej baterii między 41a i 41 oraz kawerny na tyle 41a .
fortyck Opublikowano 27 Lipca 2007 Zgłoś Opublikowano 27 Lipca 2007 Łukasz,Jutro nie ma żadnej tm :mrgreen: Myślę jednak o przyszłej sobocie, Greg znów podsunął dobrą propozycję na tm :)
Greg Opublikowano 29 Lipca 2007 Zgłoś Opublikowano 29 Lipca 2007 już mam kolejne w głowie ale to top secret :mrgreen:
Rekomendowane odpowiedzi