Skocz do zawartości

Tajne Misje

Joanna
 Udostępnij

Rekomendowane odpowiedzi

Tak, POTWIERDZAM :mrgreen:

A oto jak mniej więcej było: spotkaliśmy się przed Fortem 50 Prokocim: ja, Łukasz, Wojciech, i jako pierwszego (znów, hehe) zobaczyliśmy, potem droga już znana (znów 2, hehe): schron amunicyjny, Forty 50 1/2 O i W Kosocice, Fort 51 Rajsko :mrgreen:

Było bardzo fajnie i przyjemnie się pogawędziło w drodze.

Pogoda była jak każdy odczuwa od kilku dni: czasem ciepło, raz chłodniej za sprawą silnego wiatru, pochmurno, raz słonecznie, ale było w sam raz :)

Nikogo nie dziwią metrowe pokrzywy i inne rośliny w Kosocicach, za to w Rajsku: pięknie wykoszono zielska w fosie i w całym Forcie :)

Nowy uczestnik, Łukasz, był wprost zachwycony tymi fortami, zwłaszcza Prokocimiem i Rajskiem :)

Oczywiście robiliśmy też sobie przerwy na wypicie wód przeróżnych oraz posiłek kanapkowy :) lub ciastkowy ;)

Tajna misja zakończyła się o godz. 16:30, ja znów na piechotę (znów 3, hehe) :mrgreen:

• Odpowiedzi 58
  • Dodano
  • Ostatniej odpowiedzi

Top użytkownicy w tym temacie

Top użytkownicy w tym temacie

Troche opozniony z relacja :twisted:

Ja rowniez potwierdzam poprzednikow-przedmowcow :mrgreen:

Pogoda :shock: o dziwo byla bardzo dobra :?: tylko :?: ten porywisty wiatr...

Do domu jak na hm...sobote wrocilem dosyc szybko (17 z minutami):P inni :?: jakos

pewnie mieli przygody zapewne zwiazane z tymze powrotem... :mrgreen:

No i po (udanej) tajnej misji do Fortu Lasówka :)

Przyszedł niezawodny Wojciech, za co dzięki ;)

Fort Lasówka przedstawia obecnie obraz rozpaczy (o czym pisałem i do oglądnięcia na stronie w Inne oraz na fotkach z dzisiejszej misji) :cry:

Ale nie ma co się martwić na zapas, ktoś w końcu weżmie się za zagospodarowanie tego uroczego Fortu Lasówka w uroczym otoczeniu (też blisko Wisły) :D

Było bardzo miło, a pogoda bardzo ciepła (choć już nie takie upały ponad 35 stopni jak były jeszcze przez kilka ostatnich dni, nawet dziś mocno grzmiało ale... deszczu ani kropli nie spadło) :P

Na rozstaju dróg postanowione, że: czas myśleć już o kolejnej... wieczornej tajnej misji :lord: :mrred:

Wklejam tekst z ostatniego mojego postu:

Dzisiaj wybrałem się pieszo szukać "fortu" de fakto baterii FS42 . Przeglądałem wszceśniej kilka recenzji na ten temat w niektórych podawano iż 42 został kompletnie zasypany podczas poszeżania dwupasmówki. A jednak nie...

Na cmentarzu w Rząsce przy pasterniku znajduje się wejście do schronu baterii . Obszedłem cmentarz od strony lasu tak aby zobaczyć czy jeszcze coś znajdę , i znalazłem . Następne 2 schrony ceglano betonowe w jednym zachowana nawet osłona wejście żelbetonowa , no i wały ziemne baterii , a za nimi wał piechoty najprawdopodobiniej . Wszystko jest w stanie dobrym , można nawet zajżeć do środka . Proponuję abyśmy się spotkali w jakiś dzień i razem obeszli w/w obiekty .

Proponuje żebyśmy się wybrali w sobotę jeżeli tylko pogoda dopisze .

Miejsce spotkania : parking przy bramie cmentarza w Rząsce .

Dzięki ci za tą propozycję na tajną misję :mrgreen:

Ta sobota (28 lipca) mogłaby być ale... trzeba by reszta uczestników tm miała czas wtedy :)

I raczej niech ta twoja propozycja będzie na 23 wyprawę KTK w sierpniu :)

P.s. Wojciech dzięki za (ponowne) poprawienie mnie z datą, hehe tak to jest jak się ma taki kalendarz ;)

Gość
Ten temat został zamknięty. Brak możliwości dodania odpowiedzi.
 Udostępnij

• Dodaj nową pozycję...