fortyck Opublikowano 7 Lipca 2007 Zgłoś Udostępnij Opublikowano 7 Lipca 2007 Tak, POTWIERDZAM :mrgreen: A oto jak mniej więcej było: spotkaliśmy się przed Fortem 50 Prokocim: ja, Łukasz, Wojciech, i jako pierwszego (znów, hehe) zobaczyliśmy, potem droga już znana (znów 2, hehe): schron amunicyjny, Forty 50 1/2 O i W Kosocice, Fort 51 Rajsko :mrgreen: Było bardzo fajnie i przyjemnie się pogawędziło w drodze. Pogoda była jak każdy odczuwa od kilku dni: czasem ciepło, raz chłodniej za sprawą silnego wiatru, pochmurno, raz słonecznie, ale było w sam raz :) Nikogo nie dziwią metrowe pokrzywy i inne rośliny w Kosocicach, za to w Rajsku: pięknie wykoszono zielska w fosie i w całym Forcie :) Nowy uczestnik, Łukasz, był wprost zachwycony tymi fortami, zwłaszcza Prokocimiem i Rajskiem :) Oczywiście robiliśmy też sobie przerwy na wypicie wód przeróżnych oraz posiłek kanapkowy :) lub ciastkowy ;) Tajna misja zakończyła się o godz. 16:30, ja znów na piechotę (znów 3, hehe) :mrgreen: Odnośnik do komentarza Udostępnij na innych stronach Więcej opcji udostępniania...
Wojciech Opublikowano 8 Lipca 2007 Zgłoś Udostępnij Opublikowano 8 Lipca 2007 Troche opozniony z relacja :twisted: Ja rowniez potwierdzam poprzednikow-przedmowcow :mrgreen: Pogoda :shock: o dziwo byla bardzo dobra :?: tylko :?: ten porywisty wiatr... Do domu jak na hm...sobote wrocilem dosyc szybko (17 z minutami):P inni :?: jakos pewnie mieli przygody zapewne zwiazane z tymze powrotem... :mrgreen: Odnośnik do komentarza Udostępnij na innych stronach Więcej opcji udostępniania...
Gość Lukasz Opublikowano 8 Lipca 2007 Zgłoś Udostępnij Opublikowano 8 Lipca 2007 ja byłem w domu po 18 Adamie a ty ?? Odnośnik do komentarza Udostępnij na innych stronach Więcej opcji udostępniania...
fortyck Opublikowano 8 Lipca 2007 Zgłoś Udostępnij Opublikowano 8 Lipca 2007 Łukaszu, ja też po 18:00 (nie pamiętam dokładnie ile po) :mrgreen: Odnośnik do komentarza Udostępnij na innych stronach Więcej opcji udostępniania...
Gość Lukasz Opublikowano 12 Lipca 2007 Zgłoś Udostępnij Opublikowano 12 Lipca 2007 no nie ma to tamto - zdjęcia wyszły super :lol: :lol: :lol: kiedy kolejna wyprawa ?? :bone: Odnośnik do komentarza Udostępnij na innych stronach Więcej opcji udostępniania...
fortyck Opublikowano 12 Lipca 2007 Zgłoś Udostępnij Opublikowano 12 Lipca 2007 Hehe ;) Kolejna tzw. tajna misja będzie niedługo ;) mam nawet propozycje gdzie by była :) Odnośnik do komentarza Udostępnij na innych stronach Więcej opcji udostępniania...
Gość Lukasz Opublikowano 12 Lipca 2007 Zgłoś Udostępnij Opublikowano 12 Lipca 2007 czyli :) ?? Odnośnik do komentarza Udostępnij na innych stronach Więcej opcji udostępniania...
fortyck Opublikowano 13 Lipca 2007 Zgłoś Udostępnij Opublikowano 13 Lipca 2007 Wszystko się od tego fortu zaczęło: Fort 50a Lasówka :mrgreen: Odnośnik do komentarza Udostępnij na innych stronach Więcej opcji udostępniania...
Gość Lukasz Opublikowano 13 Lipca 2007 Zgłoś Udostępnij Opublikowano 13 Lipca 2007 :D:D:D nie byłem więc z chęcią zobaczę :D:D Odnośnik do komentarza Udostępnij na innych stronach Więcej opcji udostępniania...
fortyck Opublikowano 16 Lipca 2007 Zgłoś Udostępnij Opublikowano 16 Lipca 2007 Więc: 21 lipca (sobota) tajna misja do Fortu 50a Lasówka. Zobaczymy tylko ten jedyny obiekt :) Zbiórka: przed wejściem na teren Fortu (od strony ulicy; tam gdzie są ruiny dawnych magazynów ''Barwy'') Godzina zbiórki: 11 - 11:15 Odnośnik do komentarza Udostępnij na innych stronach Więcej opcji udostępniania...
Gość Lukasz Opublikowano 20 Lipca 2007 Zgłoś Udostępnij Opublikowano 20 Lipca 2007 no i mnie niestety nie będzie :cry: :cry: :cry: Odnośnik do komentarza Udostępnij na innych stronach Więcej opcji udostępniania...
fortyck Opublikowano 20 Lipca 2007 Zgłoś Udostępnij Opublikowano 20 Lipca 2007 Szkoda :( Odnośnik do komentarza Udostępnij na innych stronach Więcej opcji udostępniania...
fortyck Opublikowano 21 Lipca 2007 Zgłoś Udostępnij Opublikowano 21 Lipca 2007 No i po (udanej) tajnej misji do Fortu Lasówka :) Przyszedł niezawodny Wojciech, za co dzięki ;) Fort Lasówka przedstawia obecnie obraz rozpaczy (o czym pisałem i do oglądnięcia na stronie w Inne oraz na fotkach z dzisiejszej misji) :cry: Ale nie ma co się martwić na zapas, ktoś w końcu weżmie się za zagospodarowanie tego uroczego Fortu Lasówka w uroczym otoczeniu (też blisko Wisły) :D Było bardzo miło, a pogoda bardzo ciepła (choć już nie takie upały ponad 35 stopni jak były jeszcze przez kilka ostatnich dni, nawet dziś mocno grzmiało ale... deszczu ani kropli nie spadło) :P Na rozstaju dróg postanowione, że: czas myśleć już o kolejnej... wieczornej tajnej misji :lord: :mrred: Odnośnik do komentarza Udostępnij na innych stronach Więcej opcji udostępniania...
Wojciech Opublikowano 21 Lipca 2007 Zgłoś Udostępnij Opublikowano 21 Lipca 2007 Nic dodac,nic ujac bylo jak opis wyzej(wczesniej :P ) Pogoda miejscami gorac,chlod,wiaterek,grzmoty...bez deszczu wszystko :o Plany co do nastepnych akcji juz byly rozwazane,ale wszystko do uzgodnienia rzecz jasna :mrgreen: Odnośnik do komentarza Udostępnij na innych stronach Więcej opcji udostępniania...
Greg Opublikowano 23 Lipca 2007 Zgłoś Udostępnij Opublikowano 23 Lipca 2007 Wklejam tekst z ostatniego mojego postu: Dzisiaj wybrałem się pieszo szukać "fortu" de fakto baterii FS42 . Przeglądałem wszceśniej kilka recenzji na ten temat w niektórych podawano iż 42 został kompletnie zasypany podczas poszeżania dwupasmówki. A jednak nie...Na cmentarzu w Rząsce przy pasterniku znajduje się wejście do schronu baterii . Obszedłem cmentarz od strony lasu tak aby zobaczyć czy jeszcze coś znajdę , i znalazłem . Następne 2 schrony ceglano betonowe w jednym zachowana nawet osłona wejście żelbetonowa , no i wały ziemne baterii , a za nimi wał piechoty najprawdopodobiniej . Wszystko jest w stanie dobrym , można nawet zajżeć do środka . Proponuję abyśmy się spotkali w jakiś dzień i razem obeszli w/w obiekty . Proponuje żebyśmy się wybrali w sobotę jeżeli tylko pogoda dopisze . Miejsce spotkania : parking przy bramie cmentarza w Rząsce . Odnośnik do komentarza Udostępnij na innych stronach Więcej opcji udostępniania...
fortyck Opublikowano 24 Lipca 2007 Zgłoś Udostępnij Opublikowano 24 Lipca 2007 Dzięki ci za tą propozycję na tajną misję :mrgreen: Ta sobota (28 lipca) mogłaby być ale... trzeba by reszta uczestników tm miała czas wtedy :) I raczej niech ta twoja propozycja będzie na 23 wyprawę KTK w sierpniu :) P.s. Wojciech dzięki za (ponowne) poprawienie mnie z datą, hehe tak to jest jak się ma taki kalendarz ;) Odnośnik do komentarza Udostępnij na innych stronach Więcej opcji udostępniania...
Greg Opublikowano 25 Lipca 2007 Zgłoś Udostępnij Opublikowano 25 Lipca 2007 to jak będzie? 8) Odnośnik do komentarza Udostępnij na innych stronach Więcej opcji udostępniania...
Gość Lukasz Opublikowano 25 Lipca 2007 Zgłoś Udostępnij Opublikowano 25 Lipca 2007 mnie ta sobota pasuje tylko jeśli można to prosiłbym tak koło 10:00 Odnośnik do komentarza Udostępnij na innych stronach Więcej opcji udostępniania...
fortyck Opublikowano 25 Lipca 2007 Zgłoś Udostępnij Opublikowano 25 Lipca 2007 Będzie tak: Te obiekty zwiedzimy na 23 wyprawie KTK (info na stronie głównej) w sierpniu. Odnośnik do komentarza Udostępnij na innych stronach Więcej opcji udostępniania...
Gość Lukasz Opublikowano 26 Lipca 2007 Zgłoś Udostępnij Opublikowano 26 Lipca 2007 tylko proszę!!niech 23 wyprawa nie będzie 11, 12 sierpnia tylko w jakiś inny weekend Odnośnik do komentarza Udostępnij na innych stronach Więcej opcji udostępniania...
Greg Opublikowano 26 Lipca 2007 Zgłoś Udostępnij Opublikowano 26 Lipca 2007 ok. 8) Odnośnik do komentarza Udostępnij na innych stronach Więcej opcji udostępniania...
Gość Lukasz Opublikowano 27 Lipca 2007 Zgłoś Udostępnij Opublikowano 27 Lipca 2007 Adamie to jak z jutrem - umawiamy się jakoś?? Odnośnik do komentarza Udostępnij na innych stronach Więcej opcji udostępniania...
Greg Opublikowano 27 Lipca 2007 Zgłoś Udostępnij Opublikowano 27 Lipca 2007 można by było skiknąć na fort 41a , poszukać zachowanej baterii między 41a i 41 oraz kawerny na tyle 41a . Odnośnik do komentarza Udostępnij na innych stronach Więcej opcji udostępniania...
fortyck Opublikowano 27 Lipca 2007 Zgłoś Udostępnij Opublikowano 27 Lipca 2007 Łukasz,Jutro nie ma żadnej tm :mrgreen: Myślę jednak o przyszłej sobocie, Greg znów podsunął dobrą propozycję na tm :) Odnośnik do komentarza Udostępnij na innych stronach Więcej opcji udostępniania...
Greg Opublikowano 29 Lipca 2007 Zgłoś Udostępnij Opublikowano 29 Lipca 2007 już mam kolejne w głowie ale to top secret :mrgreen: Odnośnik do komentarza Udostępnij na innych stronach Więcej opcji udostępniania...
Rekomendowane odpowiedzi