Joanna Opublikowano 30 Maja 2007 Zgłoś Udostępnij Opublikowano 30 Maja 2007 Kolejna obowiązkowa impreza dla każdego "ktk - owca" :twisted: Na pewno planowane jest z okazji 25 wyprawy :> ale może uda się wcześniej coś zorganizować :mryellow: po którejś Tajnej misji itp. :bemused: czekam na propozycje również :D Odnośnik do komentarza Udostępnij na innych stronach Więcej opcji udostępniania...
fortyck Opublikowano 30 Maja 2007 Zgłoś Udostępnij Opublikowano 30 Maja 2007 Hehe, jak tylko będą chęci z waszej strony, można spróbować i wcześniej coś takiego zrobić :D Odnośnik do komentarza Udostępnij na innych stronach Więcej opcji udostępniania...
fortyck Opublikowano 3 Czerwca 2007 Zgłoś Udostępnij Opublikowano 3 Czerwca 2007 Wczoraj ustaliliśmy z Wojciechem miejsce takiego ogniska :mrgreen: Fort 41a Mydlniki :bemused: bo: miejsce oddalone od siedzib ludzkich, spokój... Ale, że to raczej daleko, to proponowałbym by to ognisko odbyło się w godzinach wcześniejszych, tak by każdy mógł wrócić komunikacją MPK do swoich domów, bez żadnych problemów. Czyli takie ognisko mogłoby być w godzinach: 17 - 19 (o np. 19 musiałoby się już zakończyć). Poozstaje tylko ustalenie daty; ale czerwiec wydaje się odpowiedni ;) i w sobotę oczywiście. Odnośnik do komentarza Udostępnij na innych stronach Więcej opcji udostępniania...
Wojciech Opublikowano 3 Czerwca 2007 Zgłoś Udostępnij Opublikowano 3 Czerwca 2007 Tak potwierdzam ustalenia :> Co do godzin to zgadzam sie z Adminem w koncu kazdy ma spory kawalek(oprocz mnie rzecz jasna) :P Tylko data-co Wy na to :?: Odnośnik do komentarza Udostępnij na innych stronach Więcej opcji udostępniania...
fortyck Opublikowano 10 Czerwca 2007 Zgłoś Udostępnij Opublikowano 10 Czerwca 2007 Nasze forteczne ognisko (dla uczestników wypraw KTK i tajnych misji): Termin: 16 czerwca 2007 Miejsce zbiórki: pętla tramwajowa w Bronowicach Nowych. Godzina zbiórki: 18:00 - 18:30 Miejsce ogniska: teren Fortu 41a Mydlniki Jak macie jakieś sugestie do tego co tam ze sobą wziąść to piszcie :) Odnośnik do komentarza Udostępnij na innych stronach Więcej opcji udostępniania...
Joanna Opublikowano 11 Czerwca 2007 Autor Zgłoś Udostępnij Opublikowano 11 Czerwca 2007 Mam taką propozycję też aby powysyłać maile informacyjne do stałych uczestników wypraw (tych których nie ma na forum) - tak zresztą coś mi się obiło o uszy na wyprawie ;) Co do tego co zabrać ze sobą to na pewno to co każdy będzie chciał jeść 8) i pić :mrgreen: hehehe :twisted: plus ew. przydałoby się aby jedna osoba wzięła takie produkty wielorazowe jak np. ketchup, musztarda itp.; chleb; aby każdy nie musiał tego nosić - a potem zrzuta :> plus przydałoby sie coś do drewna, jakaś mała siekierka itp. aha i jeszcze jakis nóż (scyzoryk) do zaostrzenia patyków (chyba że ktoś ma taki profesjonalny sprzet do pieczenia na ognisku kiełbasek to też mile widziany hehe :P ) hehe więcej (grzechów ;) ) nie pamiętam :mrgreen: na pewno dużo pozapominałam :/ więc podajcie swoje propozycje jeszcze :D Odnośnik do komentarza Udostępnij na innych stronach Więcej opcji udostępniania...
Wojciech Opublikowano 11 Czerwca 2007 Zgłoś Udostępnij Opublikowano 11 Czerwca 2007 Admin juz powysylal e-maile do ludzi z wypraw :P Co do narzedzi to noz lub cos w tym stylu z reszta juz nadmienialem na IRC :> sa takie widelki :?: :!: do kielbasek ale niezbyt wygodne w transporcie juz lepiej pozostac przy tradycyjnych sprawdzonych z drzewa widelkach :) a jedzenie i picie hm...co kto lubi niech wezmie tak po prostu :mrgreen: no nie ma co wymyslac i wydziwiac kazdy chyba byl to wie o co chodzi bedzie git :D Odnośnik do komentarza Udostępnij na innych stronach Więcej opcji udostępniania...
Joanna Opublikowano 11 Czerwca 2007 Autor Zgłoś Udostępnij Opublikowano 11 Czerwca 2007 Wojtek jaki Ty zorientowany hehe :mrgreen: wczoraj nie miałm czasu niestety na Irca :twisted: no i miejmy nadzieje ze pogoda dopisze :mrgreen: Odnośnik do komentarza Udostępnij na innych stronach Więcej opcji udostępniania...
Wojciech Opublikowano 11 Czerwca 2007 Zgłoś Udostępnij Opublikowano 11 Czerwca 2007 Joanno tak jakos (trzeba byc zorientowany w roznych tematach) na IRC-u malo nas bylo bo az 3 osoby a co do pogody to nie gorsza niz na wyprawie Odnośnik do komentarza Udostępnij na innych stronach Więcej opcji udostępniania...
Joanna Opublikowano 14 Czerwca 2007 Autor Zgłoś Udostępnij Opublikowano 14 Czerwca 2007 Hejka :mrgreen: Mam pytanko jak ktoś się by spóźnił; yyyy to już w forcie tak? 8) Z góry przepraszam ale pewno trochę sie spóźnię ;) Odnośnik do komentarza Udostępnij na innych stronach Więcej opcji udostępniania...
fortyck Opublikowano 14 Czerwca 2007 Zgłoś Udostępnij Opublikowano 14 Czerwca 2007 Zależy ile się spóżnisz :mrgreen: Jeśli mało to możemy poczekać na pętli :) Jeśli dużo lub nie wiesz ile, to wtedy raczej musisz przyjść do Fortu Mydlniki :bemused: Odnośnik do komentarza Udostępnij na innych stronach Więcej opcji udostępniania...
Joanna Opublikowano 15 Czerwca 2007 Autor Zgłoś Udostępnij Opublikowano 15 Czerwca 2007 Dzięki Adam :mrgreen: ale nie czekajcie na mnie ;) będę albo i nie :oops: to się okaże w praniu hehe :P tak to jest jak człowiek żyje z dnia na dzień, hihi :D Odnośnik do komentarza Udostępnij na innych stronach Więcej opcji udostępniania...
Wojciech Opublikowano 15 Czerwca 2007 Zgłoś Udostępnij Opublikowano 15 Czerwca 2007 Joanno _______________ mowi sie trudno i jedzie dalej :mrgreen: no a jak zyc jak nie z dnia na dzien :shock: niektorzy z miesiaca na miesiac :P Odnośnik do komentarza Udostępnij na innych stronach Więcej opcji udostępniania...
fortyck Opublikowano 16 Czerwca 2007 Zgłoś Udostępnij Opublikowano 16 Czerwca 2007 Joanno Kolejne najbliższe ognisko jest nadal możliwe (nie wliczając w to ogniska na 25 wyprawie KTK) :mrgreen: Jedziemy dalej... Już dziś pierwsze ognisko forteczne ;) Odnośnik do komentarza Udostępnij na innych stronach Więcej opcji udostępniania...
fortyck Opublikowano 17 Czerwca 2007 Zgłoś Udostępnij Opublikowano 17 Czerwca 2007 :mrgreen: No i pierwsze forteczne ognisko mamy za sobą :) Było mniej więcej tak: zbiórka była na pętli tramwajowej w Bronowicach Nowych; przyszedł tylko Wojciech (za co dzięki) i podjęliśmy decyzję by chociaż zobaczyć ponownie Fort Mydlniki... każdy jednak miał w plecaku składniki na ognisko :mrgreen: Pogoda była fajna; nawet się rozpogodziło na wieczór ;) Idąc tak dróżką do Fortu Mydlniki gadaliśmy o różnych sprawach, pan Adam zapewne będzie czekał w pobliżu Fortu, no i rzeczywiście jakiś odcinek przed nim pojawił się na rowerze pan Adam (nie zawiódł nas) i tak w trójkę poszliśmy do Fortu. Miejsce na ognisko przed samym Fortem było jednak (jak przypuszczaliśmy) zajęte przez grupkę starszych ludzi... Poszliśmy więc na wały Fortu i tam w trójkę siedliśmy i oglądając piękne widoki gadaliśmy o sprawach też nie fortecznych ;) Niestety pan Adam był tylko na chwilę; spieszyło mu się by jeszcze na rowerze zwiedzić pewne miejsce; no i pojechał żegnając się z nami, do zobaczenia na wyprawie KTK! Zostaliśmy w dwójkę; podjęliśmy kolejną decyzję; robimy ognisko forteczne mimo, że reszta zawiodła w ten czy inny sposób... Ja z domu przytaszczyłem w plecaku sporo... drewna :mrgreen: stąd miałem dość niesienia już tegoż plecaka bo taki był ciężki... Miejsce na ognisko wybraliśmy na... końcu stropodachu Fortu Mydlniki; Wojciech i ja poukładaliśmy drewno, podpalił gazetą i... czas by dać przyniesione kiełbaski na patyki zerwane z drzewa :mrgreen: Smażą się pięknie, dym się unosi drugi już w tym Forcie :mrgreen: Od czasu do czasu nad naszymi głowami podchodzą do lądowania samoloty na lotnisko w Balicach, piękne widoki... No i ściemnia się wokół... kiełbaski z przyprawami i chlebem (które przyniósł Wojciech) smakowały wyśmienicie :mrgreen: Sporo uwieczniłem na zdjęciach... Gadaliśmy o sprawach fortecznych i nie tylko; nie sposób opisać ;) Po zjedzeniu po 2 kiełbaski... czas chyba zmoczyć gardło ;) oczywiście przynieśliśmy też piwo :mrgreen: hehe... Robiąc fotki, gadając, zwiedzając Fort Mydlniki, zastał nas już ciemny mrok wokół; czas był też na przejście z latarką (Wojciech o niej nie zapomniał w porównaniu do mnie) całego obiektu w ciemnościach... hehe. Póżniej wróciliśmy ponownie na nasze stanowisko (tamci co byli na ognisku przed samym Fortem już dawno rozeszli się) by podziwiać kolejne lądujące samoloty pięknie rozświetlone niczym statki kosmiczne z ''Gwiezdnych Wojen'' :mrred: oraz księżyc - cienki rogalik :mrgreen: Czas zatem na powrót, bo ostatni tramwaj z pętli odjeżdża o godz. 22:42... Powrót z latarką rozświetlającą powrotną drogę był niesamowity; wokół same cienie potworów i mroku (hehe naoglądało się horrorów i nie tylko) które wywoływało światło latarki ;) No i końcówka to wyścig z czasem :mrred: zdążyliśmy na ostatni tramwaj, ''13'' wróciliśmy, Wojciech wysiadł za 4 przystanki i do zobaczenia i napisania :D a ja wysiadłem póżniej i pieszo znów do domu :mrgreen: :mrgreen: Zatem podsumowując: było super i szkoda tylko, że zainteresowanym osobom coś wypadło :lord: :bemused: www.fortyck.pl/inne_18.htm Odnośnik do komentarza Udostępnij na innych stronach Więcej opcji udostępniania...
Wojciech Opublikowano 17 Czerwca 2007 Zgłoś Udostępnij Opublikowano 17 Czerwca 2007 Wszystko bylo tak jak dokladnie opisal Adam :P Male sprostowanie,otoz :1.przed wejsciem do fortu zabawiala sie grupka starszych ludzi. 2.na przedpolu fortu rowniez grupka tym razem mlodych. 3.grupka :?: :shock: nasza czyli KTKteam.Dodam ze samoloty przylatujace jak i odlatujace robily mily nastroj :mrgreen: Widoki z kazdej strony zapierajace dech w piersiach,poza tym powietrze i zielen :> Kielbaski,"napoje" i same ognisko przednia zabawa ;)Wreszcie nadszedl wieczor :twisted: ,a co za tym idzie atrakcje nocne :mrgreen: Nie sposob opisac tego co przezylismy (ale skoro pisze to wszystko to przezylismy) Niech zaluja Ci co mieli byc ,a nie przybyli :evil: :mrgreen: :mrgreen: Odnośnik do komentarza Udostępnij na innych stronach Więcej opcji udostępniania...
fortyck Opublikowano 26 Czerwca 2007 Zgłoś Udostępnij Opublikowano 26 Czerwca 2007 Zamykam, kolejny nowy temat o ognisku wkrótce :mrgreen: Odnośnik do komentarza Udostępnij na innych stronach Więcej opcji udostępniania...
Rekomendowane odpowiedzi