Gość Lukasz Opublikowano 24 Lipca 2007 Zgłoś Udostępnij Opublikowano 24 Lipca 2007 w lasach jakieś 5km od krakowa kopaliśmy z kolegami bomby lotnicze, hełmy, bagnety itp - a jak trafiliśmy na minę (bogu niech będą dzięki że z przeżartym zapalnikiem) to poczułem takie przyjemne, acz niezbyt komfortowe ciepełko w kroczu co do tego czy były w tamtejszym okresie miny to powiedzieć ci nie umiem, ale raczej wętpię Odnośnik do komentarza Udostępnij na innych stronach Więcej opcji udostępniania...
Greg Opublikowano 25 Lipca 2007 Zgłoś Udostępnij Opublikowano 25 Lipca 2007 w lasach jakieś 5km od krakowa kopaliśmy z kolegami bomby lotnicze, hełmy, bagnety itp - a jak trafiliśmy na minę (bogu niech będą dzięki że z przeżartym zapalnikiem) to poczułem takie przyjemne, acz niezbyt komfortowe ciepełko w kroczu co do tego czy były w tamtejszym okresie miny to powiedzieć ci nie umiem, ale raczej wętpię ale teren wokuł fortu 43 podczas 2 wojny światowej mógł być naminowany... W którym lesie kopaliście ? Okolice Kleszczowa? Odnośnik do komentarza Udostępnij na innych stronach Więcej opcji udostępniania...
Gość Lukasz Opublikowano 26 Lipca 2007 Zgłoś Udostępnij Opublikowano 26 Lipca 2007 Krzeszowice przepraszam mój błąd - miało być 25 km Odnośnik do komentarza Udostępnij na innych stronach Więcej opcji udostępniania...
Greg Opublikowano 26 Lipca 2007 Zgłoś Udostępnij Opublikowano 26 Lipca 2007 rozumiem że chęć do kopania Ci już przeszła :twisted: Odnośnik do komentarza Udostępnij na innych stronach Więcej opcji udostępniania...
Gość Lukasz Opublikowano 27 Lipca 2007 Zgłoś Udostępnij Opublikowano 27 Lipca 2007 tz powiem tak - był z nami saper i jakoś czułem sie pewniej - jak się trafiła bomba to wiedział co i jak ale fakt faktem przeżycie niesamowite - choć głupia zabawa no i mi przeszło Odnośnik do komentarza Udostępnij na innych stronach Więcej opcji udostępniania...
Greg Opublikowano 27 Lipca 2007 Zgłoś Udostępnij Opublikowano 27 Lipca 2007 a sapera skąd wzieliście? :shock: Odnośnik do komentarza Udostępnij na innych stronach Więcej opcji udostępniania...
Gość Lukasz Opublikowano 27 Lipca 2007 Zgłoś Udostępnij Opublikowano 27 Lipca 2007 wujek kolegi Odnośnik do komentarza Udostępnij na innych stronach Więcej opcji udostępniania...
Greg Opublikowano 27 Lipca 2007 Zgłoś Udostępnij Opublikowano 27 Lipca 2007 z doświadczeniem? to może jednak coś poszukamy ? Odnośnik do komentarza Udostępnij na innych stronach Więcej opcji udostępniania...
Gość Lukasz Opublikowano 27 Lipca 2007 Zgłoś Udostępnij Opublikowano 27 Lipca 2007 z tego co mi wiadomo kumpel siedzi w stanach i nie wiem kiedy zjedzie - a do jego wujka nie mam kontaktu - tym bardziej że on miał cały sprzęt, a bez osoby że tak powiem "dorosłe" to ja się nie bawię Odnośnik do komentarza Udostępnij na innych stronach Więcej opcji udostępniania...
Greg Opublikowano 27 Lipca 2007 Zgłoś Udostępnij Opublikowano 27 Lipca 2007 jestem takiego samego zdania...bez osoby doświadczonej nie ma co ryzykować. Odnośnik do komentarza Udostępnij na innych stronach Więcej opcji udostępniania...
fortyck Opublikowano 1 Sierpnia 2007 Zgłoś Udostępnij Opublikowano 1 Sierpnia 2007 Może by tak poszukać co kryje ziemia na terenie Fortu Lasówka? Mam tu na myśli: co zostawiła w ziemi sp-nia chemiczna ''Barwa'' :mrgreen: Erozja ziemi i woda pokazują dalsze skarby chemiczne. Odnośnik do komentarza Udostępnij na innych stronach Więcej opcji udostępniania...
Greg Opublikowano 2 Sierpnia 2007 Zgłoś Udostępnij Opublikowano 2 Sierpnia 2007 kupiłem metal detektor Garrett ACE 150 , można działać! ;) Odnośnik do komentarza Udostępnij na innych stronach Więcej opcji udostępniania...
Gość Lukasz Opublikowano 2 Sierpnia 2007 Zgłoś Udostępnij Opublikowano 2 Sierpnia 2007 FANATYK !!!!! ale jestem za :D:D:D Odnośnik do komentarza Udostępnij na innych stronach Więcej opcji udostępniania...
Wojciech Opublikowano 2 Sierpnia 2007 Zgłoś Udostępnij Opublikowano 2 Sierpnia 2007 I co niby mielibysmy szukac ?(znalezc?).W forcie Lasowka juz bez wykrywacza widac pozostalosci po sp-ni chemicznej "Barwa"tzw.skarby chemiczne:D Odnośnik do komentarza Udostępnij na innych stronach Więcej opcji udostępniania...
Gość Lukasz Opublikowano 3 Sierpnia 2007 Zgłoś Udostępnij Opublikowano 3 Sierpnia 2007 Wojtku, ale popatrz - ja bym chciał znaleźć pociski, klamry, guziki, - a nie puszki po konserwach Odnośnik do komentarza Udostępnij na innych stronach Więcej opcji udostępniania...
fortyck Opublikowano 3 Sierpnia 2007 Zgłoś Udostępnij Opublikowano 3 Sierpnia 2007 No pewnie, można znależć wiele w ziemi: dla każdego coś miłego :mrgreen: To może ustalmy jakiś termin (najlepiej sobota). Odnośnik do komentarza Udostępnij na innych stronach Więcej opcji udostępniania...
Greg Opublikowano 10 Sierpnia 2007 Zgłoś Udostępnij Opublikowano 10 Sierpnia 2007 w tą sobote jestem jeszcze zaprany robotą , ale na przyszłą powinienem się wyrobić Odnośnik do komentarza Udostępnij na innych stronach Więcej opcji udostępniania...
Gość Matys Opublikowano 16 Września 2007 Zgłoś Udostępnij Opublikowano 16 Września 2007 heheh miny w sumie to tak ale nie w takiej formie jak to sobie ludzie wyobrazają :) wtedy byly bardziej klimaty "chodniki minowe" a nie "nastapisz i wybuchniesz" :P o takie zeczy sie nie boj. Austryjackiego szpeja jest mnostwo pod ziemia w kazdym forcie, ale jest tez sporo zasadzek na szczescie takich ktore nie wybuchają :P A co do samego kopania to przypominam Ci ze trzeba miec pozwolenie, zreszta kopiac wchodzimy tez w sprawy "etyczne" naszczescie w krakowie to w pewnym sensie dotyczy nas w mniejszym stopniu.Pozatym najwiecej pewnie znajdziesz klamer i guzikow, jak bedziesz wiedzial gdzie szukac to sporo fajnych lusek, moze jakies bagnety i tak dalej. Zeszta z kopaniem to oznie bywa :) Odnośnik do komentarza Udostępnij na innych stronach Więcej opcji udostępniania...
Bartek Kocot Opublikowano 8 Października 2007 Zgłoś Udostępnij Opublikowano 8 Października 2007 admin i ktoś jeszcze (sorka ale nie pamiętam imienia / nicku ) widział co ja znalazłem w fosie fortu 49 Krzesławice może to jest fragment pocisku a może odłamek wysadzonej lewej kaponiery Odnośnik do komentarza Udostępnij na innych stronach Więcej opcji udostępniania...
Gość Matys Opublikowano 8 Października 2007 Zgłoś Udostępnij Opublikowano 8 Października 2007 daj zdjecie Odnośnik do komentarza Udostępnij na innych stronach Więcej opcji udostępniania...
Bartek Kocot Opublikowano 8 Października 2007 Zgłoś Udostępnij Opublikowano 8 Października 2007 nie mamjak przyjdziesz na forteczna misje to ci pokaze ok :?: Odnośnik do komentarza Udostępnij na innych stronach Więcej opcji udostępniania...
yay0 Opublikowano 2 Listopada 2007 Zgłoś Udostępnij Opublikowano 2 Listopada 2007 Ja to widziałem. No moze to być jakiś kawałek rury, moze kawałek łuski, nie uważam ze to może być kawałek pocisku bo pociski nie miały chyba takeigo kształtu :>, to może być wszystko, a zarazem nic :> uważam ze tak ikawałek dużo nam nie powie i nie będzie mozna jednoznacznie stwierdzic co to jest. Odnośnik do komentarza Udostępnij na innych stronach Więcej opcji udostępniania...
Bartek Kocot Opublikowano 2 Listopada 2007 Zgłoś Udostępnij Opublikowano 2 Listopada 2007 chyba tak :| :| ale kto wie ... :) Odnośnik do komentarza Udostępnij na innych stronach Więcej opcji udostępniania...
fortyck Opublikowano 3 Listopada 2007 Zgłoś Udostępnij Opublikowano 3 Listopada 2007 Bartek, ale przynieś te fotki o których wspominałeś jakiś czas temu :) Odnośnik do komentarza Udostępnij na innych stronach Więcej opcji udostępniania...
Bartek Kocot Opublikowano 3 Listopada 2007 Zgłoś Udostępnij Opublikowano 3 Listopada 2007 przyniosę na pewno :) Odnośnik do komentarza Udostępnij na innych stronach Więcej opcji udostępniania...
Rekomendowane odpowiedzi