Skocz do zawartości

fortyck
 Udostępnij

Rekomendowane odpowiedzi

No i co :D było nas 4: ja, wojciech, admin i adam. Wyruszylismy sobie spod bronowic(naszczescie mielismy odrazu autobus) i pojechalismy na pasternik(adam jechal na rowerze) najpierw zwiedzilismy baterie(hehe bylem przewodnikiem ;P) potem udalo nam sie wjsc na fort Pasternik, nikt sie nas nie czepial to weszlismy i zwiedzilismy bardzo dokladnie, świetny fort. Potem zwiesdzilimy prawie caly poligon Pasternika, na mnie najwieksze wrazenie wywarl poligon desantowcow i te wieze :> zreszta zobaczycie zdj. Chyba najlepsza moja wyprawa, cytujac samego siebie: "niech żałują Ci którzy nie byli" ;)

na poligonie są fajne wraki sprzętu - od stroni NICO za ogródkami działkowców kilka fajnych sprzętów jest, a na desancie miałem zjazdy linowe na mniejszej ścianie - ze spadochronów ki sie bałem

Bartek, nam nie potrzebny był żaden dowódca; cenimy niezależność :mrgreen:

Fort 43 Pasternik i okoliczny poligon wojskowy to zwiedzanie na większość dnia (mimo, że poligon to przedewszystkim współczesna rzecz)...

Na zdjęciach zobaczycie, że nie warto ryzykować nieuczestniczeniem w wyprawach KTK :lord:

wraków już od dawna nie ma :roll: chyba jkis rok temu je zakosili, kto? pewnie budowlanicy z autostrady je wyciagneli.... ehh szkoda ze nie moglem byc, bo na poligon bm sie przeszedl, no ale pewnie sie wybiore w pszyszly weekend, ymbardziej ze mam fajna "mapke" tego poligonu z inetrnetu :D

Tak,tak "niech zaluja Ci ktorych nie bylo"bo jest(bylo)czego .Weszlismy tam gdzie praktycznie nie da rady wejsc(lub z problemami)my takowych nie mielismy.Penetracja terenu jak i samych obiektow bardzo dokladna.Kolejnosc byla taka :1.baterie,2.fort Pasternik,3.poligon,4.fort Podchruscie(raczej pozostalosci)

jak się strzelasz to się może zobaczymy na F50 w tą sobotę - ja właśnie zaczynam z tym sprzętem co mam poniżej

a pierwszy kontakt z asg miałem właśnie na pasterniku jakieś 5 lat temu

poza tym czasami fajnie jest sobie postrzelać do lolków :P

tak czy siak pasternik to ładny fort

A własnie, dla tych ktorzy nie byli i dla tych ktorzy byli i maja ochote na pasternik oraz poligon raz jeszcze to zapraszam w przyszla niedziele, bo sie tam wybieram. Tak jak pisalem mialem straszna chetka zeby tam byc, ale w ostatnij chwili wypadla wazna sprawa "rodzinno/osobista" i nie moglem przyjsc wiec ide za tydzien. Jak by sie ktos skusil niech napisze na matys.krakow@interia.pl albo na pw, a jak sie admin skusi to wezme plytke :)

• 2 tygodnie później...
Gość
Ten temat został zamknięty. Brak możliwości dodania odpowiedzi.
 Udostępnij

• Dodaj nową pozycję...