MRu Opublikowano 29 Listopada 2008 Zgłoś Udostępnij Opublikowano 29 Listopada 2008 Mi pasuje . Odnośnik do komentarza Udostępnij na innych stronach Więcej opcji udostępniania...
Grdalus Opublikowano 29 Listopada 2008 Zgłoś Udostępnij Opublikowano 29 Listopada 2008 Ja ją podałem oczywiście tylko jako propozycję ;)Bardziej miałem na myśli przejście koło tych miejsc niż jakieś szczególne ich zwiedzanie. Faktycznie mogłoby nam to zająć jednak chwilę, jakby ktoś zobaczył fajny elektrowóz, czy chciał wleźć na wieżę do nawęglania parowozów ;)Tak, że zrobimy jak zaproponuje Adam.Długość trasy w km nie zmniejszy się jednak znacząco ;) Odnośnik do komentarza Udostępnij na innych stronach Więcej opcji udostępniania...
MRu Opublikowano 29 Listopada 2008 Zgłoś Udostępnij Opublikowano 29 Listopada 2008 Ja tam bym na taką wieżę wlazła . Zwłaszcza ze w miłym towarzystwie kilometrów sie nie czuje :D Odnośnik do komentarza Udostępnij na innych stronach Więcej opcji udostępniania...
fortyck Opublikowano 29 Listopada 2008 Autor Zgłoś Udostępnij Opublikowano 29 Listopada 2008 No to jeśli damy radę i na 100% zobaczymy podstawy połączonych w jednym dniu: FM i FMW, to możemy zobaczyć całość planu Grdalusa. Odnośnik do komentarza Udostępnij na innych stronach Więcej opcji udostępniania...
Gość Lukasz Opublikowano 29 Listopada 2008 Zgłoś Udostępnij Opublikowano 29 Listopada 2008 Ja się dostosuję. Jestem chętny na wszystko (z planu Adama i Grdalusa). Odnośnik do komentarza Udostępnij na innych stronach Więcej opcji udostępniania...
MRu Opublikowano 29 Listopada 2008 Zgłoś Udostępnij Opublikowano 29 Listopada 2008 a jak ! Odnośnik do komentarza Udostępnij na innych stronach Więcej opcji udostępniania...
Grdalus Opublikowano 30 Listopada 2008 Zgłoś Udostępnij Opublikowano 30 Listopada 2008 Ja myśle, że raczej nie będzie problemu z wyrobieniem się w czasie bo zajmie to mniej więcej tyle:10 zbiórka pod fortem Prokocim10-11 zwiedzanie fortu Prokocim11-12.30-dojscie do Kaim (4,5km)(powinniśmy ten kawałek zrobić w godzinę z hakiem)12.30-13 Kaim, okopy13-15.30 (16) dojście do Lasówki (9km)(najkrótszą trasą przez osiedle wychodzi 8km, ale myślę, że uroki osiedli Bieżanowa i Prokocimia są wątpliwe, do tego to moja okolica to trochę egoistycznie piszę, wolałbym ją ominąć ;) )od Laskówki z powrotem do MPK jest ok 1km Jaką trasą byśmy jednak nie poszli myślę, że to jest długa trasa i trzeba będzie kontrolować czas. Bo fajnie jakbyśmy doszli do Lasówki przed zmrokiem, żeby jeszcze na początku nie było całkiem ciemno. Ale wiadomo ostateczny wybór trasy należy do Adama. Dużo będzie zależało od pogody i myślę, że trzeba będzie patrzyć też na bieżąco jakie mamy tempo.Aha, i jeszcze jedna opcja mi przychodzi do głowy, możnaby skrócić odcinek Kaim-Lasówka podjeżdżając kolejką (Wieliczka-Kraków) lub autobusem 143, 243, albo nawet 108. Poodpisuję rozkłady to będziemy mieli pewne pole manewru. Mru, na wieżę teoretycznie pewnie nie wolno wchodzić. Może to być niebezpieczne bo to coś takiego:http://www.mundek.krakow.pl/pages/krakow_p...arowy/index.htm Odnośnik do komentarza Udostępnij na innych stronach Więcej opcji udostępniania...
MRu Opublikowano 30 Listopada 2008 Zgłoś Udostępnij Opublikowano 30 Listopada 2008 :shock: W sumie nic takiego . MAm pytanie jakie autobusy odjezdżają autobusy odjezdzają z tego przystanku koło LAsowki ? Odnośnik do komentarza Udostępnij na innych stronach Więcej opcji udostępniania...
Grdalus Opublikowano 30 Listopada 2008 Zgłoś Udostępnij Opublikowano 30 Listopada 2008 Przystanek zowie się Farmina 108 - > Łagiewniki123 - > Mistrzejowice125 - > Szpital Rydygiera148 - > Czyżyny Dworzec157 - > Plac Bohaterów Getta158 - > Plac Bohaterów Getta185 - > Dworzec Główny Wschód - ten pewnie dla większoci będzie najlepszy Odnośnik do komentarza Udostępnij na innych stronach Więcej opcji udostępniania...
MRu Opublikowano 30 Listopada 2008 Zgłoś Udostępnij Opublikowano 30 Listopada 2008 :shock: nazwa zabójcza . Farmina . czyli 185 t0 pod galerie tam gdzie Dworzec Autobusowy tak ? jak tak to swietnie się składa bo mam kawałek dalej 12 , 13 , 14 , 4 , 24 do domu :) Jeszcze jedno pytanie kierowane do Grdalusa . Powiedzmy że do Prokocimia jade 13 . Musiałbym wysiąść przy szpitalu , iść tą ulicą między szpitalem i TESCO tak aż za kładkę ? Mama mi to tłumaczyła , pracuje w Szpitalu Prokocimiu i mówiła ze muszę isć dalej , minąć Kobierzyńską i to gdzieś tam . Chyba ze ktoś mógłby czekać na mnie na przystanku 13 ( tym od strony centrum ) . Byłabym bardzo wdzięczna . Odnośnik do komentarza Udostępnij na innych stronach Więcej opcji udostępniania...
Gość Lukasz Opublikowano 30 Listopada 2008 Zgłoś Udostępnij Opublikowano 30 Listopada 2008 wysiadasz tak jak mówisz, idziesz do góry między tesco a szpitalem i nawet jeśli byś bardzo nie chciała to po prawej stronie masz fort. 3 metry od ulicy zaczyna się fosa, a my spotykamy się przed wjazdem do fortu Odnośnik do komentarza Udostępnij na innych stronach Więcej opcji udostępniania...
MRu Opublikowano 30 Listopada 2008 Zgłoś Udostępnij Opublikowano 30 Listopada 2008 Nie no . jakoś trafie :) Jeszcze na Google Earth rzucę okiem i będzie git :) Odnośnik do komentarza Udostępnij na innych stronach Więcej opcji udostępniania...
Grdalus Opublikowano 30 Listopada 2008 Zgłoś Udostępnij Opublikowano 30 Listopada 2008 Farmina, hmm, mała farma? :mryellow: http://www.farmina.pl/ Mru, tak 185 jedzie do Dworca Głównego Wschód czyli jak sama nazwa wskazuje podjeżdża od strony wschodniej - inaczej mówiąc od strony dworca PKS.Polecam stronę MPK z rozkładami jazdy.Co do podejścia 600 metrów z przystanku pod Tesco/Szpitalem w Prokocimiu to już zamieszczałem obrazeczek. http://images25.fotosik.pl/294/cc48d646525dc314m.jpg Ostatecznie możemy się umówić na przystanku 13 wcześniej ale nie wydaje mi się aby to było konieczne. Odnośnik do komentarza Udostępnij na innych stronach Więcej opcji udostępniania...
MRu Opublikowano 30 Listopada 2008 Zgłoś Udostępnij Opublikowano 30 Listopada 2008 nie nie . nie trzeba . GoogleEarth ( jak zwykle nie zastąpiony ) przestudiowany . Wszystko wiadomo . Obejrzałam też cała trasę . Sporo tego . Ja jestem zdania , ze można sobie ułatwić i ten odcinek Kaim-Lasówka przebyć naszym drogim krakowskim MPK Odnośnik do komentarza Udostępnij na innych stronach Więcej opcji udostępniania...
fortyck Opublikowano 30 Listopada 2008 Autor Zgłoś Udostępnij Opublikowano 30 Listopada 2008 Informacja o godzinie zbiórki na FM już jest w temacie: Kaim. Nie sądze, że warto skracać sobie trasę autobusem MPK, zobaczymy tyle z planu Grdalusa ile na to pozwoli czas, tak by zrealizować główne cele: Fort Prokocim, Kaim, Fort Lasówka o zmroku. Nie zapominajcie, że ten temat służy do pisania o FMW do Fortu Lasówka, temat o Kaim służy do pisania o FM dziennej aż od Fortu Prokocim do... Prokocimia :) Odnośnik do komentarza Udostępnij na innych stronach Więcej opcji udostępniania...
Grdalus Opublikowano 30 Listopada 2008 Zgłoś Udostępnij Opublikowano 30 Listopada 2008 Hehe, mam wrażenie, że moimi propozycjami to tylko mieszam :P Nie da się całkiem przebyć drogi Kaim - Lasówka autobusem bo nie ma takiego. Można co najwyżej trochę skrócić.Z resztą chyba Mru nie wymiękash? Co do misji wieczornej i Kaim no to siakoś tak wyszło, że sie zrobiło 2 w 1 :)Oczywiście główne cele misji są najważniejsze. Odnośnik do komentarza Udostępnij na innych stronach Więcej opcji udostępniania...
fortyck Opublikowano 30 Listopada 2008 Autor Zgłoś Udostępnij Opublikowano 30 Listopada 2008 Nie, nie mieszasz, ale myślę, że da się obrócić kilka z Twoich propozycji bez uszczerbku dla głównych celów :) wiem, wiem, wspominałeś już kilka razy, że da sie te punkty zobaczyć chociażby dwór Czeczów (obecnie jest tam dom kultury; zdjęcia przed i zaraz po renowacji dworu mam na stronie w Inne), będzie po drodze wyjątkowo; zaufajcie mi ;) Odnośnik do komentarza Udostępnij na innych stronach Więcej opcji udostępniania...
MRu Opublikowano 1 Grudnia 2008 Zgłoś Udostępnij Opublikowano 1 Grudnia 2008 JA i wymiękanie !? nigdy ! :mrgreen: Odnośnik do komentarza Udostępnij na innych stronach Więcej opcji udostępniania...
fortyck Opublikowano 1 Grudnia 2008 Autor Zgłoś Udostępnij Opublikowano 1 Grudnia 2008 Taka postawa mi się podoba :mrgreen: Odnośnik do komentarza Udostępnij na innych stronach Więcej opcji udostępniania...
fortyck Opublikowano 6 Grudnia 2008 Autor Zgłoś Udostępnij Opublikowano 6 Grudnia 2008 No i MRu nie wymiękła :mrgreen: FMW (począwszy od zejścia ze wzgórza Kaim, bo wcześniej to była FM) była bardzo fajna, zrealizowaliśmy plan Grdalusa, choć nie podeszliśmy bliżej dworu Czeczów. Bardzo miłe towarzystwo, czasem popijało piwko ''zwykłe''' i Redds'y :mrgreen: Fort Lasówka; bardzo wysprzątany teren (bo pozastawiano wjazdy) co kilka osób zaskoczyło ;) Do FMW już w 2009 roku :D Odnośnik do komentarza Udostępnij na innych stronach Więcej opcji udostępniania...
Wojciech Opublikowano 6 Grudnia 2008 Zgłoś Udostępnij Opublikowano 6 Grudnia 2008 Bardzo miłe towarzystwo, czasem popijało piwko ''zwykłe''' i Redds'y :mrgreen: i nie tylko, bo i napój pomarańczowy gazowany do posiłku także ;) Fort Lasówka; bardzo wysprzątany teren (bo pozastawiano wjazdy) co kilka osób zaskoczyło ;) między innymi mnie ;) :> Odnośnik do komentarza Udostępnij na innych stronach Więcej opcji udostępniania...
fortyck Opublikowano 8 Grudnia 2008 Autor Zgłoś Udostępnij Opublikowano 8 Grudnia 2008 Zdecydowałem nie dawać zdjęć i video (tylko własnych, Grdalusa i Łukasza pojawią się) z FMW na stronę, ale powstawiam niektóre zdjęcia na forum. To była ostatnia FMW (nie, że w tym roku), więcej FMW już nie będzie. Mamy przecież do dyspozycji: wyprawy KTK, Forteczne Misje, Forteczne Misje Nocne (latem), Ogniska Forteczne. Temat zamykam. Odnośnik do komentarza Udostępnij na innych stronach Więcej opcji udostępniania...
Rekomendowane odpowiedzi