Skocz do zawartości

Plany wypraw KTK

fortyck
 Udostępnij

Rekomendowane odpowiedzi

Ten temat jest tutaj celowo; nie chcę w ogólnodostępnym temacie pisać, by po prostu nie zapeszyć danego planu nadchodzących wypraw KTK.

A więc: dziś tj. 14 lutego 2007 r., jestem na etapie pisania o zezwolenie na zwiedzanie następujących fortów:

:arrow: Fort 50 1/2 O Kosocice (Barycz)

:arrow: Fort 50 1/2 Swoszowice (Wróblowice)

:arrow: Fort 52 1/2 N Skotniki

Te trzy forty będą prawdopodobnie rozdzielone na d w i e (o ile pozwolą na zwiedzanie dwóch fortów w jednym dniu, jeśli pojedynczo...) kolejne wyprawy KTK.

Zatem piszcie które(y) na 28 wyprawę KTK :D

No tak właściwie to była tam już tzw. "tajna misja" tylko ze pocałowaliśmy klamkę :roll: można też próbować przez dziurę w płocie zdobywać ten fort na dziko, tyle że i tak sam budynek koszarowy zamknięty. :twisted: no i chaszcze wokół też nie zachęcają :P

Dziś zaniosłem wniosek do Urzędu Wojewódzkiego.

Teraz musimy cierpliwie czekać na odpowiedż :mrgreen:

A jak ktoś jest chętny na oficjalne (zaniosłem też i taki wniosek) zwiedzenie Fortu Kosocice (Barycz) to w marcu będzie jako Forteczna Misja, ale o tym piszmy w odpowiednim temacie w KTK...

Dziś przed godz. 10, zadzwoniła pani - urzędnik z Urzędu Wojewódzkiego w Krakowie, w sprawie moich wniosków o zwiedzenie fortów Barycz i Skotniki.

Otrzymałem zezwolenia na zwiedzenie tych obiektów w marcu (Fort Kosocice - Barycz) i kwietniu (Fort Skotniki).

Ale jedno jest ale... trzeba im podać jeszcze dokładny termin czyli datę gdy zjawimy się u bram tych fortów :)

Mogę podać dzień co do 28 wyprawy KTK - to na pewno tylko w niedziele, a co do Fortecznej Misji (patrz temat Forteczna Misja) to sobota lub niedziela.

Mogę podać od siebie datę ale chciałbym by większości z was pasowało...

• 2 tygodnie później...
A dla mnie to wyprawa może trwać nawet cały weekend :P Pozatym co się tak boicie 13 :mrgreen:. No ale jeżeli zostaje 6 i 13, a jak czytałem niektórzy nie mogą się doczekać kolejnej wyprawy ;) to też obstawiam na 6 8) A pogodę się załatwi Gosiu :mryellow:.

• 2 tygodnie później...

A oto mój kolejny plan na 29 wyprawę KTK w czerwcu:

Już pismo napisałem i wysłałem do pewnej jednostki miasta, w sprawie wejścia ponownego (po raz trzeci, a ja piąty raz) do... Fortu Tonie :bemused:

Trzeba wykazać ponad 2 - miesięczną cierpliwość :mrgreen: :mrgreen: :mrgreen:

Ja bardzo chętnie sobie oglądnę forcik :mryellow:, pozatym mam do niego blisko, no ale że zamknięty to w nim nie byłem, a teraz będę miał okazję :D

Super pomysł ;)

Pozatym kiedy będzie wejściówka to będzie, ale ważne że będzie :mrred: i nie może być że nie będzie :mryellow:

Gość
Ten temat został zamknięty. Brak możliwości dodania odpowiedzi.
 Udostępnij

• Dodaj nową pozycję...