fortyck Opublikowano 6 Kwietnia 2008 Autor Zgłoś Udostępnij Opublikowano 6 Kwietnia 2008 28 wyprawa KTK będzie dnia: 13 kwietnia 2008 Szczegóły otrzymacie TYLKO na podane przez was maile ;) Odnośnik do komentarza Udostępnij na innych stronach Więcej opcji udostępniania...
fortyck Opublikowano 14 Kwietnia 2008 Autor Zgłoś Udostępnij Opublikowano 14 Kwietnia 2008 Wiele osób chciało zobaczenia tego też obiektu ;) wedle życzeń proszę, oto i on: Fort 51 1/2 Swoszowice (Wróblowice) będzie bohaterem 29 wyprawy KTK już w... czerwcu. Dziś zaniosłem wniosek do Urzędu Wojewódzkiego w sprawie Fortu 51 1/2, proszę zatem o cierpliwość, dam znać jak tylko otrzymam pozwolenie ;) Odnośnik do komentarza Udostępnij na innych stronach Więcej opcji udostępniania...
fortyck Opublikowano 10 Sierpnia 2008 Autor Zgłoś Udostępnij Opublikowano 10 Sierpnia 2008 Początkowo miało być ognisko... Ale będzie jednak wyjście na ''jakiś'' fort :) 31 sierpnia: Fort Bielany Ostatnia wyprawa KTK była tam w... 2005 roku :D Szczegóły o 30 wyprawie KTK otrzymacie na maile Odnośnik do komentarza Udostępnij na innych stronach Więcej opcji udostępniania...
Miro Opublikowano 17 Sierpnia 2008 Zgłoś Udostępnij Opublikowano 17 Sierpnia 2008 ;) Skromnie napisze że plan 30 Wyprawy KTK już mi się bardzo podoba :mrgreen: A pogoda jaka będzie to będzie :P ale oby tylko burzy nie było :mryellow: bo wtedy spacer zbytnio urokliwy nie jest, szczególnie pod drzewami :| Byłem w Forcie na początku lata, drzwi zamknięte na kłódke, wszystko zarośnięte, jak zwykle natknąłem sie na śmietnisko, w każdym razie gdzie jest jakaś wolna dziura, to ludzie coś wrzucą :evil:, niestety zdjęć nie mam bo nie miałem przy sobie aparatu, a zajrzałem tam akurat przejazdem. Ale obiekt godny zobaczenia ;) Pozdrowionka :lord: Odnośnik do komentarza Udostępnij na innych stronach Więcej opcji udostępniania...
fortyck Opublikowano 13 Października 2008 Autor Zgłoś Udostępnij Opublikowano 13 Października 2008 19 bm. zwiedzimy i Fort... 31 św. Benedykt, oraz pozostałości bastionów i Fortu 32 Krzemionki oraz Fortu 33 Krakus oraz kilka naprawdę interesujących (nie tylko krajobrazowo i przyrodniczo) miejsc na całych Krzemionkach w Podgórzu ;) Odnośnik do komentarza Udostępnij na innych stronach Więcej opcji udostępniania...
Gość Lukasz Opublikowano 13 Października 2008 Zgłoś Udostępnij Opublikowano 13 Października 2008 :) i o to chodzi :D:D:D a pogoda ma być podobno bardzo ładna :D Odnośnik do komentarza Udostępnij na innych stronach Więcej opcji udostępniania...
Miro Opublikowano 15 Października 2008 Zgłoś Udostępnij Opublikowano 15 Października 2008 Tym razem nie zawiodę i będe na 200%. Będziemy pstrykać foty, spacerować, jak zwykle bedą wspaniałe opowiadania, no i oczywiście wyśmienite chumory :) ps. Adaś, świetny pomysł :P Odnośnik do komentarza Udostępnij na innych stronach Więcej opcji udostępniania...
Grdalus Opublikowano 18 Października 2008 Zgłoś Udostępnij Opublikowano 18 Października 2008 Strzałencja,Co tu tak cicho? Jutro przecież wyprawa! Pogoda zapowiada się dobra. Powinno być super!Będziemy pstrykać foty, włazić w różniaste dziury :lord: Jakie są plany wyprawy? Mamy wejście do fortu Benedykta?Ośmielę się zaproponować co moglibyśmy zobaczyć, kolejność nie przypadkowa ;)1. Fort Benedykta,2. Kościółek św. Benedykta,3. Resztki umocnień w pobliżu foru Benedykta4. Park Bednarskiego, Stadion Korony, Tv Kraków, resztki umocnień koło TV, widoczek spod TV na Krakówhttp://www.panoramio.com/photo/147571035. Kładka rowerowa nad ulicą telewizyjną, graffiti.6. Kamieniołom Liban (wejście przez dziurę w płocie), resztki urządzeń kamieniołomu7. Kopiec Krakusa8. Kamieniołom Liban widok z góry, jest tam fajna ścieżka, niejedna z resztą.9. Rezerwat geologiczny Bonarka10. Szaniec z pomnikiem poświęconym więźnim obozu Płaszów11. Resztki cmentarza żydowskiego12. Sztolnie wydrążone przez więźniów Finish byłby w Płaszowie - dobry punkt przesiadkowy, komunikacyjny.(PKP, MPK) Macie jakieś inne propozycje? Sugestie? Odnośnik do komentarza Udostępnij na innych stronach Więcej opcji udostępniania...
Gość Lukasz Opublikowano 18 Października 2008 Zgłoś Udostępnij Opublikowano 18 Października 2008 mnie pasuje no ale to już kwestia Adama, bo on to organizejszyn Odnośnik do komentarza Udostępnij na innych stronach Więcej opcji udostępniania...
fortyck Opublikowano 18 Października 2008 Autor Zgłoś Udostępnij Opublikowano 18 Października 2008 Grdalus, mój plan jest bardzo zbliżony do tego co zaproponowałeś (hehe, kolejność zbliżona, ale możnaby to przepisać by taką kolejność w czasie zwiedzania zachować). Nie, nie mamy zezwolenia na wejście do wnętrz Fortu Benedykta ;) Więc: nic dodać nic ująć; ale... może ktoś ma jeszcze jakiś pomysł w tej okolicy? P.S. więc dodaję coś jeszcze: prochownie poaustriackie na Krzemionkach :D Odnośnik do komentarza Udostępnij na innych stronach Więcej opcji udostępniania...
Gość Lukasz Opublikowano 19 Października 2008 Zgłoś Udostępnij Opublikowano 19 Października 2008 no i pogoda coś nam się udała jak na chwile obecną :roll: Odnośnik do komentarza Udostępnij na innych stronach Więcej opcji udostępniania...
Bartek Kocot Opublikowano 19 Października 2008 Zgłoś Udostępnij Opublikowano 19 Października 2008 Jak najbardziej :P Odnośnik do komentarza Udostępnij na innych stronach Więcej opcji udostępniania...
fortyck Opublikowano 3 Czerwca 2009 Autor Zgłoś Udostępnij Opublikowano 3 Czerwca 2009 Po małej przerwie (pominąłem 32 wyprawę KTK) wracam z oficjalnym planem na 33 (już) wyprawę KTK w czerwcu: odwiedzimy po raz pierwszy Fort Mogiła :) Więcej o zbiórce i szczegółach w temacie: 33 wyprawa KTK :D Odnośnik do komentarza Udostępnij na innych stronach Więcej opcji udostępniania...
fortyck Opublikowano 9 Września 2009 Autor Zgłoś Udostępnij Opublikowano 9 Września 2009 Oto co tym razem zobaczymy i gdzie pójdziemy. W pażdzierniku (terminu nie ma jeszcze, ale dzień to tradycyjnie: niedziela) zobaczymy... Fort 2 Kościuszko ;):) Tak, tak blisko i wydaje się znany doskonale ale dotychczas nie było tam wyprawy KTK ;) Wiadomo, Fort jest w większej części zagospodarowany na hotel i siedzibę radia RMF FM a co za tym idzie teren jest chroniony. Przyglądniemy się bardziej samym ruinom po stronie zachodniej Fortu. 34 wyprawa będzie prawie na czasie; bo te nieopodal budynki wojskowe (współczesne) są na sprzedaż... deweloper może je kupić i może postawić nawet osiedle a teren ten jest wyjątkowo mocno atrakcyjny ;) no zobaczymy jak to będzie z czasem... Wracając do planu 34 wyprawy KTK: po Forcie Kościuszko, nawiedzimy nieco Las Wolski (to dla tych co chcą być na naszych wycieczkach do samego końca). Odnośnik do komentarza Udostępnij na innych stronach Więcej opcji udostępniania...
MRu Opublikowano 10 Września 2009 Zgłoś Udostępnij Opublikowano 10 Września 2009 jak dla mnie super ! do lasu wolskiego zawsze ! Odnośnik do komentarza Udostępnij na innych stronach Więcej opcji udostępniania...
fortyck Opublikowano 12 Marca 2010 Autor Zgłoś Udostępnij Opublikowano 12 Marca 2010 :arrow: http://fortyck.blogspot.com/2010/02/35-wyprawa-ktk-info.html Odnośnik do komentarza Udostępnij na innych stronach Więcej opcji udostępniania...
fortyck Opublikowano 30 Maja 2010 Autor Zgłoś Udostępnij Opublikowano 30 Maja 2010 W czerwcu wybieramy się, no właśnie gdzie, prawie wszystko już zobaczyliśmy (nawet po kilka ładnych razy) :) oczywiście nie wszystko da się zobaczyć bo niedostępne lub trzeba z dużym wyprzedzeniem załatwiać wejściówki w urzędach... Ale wpadłem na taki plan czerwcowej 36 wyprawy KTK: odkryte pozostałości Bastionu Lubicz oraz dalej... relikty Fortu Pszorna :) a może plus lotnisko Rakowice - Czyżyny? Co wy na to? termin wyprawy na pewno w którąś niedzielę czerwca a szczegóły już wkrótce (będzie temat w dziale Wyprawy KTK) Odnośnik do komentarza Udostępnij na innych stronach Więcej opcji udostępniania...
Miro Opublikowano 3 Czerwca 2010 Zgłoś Udostępnij Opublikowano 3 Czerwca 2010 Jak dla mnie propozycja bombowa, przynajmniej plan ciekawy, i coś innego się zobaczy, czyli w końcu wyprawa na "terenie" miasta. Oby tylko pogoda była, przynajmniej aby deszcz nie padał. Odnośnik do komentarza Udostępnij na innych stronach Więcej opcji udostępniania...
Rekomendowane odpowiedzi