Skocz do zawartości

Bodzowskie Kawerny

Miro
 Udostępnij

Rekomendowane odpowiedzi

Tak sobie dzisiaj doszliśmy z Adamem do wniosku że warto by było zobaczyć kawerny właśnie w Bodzowie, a że jest co oglądać, w przeciwieństwie do fortu, którego resztek za wiele nie zostało, to uważamy że można na to poświęcić sobie jeden dzień. Oczywiście resztki fortu oglądniemy sobie przy okazji http://forum.fortyck.pl/public/style_emoticons/default/wink.gif

Dzień to oczywiście: :arrow: 30 marca 2008 (niedziela) :arrowleft:

Taka mała wyprawa, akurat po świętach http://forum.fortyck.pl/public/style_emoticons/default/smile.gif

:arrow: Co do godziny zbiórki to jeszcze ustalimy http://forum.fortyck.pl/public/style_emoticons/default/wink.gif

:!: Osoby zainteresowane proszę o wpisywanie się w tym temacie :!:

• Odpowiedzi 73
  • Dodano
  • Ostatniej odpowiedzi

Top użytkownicy w tym temacie

Top użytkownicy w tym temacie

:arrow: Data zmieniona :!: ;)

Pomysł z ogniskiem bardzo fajny :) Niewiem jak Wy, ale ja mam ochote na kiełbaskę z ogniska właśnie :D Do tego jeszcze by sie ładna pogoda przydała :? Ale jak będzie to jeszcze zobaczymy, czas pokaże, tym bardziej że jeszcze troszkę czasu mamy ;)

Rozumiem ze tam nie ma za bardzo problemu z drewnem? coś do podpalenia będzie potrzebne, mam nadzieje że Panowie to załatwią :) i Kolega z latarką na korbkę oczywiście przyjdzie? to i oprawa muzyczna by była od razu he he w postaci latarkowego radyjka :) (może czepiam sie oczywistych rzeczy ale mam takie zboczenie zawodowe- zajmuje się po trochu organizacja imprez)

co do drewna to hmmmmm... ostatnio (w lutym) jak tam ogniskowałem to się namęczyłem z wycinką krzaków... więc z drewnem jest problem. ale się weźmie maczetę i zetnie coś większego.

Gosiu czyli powiem tak. Gdzie bym ogniska nie palił to drewno zawsze się znajdzie.

No właśnie ;) zawsze się znajdzie coś co da się podpalić :mryellow: :mryellow: Tylko żeby sobie sprawę ułatwić to trzeba zabrać zapałki, ew. zapalniczke ;) :mrgreen:

ps. Łukasz. Ja mam piłę spalinową wiec naprawdę można coś wiekszego wyciąć :mryellow:

Dla tego poruszam ten temat by się potem nie okazało że Panowie 3 kg kiełbasek przynieśli a tu drewna nie ma lub nie ma czym pociąć gałązek ;) lepiej bycz przygotowanym na różne ewentualności:)

ps Łukasz a ty nie masz przez przypadek piromańskich pociągów he he he

Hehehe :mrred: widzę, że przygotowania idą pełną parą to co jeszcze potrzebne jest bo: jedzonko, opał, pogoda już jest gwarantowane :P :twisted:

Znając sytuację z poprzednich fortecznych-ognisk :roll: to jeśli chodzi o to wszystko to bywało różnie :mryellow: Adam wie o co chodzi przeżywał to razem ze mną w 1 przypadku ,a w 2 już w nieco większej grupie :mrgreen: ,ale i tak było wspaniale w obu przypadkach :bemused:

Gosia zamawiała jeszcze sprzęt HiFi w postaci radia na korbe :mryellow: Pozatym kiełbase bez ogniska też zjeść się da, ale to już nie to samo :P. Aha no i jakieś trunki by sie przydały :mrgreen: bo o suchych ustach to ciężko, i to jeszcze przy kiełbasce ;) Niektórzy zapewne zaopatrzą sie w napój chmielowy :mrred: ogólnie dla każdego coś dobrego 8)

Nie zapominajmy że idziemy na kawerny!! a ognisko to miły dodatek:) a będzie o tyle przyjemniej jak po sprawnym przygotowaniu drewna siądziemy przy ogniu a nie będziemy 2 godziny latać po krzaczkach i zbierać gałęzie, potem drugie tyle je podpalać by w końcu wszyscy stwierdzili że jest późno i trzeba iść do domu. Dla tego poruszyłam temat drewna i podpałki by tego uniknąć:) :devilyellow:

Gość
Ten temat został zamknięty. Brak możliwości dodania odpowiedzi.
 Udostępnij

• Dodaj nową pozycję...