Gość Lukasz Opublikowano 16 Marca 2008 Zgłoś Udostępnij Opublikowano 16 Marca 2008 Nie zapominajmy że idziemy na kawerny!! a ognisko to miły dodatek:) a będzie o tyle przyjemniej jak po sprawnym przygotowaniu drewna siądziemy przy ogniu a nie będziemy 2 godziny latać po krzaczkach i zbierać gałęzie, potem drugie tyle je podpalać by w końcu wszyscy stwierdzili że jest późno i trzeba iść do domu. Dla tego poruszyłam temat drewna i podpałki by tego uniknąć:) :devilyellow: spoko maroko :) Odnośnik do komentarza Udostępnij na innych stronach Więcej opcji udostępniania...
Miro Opublikowano 16 Marca 2008 Autor Zgłoś Udostępnij Opublikowano 16 Marca 2008 Ojj Gosiu nie przejmuj sie już tak bardzo ;) wiemy już że to Twoje zboczenie zawodowe, dlatego Ci wybaczamy 8) Pozatym nie pierwszy raz będzie ognicho, wiec ekipa już ma w tym wprawę, :mrred: . A tak ogólnie bieganie po krzakach też ma swój urok :mryellow: :mrgreen:, tak samo jak ognisko po zachodzie słońca ;) Bartku zezwalam na użycie mojego tekstu w celu rozbawienia ludzi w Twoje szkole ;) :P Odnośnik do komentarza Udostępnij na innych stronach Więcej opcji udostępniania...
Bartek Kocot Opublikowano 16 Marca 2008 Zgłoś Udostępnij Opublikowano 16 Marca 2008 Bartku zezwalam na użycie mojego tekstu w celu rozbawienia ludzi w Twoje szkole ;) :PDzięki Odnośnik do komentarza Udostępnij na innych stronach Więcej opcji udostępniania...
Joanna Opublikowano 17 Marca 2008 Zgłoś Udostępnij Opublikowano 17 Marca 2008 Pozatym nie pierwszy raz będzie ognicho, wiec ekipa już ma w tym wprawę, :mrred: . A tak ogólnie bieganie po krzakach też ma swój urok :mryellow: :mrgreen:, tak samo jak ognisko po zachodzie słońca ;) ja tylko dodam, że zachód słońca w Bodzowie przy ładnej pogodzie to widok zapierający dech w piersiach :mryellow: :bemused: Pierwszy raz jak tam byłam to była właśnie pora zmierzchu i od tamtej pory zakochałam się w tym miejscu :bemused: pozdr ps. super pomysł z tym ognichem, już nie mogę się doczekać :mryellow: Odnośnik do komentarza Udostępnij na innych stronach Więcej opcji udostępniania...
fortyck Opublikowano 17 Marca 2008 Zgłoś Udostępnij Opublikowano 17 Marca 2008 Zobaczymy sporo kawern; tyle ile było na 18 wyprawie KTK Odnośnik do komentarza Udostępnij na innych stronach Więcej opcji udostępniania...
Gość Lukasz Opublikowano 17 Marca 2008 Zgłoś Udostępnij Opublikowano 17 Marca 2008 nie potrzeba zachodu słońca by zaparło dech w piersi... w lutym jak tam paliłem z Kasią ognisko to było bardzo dziwnie zachmurzone niebo i słońce się ładnie przebijało...Z resztą zobaczcie sami :) http://img182.imageshack.us/img182/7964/dsc00055le7.jpg http://img187.imageshack.us/img187/977/dsc00056lh9.jpg Odnośnik do komentarza Udostępnij na innych stronach Więcej opcji udostępniania...
Gośka Opublikowano 17 Marca 2008 Zgłoś Udostępnij Opublikowano 17 Marca 2008 Bajecznie :mryellow: Odnośnik do komentarza Udostępnij na innych stronach Więcej opcji udostępniania...
Bartek Kocot Opublikowano 17 Marca 2008 Zgłoś Udostępnij Opublikowano 17 Marca 2008 bardzo ładne :mrgreen: :mrgreen: Odnośnik do komentarza Udostępnij na innych stronach Więcej opcji udostępniania...
Miro Opublikowano 17 Marca 2008 Autor Zgłoś Udostępnij Opublikowano 17 Marca 2008 No tak, Łukaszu przyznaje, :D ciekawie to wyglada,, fajnie te chmurki wyglądaja, i to słońce które sie przebija :mrgreen: I krajobraz nie wyglądający na lutowy ;) :mryellow: Jakby wszystko było ośnieżone to równie świetnie by to wyglądało, a może nawet ciekawiej :roll: Odnośnik do komentarza Udostępnij na innych stronach Więcej opcji udostępniania...
Wojciech Opublikowano 17 Marca 2008 Zgłoś Udostępnij Opublikowano 17 Marca 2008 Tak może i ładne jednak ja zdecydowanie lubię i preferuję scenerie letnie: niebo błękitne, słońce, ptaków śpiew, z każdej strony przepiękne widoki bądż to na Kraków, Tyniec, ul.Tyniecką, Bielany-dolinę Wisły ul.Księcia Józefa, Przegorzały z pałacykiem-belwederem i okoliczne Kostrze, Pychowice, ale to moje osobiste zdanie na ten temat :mrgreen: :mryellow: Odnośnik do komentarza Udostępnij na innych stronach Więcej opcji udostępniania...
Gość Lukasz Opublikowano 18 Marca 2008 Zgłoś Udostępnij Opublikowano 18 Marca 2008 Wojtku tobie to się wszystko podoba, pod warunkiem, że w poblizu jest jakiś fort :P Odnośnik do komentarza Udostępnij na innych stronach Więcej opcji udostępniania...
fortyck Opublikowano 18 Marca 2008 Zgłoś Udostępnij Opublikowano 18 Marca 2008 Mi się tego rodzaju zdjęcia podobają; choć jeszcze lepsze gdy chmury są bardziej wyraziste i między nimi przebijają się promienie słoneczne (mam takowe na stronie, można poszukać) :D :P Odnośnik do komentarza Udostępnij na innych stronach Więcej opcji udostępniania...
Wojciech Opublikowano 18 Marca 2008 Zgłoś Udostępnij Opublikowano 18 Marca 2008 Łukasz tak jakoś lubię romantycznie, nastrojowo żeby było wokoło :D :P chyba nie ma w tym nic dziwnego :> i nienormalnego :) Odnośnik do komentarza Udostępnij na innych stronach Więcej opcji udostępniania...
Gość Lukasz Opublikowano 18 Marca 2008 Zgłoś Udostępnij Opublikowano 18 Marca 2008 nie no bynajmniej. w sumie nie jest problemem znaleźć w Kraku takie klimatyczne miejsce a co dopiero jak w skład takiego miejsca wchodzi ładny forcik Odnośnik do komentarza Udostępnij na innych stronach Więcej opcji udostępniania...
Joanna Opublikowano 19 Marca 2008 Zgłoś Udostępnij Opublikowano 19 Marca 2008 No proszę jak się panowie "po rozmarzali" :mrgreen: aż romantycznie się zrobiło i nastrojowo :D Łukasz zdjątka niezłe ;) ja pamiętam, że wtedy mi chyba ani jedno zdjęcie nie wyszło z tego mojego pamiętnego zachodu słońca w Bodzowie :evil: pewnie dlatego że wtedy jeszcze używałam tzw. "głupiego Jasia" ;) plus całkiem dobry aparat pt. Zenith, w którym jednakowoż akurat wtedy film się skończył, hehe normalnie teraz to już historia w fotografii ;) :P Odnośnik do komentarza Udostępnij na innych stronach Więcej opcji udostępniania...
Miro Opublikowano 19 Marca 2008 Autor Zgłoś Udostępnij Opublikowano 19 Marca 2008 Joasiu :D, ja sam mam gdzieś schowany właśnie ten aparat Zenith 12 XP :) na którym zdjęcia wychodzą przepiękne, i to najlepiej na filmie Fuji ;) Co prawda aparatu już nie używam, trzeba do niego kupować filmy, później je wywoływać, no i na klisze wchodziło zazwyczaj 36 zdjęć. Inną drogą ten aparat jest wkońcu lustrzanką, więc to przemawia za jakością :mrred: :!: No dobrze, ale trzymajmy sie głównego tematu 8) Chciałem tylko nadmienić, że idziemy zwiedzać kawerny, i kawerny są priorytetem wycieczki, wiec zajmie to sporo czasu zanim je wszystkie odwiedzimy, a ognisko będzie tylko wtedy jak nam na to czas pozwoli, a właśnie z czasem może być troszkę krucho, pozatym to będzie niedziela, i jak wiadomo autobusy nie jeżdżą za często wtedy ( tym bardziej w tamtych okolicach ), a jak myślę niektórzy będą chcieli do domu wrócić ;) :P Odnośnik do komentarza Udostępnij na innych stronach Więcej opcji udostępniania...
Gość Lukasz Opublikowano 19 Marca 2008 Zgłoś Udostępnij Opublikowano 19 Marca 2008 twardzi zostaną (chyba że coś komuś wypadnie jak mnie się to ostatnio zdarzało) Pytanie jesio o której się spotkamy i gdzie. Ja bym proponował godziny wczesne już na F53 Odnośnik do komentarza Udostępnij na innych stronach Więcej opcji udostępniania...
fortyck Opublikowano 19 Marca 2008 Zgłoś Udostępnij Opublikowano 19 Marca 2008 Miejsce spotkania... no raczej tak by było sensownie: zobaczymy kawerny od miasta do Bodzowa; w takim kierunku, więc zbiórka w Forcie Bodzów nie ma sensu, zwłaszcza, że niektórzy mogą nie wiedzieć gdzie to a i trochę trzeba się wspinać ;) Odnośnik do komentarza Udostępnij na innych stronach Więcej opcji udostępniania...
Miro Opublikowano 19 Marca 2008 Autor Zgłoś Udostępnij Opublikowano 19 Marca 2008 Co do godziny to podamy z Adamem zaraz po świętach. :arrowleft: A jeśli sie rozchodzi o miejsce zbiórki to też dokładne informacje będą po świętach, ale jedno jest pewne że Fort Bodzów będzie na zakończenie wycieczki. Osobiście ja także obstawiam godziny wczesne ;) Odnośnik do komentarza Udostępnij na innych stronach Więcej opcji udostępniania...
Gość Lukasz Opublikowano 19 Marca 2008 Zgłoś Udostępnij Opublikowano 19 Marca 2008 to już jak uważacie. Adamie przy ładnej pogodzie ta wspinaczka owocuje w piękny widok na Winnice, więc wydaje mi się że warto się pomęczyć po kamieniach pionowo do góry. Ale to już od ciebie zależy - ja się dostosunkuje Odnośnik do komentarza Udostępnij na innych stronach Więcej opcji udostępniania...
fortyck Opublikowano 19 Marca 2008 Zgłoś Udostępnij Opublikowano 19 Marca 2008 Hehe, żle może to napisałem, a więc wyjaśniam o co mi chodziło. Chodzi o to, że gdyby była tam zbiórka to niektórzy mogliby nie zdążyć na czas czy to wspinając sie pod górę czy krętą drogą tam... Oczywiście ja uwielbiam tamtą trasę o której wspominasz :) Odnośnik do komentarza Udostępnij na innych stronach Więcej opcji udostępniania...
Gośka Opublikowano 20 Marca 2008 Zgłoś Udostępnij Opublikowano 20 Marca 2008 mam nadzieje ze Panowie szczegółowo opisza miejsce zbiórki- bo ja np nie mam zielonego pojęcia gdzie, co i jak :) Odnośnik do komentarza Udostępnij na innych stronach Więcej opcji udostępniania...
Gość Lukasz Opublikowano 20 Marca 2008 Zgłoś Udostępnij Opublikowano 20 Marca 2008 Gosiek my się spotkamy na rondzie grunwaldzkim i pojedziemy razem tak że luzik Odnośnik do komentarza Udostępnij na innych stronach Więcej opcji udostępniania...
fortyck Opublikowano 20 Marca 2008 Zgłoś Udostępnij Opublikowano 20 Marca 2008 Jest pewnym, że miejscem zbiórki będzie właśnie rondo Grunwaldzkie, na pętli autobusowej MPK. To najlepsze miejsce na zbiórki (zawsze je tam robiliśmy) przed wypadem na Bodzów :mrgreen: Odnośnik do komentarza Udostępnij na innych stronach Więcej opcji udostępniania...
Wojciech Opublikowano 20 Marca 2008 Zgłoś Udostępnij Opublikowano 20 Marca 2008 Póki co (nie chcę Was martwić :twisted: ) mamy zimę potem niby wiosnę, więc jakoś warunki atmosferyczne trochę krzyżują plany :shock: Jeśli mowa o miejscu spotkania to tak rondo Grunwaldzkie jest najpewniejszym miejscem zbiórki ;) , a właściwie cały zieleniec :D między rondem-pętlą autobusową (nie sposób się nie zauważyć :P :> ) Odnośnik do komentarza Udostępnij na innych stronach Więcej opcji udostępniania...
Rekomendowane odpowiedzi