Gość Lukasz Opublikowano 4 Kwietnia 2008 Zgłoś Udostępnij Opublikowano 4 Kwietnia 2008 Piszmy może tutaj [plany kolejnych wypadów fortecznych. Jest już kilka tematów założonych, więc może po prostu pisać w jednym (tudzież to co teraz napisałem przekleić) Proponowałbym jak już kiedyś proponowałem i nie głupim pomysłem się to okazało, wypad w ramach Fortecznej Misyji na następujące obiekty... :) 1. Fort 47 1/2 Sudół2. Fort 48 Batowice3. Fort 48a Mistrzejowice Może blisko siebie nie są ale zważywszy, że to centrum miasta to jak nie "butobusem" to autobusem. Przyznam szczerze, że żadnego z w/w obiektów nie widziałem na żywo, więc może właśnie na nie byśmy się wybrali. Druga moja propozycja to: 1. Fort 49 Krzesławice2. Fort 49a Dłubnia3. Fort 49 1/4 Grębałów Też ich nie widziałem więc... chyba wiadomo o co mi chodzi. No i pozostaje jeszcze spora grupa dzieł TK od strony Zielonek. Co wy na to. Chyba że macie lepsze pomysły to piszcie. Ja się dostosunkuje :P:) Odnośnik do komentarza Udostępnij na innych stronach Więcej opcji udostępniania...
fortyck Opublikowano 4 Kwietnia 2008 Zgłoś Udostępnij Opublikowano 4 Kwietnia 2008 Pomysły bardzo dobre, brałem je pod uwagę ale jak wiadomo ''wypadły'' ważniejsze FM :mrgreen: Mam tylko uwagę malutką: Fort Dłubnia nie jest dostępny do zwiedzania. Inne forty o których wspominasz, te od strony Zielonek, też mocno je brałem pod uwagę :mrgreen: Odnośnik do komentarza Udostępnij na innych stronach Więcej opcji udostępniania...
Gość Lukasz Opublikowano 4 Kwietnia 2008 Zgłoś Udostępnij Opublikowano 4 Kwietnia 2008 Tz ja nie narzekam - bynajmniej. Forty południowe bardzo przypadły mi do gustu, ale teraz kiedy będzie już ciepełko :]... Odnośnik do komentarza Udostępnij na innych stronach Więcej opcji udostępniania...
Gość nunus85 Opublikowano 4 Kwietnia 2008 Zgłoś Udostępnij Opublikowano 4 Kwietnia 2008 Dlaczego Dłubni nie można zobaczyc? Odnośnik do komentarza Udostępnij na innych stronach Więcej opcji udostępniania...
Wojciech Opublikowano 4 Kwietnia 2008 Zgłoś Udostępnij Opublikowano 4 Kwietnia 2008 Ja wszystkie już zwiedziłem, ale czemu nie :P można sobie pochodzić choć to długa wyprawa musiała by być :> Dłubnia niby nie, ale mnie "gospodarz" wpuścił i wcale za mną specjalnie nie łaził :D Ps. więc Łukaszu dużo do zwiedzania jeszcze przed tobą ;) Odnośnik do komentarza Udostępnij na innych stronach Więcej opcji udostępniania...
fortyck Opublikowano 5 Kwietnia 2008 Zgłoś Udostępnij Opublikowano 5 Kwietnia 2008 Dłubnia niby nie, ale mnie "gospodarz" wpuścił i wcale za mną specjalnie nie łaził No mnie też swego czasu wpuścił i też spokojnie pochodziłem :) Ale już z 2 lata temu tak się nie dało ;) nie wiem jak obecnie, ale zależy na kogo się trafi :mrgreen: Odnośnik do komentarza Udostępnij na innych stronach Więcej opcji udostępniania...
Gość Lukasz Opublikowano 5 Kwietnia 2008 Zgłoś Udostępnij Opublikowano 5 Kwietnia 2008 no ale sa jeszcze Bibice i kila szańców do zwiedzenia:P Odnośnik do komentarza Udostępnij na innych stronach Więcej opcji udostępniania...
Wojciech Opublikowano 5 Kwietnia 2008 Zgłoś Udostępnij Opublikowano 5 Kwietnia 2008 Pewnie w pojedynkę by się jeszcze dało wejść do Dłubni, ale jako chmara ludzi to też mi się nie widzi :mrgreen: Bibice 45 A i szańce IS V-1, IS-V-2 i baterie Zielonki oraz FB V-I, FB V-II,też zaliczyłem :P tylko pozostały jeszcze: Skotniki 52 1/2 N (Sidzina), Węgrzce 47 A, Łysa Góra 47, Winnica 53 A (środek-wewnątrz-wnętrze :shock: )jako niedostępne :? Odnośnik do komentarza Udostępnij na innych stronach Więcej opcji udostępniania...
Joanna Opublikowano 10 Kwietnia 2008 Zgłoś Udostępnij Opublikowano 10 Kwietnia 2008 A mi pozostały do zobaczenia jakimś dziwnym trafem :P ;) okolice Wojtka, czyli IV sektor obronny: 41, 41a, 43 i 43a plus ew. dzieła półstałe (które się zachowały) 8) reszta spenetrowana tylko też Winnica w środku - może też udałoby się kiedyś wystarać się zgodę użytkownika obiektu :bemused: A baterie w Zielonkach oglądałam w niezłej scenerii bo w nocy ;) fajnie było koło cmentarza hihi :devil: Odnośnik do komentarza Udostępnij na innych stronach Więcej opcji udostępniania...
Krydo Opublikowano 11 Kwietnia 2008 Zgłoś Udostępnij Opublikowano 11 Kwietnia 2008 Na cmentarzu w Zielonkac w z jednego schronu baterii zrobiono grobowiec. Dokładnie nad wejsciem jest napis: "GRÓB KSIĘZY". Całość wyremontowana z gustownymi kamiennymi schodkami, wokół filary połaczone łańcuchem. Cała wieś tańczy i śpiewa. Naprawdę warto to zobaczyć! Odnośnik do komentarza Udostępnij na innych stronach Więcej opcji udostępniania...
Gośka Opublikowano 11 Kwietnia 2008 Zgłoś Udostępnij Opublikowano 11 Kwietnia 2008 musze to zobaczyc!!! woooooow uwielbiam takie niedorzecznosci :D Odnośnik do komentarza Udostępnij na innych stronach Więcej opcji udostępniania...
Wojciech Opublikowano 11 Kwietnia 2008 Zgłoś Udostępnij Opublikowano 11 Kwietnia 2008 Krydo naprawdę muszę to zobaczyć to :shock: już nie było ich stać na jakiś grobowiec z granitu lub marmuru tylko takie hece :x conajmniej żenujące do czego to mogą się dobrać... Odnośnik do komentarza Udostępnij na innych stronach Więcej opcji udostępniania...
Joanna Opublikowano 14 Kwietnia 2008 Zgłoś Udostępnij Opublikowano 14 Kwietnia 2008 Potwierdzam wygląda to dokładnie tak jak napisał Krydo :twisted: Odnośnik do komentarza Udostępnij na innych stronach Więcej opcji udostępniania...
fortyck Opublikowano 8 Lipca 2008 Zgłoś Udostępnij Opublikowano 8 Lipca 2008 Będzie okazja to zobaczyć... ;) Odnośnik do komentarza Udostępnij na innych stronach Więcej opcji udostępniania...
fortyck Opublikowano 9 Listopada 2008 Zgłoś Udostępnij Opublikowano 9 Listopada 2008 Mam propozycję na kolejną FM w tym roku jeszcze... A mianowicie: 6 grudnia wybierzmy się na wzgórze Kaim; w rocznicę wydarzeń z 6 grudnia 1914 r. Może być? Wiem, Łukasz chce FM na forty nowohuckie a konkretnie: Batowice i Mistrzejowice; myślę, że tam zawitamy w tym roku, gdzieś przed świętami. Odnośnik do komentarza Udostępnij na innych stronach Więcej opcji udostępniania...
Gość Lukasz Opublikowano 9 Listopada 2008 Zgłoś Udostępnij Opublikowano 9 Listopada 2008 ooo tak tak tak na Kaim się pisze 6 grudnia i na nowohuckie przed świętami Odnośnik do komentarza Udostępnij na innych stronach Więcej opcji udostępniania...
MRu Opublikowano 10 Listopada 2008 Zgłoś Udostępnij Opublikowano 10 Listopada 2008 :arrow: :arrowleft: jak dla mnie ok. Odnośnik do komentarza Udostępnij na innych stronach Więcej opcji udostępniania...
Grdalus Opublikowano 10 Listopada 2008 Zgłoś Udostępnij Opublikowano 10 Listopada 2008 Hmm, Kaim może być. Dla mnie to dwa kroki, ale w zasadzie to możeby coś do tego dołożyć? Może Prokocim? Obejrzelibyśmy przy okazji to co wygląda mi na pozostalosci okopów albo zasieków. Jest kawałek z Prokocimia do obelisku ale znowu nie tak daleko. Dużo zależy od pogody, gdyby było tak ładnie jak wczoraj to spacerek całkiem fajny. A na forty nowohuckie to jestem oczywiście zawsze chętny, nie znam ich wogóle a mam zamiar z Wami poznać :P Odnośnik do komentarza Udostępnij na innych stronach Więcej opcji udostępniania...
MRu Opublikowano 11 Listopada 2008 Zgłoś Udostępnij Opublikowano 11 Listopada 2008 Ja jestem za dołaczeniem do planu fort w Prokocimiu . Nigdy tam nie byłam , a słyszałam ze warto . Odnośnik do komentarza Udostępnij na innych stronach Więcej opcji udostępniania...
Rekomendowane odpowiedzi