Skocz do zawartości

fortyck
 Udostępnij

Rekomendowane odpowiedzi

Dziś zobaczymy Fort 51 1/2 Swoszowice, to cel 29 wyprawy KTK.

''Znów'' będziemy iść wzdłuż fortów południowych: Prokocim, Barycz, Kosocice, Rajsko :D

W ciągu kilku dni pojawią się zdjęcia i filmy z 29 wyprawy KTK.

Za chwilę już wychodzę na naszą zbiórkę :mrgreen:

:) Jako że dziś niedziela to chetnie wyrwę się z domu ;) :mryellow:

Pogode mamy dobra na fotografowanie bo nie ma słonka, co prawda troszke szkoda, bo można by sie w marszu opalić lekko :D Narazie jest zachmurzone, ale oby tylko nie padało :| bo podczas deszczu niezbyt wygodnie się zdjęcia robi, chociaż to też ma swój urok :P

Mam nadzieje że Gosia dziś będzie bo jak zwykle parasol zabierała, i to był taki swego rodzaju straszak ;)

No ok, narazie tyle :P wszelkie opisy z wyprawy jak i wrażeń jakie nas spotkały, będą po jej zakończeniu :D Wiec pakujcie się i w droge na miejsce zbiórki ;)

ps. i kto wkońcu kupuje tym razem ciasteczka :?:

Pozdrowionka i do zobaczenia 8)

Od czego by tu zacząć :roll:

Po zbiórce poszliśmy spacerkiem, w stronę fortu (bo jakże by inaczej). Oczywiście musieliśmy swoje odstać pod bramą, w oczekiwaniu na godzinę wejścia, a przy okazji na resztę ekipy Po wejściu na teren fortu, Adaś zapowiedział pani zarządzającej, że jego zwiedzanie zajmie nam około pół godzinki , co jak wiemy okazało się kompletną bzdurą, gdyż zabrało nam to troszkę więcej czasu :mryellow:. I chociaż fort mały to trzeba było sprawdzić czy czereśnie tam rosnące są jadalne :mrgreen:, pogadać na rożne tematy, a co poniektórzy zajęli się zabawią z krecikiem :mryellow: który leniwie leżał sobie obok chodnika. No i przyszła pora opuścić obiekt bo już wszystko zobaczyliśmy . Pożegnaliśmy się z panią, która nie dała się namówić na zdjęcie do naszej fotogalerii. Po chwili namysłu część ekipy rozjechała i rozeszła się w swoją stronę. A ci, którzy zostali udali się... na pobliski fort Rajsko, gdzie urządziliśmy ognisko ( niech żałują ci, co ich nie było ). :bemused: Ognisko było fajne bo, po pierwsze nie było planowane a po drugie mieliśmy kiełbaski dzięki Panu Adamowi oraz Miśkowi. Pomimo tego, że deszczyk zaczął padać, atmosfera była super, kiełbaski się ładnie upiekły i zostały zjedzone ze smakiem. Posiedzieliśmy jeszcze chwile pod parasolem z drzew bo deszcz padał i padał, jednak w końcu przyszedł czas by się rozstać i zakończyć naszą 29. wyprawę KTK...

:!: :!: Niestety aparat Adama odmówił dalszej współpracy, więc zdjęć i filmów nie będzie za dużo :/ :!: :!:

Wyprawa super :) jak zwykle wszystkie są :mrgreen: już wcześniej wszystko było wymienione więc nie będę powtarzał :P

Krecik no cóz fajowy obiekt westchnień :shock:

Dzięki Adminowi Adamowi za koszulkę!!!rozmiar dobry :>

Dzięki panom Adamowi i Miśkowi za kiełbaski do ogniska (z poprzedniego został nóż :lol: w spadku z tego musztarda :lol: )

Koniec 29 wyprawy KTK :mryellow: teraz pora na okrągłą już 30 wyprawę KTK :mrred:

Ps. Szkoda, że się akurat dzisiaj i w tym czasie (w ogóle :x ) zepsuł aparat :/

Ja właśnie wróciłem. poza wrażeniami z fortu, minus ognisko + dobry film w kinie i Lamborghini Gallardo centrum Krakowa (prawie centrum) piękny zachodzik słońca w Tyńcu i podchodzący do lądowania samolot marki jak dla mnie bliżej nieokreślonej - około 30 metrów nad głową - to dzień uważam za pomyślnie zakończony.

Jak widzę wyprawa w pełni udana, ja niestety nie dałam rady tym razem (praca :twisted: )

jednak w sumie już byłam w tym obiekcie dwa razy więc jakoś przeżyję :P (raz na dziko :mrgreen: jak zwykle :twisted: )

tylko ogniska w takim fajnym forcie mi żal :|

Hej!

Wyprawę odebrałem bardzo pozytywnie :). Nie ma nic lepszego jak przejazd przed całe miasto rowerkiem i łażenie po forcie :]. Oczywiście wrażenia wizualne to jedna sprawa... miła kompania, to jest rzecz druga... no ale jako fotoamator fortów lubię wszędzie łapy wpychać i zdjęcia robić, by potem obserwować, co na tych zdjęciach zobaczę ^^. Ostatnie wyjście było bardzo udane pod tym względem -> wciskając się w szyb udało mi się zrobić zdjęcie wnętrza (?) fortu. Nie jestem do końca przekonany, co na zdjęciu jest, ale wygląda to na mały przedsionek i drzwi.

Adminowi Forum przesłałem linka do moich zdjęć. Chyba się jednak pomyliłem w pisaniu adresu :D. Dlatego tu zamieszczam dla wszystkich uczestników wyprawy moje foty + króciutki film, który zrobiłem pozując niczym ten snajper leżący na dachu ;)

http://byk.oa.uj.edu.pl/~alganonim/forty/wroblowice/

Miłego dnia! :)

Al

PS: zdjęcie o którym tu pisałem oznaczone jest jako 3785.

Wyprawa bardzo była niezwykła, dziękuję za udział i chęć przyjścia.

Dziękuję Miro za udostępnienie swoich fotek i filmów na potrzeby ''domknięcia'' dokumentującego tą 29 wyprawę KTK po tym jak mój aparat Canon A75 (kupiony na jesieni 2004 roku, na 3 wyprawę KTK) odszedł w cyfrowy niebyt :cry:

Następca już w drodze, będzie prawdopodobnie na 30 wyprawe KTK (cóż za zbieg liczb) :D

Al Ganonim,

Mam te fotki co zrobiłeś, nie pomyliłeś więc adresu :D wkrótce będą na stronie jako Twoja fotorelacja z wyprawy :)

Gość
Ten temat został zamknięty. Brak możliwości dodania odpowiedzi.
 Udostępnij

• Dodaj nową pozycję...