fortyck Opublikowano 15 Czerwca 2008 Zgłoś Udostępnij Opublikowano 15 Czerwca 2008 Dziś zobaczymy Fort 51 1/2 Swoszowice, to cel 29 wyprawy KTK. ''Znów'' będziemy iść wzdłuż fortów południowych: Prokocim, Barycz, Kosocice, Rajsko :D W ciągu kilku dni pojawią się zdjęcia i filmy z 29 wyprawy KTK. Za chwilę już wychodzę na naszą zbiórkę :mrgreen: Odnośnik do komentarza Udostępnij na innych stronach Więcej opcji udostępniania...
Miro Opublikowano 15 Czerwca 2008 Zgłoś Udostępnij Opublikowano 15 Czerwca 2008 :) Jako że dziś niedziela to chetnie wyrwę się z domu ;) :mryellow: Pogode mamy dobra na fotografowanie bo nie ma słonka, co prawda troszke szkoda, bo można by sie w marszu opalić lekko :D Narazie jest zachmurzone, ale oby tylko nie padało :| bo podczas deszczu niezbyt wygodnie się zdjęcia robi, chociaż to też ma swój urok :P Mam nadzieje że Gosia dziś będzie bo jak zwykle parasol zabierała, i to był taki swego rodzaju straszak ;) No ok, narazie tyle :P wszelkie opisy z wyprawy jak i wrażeń jakie nas spotkały, będą po jej zakończeniu :D Wiec pakujcie się i w droge na miejsce zbiórki ;) ps. i kto wkońcu kupuje tym razem ciasteczka :?: Pozdrowionka i do zobaczenia 8) Odnośnik do komentarza Udostępnij na innych stronach Więcej opcji udostępniania...
Miro Opublikowano 15 Czerwca 2008 Zgłoś Udostępnij Opublikowano 15 Czerwca 2008 Od czego by tu zacząć :roll: Po zbiórce poszliśmy spacerkiem, w stronę fortu (bo jakże by inaczej). Oczywiście musieliśmy swoje odstać pod bramą, w oczekiwaniu na godzinę wejścia, a przy okazji na resztę ekipy Po wejściu na teren fortu, Adaś zapowiedział pani zarządzającej, że jego zwiedzanie zajmie nam około pół godzinki , co jak wiemy okazało się kompletną bzdurą, gdyż zabrało nam to troszkę więcej czasu :mryellow:. I chociaż fort mały to trzeba było sprawdzić czy czereśnie tam rosnące są jadalne :mrgreen:, pogadać na rożne tematy, a co poniektórzy zajęli się zabawią z krecikiem :mryellow: który leniwie leżał sobie obok chodnika. No i przyszła pora opuścić obiekt bo już wszystko zobaczyliśmy . Pożegnaliśmy się z panią, która nie dała się namówić na zdjęcie do naszej fotogalerii. Po chwili namysłu część ekipy rozjechała i rozeszła się w swoją stronę. A ci, którzy zostali udali się... na pobliski fort Rajsko, gdzie urządziliśmy ognisko ( niech żałują ci, co ich nie było ). :bemused: Ognisko było fajne bo, po pierwsze nie było planowane a po drugie mieliśmy kiełbaski dzięki Panu Adamowi oraz Miśkowi. Pomimo tego, że deszczyk zaczął padać, atmosfera była super, kiełbaski się ładnie upiekły i zostały zjedzone ze smakiem. Posiedzieliśmy jeszcze chwile pod parasolem z drzew bo deszcz padał i padał, jednak w końcu przyszedł czas by się rozstać i zakończyć naszą 29. wyprawę KTK... :!: :!: Niestety aparat Adama odmówił dalszej współpracy, więc zdjęć i filmów nie będzie za dużo :/ :!: :!: Odnośnik do komentarza Udostępnij na innych stronach Więcej opcji udostępniania...
Wojciech Opublikowano 15 Czerwca 2008 Zgłoś Udostępnij Opublikowano 15 Czerwca 2008 Wyprawa super :) jak zwykle wszystkie są :mrgreen: już wcześniej wszystko było wymienione więc nie będę powtarzał :PKrecik no cóz fajowy obiekt westchnień :shock: Dzięki Adminowi Adamowi za koszulkę!!!rozmiar dobry :>Dzięki panom Adamowi i Miśkowi za kiełbaski do ogniska (z poprzedniego został nóż :lol: w spadku z tego musztarda :lol: )Koniec 29 wyprawy KTK :mryellow: teraz pora na okrągłą już 30 wyprawę KTK :mrred:Ps. Szkoda, że się akurat dzisiaj i w tym czasie (w ogóle :x ) zepsuł aparat :/ Odnośnik do komentarza Udostępnij na innych stronach Więcej opcji udostępniania...
Miro Opublikowano 15 Czerwca 2008 Zgłoś Udostępnij Opublikowano 15 Czerwca 2008 Wojtku ale może coś w tym jest :P że sie zepsuł akurat dziś. Plus za to jest taki, że na 30 jubileuszową będzie nowy ;) ps. ciekawe co zostanie z następnego ogniska :mrgreen: Odnośnik do komentarza Udostępnij na innych stronach Więcej opcji udostępniania...
Gość Lukasz Opublikowano 15 Czerwca 2008 Zgłoś Udostępnij Opublikowano 15 Czerwca 2008 Ja właśnie wróciłem. poza wrażeniami z fortu, minus ognisko + dobry film w kinie i Lamborghini Gallardo centrum Krakowa (prawie centrum) piękny zachodzik słońca w Tyńcu i podchodzący do lądowania samolot marki jak dla mnie bliżej nieokreślonej - około 30 metrów nad głową - to dzień uważam za pomyślnie zakończony. Odnośnik do komentarza Udostępnij na innych stronach Więcej opcji udostępniania...
Joanna Opublikowano 16 Czerwca 2008 Zgłoś Udostępnij Opublikowano 16 Czerwca 2008 Jak widzę wyprawa w pełni udana, ja niestety nie dałam rady tym razem (praca :twisted: ) jednak w sumie już byłam w tym obiekcie dwa razy więc jakoś przeżyję :P (raz na dziko :mrgreen: jak zwykle :twisted: ) tylko ogniska w takim fajnym forcie mi żal :| Odnośnik do komentarza Udostępnij na innych stronach Więcej opcji udostępniania...
Miro Opublikowano 16 Czerwca 2008 Zgłoś Udostępnij Opublikowano 16 Czerwca 2008 Joanno, nie martw sie ;) jeszcze nie jedno ognicho będzie w tym roku :P ... ale ja już nic wiecej narazie nie mówie :mrred: Odnośnik do komentarza Udostępnij na innych stronach Więcej opcji udostępniania...
Wojciech Opublikowano 16 Czerwca 2008 Zgłoś Udostępnij Opublikowano 16 Czerwca 2008 Ja bym powiedział :P , ale się też powstrzymam z tym... 8) bo potem będą plotki i pomówienia :mrgreen: a ja nie chcę robić "zamieszania" :mryellow: :bemused: Odnośnik do komentarza Udostępnij na innych stronach Więcej opcji udostępniania...
Al Ganonim Opublikowano 17 Czerwca 2008 Zgłoś Udostępnij Opublikowano 17 Czerwca 2008 Hej!Wyprawę odebrałem bardzo pozytywnie :). Nie ma nic lepszego jak przejazd przed całe miasto rowerkiem i łażenie po forcie :]. Oczywiście wrażenia wizualne to jedna sprawa... miła kompania, to jest rzecz druga... no ale jako fotoamator fortów lubię wszędzie łapy wpychać i zdjęcia robić, by potem obserwować, co na tych zdjęciach zobaczę ^^. Ostatnie wyjście było bardzo udane pod tym względem -> wciskając się w szyb udało mi się zrobić zdjęcie wnętrza (?) fortu. Nie jestem do końca przekonany, co na zdjęciu jest, ale wygląda to na mały przedsionek i drzwi.Adminowi Forum przesłałem linka do moich zdjęć. Chyba się jednak pomyliłem w pisaniu adresu :D. Dlatego tu zamieszczam dla wszystkich uczestników wyprawy moje foty + króciutki film, który zrobiłem pozując niczym ten snajper leżący na dachu ;)http://byk.oa.uj.edu.pl/~alganonim/forty/wroblowice/Miłego dnia! :)Al PS: zdjęcie o którym tu pisałem oznaczone jest jako 3785. Odnośnik do komentarza Udostępnij na innych stronach Więcej opcji udostępniania...
fortyck Opublikowano 17 Czerwca 2008 Autor Zgłoś Udostępnij Opublikowano 17 Czerwca 2008 Wyprawa bardzo była niezwykła, dziękuję za udział i chęć przyjścia. Dziękuję Miro za udostępnienie swoich fotek i filmów na potrzeby ''domknięcia'' dokumentującego tą 29 wyprawę KTK po tym jak mój aparat Canon A75 (kupiony na jesieni 2004 roku, na 3 wyprawę KTK) odszedł w cyfrowy niebyt :cry: Następca już w drodze, będzie prawdopodobnie na 30 wyprawe KTK (cóż za zbieg liczb) :D Al Ganonim, Mam te fotki co zrobiłeś, nie pomyliłeś więc adresu :D wkrótce będą na stronie jako Twoja fotorelacja z wyprawy :) Odnośnik do komentarza Udostępnij na innych stronach Więcej opcji udostępniania...
Rekomendowane odpowiedzi