Wojciech Opublikowano 16 Czerwca 2008 Zgłoś Udostępnij Opublikowano 16 Czerwca 2008 Jest już temat-wyjaśnienie :mrgreen: Na poprzednich Fortecznych Misjach jak i Wyprawach KTK narodził się temat: Fortecznej Misji Nocnej(nie mylić z Wieczorową :mryellow: )Wyglądało by to następująco: Spotkanie gdzieś w okolicach Fortu jak zwykle jego "zwiedzenie"następnie przygotowanie do ogniska(takowe jak najbardziej wchodzi w grę :> , nawet jest taki powód tychże Misji ;) ) i w porównaniu do Misji z ogniskiem nie trwało by to do wieczora :D , ani póżnych godzin już nocnych :lol: lecz do rana :mryellow: -pytanie dlaczego? bo najłatwiej z powrotem jest, a w grę wchodzi Fort 51 RajskoJest w nim komfort, jak by nie patrzeć schrony, dojścia do kawern, kawerny, koszary , a więc jest gdzie przenocować tylko jakieś karimaty, pianki, śpiwory i już :> Jeśli mowa o "czuwaniu" to też może być co by ognisko nie za szybko zagasło :P tyle ode mnie mam nadzieję, że rozwiałem wszystkie(przynajmniej część :? ) watpliwości :lol: Tyczy sie to osób, którzy nie byli wtajemniczeni w to przedsięwzięcie :devil: Odnośnik do komentarza Udostępnij na innych stronach Więcej opcji udostępniania...
Al Ganonim Opublikowano 17 Czerwca 2008 Zgłoś Udostępnij Opublikowano 17 Czerwca 2008 Pomysł ciekawy :). Trzeba wyznaczyc tylko czas, by okres wakacyjny nie rozbił grupy chętnych (wyjazdy, etc.)Pisałbym sie, tylko trzeba wybrać dogodny termin. Odnośnik do komentarza Udostępnij na innych stronach Więcej opcji udostępniania...
fortyck Opublikowano 30 Czerwca 2008 Zgłoś Udostępnij Opublikowano 30 Czerwca 2008 Najwyższa pora by już coś ruszyło w tej sprawie Termin proponuję następujący: 19 lub 26 lipiec Pasuje on już: fortyck, Al Ganonim, Adam, Grdalus... i Tobie też? Odnośnik do komentarza Udostępnij na innych stronach Więcej opcji udostępniania...
Bartek Kocot Opublikowano 1 Lipca 2008 Zgłoś Udostępnij Opublikowano 1 Lipca 2008 mi też pasuje Odnośnik do komentarza Udostępnij na innych stronach Więcej opcji udostępniania...
Grdalus Opublikowano 2 Lipca 2008 Zgłoś Udostępnij Opublikowano 2 Lipca 2008 Mnie jak wspomniał Adam też pasuje. Bardziej chyba 26 lipiec ale na razie obojętne który termin. Fort Rajsko - super - mieszkam stosunkowo nie daleko, do tego w zasadzie go nie zwiedzałem a wiem że jest jednym z ciekawszych - tak, że jak najbardziej jestem za :)Myślę, że klimacik po ciemku będzie niepowtarzalny :mrred: Odnośnik do komentarza Udostępnij na innych stronach Więcej opcji udostępniania...
Joanna Opublikowano 2 Lipca 2008 Zgłoś Udostępnij Opublikowano 2 Lipca 2008 mi bardziej pasuje 26 :mrgreen: natomiast 19 odpada calkowicie (praca) Grdalus fajnie że sie wybierasz :mrgreen: Fort Rajsko to oczywiście takie miejsce którego po prostu nie wypada nie znać ;) Odnośnik do komentarza Udostępnij na innych stronach Więcej opcji udostępniania...
Gość Lukasz Opublikowano 3 Lipca 2008 Zgłoś Udostępnij Opublikowano 3 Lipca 2008 ja całkowicie odpadam - od 19 lipca do 3 sierpnia mnie nie ma Odnośnik do komentarza Udostępnij na innych stronach Więcej opcji udostępniania...
Miro Opublikowano 3 Lipca 2008 Zgłoś Udostępnij Opublikowano 3 Lipca 2008 Cześć Wam :P jak dla mnie 19 lipca także odpada, gdyż wybieram sie na "Master Truck" do Opola :mrred:. Odnośnik do komentarza Udostępnij na innych stronach Więcej opcji udostępniania...
fortyck Opublikowano 3 Lipca 2008 Zgłoś Udostępnij Opublikowano 3 Lipca 2008 No to zdecydowanie prowadzi termin: 26 lipca :mrgreen: Pora wziąść teraz pod uwagę: - będziemy robić ognisko samo czy z kiełbaskami? - godzina zbiórki? - czas przebywania tam :mrgreen: (poważnie: raczej nie będziemy tak długo jak się mówiło na 29 wyprawie KTK) - jakieś atrakcje :mrgreen: - wasze propozycje jakieś Odnośnik do komentarza Udostępnij na innych stronach Więcej opcji udostępniania...
Bartek Kocot Opublikowano 4 Lipca 2008 Zgłoś Udostępnij Opublikowano 4 Lipca 2008 Ja proponuje godzine zbiórki 21:00-21:15 pod fortem 51 rajsko. Oczywiście musi być obowiązkowe pieczenie kiełbas na ognisku, zwiedzanie i robienie zdjęć w nocy.Mam pytanie odnośnie drzewa na ognisko: czy musimy przywieźć drewno z sobą na ognisko czy będzie na miejscu ? Im więcej będzie osób tym będzie lepiej i bezpieczniej. Odnośnik do komentarza Udostępnij na innych stronach Więcej opcji udostępniania...
fortyck Opublikowano 4 Lipca 2008 Zgłoś Udostępnij Opublikowano 4 Lipca 2008 Bartek, - z godziną zbiórki nie jest to takie łatwe... po prostu tam nie ma łatwego dojazdu autobusami MPK i to jeszcze w soboty wieczorem w okresie wakacyjnym :) Myślę, że godzina, którą podałeś jest sensowna :) - ognisko z pieczeniem kiełbasek :) może być ale sporo zależy od pogody jaka wtedy będzie (np. by nie lało mocno) - zwiedzanie Rajska w takiej porze jest naprawdę niesamowite: wszystko całkiem inaczej wygląda niż w ciągu dnia (a byłem już tam kiedyś; na FMW, z Joanną) :) - oczywiście zdjęcia będą robione ;) choć w większości z użyciem lampy błyskowej co niestety psuje atmosferę :/ Bartek, jak będziesz to otrzymasz zaległą wygraną: koszulkę z logo naszej strony :) Odnośnik do komentarza Udostępnij na innych stronach Więcej opcji udostępniania...
Bartek Kocot Opublikowano 4 Lipca 2008 Zgłoś Udostępnij Opublikowano 4 Lipca 2008 Z tego co mój Tata mówi to będę na pewno :mrgreen: Odnośnik do komentarza Udostępnij na innych stronach Więcej opcji udostępniania...
fortyck Opublikowano 4 Lipca 2008 Zgłoś Udostępnij Opublikowano 4 Lipca 2008 Bartek, Mam prośbę co do drewna (jako, że będzie nas więcej, to tam na miejscu aż tyle drewna nie ma): będziecie samochodem, może wzielibyście też na FMN nieco drwa, by starczyło dla nas? :mrgreen: Odnośnik do komentarza Udostępnij na innych stronach Więcej opcji udostępniania...
Bartek Kocot Opublikowano 4 Lipca 2008 Zgłoś Udostępnij Opublikowano 4 Lipca 2008 jutro napisze Ci na PW jak sie coś dowiem :) Odnośnik do komentarza Udostępnij na innych stronach Więcej opcji udostępniania...
Miro Opublikowano 6 Lipca 2008 Zgłoś Udostępnij Opublikowano 6 Lipca 2008 Fortyck - czas przebywania tam (poważnie: raczej nie będziemy tak długo jak się mówiło na 29 wyprawie KTK) Im dłużej tym lepiej ;) miejsce przecież fantastyczne :mrred: i wogóle po co się spieszyć, wtedy będzie "super" przygoda ;) Odnośnik do komentarza Udostępnij na innych stronach Więcej opcji udostępniania...
fortyck Opublikowano 6 Lipca 2008 Zgłoś Udostępnij Opublikowano 6 Lipca 2008 Miejsce zbiórki: raczej przed Fortem 50 Prokocim :) Kto ma samochód to sobie podjedzie już pod sam Fort Rajsko, i tam obie zbiórkowe grupki spotkają się :) Miro, nie sądze by jednak przebywać do rana :mrgreen: Odnośnik do komentarza Udostępnij na innych stronach Więcej opcji udostępniania...
Grdalus Opublikowano 7 Lipca 2008 Zgłoś Udostępnij Opublikowano 7 Lipca 2008 Wydaje mi się, że godz 21 może być nieco zbyt późna. Aktualnie ok 21.30 robi się ciemno, 26 lipca będzie jeszcze wcześniej ciemno :mryellow: A wydaje mi się, że wartoby zobaczyć np. zachód słońca. No ale nie wiem jakie są prawa misji nocnych. Może właśnie chodzi o to żeby było już porządnie ciemno.Spod fortu Prokocim do fortu Rajsko jest kawałek więc pasiłoby wziąść to pod uwagę i zebrać się w Prokocimiu wcześniej. Joanno, rozumiem, że 26 będziesz, to super! Co do ogniska jestem za. Może być malutkie a i tak będzie miało swój urok.Kiełbaski to podstawa i może jakieś piweczko, bądź dwa :) Co do zdjęć, bo też bardzo mnie interesują.Z lampą błyskową to jednak nie to co tygrysy lubią najbardziej.Teraz będzie całkiem ciemno, a chodzi mi od jakiegoś czasu po głowie pewna idea co do zdjęć w forcie, którą możnaby przy tak dobrej okazji zrealizować.Mianowicie może przynieść świeczki i rozstawić wewnątrz pomieszczeń (są tam takie odpowiednie?) podczas robienia zdjęć. I fotki wtedy pstrykać of koz ze statywu bez lampy.Co Wy na taki szatański pomysł? Może nie posądzą nas o odprawianie czarnej mszy :devil: A myślę, że takie oświetlenie może być niesamowite. Co do pozostawania do rana to nie jestem przekonany.Dużo zależy od pogody i ilości chętnych.Ale nie mówię nie. Tylko trzeba będzie ustalić wcześniej jak będzie i czy brać spiwór i karimatę. No i zapasy wziąść odpowidenie :D Odnośnik do komentarza Udostępnij na innych stronach Więcej opcji udostępniania...
Bartek Kocot Opublikowano 7 Lipca 2008 Zgłoś Udostępnij Opublikowano 7 Lipca 2008 Mianowicie może przynieść świeczki i rozstawić wewnątrz pomieszczeń nastrój będzie superzasty Dużo zależy od pogody Przecież jest gdzie się schowac ..... fort nie jest mały :mrgreen: Odnośnik do komentarza Udostępnij na innych stronach Więcej opcji udostępniania...
fortyck Opublikowano 7 Lipca 2008 Zgłoś Udostępnij Opublikowano 7 Lipca 2008 Grdalus, pomysł ze świeczkami jest wyśmienity :D Co do godziny i zbiórki przed Prokocimiem: spoko, zdążymy na spokojnie dojść do Rajska :) Napiszę czemu nie widzę sensu przebywania do rana: - nie mamy żadnych gwarancji bezpieczeństwa (jakby wszyscy usnęli, a jakby nawet ktoś stał na straży... nie wiemy o sobie za dużo) Rozumiem, że do rana to chciałyby (z oczywistych względów) być osoby z dalszych rejonów Krakowa (nie mają - w przeciwieństwie do tych co mieszkają najbliżej, mogą pieszo bez problemu i w miarę szybko dojść - jak na piechotę wrócić). Uważam, że nie ma naprawdę sensu (przynajmniej na tej FMN) przebywania w forcie do samego rana, góra do założmy godziny 2 lub 3. I proszę nie pisać w stylu: jak nie chcesz być do rana to sobie idż kiedy będziesz tylko chciał. Odnośnik do komentarza Udostępnij na innych stronach Więcej opcji udostępniania...
Grdalus Opublikowano 8 Lipca 2008 Zgłoś Udostępnij Opublikowano 8 Lipca 2008 No to świeczki biorę napewno :mrred: Odnośnik do komentarza Udostępnij na innych stronach Więcej opcji udostępniania...
fortyck Opublikowano 8 Lipca 2008 Zgłoś Udostępnij Opublikowano 8 Lipca 2008 Też wezmę :mrred: Tylko oby z tego wszystkiego nie zapomnieć wziąść zapałek :mrgreen: Wracając jeszcze do sprawy powrotu uczestników najdalej mieszkających: jeśli będzie Bartek z ojcem to mogą wziąść z powrotem góra 3 osoby, tak Bartku? no chyba, że ktoś jeszcze będzie autem (Iza i Kuba)... Odnośnik do komentarza Udostępnij na innych stronach Więcej opcji udostępniania...
Bartek Kocot Opublikowano 8 Lipca 2008 Zgłoś Udostępnij Opublikowano 8 Lipca 2008 tak Bartku? Raczej tak..... Odnośnik do komentarza Udostępnij na innych stronach Więcej opcji udostępniania...
fortyck Opublikowano 8 Lipca 2008 Zgłoś Udostępnij Opublikowano 8 Lipca 2008 Może pora też poruszyć pewną sprawę: które dokładnie miejsce w Forcie Rajsko wybieramy na naszą FMN? :) To samo co było w końcówce 29 wyprawy KTK czy raczej całkiem inne (zalecane)? Pamiętajmy, że w koszarach głównych jest spore echo :roll: Odnośnik do komentarza Udostępnij na innych stronach Więcej opcji udostępniania...
Joanna Opublikowano 8 Lipca 2008 Zgłoś Udostępnij Opublikowano 8 Lipca 2008 Hej HEj Widzę że temat się pięknie rozwija. :mrgreen: Świeczki super pomysł, brawo Grdalus jeśli chodzi o kwestie czy będę - noc w forcie Rajsko beze mnie ;) Admin wie że to by nie przeszło :P Co do godziny zgadzam się z Grzesiem że można by ciut wczesniej :) Sprawa nocowania równiez i mi wydaje się dyskusyjna - jesli chodzi o rozwiązanie problemow powrotnych to myslę że nocny specerek do najbliższego przystanku nocnych autobusow, (ktorych odjazdy należałoby sobie wcześniej sprawdzić), nikomu nie zaszkodzi ;) To pozostaje mi tylko sakramentalne hasło :P Panowie proszę zamawiać pogodę ;) Odnośnik do komentarza Udostępnij na innych stronach Więcej opcji udostępniania...
fortyck Opublikowano 8 Lipca 2008 Zgłoś Udostępnij Opublikowano 8 Lipca 2008 Co do godziny, niech będzie i ciut wcześniej :mrgreen: Godzina zbiórki przed fortem Prokocim: 20:00 do 20:20 Odnośnik do komentarza Udostępnij na innych stronach Więcej opcji udostępniania...
Rekomendowane odpowiedzi