Bartek Kocot Opublikowano 9 Lipca 2008 Zgłoś Udostępnij Opublikowano 9 Lipca 2008 Dyskutując razem z Ojcem mój tata doszedł do wniosku, że zanim zwiedzimy Rajsko to zejdzie w granicach trzech godzin, potem dla wytchnienia i odpoczynku rozpalimy ognisko i usmażymy kiełbasę to tez zajmie 2 do 3 godzin zanim zjemy kolacje. Jeszcze potrzeba trochę czasu na zrobienie wyjątkowych zdjęć er forcie. A przy ognisku ..... też trzeba porozmawiać o historii i o "duchach fortu", także nie będzie czasu na spanie we forcie. Proszę o wypowiedz wszystkich uczestników tej Misji na temat planu zajęć. PS. MAMY Z TATĄ TAKĄ PROPOZYCJĘ: MOŻNA ZACZĄĆ MISJE OD ZWIEDZANIA FORTU PROKOCIM. :devil: :devil: :devil: Odnośnik do komentarza Udostępnij na innych stronach Więcej opcji udostępniania...
fortyck Opublikowano 9 Lipca 2008 Zgłoś Udostępnij Opublikowano 9 Lipca 2008 Bartek, no plany macie dobre, ale tyle godzin to to nie zajmie :) Czy zwiedzić Fort Prokocim... lepiej jednak pominąć i iść (bo wy będziecie autem a my na piechotkę) w stronę celu czyli Fortu Rajsko :) nie ma co się rozdrabniać... kiedyś pewnie powtórzy się taką nocną wycieczkę ale już gdzie indziej. Gdy wszyscy zainteresowani będą już w Rajsku: wpierw obejdziemy cały Fort dookoła, póżniej poszukamy swojego miejsca, zaczniemy układać ognisko, gdy już będzie całkiem ciemno siądziemy przy nim i będziemy słuchać co to też ten Fort ma nam do opowiedzenia, póżniej przyjdzie czas na wypady po obiekcie (oczywiście nie zapomnijcie ze sobą latarek), potem powrót do ogniska (nikt nie zostaje przy ognisku, jak wszyscy idą to wszyscy), można też ogłosić coś w stylu: idż sam np. do tej i tej kaponiery (oczywiście z latarką!) i wróć ;) pamiętajcie strach ma wielkie oczy :devil: fajne to emocje, ale z rozsądkiem! (zwłaszcza w fortach i to o takiej porze!) Odnośnik do komentarza Udostępnij na innych stronach Więcej opcji udostępniania...
Joanna Opublikowano 9 Lipca 2008 Zgłoś Udostępnij Opublikowano 9 Lipca 2008 hehehe już to widzę jak ktoś schodzi sam w nocy do kaponiery :P Odnośnik do komentarza Udostępnij na innych stronach Więcej opcji udostępniania...
Wojciech Opublikowano 10 Lipca 2008 Autor Zgłoś Udostępnij Opublikowano 10 Lipca 2008 Powiem tak :P nie wiem co o tym wszystkim myśleć :x ja to widziałem nieco inaczej 8) Odnośnik do komentarza Udostępnij na innych stronach Więcej opcji udostępniania...
fortyck Opublikowano 10 Lipca 2008 Zgłoś Udostępnij Opublikowano 10 Lipca 2008 W przyszłym tygodniu pojawi się post w którym znajdzie się wszystko co dotąd ustaliliśmy w tym temacie wspólnie (kto rzadko zagląda i pisze niech nie ma ''pretensji'', że taki scenariusz jest). Odnośnik do komentarza Udostępnij na innych stronach Więcej opcji udostępniania...
Gośka Opublikowano 11 Lipca 2008 Zgłoś Udostępnij Opublikowano 11 Lipca 2008 Kurczę zapowiada sie bardzo ciekawie :D Jak dam tylko rade to tez sie pojawię!!! tym bardziej ze to nie cała noc więc dam radę nawet rano do pracy popędzić...ale to zależy jak mi grafik ułożą :| Odnośnik do komentarza Udostępnij na innych stronach Więcej opcji udostępniania...
Grdalus Opublikowano 17 Lipca 2008 Zgłoś Udostępnij Opublikowano 17 Lipca 2008 Zakupiłem właśnie świeczuszki, 50 szt. będzie iście diabelsko :mrred: Odnośnik do komentarza Udostępnij na innych stronach Więcej opcji udostępniania...
Al Ganonim Opublikowano 17 Lipca 2008 Zgłoś Udostępnij Opublikowano 17 Lipca 2008 Jeeee :D Nareszcie moge cos odpisac :D 26.07 - git, pisze sie na to :).Świeczki - pewnie! Sam może coś przytacham ;)Co z muzyką? :> Może nagrać jakieś piosenki/melodie wojskowe? ;). A może odgłosy strzelania? :P. Duchy...? Coś się wymysli ;) Pytanko co do transportu: czy ktoś mnie podrzuci w sensowne okolice Krowodrzej Górki jak się to wszystko skończy, czy mam oddać rower do serwisu, by być niezależnym? :) I żebyśmy się imali w kontakcie, mój nr kom. bedzie miał nasz beloved Admin ;). Odnośnik do komentarza Udostępnij na innych stronach Więcej opcji udostępniania...
fortyck Opublikowano 18 Lipca 2008 Zgłoś Udostępnij Opublikowano 18 Lipca 2008 Ostateczne podsumowanie tego co ustaliliśmy: Forteczna Misja Nocna odbędzie się w dniu 26 lipca (sobota) Miejsce zbiórki: przed Fortem 50 Prokocim Godzina zbiórki: 20:00 do 20:20 Idziemy na Fort 51 Rajsko. Uwagi: Nie zapomnijcie wziąść ze sobą: latarek, świeczek (Grdalus ma ciekawy pomysł z nimi właśnie), no i oczywiście... coś na ognisko, i przedewszystkim: DOBRY NASTRÓJ. Al Ganonim, lepiej może weż rower ;) ale prawdopodobnie będą też uczestnicy dwoma samochodami, ale nie wiem czy im będzie pasować tam gdzie piszesz. Odnośnik do komentarza Udostępnij na innych stronach Więcej opcji udostępniania...
Wojciech Opublikowano 18 Lipca 2008 Autor Zgłoś Udostępnij Opublikowano 18 Lipca 2008 Al Ganonim, co do transportu :mrgreen: prawie w moje okolice, więc mamy ten sam powrót nie za bardzo ciekawy...niezależnie to już będziemy się zbierać na miejsce zbiórki :D Odnośnik do komentarza Udostępnij na innych stronach Więcej opcji udostępniania...
Wojciech Opublikowano 23 Lipca 2008 Autor Zgłoś Udostępnij Opublikowano 23 Lipca 2008 Tak w sumie to pozostaje skromniutka garsteczka, pogoda też lipna, więc wszystko pozostaje pod znakiem ??? Odnośnik do komentarza Udostępnij na innych stronach Więcej opcji udostępniania...
fortyck Opublikowano 23 Lipca 2008 Zgłoś Udostępnij Opublikowano 23 Lipca 2008 Skądże, jakie ''????'' :mrgreen: FMN będzie w sobotę, no garstka to nas nie będzie :mrgreen: Odnośnik do komentarza Udostępnij na innych stronach Więcej opcji udostępniania...
Joanna Opublikowano 24 Lipca 2008 Zgłoś Udostępnij Opublikowano 24 Lipca 2008 Pytanko:Czy w związku z pogodą misja się odbędzie? :? bo z ogniska przy takiej wilgotności to raczej nici :| Odnośnik do komentarza Udostępnij na innych stronach Więcej opcji udostępniania...
fortyck Opublikowano 24 Lipca 2008 Zgłoś Udostępnij Opublikowano 24 Lipca 2008 Napisałem odpowiedż powyżej. I misja będzie i ognisko będzie. Odnośnik do komentarza Udostępnij na innych stronach Więcej opcji udostępniania...
Grdalus Opublikowano 25 Lipca 2008 Zgłoś Udostępnij Opublikowano 25 Lipca 2008 No pewnie, co tak wymiękacie? Joanno bądź twarda! Ja się wybieram, choćby lało :) Z deszczem to nawet bardziej hardcorowo i klimatycznie. Ale chyba powinno się poprawić zgodnie z prognozami... Odnośnik do komentarza Udostępnij na innych stronach Więcej opcji udostępniania...
Joanna Opublikowano 25 Lipca 2008 Zgłoś Udostępnij Opublikowano 25 Lipca 2008 YYyyy... ale ma lać do niedzieli :( Ciekawe Grdalus jak zamierzasz rozpalić ognisko na deszczu? :? Odnośnik do komentarza Udostępnij na innych stronach Więcej opcji udostępniania...
fortyck Opublikowano 25 Lipca 2008 Zgłoś Udostępnij Opublikowano 25 Lipca 2008 Pogodnie będzie, a ognisko da się rozpalić nawet w czasie deszczu, bo jest tam spory dach z drzew :) patrz: 29 wyprawa KTK. Nie takie deszcze straszne, wystarczy zajrzeć na dokumentację z którejś wyprawy KTK do ruin Fortu Bodzów ;) Bartku, Ciebie nie będzie? a co z obiecanym drwem? i z koszulką forteczną? Odnośnik do komentarza Udostępnij na innych stronach Więcej opcji udostępniania...
Grdalus Opublikowano 25 Lipca 2008 Zgłoś Udostępnij Opublikowano 25 Lipca 2008 Nie no rozumiem, że jak będzie strasznie lało i nie będzie się dało rozpalić ogniska to nie rozpalimy i najwyżej skrócimy misję. Natomiast mnie zależy na fotkach wnętrz, mam nadzieję, że da się tam wejść do wnętrz bo to byłoby najfajniejsze. Odnośnik do komentarza Udostępnij na innych stronach Więcej opcji udostępniania...
fortyck Opublikowano 25 Lipca 2008 Zgłoś Udostępnij Opublikowano 25 Lipca 2008 Grdalus, otóż to. Odnośnik do komentarza Udostępnij na innych stronach Więcej opcji udostępniania...
Al Ganonim Opublikowano 27 Lipca 2008 Zgłoś Udostępnij Opublikowano 27 Lipca 2008 Właśnie wróciłem. Kolano troche boli bo nierozgrzane musiało dowieźć mnie rowerkiem pod sam dom ;).Zdjęcia będą jak się wyśpie :]Dobranoc ;) PS: Było świetnie ;) Odnośnik do komentarza Udostępnij na innych stronach Więcej opcji udostępniania...
Grdalus Opublikowano 27 Lipca 2008 Zgłoś Udostępnij Opublikowano 27 Lipca 2008 Wróciłem o 4 z minutami. Wyprawa superowa, pogoda nie zawiodła, niech żałują Ci co nie przyszli.Co do zdjęć ze świeczkami na których najbardziej mi zależało to niestety nie wyszły zbyt rewelacyjnie :/ Coś mój aparat miał problemy z łapaniem ostrości w tych egipskich ciemnościach. Przepraszam - rajskich ciemnościach :twisted: W końcu coś tam udało mi się ustawić ale nie jest to do końca to na co liczyłem.Here are the results (jak mawiają na eurowizji):http://www.grdalus.lama.net.pl/A/Rajsko_noc.zipW każdym razie klimat w forcie uroczy a pogoda spisała się na medal :)Pozdrawiam uczestników :mrred: Odnośnik do komentarza Udostępnij na innych stronach Więcej opcji udostępniania...
fortyck Opublikowano 27 Lipca 2008 Zgłoś Udostępnij Opublikowano 27 Lipca 2008 Ja w domu byłem o godzinie 4:30 :) Rzeczywiście, było rewelacyjnie, choć początkowe rozmowy o polityce (nawet kłótnie) pana Adama z kolegą, nieco zniekształciły czy jak to nazwać sens po który tu przyszliśmy, no ale potem to już było nawet, nawet ;) Klimat Fortu Rajsko porą póżno wieczorno - nocną jest wyśmienity (fajnie się łaziło po poternach) :mrgreen: Dzięki tym którzy nie wystraszyli się pogody (tej co była w ciągu kilku ostatnich dni; ulewy deszczu) bo w ciągu dnia dopisała, co przełożyło się na pogodny wieczór i noc :) a nie pisałem, że pogoda będzie w sobotę? Ognisko zaczęliśmy po godz. 21 z minutami, póżniej obchód Fortu Rajsko, najciekawsze było to co zorganizowaliśmy w koszarach, Grdalus miał świetny pomysł z świeczkami, foty wyszły jak wyszły, zawsze to coś :) Najwcześniej opuścił nas Kuba, gdzieś po godzinie 23. Po godzinie 2 z minutami opuścili nas pan Adam i jego kolega (był już kiedyś na wyprawie KTK). A my: Al Ganonim, Wojciech, Grdalus, fortyck zostaliśmy do samego końca, dopilnowaliśmy by ognisko wypaliło się i zostało odpowiednio zagaszone. Wróciliśmy pieszo i rowerami (Al Ganonim) pod Tesco na ul. Wielickiej i tam nastąpiło: do następnego razu :D :mrgreen: ;) Wkrótce będą fotorelacje: moja, Grdalus, Al Ganonim. I oczywiście filmy też będą. Od tej FMN wszystkie podobnego rodzaju imprezy będą dokumentowane (zdjęcia, filmy) aparatem (naprawionym przez serwis Canona) cyfrowym... Canon PS A75 (jednak dostał nowe życie po tym jak odszedł w cyfrowy niebyt na 29 wyprawie KTK w czerwcu). Oczywiście nowy aparat cyfrowy Canon PS S5 IS będzie miał swoją premierę w służbie naszej strony www.fortyck.pl od sierpnia 2008, na... 30 wyprawie KTK :) Odnośnik do komentarza Udostępnij na innych stronach Więcej opcji udostępniania...
Wojciech Opublikowano 27 Lipca 2008 Autor Zgłoś Udostępnij Opublikowano 27 Lipca 2008 Wróciłem do domu o 5.30 :!: :lol: wspaniale się szło pieszo aż do Rynku Głównego po czym spod Teatru Bagatela tramwajką do domeczku lulu i o 7.00 pobudka :D obowiązki wzywają (bo kto ma wolne to ma) Forteczna Misja Nocna między innymi mojego pomysłu (choć nieco odbiegająca od pierwotnej wersji :? ) pod względem pogody jak i całej oprawy, może być uznana za bardzo udaną <powtórzę ponownie niech żałują Ci co nie przybyli :>Wrażenia z nocnych przebywań we Forcie są nie do opisania po prostu trzeba było tam być i tyle-kto był to wie o czym mowa :P Fotki jakie są takie są , ale obrazują mniej więcej Naszą wieczorno-nocna"zabawę" :mrgreen: Odnośnik do komentarza Udostępnij na innych stronach Więcej opcji udostępniania...
fortyck Opublikowano 27 Lipca 2008 Zgłoś Udostępnij Opublikowano 27 Lipca 2008 Wojciechu, oczywiście, że pomysł FMN jest Twój :) Na przyszłość czyli następną FMN prowadż taki temat ;) w końcu nie tylko ja mam pisać (tematy i posty)... Kto co wziął z tej FMN na kolejną impreziorę? :mrgreen: Al Ganonim, jednak przyniosłeś muzyczkę szkoda, że stało się jak stało... ale z drugiej strony lepiej słuchać głosów otaczającej nas natury i gości :mrgreen: Ciekawe co to było za zwierzę wydające te odgłosy, jak je Grdalus zwałeś? :mrgreen: :D Odnośnik do komentarza Udostępnij na innych stronach Więcej opcji udostępniania...
Al Ganonim Opublikowano 27 Lipca 2008 Zgłoś Udostępnij Opublikowano 27 Lipca 2008 Na poczatek - zdjęcia:http://byk.oa.uj.edu.pl/~alganonim/forty/misja_1_rajsko/ Zabawa przednia ;)Następnym razem proponuję trochę inaczej to zorganizować. Fort mógłby byc mniejszy, a w lepszym stanie. Moglibysmy wtedy zorganizowac jakąś rzeczywistą "akcję" na całą noc. Na następny raz postaram się załatwić jakąć elektronikę, która by emitowała odgłosy fortu "w stanie gotowosci bojowej" lub "w akcji". Rozłożyłoby się wtedy kilka głośników/odtwarzaczy po paru pomieszczeniach połączyłoby się to z oświetleniem (świeczki?) newralgicznych punktów, jak załamania korytarzy, niektóre pomieszczenia, etc. Na wczoraj nie miałem takich możliwości. Na przyszłość... zobaczy się :). Dzieki wszystkim, którzy się stawili :). Było naprawdę fajnie :). Odnośnik do komentarza Udostępnij na innych stronach Więcej opcji udostępniania...
Rekomendowane odpowiedzi