fortyck Opublikowano 27 Lipca 2008 Zgłoś Udostępnij Opublikowano 27 Lipca 2008 Tu piszemy swoje scenariusze dla przyszłych FMN (Forteczna Misja Nocna). Padła już na minionej FMN propozycja by kolejna FMN była w Forcie Mydlniki, najfajniejsze miejsce na takie imprezy :twisted: Ale jeśli by miała trwać tyle czasu jak ta miniona, to ja bym miał poważny kłopot z powrotem, i chyba nie tylko ja, nawet doczekanie aż będą kursować pierwsze tramwaje to i tak mam przed sobą póżniej daleką drogę... Odnośnik do komentarza Udostępnij na innych stronach Więcej opcji udostępniania...
Grdalus Opublikowano 28 Lipca 2008 Zgłoś Udostępnij Opublikowano 28 Lipca 2008 Co do scenariusza, uwag i pomysłów na kolejną misję nocną to widziałbym to tak: 1. Fort na misję nocną musi posiadać fajne wnętrza, sale do fotek ze świeczkami, najlepsze są duże sale, amifilady żeby było co podświetlać.a) proponuję wydrukowac przed misją plan fortu, jego historię itp. i odczytać to przy ognisku, a zwiedzać z planem.B) myślę, że wartoby nieco przybliżyć jakieś dane fortu, funkcje, scenariusze obrony itp. i potem nawiązywać do tego podczas obchodu,2. Należy przyjść wcześniej, żeby zdążyć zebrać drewno jeszcze przed zmrokiem.3. O zmroku rozpalenie ogniska, kiełbaski, piweczko itp.a) zakaz tematów politycznych, gospodarczych, ekonomicznych, religijnych - generalnie męczących i wywołujących niepotrzebne spory :? B) polecane tematy to Twierdza Kraków, zwłaszcza fort odwiedzany, duchy, niewyjaśnione zjawiska, horrory itd.4. Obchód fortu, połączony z fotkami, muzyką, może jakimiś grami.a) super pomysł Ala Ganonima - muzyka, dzwięki walki, polecałbym również muzykę z horrorów - pomyślcietematy z Children Of The Corn, Draculi, itp. w fortecznych wnętrzach oświetlonych świeczkami! :devil: B) świeczki średnio się sprawdziły ale kolejny raz będzie dobry do dopracowania tego tematu.c) można wymyślić jakieś gry żebyśmy się nie nudzili, np. gra w kości w płonącym kole :mrred: (nie wymaga dużo rekwizytów a powinna być ok), lub inne niekoniecznie tak ekstrawaganckie, karty? szachy? Co do fortu Mydlniki to ja bym wziął moje zardzewiałe auto jeśli się nie rozleci do tego czasu, więc nie byłoby problemu z powrotem w rejonProkocimia, Rybitw, Płaszowa.Z tego co widzę na zdjęciach (nie byłem tam) to fort Mydlinki nie jest nafajniejszym jeśli chodzi o wnętrza.Jakieś inne propozycje? To tak po krótce, co mi na szybko przyszło do głowy :) Odnośnik do komentarza Udostępnij na innych stronach Więcej opcji udostępniania...
Gośka Opublikowano 30 Lipca 2008 Zgłoś Udostępnij Opublikowano 30 Lipca 2008 ja proponuje kawerny przy kamieniołomie :) Odnośnik do komentarza Udostępnij na innych stronach Więcej opcji udostępniania...
fortyck Opublikowano 30 Lipca 2008 Autor Zgłoś Udostępnij Opublikowano 30 Lipca 2008 Gosiu, pomysł na pierwszy rzut bardzo fajny :) ale... po chwili zastanowienia: za daleko, i przedewszystkim bardzo tam niebezpiecznie (urwiska, przepaście) jak na FMN co się odbywa od wieczora do póżnej nocy... Odnośnik do komentarza Udostępnij na innych stronach Więcej opcji udostępniania...
Rekomendowane odpowiedzi