fortyck Opublikowano 28 Września 2008 Zgłoś Udostępnij Opublikowano 28 Września 2008 Po przemyśleniach w czasie ''przenoszenia'' pewnego bardzo ciekawego artykułu pt. ''Rozbita eskadra'' (pojawi się na stronie www.fortyck.pl w dziale Artykuły, ale na stronie głównej będzie przez jakiś czas widoczny) naszedł mnie właśnie pomysł bardzo godny tego co przeczytacie w tym artykule... Zatem po przeczytaniu tegoż artykułu, wykażcie pokorę i zróbmy nietypową FM na.. Cmentarz Rakowicki, by zapalić symboliczne ognie pamięci, tym którzy nie doczekali niepodległej Polski walcząc u boku zaborczych Austro - Węgier. Nie mam na razie daty na takie odświętne wyjście, ale na pewno to będzie albo w sobotę lub niedzielę listopada 2008 r. Odnośnik do komentarza Udostępnij na innych stronach Więcej opcji udostępniania...
Gość Lukasz Opublikowano 28 Września 2008 Zgłoś Udostępnij Opublikowano 28 Września 2008 Pomysł I klasa w sumie będąc dziś u mnie na cmentarzu, myślałem właśnie czy by się nie wybrać na kwatery żołnierzy z okresu CK Odnośnik do komentarza Udostępnij na innych stronach Więcej opcji udostępniania...
Tatarczuk Opublikowano 28 Września 2008 Zgłoś Udostępnij Opublikowano 28 Września 2008 Ja jestem za wprawdzie nie wiem czy mi cos nie wypadnie bo ostatnio często wypadają jakieś Zloty rajdy itp ale jak nie to ja sie pisze pomysł świetny Odnośnik do komentarza Udostępnij na innych stronach Więcej opcji udostępniania...
Grdalus Opublikowano 29 Września 2008 Zgłoś Udostępnij Opublikowano 29 Września 2008 Przychodzi mi na myśl tekst sabaton, który poznałem przy okazji ostatniej wyprawy ;) "Always remember, a fallen soldierAlways remember, fathers and sons at war" Pomysł bardzo dobry zobaczymy jak będzie z wykonaniem.Jeśli będę miał czas to chętnie do Was dołączę. Odnośnik do komentarza Udostępnij na innych stronach Więcej opcji udostępniania...
Miro Opublikowano 30 Września 2008 Zgłoś Udostępnij Opublikowano 30 Września 2008 Pomysł wspaniały, i jakże odmienny :P no i oczywiście tematyczny. Pozatym nie powinno się zapominać o tych, którzy właśnie w tamtym okresie walczyli... Być będę, bo nie wypada nie być :P :D Odnośnik do komentarza Udostępnij na innych stronach Więcej opcji udostępniania...
Gość Lukasz Opublikowano 4 Października 2008 Zgłoś Udostępnij Opublikowano 4 Października 2008 odnośnie artykułu to mój ś.p. ojciec pracował niedaleko (kilkanaście kilometrów) od Wiener Neustadt :) więc wiem gdzie produkowali Albatrosy ;) ;) ;) ;) Odnośnik do komentarza Udostępnij na innych stronach Więcej opcji udostępniania...
fortyck Opublikowano 21 Października 2008 Autor Zgłoś Udostępnij Opublikowano 21 Października 2008 Proponuję zatem by ta nietypowa FM odbyła się w dniu 8 listopada (sobota), no chyba, że pogoda za bardzo da w kość ;) Odnośnik do komentarza Udostępnij na innych stronach Więcej opcji udostępniania...
Gość Lukasz Opublikowano 21 Października 2008 Zgłoś Udostępnij Opublikowano 21 Października 2008 mnie pasuje i jak dla mnie to może nawet padać Odnośnik do komentarza Udostępnij na innych stronach Więcej opcji udostępniania...
MRu Opublikowano 22 Października 2008 Zgłoś Udostępnij Opublikowano 22 Października 2008 Jak dla mnie ok. :mrgreen: Odnośnik do komentarza Udostępnij na innych stronach Więcej opcji udostępniania...
Miro Opublikowano 25 Października 2008 Zgłoś Udostępnij Opublikowano 25 Października 2008 :!: 8 Listopad i do tego sobota to bardzo dobry termin, mam nadzieje że będzie liczna grupa KTK. Lepiej żeby nie padało, ale jaka będzie pogoda to będzie, nie może to w żadnym stopniu wpłynąć na jakże odmienną FM. :) Odnośnik do komentarza Udostępnij na innych stronach Więcej opcji udostępniania...
fortyck Opublikowano 27 Października 2008 Autor Zgłoś Udostępnij Opublikowano 27 Października 2008 Data: 8 listopada Miejsce zbiórki: na pętli autobusowej Nowy Kleparz Godzina zbiórki: 10:30 - 11:15 Po drodze miniemy Lunetę Warszawską, ot, mamy na tyle czasu a jest to nie tak daleko. Odnośnik do komentarza Udostępnij na innych stronach Więcej opcji udostępniania...
Gość Lukasz Opublikowano 27 Października 2008 Zgłoś Udostępnij Opublikowano 27 Października 2008 oooo też miło Odnośnik do komentarza Udostępnij na innych stronach Więcej opcji udostępniania...
MRu Opublikowano 28 Października 2008 Zgłoś Udostępnij Opublikowano 28 Października 2008 PętlaNowy Kleparz tpo ta po sąsiedzku z Bastionem III ??? Odnośnik do komentarza Udostępnij na innych stronach Więcej opcji udostępniania...
Gość Lukasz Opublikowano 28 Października 2008 Zgłoś Udostępnij Opublikowano 28 Października 2008 tak Odnośnik do komentarza Udostępnij na innych stronach Więcej opcji udostępniania...
MRu Opublikowano 28 Października 2008 Zgłoś Udostępnij Opublikowano 28 Października 2008 dzięki . Zadko bywam w tamtych okolicach . Odnośnik do komentarza Udostępnij na innych stronach Więcej opcji udostępniania...
Tatarczuk Opublikowano 1 Listopada 2008 Zgłoś Udostępnij Opublikowano 1 Listopada 2008 Ha będę :D pasuje mi w 100% Odnośnik do komentarza Udostępnij na innych stronach Więcej opcji udostępniania...
Gość Lukasz Opublikowano 1 Listopada 2008 Zgłoś Udostępnij Opublikowano 1 Listopada 2008 no to bajer Odnośnik do komentarza Udostępnij na innych stronach Więcej opcji udostępniania...
fortyck Opublikowano 8 Listopada 2008 Autor Zgłoś Udostępnij Opublikowano 8 Listopada 2008 No i było dziś super; pogoda jako taka dopisała/nie dopisała (mgliście, czasem tak powiało chłodem, że... Grdalus ubierał czapkę i rękawiczki) :) Na FM wyjątkową przyszli: Grdalus, fortyck, MRu, Łukasz i Kasia, a w czasie zwiedzania natknęliśmy się na Bartka z ojcem. Na zabytkowym cmentarzu Rakowickim; bardzo piękne stare grobowce, pomniki: http://img143.imageshack.us/img143/5681/fm081108vg1.jpg Po długich poszukiwaniach znależliśmy grób pilota z czasów Austro - Węgier, bohatera artykułu pt. ''Rozbita eskadra''. Jak wspomina MRu nie odnależliśmy grobu Antoniego Stawarza... Po drodze na Rakowice, obeszliśmy Fort Luneta Warszawska, nawet wewnątrz byliśmy ;) Odnośnik do komentarza Udostępnij na innych stronach Więcej opcji udostępniania...
Gość Lukasz Opublikowano 8 Listopada 2008 Zgłoś Udostępnij Opublikowano 8 Listopada 2008 Dokładnie jak napisał Adam. W ogóle to ja byłem pierwszy raz na cm. Rakowickim i mnie normalnie zatkało...Ale wypad w 100% udany pomimo nieznalezienia grobu A. Stawarza Odnośnik do komentarza Udostępnij na innych stronach Więcej opcji udostępniania...
MRu Opublikowano 9 Listopada 2008 Zgłoś Udostępnij Opublikowano 9 Listopada 2008 Ale te trumny poprostu miażdżyły . " Kolumna to musi być okrągła , to jest filar " :mrgreen: Odnośnik do komentarza Udostępnij na innych stronach Więcej opcji udostępniania...
Grdalus Opublikowano 9 Listopada 2008 Zgłoś Udostępnij Opublikowano 9 Listopada 2008 No było nieźle, chociaż ja za cmentarzami nie przepadam. Nieco chłodno momentami było ale ogólnie bardzo w porządku :) Czapeczka, rękawiczki i szalik przydały się bardzo w przeciwieństwie np. do dzisiejszej misji do Bibic gdzie były jak najgardziej zbędne :) Odnośnik do komentarza Udostępnij na innych stronach Więcej opcji udostępniania...
Rekomendowane odpowiedzi