Skocz do zawartości

Fort Bibice

Gość Lukasz
 Udostępnij

Rekomendowane odpowiedzi

• Odpowiedzi 55
  • Dodano
  • Ostatniej odpowiedzi

Top użytkownicy w tym temacie

Top użytkownicy w tym temacie

Bibice - hmm . Ej a znacie tą legendę o duchach ? Większy dreszczyk . Wyobraźcie sobie . Stoisz sobie w ciemnym forcie , a ty nagle słyszysz dźwięk zbliżony do jęku , wiedząc ze są tu duchy ( znaczy podobnotu są ) . Ja to bym zeszła na miejscu :mrgreen:

9.11.2008 zbiórka na nowym kleparzu przy wysepce autobusu 287 między 10:15 do 10:30

Autobus jedzie o 10:40

Mile widziane latarki. Ja biorę saperkę :D:D

Z tego co widziałem to prawdopodobnie jakimś żelbetem czy czymś zalano miejsca wież pancernych - o środka to ładnie widać - ale u góry są jeszcze "kręgi" widoczne, gdzie one były - teraz pewnie pod kupą liści itp

:arrow: Fort BIBICE jest czyjąś własnością, więc kopanie w tym miejscu mogło by się komuś nie spodobać, tym bardziej bez pozwolenia tegoż właściciela :arrowleft:

:!: Takie działania lepiej wcześniej z kimś uzgodnić i załatwiać oficjalne zezwolenie :!:

Miro jak będę chciał tam koparką wjechać to na pewno będę załatwiał - jak pisałem wyżej chcę zobaczyć "krąg" czy jak się to nazywa, z którego starczała kiedyś wieża z "pistoletem"

Do tego potrzebuję odgrabić jakieś 50 liści i przekopać jakieś 20 kilo ziemi (+/-)... Mógłbym to zrobić butem ale mi go szkoda. Bardziej zakopane są studzienki kanalizacyjne na Azorach lub u mnie, niż te pozostałości.

Dla mnie fort Bibice odkąd go pierwszy raz zobaczyłem ( w sumie wiedziałem dwa razy) jest takim Miejscem (fortem) gdzie mógłbym codziennie jeździć - niesamowite miejsce.

Dla zachęty rys fortu z innej strony internetowej

http://www.twierdza.art.pl/opisy/bibice.gif

Zbiórka OK. Biorę latarkę, może jaką świeczkę czy dwie dla podniesienia klimatu. Skoro fort jest prywatny to może numeru ze świeczkami nie będziemy robić bo zawsze trochę wosku skapnie... :P Choć jeśli właściciel ogranicza się do zamurowania okien i tyle to ja mam gdzieś takiego właściciela. Jak sobie wejdziemy i obejrzymy forcik to mu korona z głowy nie spadnie. Szkód dużych nie robimy, zazwyczaj ;)

Mru myślę, że jesteś mile widziana. Z tym, że nie wiem jakie tam są warunki wewnątrz. Zakładam, że trzeba będzie nieco sprawności, żeby go dobrze spenetrować i wleźć w każdą dziurę więc musisz to wziąść pod uwagę. Ale myślę, że jakiś specjalnych alpinistycznych umiejętności nie trzeba mieć :lord:

Oby tylko pogoda dopisała. Chociaż gdyby np. lało to też to podnosi klimacik.

warunków alpinistycznych w sumie nie ma ale... aby dostać się z parteru na piętro to trzeba pokombinować :D

Nawet jak będzie lało to jadę

Na znanej większości żółtej tabliczce :arrow:

http://img357.imageshack.us/img357/7176/dsc04265zm9.jpg

nie ma nic że obiekt zamknięty.

Wewnątrz jest brudno ale nie aż tak jak na Prokocimiu.

A co do właściciela to poza tym, że jest nim prawdopodobnie gmina Zielonki, to puki co musielibyśmy ten Fort wysadzić, żeby narobić w nim większych szkód niż już mu wyrządzono, a odsłonięcie spod 5 centymetrowej warstwy liści i ziemi brudnego kawałka żelbetu oblanego papą dewastacją bym raczej nie nazwał...

MRu jeśli chcesz to choć - dla mnie problemu nie ma. Z wejściem do środka też

http://img510.imageshack.us/img510/8438/dsc04209yj2.jpg

przejście przez cegły na malutki parapet i skok (około metra) w dół

Wewnątrz jest już spoko tylko dobrze wziąć coś na przebranie jak mamy zamiar się pobrudzić

MRu, przecież to KTK, więc to jest też i dla ciebie :)

No, możemy śmiało iść, tyle fortów zwiedziliśmy, że nikt nas (no prawie) nie złapał.

Odpowiednio się ubiorę ;) czyli stare spodnie, jakiś polar, mam nadzieję, że wtedy nie będzie zimy polarnej :mrgreen:

Eee am . Taka dziura to pryszcz .

Ja ( nie chce sie chwalic ) mam za sobą zwiedzenie Twierdzy Kłodzko ( od tego sie, moje zainteresowanie wzięło ) i podziemne korytarze . Kilometry Korytarzy w tym " krasnali korytarz" ( taki ewakuacyjny) o wymiarach 70 wys. na 70 szer. , po tym nic mi nie straszne :D

:mrgreen:

A tak wogóle , nawet jak nas złapią to chyba nic nie zrobią XD|

To w końcu barbarzyńcy , którzy niszczą zabytaek , zamurowywując otwory okienne PUSTAKAMI !!!

____ :twisted: _____

tz Mru wiesz... mnie chodziło bardziej o taki motyw, że np ja w chwili obecnej mam poważne problemy z kręgosłupem i przejście przez taki otworek i ten skok w dół stanowi delikatny problem... a nie wiem co komu dolega i czy aby na pewno jak młoda łania będzie śmigał po suficie.

Co do Kłodzka i 70x70 też to przerabiałem

Gość
Ten temat został zamknięty. Brak możliwości dodania odpowiedzi.
 Udostępnij

• Dodaj nową pozycję...