Gość Lukasz Opublikowano 22 Października 2008 Zgłoś Udostępnij Opublikowano 22 Października 2008 ja proponuję aby się wybrać np... jeśli 8 listopada byśmy szli na cmentarz, to na Bibice 9 listopada w niedziele ? Odnośnik do komentarza Udostępnij na innych stronach Więcej opcji udostępniania...
MRu Opublikowano 23 Października 2008 Zgłoś Udostępnij Opublikowano 23 Października 2008 Bibice - hmm . Ej a znacie tą legendę o duchach ? Większy dreszczyk . Wyobraźcie sobie . Stoisz sobie w ciemnym forcie , a ty nagle słyszysz dźwięk zbliżony do jęku , wiedząc ze są tu duchy ( znaczy podobnotu są ) . Ja to bym zeszła na miejscu :mrgreen: Odnośnik do komentarza Udostępnij na innych stronach Więcej opcji udostępniania...
Grdalus Opublikowano 23 Października 2008 Zgłoś Udostępnij Opublikowano 23 Października 2008 Może być i 9 listopada :) Będzie fajnie bo mam wolny długi weekendzik 8-11 listopada 8) Odnośnik do komentarza Udostępnij na innych stronach Więcej opcji udostępniania...
Gość Lukasz Opublikowano 23 Października 2008 Zgłoś Udostępnij Opublikowano 23 Października 2008 no to penetracja wnętrza BIBIC 9.11.2008 Odnośnik do komentarza Udostępnij na innych stronach Więcej opcji udostępniania...
Grdalus Opublikowano 26 Października 2008 Zgłoś Udostępnij Opublikowano 26 Października 2008 No to trzymajmy się odnośnie Bibic tej daty 9 listopada! Kto jest na dzień dzisiejszy chętny??Ja napewno :) Odnośnik do komentarza Udostępnij na innych stronach Więcej opcji udostępniania...
Gość Lukasz Opublikowano 26 Października 2008 Zgłoś Udostępnij Opublikowano 26 Października 2008 ja też i jeszcze kolegę zabiorę, może odkopiemy pozostałości prawej wieży Odnośnik do komentarza Udostępnij na innych stronach Więcej opcji udostępniania...
fortyck Opublikowano 26 Października 2008 Zgłoś Udostępnij Opublikowano 26 Października 2008 Ja też :D Czasu coraz mniej ustalmy godzinę i miejsce zbiórki... Odnośnik do komentarza Udostępnij na innych stronach Więcej opcji udostępniania...
Gość Lukasz Opublikowano 26 Października 2008 Zgłoś Udostępnij Opublikowano 26 Października 2008 9.11.2008 zbiórka na nowym kleparzu przy wysepce autobusu 287 między 10:15 do 10:30Autobus jedzie o 10:40Mile widziane latarki. Ja biorę saperkę :D:D Z tego co widziałem to prawdopodobnie jakimś żelbetem czy czymś zalano miejsca wież pancernych - o środka to ładnie widać - ale u góry są jeszcze "kręgi" widoczne, gdzie one były - teraz pewnie pod kupą liści itp Odnośnik do komentarza Udostępnij na innych stronach Więcej opcji udostępniania...
Bartek Kocot Opublikowano 26 Października 2008 Zgłoś Udostępnij Opublikowano 26 Października 2008 my ( Ja i Tata ) musimy przemyśleć sprawę Odnośnik do komentarza Udostępnij na innych stronach Więcej opcji udostępniania...
Miro Opublikowano 26 Października 2008 Zgłoś Udostępnij Opublikowano 26 Października 2008 Fort BIBICE jest czyjąś własnością, więc kopanie w tym miejscu mogło by się komuś nie spodobać, tym bardziej bez pozwolenia tegoż właściciela :arrowleft: :!: Takie działania lepiej wcześniej z kimś uzgodnić i załatwiać oficjalne zezwolenie :!: Odnośnik do komentarza Udostępnij na innych stronach Więcej opcji udostępniania...
Gość Lukasz Opublikowano 26 Października 2008 Zgłoś Udostępnij Opublikowano 26 Października 2008 Miro jak będę chciał tam koparką wjechać to na pewno będę załatwiał - jak pisałem wyżej chcę zobaczyć "krąg" czy jak się to nazywa, z którego starczała kiedyś wieża z "pistoletem"Do tego potrzebuję odgrabić jakieś 50 liści i przekopać jakieś 20 kilo ziemi (+/-)... Mógłbym to zrobić butem ale mi go szkoda. Bardziej zakopane są studzienki kanalizacyjne na Azorach lub u mnie, niż te pozostałości. Odnośnik do komentarza Udostępnij na innych stronach Więcej opcji udostępniania...
MRu Opublikowano 27 Października 2008 Zgłoś Udostępnij Opublikowano 27 Października 2008 W sumie ( jak sie zgodzicie ) mogłabym się z wami zabrać . Bibice to niesamowite miejsce , i szkoda by było nie skorzystać z okazji :D Odnośnik do komentarza Udostępnij na innych stronach Więcej opcji udostępniania...
Gość Lukasz Opublikowano 27 Października 2008 Zgłoś Udostępnij Opublikowano 27 Października 2008 Dla mnie fort Bibice odkąd go pierwszy raz zobaczyłem ( w sumie wiedziałem dwa razy) jest takim Miejscem (fortem) gdzie mógłbym codziennie jeździć - niesamowite miejsce.Dla zachęty rys fortu z innej strony internetowejhttp://www.twierdza.art.pl/opisy/bibice.gif Odnośnik do komentarza Udostępnij na innych stronach Więcej opcji udostępniania...
Grdalus Opublikowano 27 Października 2008 Zgłoś Udostępnij Opublikowano 27 Października 2008 Zbiórka OK. Biorę latarkę, może jaką świeczkę czy dwie dla podniesienia klimatu. Skoro fort jest prywatny to może numeru ze świeczkami nie będziemy robić bo zawsze trochę wosku skapnie... :P Choć jeśli właściciel ogranicza się do zamurowania okien i tyle to ja mam gdzieś takiego właściciela. Jak sobie wejdziemy i obejrzymy forcik to mu korona z głowy nie spadnie. Szkód dużych nie robimy, zazwyczaj ;)Mru myślę, że jesteś mile widziana. Z tym, że nie wiem jakie tam są warunki wewnątrz. Zakładam, że trzeba będzie nieco sprawności, żeby go dobrze spenetrować i wleźć w każdą dziurę więc musisz to wziąść pod uwagę. Ale myślę, że jakiś specjalnych alpinistycznych umiejętności nie trzeba mieć :lord:Oby tylko pogoda dopisała. Chociaż gdyby np. lało to też to podnosi klimacik. Odnośnik do komentarza Udostępnij na innych stronach Więcej opcji udostępniania...
MRu Opublikowano 27 Października 2008 Zgłoś Udostępnij Opublikowano 27 Października 2008 _____________-Dla mnie super -_____________ Odnośnik do komentarza Udostępnij na innych stronach Więcej opcji udostępniania...
Gość Lukasz Opublikowano 27 Października 2008 Zgłoś Udostępnij Opublikowano 27 Października 2008 warunków alpinistycznych w sumie nie ma ale... aby dostać się z parteru na piętro to trzeba pokombinować :DNawet jak będzie lało to jadęNa znanej większości żółtej tabliczce http://img357.imageshack.us/img357/7176/dsc04265zm9.jpg nie ma nic że obiekt zamknięty.Wewnątrz jest brudno ale nie aż tak jak na Prokocimiu.A co do właściciela to poza tym, że jest nim prawdopodobnie gmina Zielonki, to puki co musielibyśmy ten Fort wysadzić, żeby narobić w nim większych szkód niż już mu wyrządzono, a odsłonięcie spod 5 centymetrowej warstwy liści i ziemi brudnego kawałka żelbetu oblanego papą dewastacją bym raczej nie nazwał... MRu jeśli chcesz to choć - dla mnie problemu nie ma. Z wejściem do środka też http://img510.imageshack.us/img510/8438/dsc04209yj2.jpg przejście przez cegły na malutki parapet i skok (około metra) w dół Wewnątrz jest już spoko tylko dobrze wziąć coś na przebranie jak mamy zamiar się pobrudzić Odnośnik do komentarza Udostępnij na innych stronach Więcej opcji udostępniania...
Grdalus Opublikowano 27 Października 2008 Zgłoś Udostępnij Opublikowano 27 Października 2008 Mru pewnie, że chodź :) Byle nam ktoś dziury nie zamurował ;)Deszczu również się nie boję ;) Odnośnik do komentarza Udostępnij na innych stronach Więcej opcji udostępniania...
fortyck Opublikowano 27 Października 2008 Zgłoś Udostępnij Opublikowano 27 Października 2008 MRu, przecież to KTK, więc to jest też i dla ciebie :) No, możemy śmiało iść, tyle fortów zwiedziliśmy, że nikt nas (no prawie) nie złapał. Odpowiednio się ubiorę ;) czyli stare spodnie, jakiś polar, mam nadzieję, że wtedy nie będzie zimy polarnej :mrgreen: Odnośnik do komentarza Udostępnij na innych stronach Więcej opcji udostępniania...
Gość Lukasz Opublikowano 27 Października 2008 Zgłoś Udostępnij Opublikowano 27 Października 2008 zawsze można coś rozpalić :D Odnośnik do komentarza Udostępnij na innych stronach Więcej opcji udostępniania...
fortyck Opublikowano 27 Października 2008 Zgłoś Udostępnij Opublikowano 27 Października 2008 Czyżby zapachniało jakimś mini ogniskiem ;) :) ? no niekoniecznie z tradycyjnymi przekąskami, wystarczyłoby jakieś piwko... Odnośnik do komentarza Udostępnij na innych stronach Więcej opcji udostępniania...
Gość Lukasz Opublikowano 27 Października 2008 Zgłoś Udostępnij Opublikowano 27 Października 2008 nooo dokładnie ;) ;) :mrgreen: http://img249.imageshack.us/img249/8166/dsc05388dx6.th.jpghttp://img249.imageshack.us/images/thpix.gif Odnośnik do komentarza Udostępnij na innych stronach Więcej opcji udostępniania...
MRu Opublikowano 28 Października 2008 Zgłoś Udostępnij Opublikowano 28 Października 2008 Eee am . Taka dziura to pryszcz . Ja ( nie chce sie chwalic ) mam za sobą zwiedzenie Twierdzy Kłodzko ( od tego sie, moje zainteresowanie wzięło ) i podziemne korytarze . Kilometry Korytarzy w tym " krasnali korytarz" ( taki ewakuacyjny) o wymiarach 70 wys. na 70 szer. , po tym nic mi nie straszne :D :mrgreen: A tak wogóle , nawet jak nas złapią to chyba nic nie zrobią XD| To w końcu barbarzyńcy , którzy niszczą zabytaek , zamurowywując otwory okienne PUSTAKAMI !!!____ :twisted: _____ Odnośnik do komentarza Udostępnij na innych stronach Więcej opcji udostępniania...
Gość Lukasz Opublikowano 28 Października 2008 Zgłoś Udostępnij Opublikowano 28 Października 2008 tz Mru wiesz... mnie chodziło bardziej o taki motyw, że np ja w chwili obecnej mam poważne problemy z kręgosłupem i przejście przez taki otworek i ten skok w dół stanowi delikatny problem... a nie wiem co komu dolega i czy aby na pewno jak młoda łania będzie śmigał po suficie. Co do Kłodzka i 70x70 też to przerabiałem Odnośnik do komentarza Udostępnij na innych stronach Więcej opcji udostępniania...
MRu Opublikowano 28 Października 2008 Zgłoś Udostępnij Opublikowano 28 Października 2008 Koszmar . Współczuje . Czekam na info o zbiórce . :mrgreen: Odnośnik do komentarza Udostępnij na innych stronach Więcej opcji udostępniania...
MRu Opublikowano 31 Października 2008 Zgłoś Udostępnij Opublikowano 31 Października 2008 Są już jakieś konkretne informacje o wyjście do bibic ? ucieszyłabym sie gdyby juz cos było :mrgreen: bo muszę sobie zarezerwowac czas Odpowiedż fortyck:Info o zbiórce na Bibice jest na poprzedniej (1) stronie tego tematu... Odnośnik do komentarza Udostępnij na innych stronach Więcej opcji udostępniania...
Rekomendowane odpowiedzi