Gość Lukasz Opublikowano 31 Października 2008 Zgłoś Udostępnij Opublikowano 31 Października 2008 "9.11.2008 zbiórka na nowym kleparzu przy wysepce autobusu 287 między 10:15 do 10:30Autobus jedzie o 10:40 " jak pisałem wcześniej... Kaj się coś zmieni to też dam znać (ale raczej się nie zmieni) Odnośnik do komentarza Udostępnij na innych stronach Więcej opcji udostępniania...
MRu Opublikowano 1 Listopada 2008 Zgłoś Udostępnij Opublikowano 1 Listopada 2008 Ok . Wolałam mieć świadomość czy coś sie zmieniło wiec zapytałam . Odnośnik do komentarza Udostępnij na innych stronach Więcej opcji udostępniania...
MRu Opublikowano 2 Listopada 2008 Zgłoś Udostępnij Opublikowano 2 Listopada 2008 Jedno pytanie a własciwie propozycja . Moze po zwiedzeniu fortu w Bibicach , wstąpimy jeszcze do fortu w Zielonkach ? :?: Odnośnik do komentarza Udostępnij na innych stronach Więcej opcji udostępniania...
Gość Lukasz Opublikowano 2 Listopada 2008 Zgłoś Udostępnij Opublikowano 2 Listopada 2008 w niedziele zazwyczaj tam strzelają więc nie wiem Odnośnik do komentarza Udostępnij na innych stronach Więcej opcji udostępniania...
MRu Opublikowano 2 Listopada 2008 Zgłoś Udostępnij Opublikowano 2 Listopada 2008 :shock: omg. Odnośnik do komentarza Udostępnij na innych stronach Więcej opcji udostępniania...
Grdalus Opublikowano 3 Listopada 2008 Zgłoś Udostępnij Opublikowano 3 Listopada 2008 Ja tam zawsze jestem chętny zobaczyć więcej. Tak sobie oglądam google earth i tam jest stosunkowo nie daleko też do fortów w Węgrzcach ;) Ale to już jak pogoda pozwoli i jak będą chęci. Nie znam tamtych fortów, jest tam co oglądać? Jest gdzie wleźć ? Daleko tam jest? Odnośnik do komentarza Udostępnij na innych stronach Więcej opcji udostępniania...
Gość Lukasz Opublikowano 3 Listopada 2008 Zgłoś Udostępnij Opublikowano 3 Listopada 2008 Bibice całe nasze, Marszowiec (Zielonki) jak nie ma nikogo na strzelnicy na wale artyleryjskim to można wejść (proforma można spytać w hotelu czy można zobaczyć - do tej pory nie odmawiali), Kaponiery i fosa możliwe do oglądnięcia.............. dalej w okolicy są trzy baterie, które można zobaczyć - po drodze na tereny fortów mamy w polach szaniec (nie byłem). Co do Węgrzc... - CLOSED i po sprawie - Łysa Góra też CLOSED i też po sprawie A najlepiej będzie spojrzeć na to http://img357.imageshack.us/img357/3598/plantmkw7.jpg Odnośnik do komentarza Udostępnij na innych stronach Więcej opcji udostępniania...
MRu Opublikowano 3 Listopada 2008 Zgłoś Udostępnij Opublikowano 3 Listopada 2008 Jak dla mnie ok. Z tego co widzę , to nie jest to daleko od siebie , a i walowy krajobrazowe ( :P ) niezłe . Nigdy nie byłam w tamtych okolicach więc jak dla mnie BOMBA . :twisted: Odnośnik do komentarza Udostępnij na innych stronach Więcej opcji udostępniania...
Grdalus Opublikowano 4 Listopada 2008 Zgłoś Udostępnij Opublikowano 4 Listopada 2008 Byle tylko pogoda była to jestem zwolennikiem zobaczenia wszystkich szańców, baterii, schronów. Wszak - Ruch to zdrowie! Też oglądałem tą okolicę na google i te szańce fajnie wyglądają jak wysepki wśród pól. Byle tylko nie było takiej mgły jak wczoraj i dziś. Nie powiem nastrojowa ale przy dłuższej wycieczce może być uciążliwa a i na fotkach kiepsko się prezentuje. Ale w każdym razie, bez względu na pogodę nie wymiękam :) Odnośnik do komentarza Udostępnij na innych stronach Więcej opcji udostępniania...
Gość Lukasz Opublikowano 4 Listopada 2008 Zgłoś Udostępnij Opublikowano 4 Listopada 2008 Schron Marszowiec chyba jest na terenie zamkniętym, ale to wyjdzie w praniu :) Odnośnik do komentarza Udostępnij na innych stronach Więcej opcji udostępniania...
MRu Opublikowano 5 Listopada 2008 Zgłoś Udostępnij Opublikowano 5 Listopada 2008 Nie no w sumie jak się umie robić zdjęcia , to nawet mgła tak bardzo nie przeszkadza :) Odnośnik do komentarza Udostępnij na innych stronach Więcej opcji udostępniania...
fortyck Opublikowano 8 Listopada 2008 Zgłoś Udostępnij Opublikowano 8 Listopada 2008 Nie zapeszając jutrzejszej FM do Bibic... ale szykuje się niezła wycieczka, żeby to tylko wycieczka... to także prawdopodobnie ognisko (ale niestety dziś nic nie kupiłem na nie... poza... browarem i chipsami :mrgreen: :mrgreen: )... oraz niesamowity klimat Fortu Bibice... Nie wspominam o tym, że zwiedzimy w okolicy inne forty ;) Odnośnik do komentarza Udostępnij na innych stronach Więcej opcji udostępniania...
Gość Lukasz Opublikowano 8 Listopada 2008 Zgłoś Udostępnij Opublikowano 8 Listopada 2008 :!: :!: :!: :!: :!: :!: :!: :!: :!: :!: :!: :!: :!: :!: :!: :!: :!: :!: :!: :!: :!: :!: :!: Ja się jutro zaopatrzę w rzeczy pitne i jadalne, bo też nie zdążyłem. Ale jak zarazie ładuję akumulatory do latary Odnośnik do komentarza Udostępnij na innych stronach Więcej opcji udostępniania...
Al Ganonim Opublikowano 8 Listopada 2008 Zgłoś Udostępnij Opublikowano 8 Listopada 2008 Jadę z Bielska około 8:00, mam nadzieję się wyrobić na tę 10:30...287 jedzie m.in. przez Prądnicką... na przystanku Lekarska będzie o 10:45... może wtedy bym wsiadł? 608165122 - ślicznie proszę o jakąs wiadomość w okolicy 10:00, najpóźniej tej 10:30, jak się ma zbiórka; oczywiscie jesli sam wczesniej nie zdołam się z Wami jakkolwiek skontaktować. Będę wprost z podróży, więc nie będę miał ze sobą wielkiego ekwipunku nadającego się do fortołażenia :|. Niemniej jednak, bardzo chcę zdążyć :) Odnośnik do komentarza Udostępnij na innych stronach Więcej opcji udostępniania...
MRu Opublikowano 9 Listopada 2008 Zgłoś Udostępnij Opublikowano 9 Listopada 2008 To sie nazywa pozytywne podejście ! :mrgreen: Odnośnik do komentarza Udostępnij na innych stronach Więcej opcji udostępniania...
fortyck Opublikowano 9 Listopada 2008 Zgłoś Udostępnij Opublikowano 9 Listopada 2008 Komu w drogę, temu czas :mrgreen: Już zbieram się do wyjścia ;) Odnośnik do komentarza Udostępnij na innych stronach Więcej opcji udostępniania...
MRu Opublikowano 9 Listopada 2008 Zgłoś Udostępnij Opublikowano 9 Listopada 2008 Miasłeś racje Łukasz . Bibice są niezwykłe ! Odnośnik do komentarza Udostępnij na innych stronach Więcej opcji udostępniania...
fortyck Opublikowano 9 Listopada 2008 Zgłoś Udostępnij Opublikowano 9 Listopada 2008 Było niesamowicie, Łukasz miał rację :mrgreen: Ale po kolei... Przyszli wczorajsi uczestnicy oraz nowy uczestnik; Grdalus zaprosił znajomą. O godz. 10:40 odjechaliśmy autobusem 287 do Zielonek, w pobliże Fortu Zielonki (Marszowiec) i od tamtejszej pętli aut., poszliśmy do Fortu Bibice... Pogoda dopisała niesamowicie (rano była tak potworna mgła...) w porównaniu do wczorajszej FM: bardzo cieplutko, niebo piękne... W Forcie Bibice pozwiedzaliśmy wnętrza (trzeba było przejść przez dziurę w oknie - wszystkie okna i drzwi zamurowane), co nieco postraszyły nas duchy - duchy ale dewastacji wnętrz obiektu - ale Fort robi niesamowite wrażenie ;) Po oględzinach wnętrz: pora na wspomniany przez Łukasza plan; odkopania nieco miejsca wieży pancernej, co widać będzie na fotkach i filmie :) A zaraz potem pora na wspomniane też... ognisko ;) wszyscy bez wyjątku wzięli się za zbieranie chrustu :D I zaczęło się... Potem poszliśmy jeszcze zobaczyć baterie Fortu Zielonki oraz sam Fort Zielonki, sporo się nachodziliśmy, ale nikt nie narzekał ;) Tak ogólnie w skrócie wyglądała dzisiejsza FM pomysłu Łukasza :) Wkrótce będą na stronie: zdjęcia oraz sporo filmu :D Czekam też na Wasze zdjęcia do umieszczenia na stronie. Odnośnik do komentarza Udostępnij na innych stronach Więcej opcji udostępniania...
Al Ganonim Opublikowano 9 Listopada 2008 Zgłoś Udostępnij Opublikowano 9 Listopada 2008 God damn, nie zdążyłem niestety... ale tak to jest, jak się cała rodzinka wybiera :(. Może następnym razem... ech.Niemniej jednak byłem z Wami myślami i sercem, bo choć do Krakowa dotarłem po 12:00, to w Bibicach byłem już duuużo wcześniej - chęciami ;). Poproszę o zdjęcia, o których mowa była wyżej, bo sprawdzić muszę, czy dobrze sobie to wszystko wyobrażałem... :) Odnośnik do komentarza Udostępnij na innych stronach Więcej opcji udostępniania...
Grdalus Opublikowano 9 Listopada 2008 Zgłoś Udostępnij Opublikowano 9 Listopada 2008 Cześć wszystkim fortecznym maniakom!W drodze powrotnej w autobusiku 287 było lekkie kiwanko głową a w tramwaju nr 9 to już praktycznie przysypiałem jak hutnik po nocce , ale udało mi się zgrabnie przyjechać ;)Po wrzuceniu małego obiadku na ruszt i odpaleniu puszeczki tyskiego czas na podsumowanie dzisiejszej misji.1. Towarzystwo - 1 klasa2. Pogoda w skali 1-6 - 6 , po prostu cieplutko, niebieskie niebo, nieliczne chmurki bardzo dobre do fotek, zero wiaterku, lekko zamglone krajobrazy, kolorowe liście - miodzio3. Fort Bibice - super, umiarkowanie ciemne wnętrza, nieco zdewastowany i skorodowany ale mroczny i niesamowity.4. Fort Zielonki - również super, wleźliśmy nawet tam gdzie teoretycznie pewnie nie wolno :) - kaponiery barkowe, czołowa, główna poterna, wały, fosa5. Fotki (zaraz podrzucę linka), nawet dość dobrze wyszły, mimo, że zapomniałem tulejki i filtr trzymałem jak sierota w łapie. fotki:http://www.grdalus.lama.net.pl/A/Bibice.zip Poza tym jak zwykle mimo wcześniejszych planów znowu wszystko zostawilem na ostatnią chwilę i nie zabrałem podstawowego ekwipunku jak browara, noża, kanapek.Ale w kwestii wyżerki zostałem poratowany za co dziękuję.Postaram się poprawić następnym razem :mryellow: Odnośnik do komentarza Udostępnij na innych stronach Więcej opcji udostępniania...
Gość Lukasz Opublikowano 9 Listopada 2008 Zgłoś Udostępnij Opublikowano 9 Listopada 2008 aj aj aj no i co ja mam jeszcze napisać jak już wszystko napisaliście...Tak czy siak, odsłaniany przeze mnie fragment pierścienia wieży pancernej tak naprawdę chyba był granicą stropodachu, ale utrzymujmy, że jednak to było związane z wieżą pancerną bo zbytnio się na to napaliłem :P Poza tym fucktycznie - towarzystwo super - dużo śmiechu i zabawy (wspólne latanie po hakach pod sufitem fortu z nową koleżanką :D, wyciekająca podpałka grilowa, rozkładające się zwłoki czegoś, przy baterii fortecznej i masa błota na butach. Odnośnik do komentarza Udostępnij na innych stronach Więcej opcji udostępniania...
fortyck Opublikowano 9 Listopada 2008 Zgłoś Udostępnij Opublikowano 9 Listopada 2008 Grdalus, ja też usypiałem nieco ze zmęczenia (to jest tak jak się siądzie po tylu godzinach na stojąco czy kucąco) :mrgreen: ale tak to fizycznego zmęczenia nie odczuwam... Łukasz, no masy błota to tak nie było znów; tyle, że buty się nieco pobrudziły od błota :mrgreen: MRu, duchy mi wyszły na fotkach z Bibic :mrgreen: Mam plan na kolejną FM... więcej w temacie o planach na kolejne Forteczne Misje :) Odnośnik do komentarza Udostępnij na innych stronach Więcej opcji udostępniania...
MRu Opublikowano 11 Listopada 2008 Zgłoś Udostępnij Opublikowano 11 Listopada 2008 nir tylko tobie . ogladałam zdjęca grdalusa i też " cos " siedziało na schodach ;) Odnośnik do komentarza Udostępnij na innych stronach Więcej opcji udostępniania...
MRu Opublikowano 11 Listopada 2008 Zgłoś Udostępnij Opublikowano 11 Listopada 2008 Podpis żołnierza na murze .http://photos122.nasza-klasa.pl/dev214/0/523/846/0523846345.jpgGrób Księzy w Baterii Fortecznej :shock: http://photos116.nasza-klasa.pl/dev203/0/523/859/0523859499.jpg" coś " na schodach ;)http://89.149.227.139/dev267/0/523/878/0523878386.jpg Odnośnik do komentarza Udostępnij na innych stronach Więcej opcji udostępniania...
Tatarczuk Opublikowano 12 Listopada 2008 Zgłoś Udostępnij Opublikowano 12 Listopada 2008 kurde strasznie załuje ze nie mogłem pojechać ale no cóż.....Fajny duch na tych schodach...Fort z tego co widziałem na fotkach musiał robić niezle wrażenie no nic muwi sie trudno moze nastepnym razem :D Odnośnik do komentarza Udostępnij na innych stronach Więcej opcji udostępniania...
Rekomendowane odpowiedzi