fortyck Opublikowano 1 Listopada 2008 Zgłoś Udostępnij Opublikowano 1 Listopada 2008 Dziś byłem na tym zabytkowym cmentarzu, został zniszczony (większa połowa) przez Niemców w latach 1942 - 44 i w latach 1976 - 79 w czasie budowy ulicy (dawniej) Telewizyjnej... Wkrótce na stronie www.fortyck.pl zamieszczę więcej zdjęć oraz mapkę tegoż cmentarza oraz kilka archiwalnych zdjęć z nieistniejącej jego części. https://picasaweb.google.com/104866299495462639144/1Listopada2008 Odnośnik do komentarza Udostępnij na innych stronach Więcej opcji udostępniania...
MRu Opublikowano 1 Listopada 2008 Zgłoś Udostępnij Opublikowano 1 Listopada 2008 Byłam ta,m przed zbiórką na 31 wyprawę . Niezwykłe miejsce . Odnośnik do komentarza Udostępnij na innych stronach Więcej opcji udostępniania...
Gość Lukasz Opublikowano 1 Listopada 2008 Zgłoś Udostępnij Opublikowano 1 Listopada 2008 bardzo ładny jest ten cmentarz - czyżby na pierwszym foto było widać fragment Benedykta? Odnośnik do komentarza Udostępnij na innych stronach Więcej opcji udostępniania...
fortyck Opublikowano 1 Listopada 2008 Autor Zgłoś Udostępnij Opublikowano 1 Listopada 2008 Łukasz, tak to fragment Fortu św. Benedykta. MRu, rzeczywiście jest niezwykły, a pomyśleć jaki był przed rozbiórką... Odnośnik do komentarza Udostępnij na innych stronach Więcej opcji udostępniania...
MRu Opublikowano 2 Listopada 2008 Zgłoś Udostępnij Opublikowano 2 Listopada 2008 Ja byłam tam wczoraj . Zapaliłam kilka zniczy , pomodliłam się . Niektóre nagrobki są bardzo ziszczone , ale widziałam też kilkanaście odrestaurowaych , więc wszystko idzie w dobrym kierunku . :mrgreen: Odnośnik do komentarza Udostępnij na innych stronach Więcej opcji udostępniania...
Tatarczuk Opublikowano 2 Listopada 2008 Zgłoś Udostępnij Opublikowano 2 Listopada 2008 No trzeba przyznać ze ładny cmentarz... ale nie tyle odrestaurować co starać się utrzymać w takim stanie jak są bo właśnie to ze są trochę podniszczone oddaje klimat temu miejscu.Fajnie tam musi być nocą:D: Odnośnik do komentarza Udostępnij na innych stronach Więcej opcji udostępniania...
Rekomendowane odpowiedzi