MRu Opublikowano 25 Listopada 2008 Zgłoś Udostępnij Opublikowano 25 Listopada 2008 Fajnie , fajnie . Odnośnik do komentarza Udostępnij na innych stronach Więcej opcji udostępniania...
fortyck Opublikowano 26 Listopada 2008 Autor Zgłoś Udostępnij Opublikowano 26 Listopada 2008 Specjalnie poszłem w ''ostatniej chwili'' na Kaim by zrobić ujęcia w JESZCZE śnieżnej scenerii ;) Choć ilość (po tych dniach opadów z ub. tygodnia) śniegu na Kaim mnie nie zachwyciła, ale i tak lepiej niż zero jak jest już prawie wszędzie. Bo póżniej już nie byłoby kiedy, nawet jeśliby śnieg spadł ;) Odnośnik do komentarza Udostępnij na innych stronach Więcej opcji udostępniania...
MRu Opublikowano 27 Listopada 2008 Zgłoś Udostępnij Opublikowano 27 Listopada 2008 To się nazywa poświecenie . I pomyśleć ze kiedyś było to olbrzymie ważne miejsce , a teraz stoi taki obelisk , i nie każdy wie dlaczego i co ma symbolizować :( Odnośnik do komentarza Udostępnij na innych stronach Więcej opcji udostępniania...
fortyck Opublikowano 27 Listopada 2008 Autor Zgłoś Udostępnij Opublikowano 27 Listopada 2008 No właśnie: na początku (ładnych kilka lat temu) jak byłem tu po raz pierwszy to nikt z okolicznych (tych co nie mają widoku na pomnik) mieszkańców prawie nie potrafił mi wskazać drogi a nawet nie wiedziano, że taki pomnik istnieje... ale jakoś ktoś mi wreszcie dał wskazówkę i tak po omacku z mapą (papierową) trafiłem... Odnośnik do komentarza Udostępnij na innych stronach Więcej opcji udostępniania...
fortyck Opublikowano 30 Listopada 2008 Autor Zgłoś Udostępnij Opublikowano 30 Listopada 2008 Oto informacja o FM: Miejsce zbiórki - przed Fortem Prokocim Godzina zbiórki - od godz. 10:00 do 10:10 Cel FM - Fort Prokocim, wędrówka na Kaim, Kaim, co nieco (zrealizujemy tyle ile na to pozwoli czas) z planu Grdalusa i powrót przez Prokocim, kładkę nad torami kolejowymi, do Fortu Lasówka, na pewno zajdziemy tam jak już będzie zapadać zmrok :) Odnośnik do komentarza Udostępnij na innych stronach Więcej opcji udostępniania...
MRu Opublikowano 3 Grudnia 2008 Zgłoś Udostępnij Opublikowano 3 Grudnia 2008 Jest wysoce prawdopodobne , ze w sobote na FM przyjdzie ze ną kumpel . Nic pewnego , ale na wszelki wypadek powiedzieć . Odnośnik do komentarza Udostępnij na innych stronach Więcej opcji udostępniania...
Grdalus Opublikowano 3 Grudnia 2008 Zgłoś Udostępnij Opublikowano 3 Grudnia 2008 Hehe, spoko, ze mną może przyjdzie koleżanka ;) Odnośnik do komentarza Udostępnij na innych stronach Więcej opcji udostępniania...
Gość Lukasz Opublikowano 3 Grudnia 2008 Zgłoś Udostępnij Opublikowano 3 Grudnia 2008 czyli skład prawie stały Odnośnik do komentarza Udostępnij na innych stronach Więcej opcji udostępniania...
fortyck Opublikowano 3 Grudnia 2008 Autor Zgłoś Udostępnij Opublikowano 3 Grudnia 2008 To cieszę się :D Prawdopodobnie dołączy (zarejestrował się dziś o nicku... Marsjanin) pan Adam (co niektórzy zapewne wiedzą kto to taki; był wiele razy na naszych wyjściach: wyprawach KTK, ogniskach, FMNocnej). Odnośnik do komentarza Udostępnij na innych stronach Więcej opcji udostępniania...
Gość Lukasz Opublikowano 5 Grudnia 2008 Zgłoś Udostępnij Opublikowano 5 Grudnia 2008 wrzucę tu pod klimatem jutra http://upload.wikimedia.org/wikipedia/commons/4/48/Pietzner,_Carl_(1853-1927)_-_Emperor_Franz_Josef_I_-_ca_1885.jpg Franciszek Józef I z Bożej Łaski cesarz Austrii,apostolski król Węgier,król Czech, Dalmacji, Chorwacji, Slawonii, Galicji, Lodomerii i Ilyrii,król Jerozolimy etc, etc...arcyksiążę Austrii,wielki książę Toskanii i Krakowa,książę Lotaryngii, Salzburga, Styrii, Karyntii, Krajiny i Bukowiny,wielki książę Siedmiogrodu,margrabia Moraw,książę Górnego i Dolnego Śląska, Modeny, Parmy, Piacenzy, Guastalli, Oświęcimia i Zatora,Cieszyna, Frulii, Raguzy i Zadaru,uksiążęcony hrabia Habsburga i Tyrolu, Kyburga, Gorycji i Gradiszki,książę Trydentu i Brixen,margrabia Łużyc Dolnych i Górnych oraz Istrii,hrabia Hohenembs, Feldkirch, Bregenz, Sonnenebergu,pan Triestu, Cattaro i Marchii Słoweńskiej,wielki wojewoda województwa Serbii, etc, etc, ... Odnośnik do komentarza Udostępnij na innych stronach Więcej opcji udostępniania...
Al Ganonim Opublikowano 5 Grudnia 2008 Zgłoś Udostępnij Opublikowano 5 Grudnia 2008 Puk puk :)Własnie dostałem telefon i dowiedziałem się, że wypadło mi spotkanie (tak tak, w sobotę...), które muszę odbyć w centrum miasta, a stawic się mam między 12:00 i 14:00.Jak organizatorzy sądzą, wyrobię się, czy nie dojadę na czas? Bo jest noc przed wyprawą i moje plany sie sypnęły przez ten telefon... Odnośnik do komentarza Udostępnij na innych stronach Więcej opcji udostępniania...
Grdalus Opublikowano 5 Grudnia 2008 Zgłoś Udostępnij Opublikowano 5 Grudnia 2008 No nie wyrobish się tak jak to już ustaliliśmy na gg.Początek 10 rano przed fortem prokocim, koniec szacuję nawet na 17-18. Tak, że cudów nie ma :mrred: Odnośnik do komentarza Udostępnij na innych stronach Więcej opcji udostępniania...
Al Ganonim Opublikowano 5 Grudnia 2008 Zgłoś Udostępnij Opublikowano 5 Grudnia 2008 Obgadane na komunikatorze... Nijak sie nie da... :(... A nie pojechałem na konferencję na Słowację żeby mieć więcej czasu dla siebie wreszcie... to mnie ona dopadła w Krakowie... Damn.No to mnie nie ma juz na liście... cholera :(. Odnośnik do komentarza Udostępnij na innych stronach Więcej opcji udostępniania...
Julia Opublikowano 5 Grudnia 2008 Zgłoś Udostępnij Opublikowano 5 Grudnia 2008 Witam ja na 99% jutro będę ale też się na całość nie wyrobię - na 15 muszę być w obserwatorium więc o 14 muszę się pożegnać. Ale pewnie na Prokocim i Wzgórze się załapię. Odnośnik do komentarza Udostępnij na innych stronach Więcej opcji udostępniania...
fortyck Opublikowano 6 Grudnia 2008 Autor Zgłoś Udostępnij Opublikowano 6 Grudnia 2008 No i po ostatniej FM (i innych wyjściach) w tym roku. Było jak zwykle bardzo interesująco a do tego pogoda niesamowicie dopisała (choć póżniej zimny wiatr dał się we znaki). Na Kaim przed obeliskiem odbyło się wręczenie nagród za konkurs ''Forty z Google Earth'', a nagrodami były koszulki dla Łukasza i MRu. Krótko: Kaim jak zwykle nie zawiódł :mrgreen: Do zobaczenia na kolejnej FM w 2009 roku :D W temacie Forteczna Misja Wieczorowa ciąg dalszy. Odnośnik do komentarza Udostępnij na innych stronach Więcej opcji udostępniania...
Grdalus Opublikowano 6 Grudnia 2008 Zgłoś Udostępnij Opublikowano 6 Grudnia 2008 No już po. Zmęczony ale zadowolony. Pogoda udana, chociaż ja to bym dołożył jeszcze z plus 10 stopni ;) i wyłączył ten uciążliwy wiatr.W całości licząc z misją wieczorową odcinek od Fortu Prokocim do Lasówki wyniósł 14,5km. Tak, że nie obijaliśmy się. Ale tak myślę, że lepsze krótsze traski a dokładniej rozłożone na czynniki pierwsze :)Fotki wyszły różniaste, niektóre fajne inne nudne.Można zassać je stąd:http://www.grdalus.lama.net.pl/A/Kaim_Lasowka.zip Poprawiło mi się już trochę ale generalnie padam, w związku z tym dziś prawdopodobnie teleportuję sie do łóżka o nietypowej porze ;) Odnośnik do komentarza Udostępnij na innych stronach Więcej opcji udostępniania...
fortyck Opublikowano 6 Grudnia 2008 Autor Zgłoś Udostępnij Opublikowano 6 Grudnia 2008 Ale tak myślę, że lepsze krótsze traski a dokładniej rozłożone na czynniki pierwsze Tak, masz rację, dlatego chciałem tylko Kaim (póżniej doszedł do tego: Prokocim, plan i... Lasówka) :) Odnośnik do komentarza Udostępnij na innych stronach Więcej opcji udostępniania...
MRu Opublikowano 6 Grudnia 2008 Zgłoś Udostępnij Opublikowano 6 Grudnia 2008 Moim zdaniem Fm była w 120 % udana . Nogi bolą coprawda , ale to coś w rodzaju bólu " pozytywnego" Odnośnik do komentarza Udostępnij na innych stronach Więcej opcji udostępniania...
Wojciech Opublikowano 6 Grudnia 2008 Zgłoś Udostępnij Opublikowano 6 Grudnia 2008 Wspaniała FM bądż FMW a nawet FM i FMW razem wzięte kondycyjnie wytrzymałem lecz jak każdy na swój sposób wysiłek był ;) Prokocim jak Prokocim :D Kaim pozytywny :mrgreen: Lasówka miłe zaskoczenie :D Do zobaczenia na kolejnych w 2009 :) Odnośnik do komentarza Udostępnij na innych stronach Więcej opcji udostępniania...
fortyck Opublikowano 7 Grudnia 2008 Autor Zgłoś Udostępnij Opublikowano 7 Grudnia 2008 Będą tylko zdjęcia i video z FM na Kaim. Zdecydowałem nie dawać zdjęć i video z FMW na stronę, ale powstawiam niektóre zdjęcia na forum. Odnośnik do komentarza Udostępnij na innych stronach Więcej opcji udostępniania...
Rekomendowane odpowiedzi