Grdalus Opublikowano 2 Stycznia 2009 Zgłoś Udostępnij Opublikowano 2 Stycznia 2009 Szanowni Państwo, co tu taka cisza? http://forum.fortyck.pl/public/style_emoticons/default/wink.gif Chyba najwyższa pora abyśmy zaczęli snuć chocby na monitorze plany na kolejną wyprawę, misję czy coś tam pobocznego. Sypnęło ładnie śniegiem, chyba wartoby w taką pogodę gdzieś się wybrać?? Najlepiej w tereny mniej miejskie aby zasmakować uroków zimy... Odnośnik do komentarza Udostępnij na innych stronach Więcej opcji udostępniania...
Bartek Kocot Opublikowano 2 Stycznia 2009 Zgłoś Udostępnij Opublikowano 2 Stycznia 2009 Hmmm... Od razu pomyślałem o Zielonkach i baterii sprężonej, ale może ktoś z forum ma info na temat fortu Pękowice :twisted: ????? Odnośnik do komentarza Udostępnij na innych stronach Więcej opcji udostępniania...
MRu Opublikowano 2 Stycznia 2009 Zgłoś Udostępnij Opublikowano 2 Stycznia 2009 Do Marszowca była ostatnio FM ( 9.11 ) . Może Rajsko lub Pasternik + Podchruście . Myśle ze pasternik byłby ok , z resztą , ostatnio snuto plany nad wycieczką do tego fortu . Odnośnik do komentarza Udostępnij na innych stronach Więcej opcji udostępniania...
fortyck Opublikowano 2 Stycznia 2009 Zgłoś Udostępnij Opublikowano 2 Stycznia 2009 Najlepiej w tereny mniej miejskie aby zasmakować uroków zimy... Zgadzam się z powyższym stwierdzeniem, a takim fortem jak ulał jest... Fort Rajsko :) Inne propozycje już były niedawno, a wyjście na Fort Pasternik to plan na wyprawę KTK. Wiem, wiem obiecałem, że wybierzemy się na forty nowohuckie: Batowice i Mistrzejowice, ale jest na to szansa kolejnym razem, bo akurat te nowohuckie to nie spełniają ''warunków'' o których pisze Grdalus :) Propozycje na FM piszemy w temacie co jest w dziale KTK, a propozycje na wyprawy KTK są w dziale Wyprawy KTK. Odnośnik do komentarza Udostępnij na innych stronach Więcej opcji udostępniania...
MRu Opublikowano 2 Stycznia 2009 Zgłoś Udostępnij Opublikowano 2 Stycznia 2009 Rajsko oczywiscie jak najbardziej pasuje do tego opisu , i watpie , azeby znalazła sie osoba popdważającca ta stwierdzenie . Czyli Rajsko FM , a do pasternika będzie wyprawa . hmm... "wilk syty i owca cała "? Odnośnik do komentarza Udostępnij na innych stronach Więcej opcji udostępniania...
Gość Lukasz Opublikowano 2 Stycznia 2009 Zgłoś Udostępnij Opublikowano 2 Stycznia 2009 hahaha BIBICE !!!!!!! a tak serio mówiąc to miałem okazję widzieć Rajsko w śniegu. noo coś w tym jest, choć ja osobiście wolałbym jakiś inny fort. Tylko nie wiem jaki... Odnośnik do komentarza Udostępnij na innych stronach Więcej opcji udostępniania...
Grdalus Opublikowano 2 Stycznia 2009 Autor Zgłoś Udostępnij Opublikowano 2 Stycznia 2009 Hehe, tak tylko rzuciłem hasło... a tu proszę taki szybki odzew...Widać jeszcze duch w narodzie nie zginął ;)Czyli jak rozumiem mamy ustalone Rajsko na 10 stycznia?Mamy jakieś ustalenia odnośnie miejsca, godziny zbiórki?Fajnie jakby taka pogoda jak dziś wytrzymała do tego 10-go.Przewidujemy jakieś dodatkowe atrakcje przy tej okazji?Tak na szybko to przychodzi mi do głowy wojna na śnieżki (zdobywanie kaponiery) oraz lepienie bałwana tudzież innego yeti ze śniegu :P p.s. w zasadzie też wolałbym jakiś inny fort (Skotniki, Bodzów?, Kościuszko (Lasek Wolski)) ale Rajsko może być. Odnośnik do komentarza Udostępnij na innych stronach Więcej opcji udostępniania...
fortyck Opublikowano 2 Stycznia 2009 Zgłoś Udostępnij Opublikowano 2 Stycznia 2009 p.s. w zasadzie też wolałbym jakiś inny fort (Skotniki, Bodzów?) ale Rajsko może być. Rajsko bo najbardziej jest położony ''nie miejsko'', a Fort Skotniki, dość daleko a mało co zwiedzać... a z kolei ruiny Fortu Bodzów są niebezpieczne w takich warunkach. Tak, idziemy na FM 10 stycznia - sobota Zbiórka tradycyjnie będzie przed Fortem Prokocim - rozgrzejemy się nieco :mrgreen: Godzina zbiórki to raczej godz. 10:00 do 10:15 Odnośnik do komentarza Udostępnij na innych stronach Więcej opcji udostępniania...
MRu Opublikowano 3 Stycznia 2009 Zgłoś Udostępnij Opublikowano 3 Stycznia 2009 no super , super . Odnośnik do komentarza Udostępnij na innych stronach Więcej opcji udostępniania...
fortyck Opublikowano 3 Stycznia 2009 Zgłoś Udostępnij Opublikowano 3 Stycznia 2009 Taka ciekawostka: podobno w Rajsku jest (było = zasypane? zarośnięte?) jakieś wyjście ewakuacyjne z Fortu jakimś niedużym tunelikiem... Dawno temu, z ciekawości szukałem tego czegoś ale... nie znalazłem, mimo, że byłem w porze zaraz po zimie... Odnośnik do komentarza Udostępnij na innych stronach Więcej opcji udostępniania...
MRu Opublikowano 3 Stycznia 2009 Zgłoś Udostępnij Opublikowano 3 Stycznia 2009 Nie no , mozna poszukać w jakichs wałach czy we wnętrzach jakiegoś wejscia , ale nie wiem czy to coś da . tyle lat minęło . Odnośnik do komentarza Udostępnij na innych stronach Więcej opcji udostępniania...
Gość Lukasz Opublikowano 3 Stycznia 2009 Zgłoś Udostępnij Opublikowano 3 Stycznia 2009 nie no wiesz Mru poszukać można ale... Rajsko duże jest ;] Odnośnik do komentarza Udostępnij na innych stronach Więcej opcji udostępniania...
MRu Opublikowano 3 Stycznia 2009 Zgłoś Udostępnij Opublikowano 3 Stycznia 2009 wiem , wiem Odnośnik do komentarza Udostępnij na innych stronach Więcej opcji udostępniania...
PRO DEO Opublikowano 3 Stycznia 2009 Zgłoś Udostępnij Opublikowano 3 Stycznia 2009 Ja nie spotkałem sie nigdzie z informacja, że istniały z fortów wyjścia ewakuacyjne. To ciekawe jak daleko musiał wychodzić taki tunel i czy jest to możliwe technicznie. Rajsko leży na wielkiej górze, a od zapola jest uskok dosyc stromy. Odnośnik do komentarza Udostępnij na innych stronach Więcej opcji udostępniania...
fortyck Opublikowano 3 Stycznia 2009 Zgłoś Udostępnij Opublikowano 3 Stycznia 2009 Ja nie spotkałem sie nigdzie z informacja, że istniały z fortów wyjścia ewakuacyjne. Pisze: podobno... To nie moja wiedza, ale tak ktoś opowiadał z kilka lat temu w pewnej gazecie codziennej (bynajmniej nie w ''Dzienniku Polskim'') i pamięta z czasów swej młodości, że takie coś było w tym obiekcie, ale przyznaje, że gdy był już dorosłym nie odnalazł tegoż miejsca... Odnośnik do komentarza Udostępnij na innych stronach Więcej opcji udostępniania...
Grdalus Opublikowano 4 Stycznia 2009 Autor Zgłoś Udostępnij Opublikowano 4 Stycznia 2009 Zawsze dobrze powczuwać się trochę. W końcu wyobraźnia odróżnia człowieka od innych form życia :P Odnośnik do komentarza Udostępnij na innych stronach Więcej opcji udostępniania...
MRu Opublikowano 4 Stycznia 2009 Zgłoś Udostępnij Opublikowano 4 Stycznia 2009 Dobrze Powiedziane . Poza tym ludzie różne rzeczy gadają . Odnośnik do komentarza Udostępnij na innych stronach Więcej opcji udostępniania...
Gość Lukasz Opublikowano 5 Stycznia 2009 Zgłoś Udostępnij Opublikowano 5 Stycznia 2009 aaa może tak małe ognisko na rozgrzanie w fosie + kiełbaski i pifo ?? Odnośnik do komentarza Udostępnij na innych stronach Więcej opcji udostępniania...
MRu Opublikowano 5 Stycznia 2009 Zgłoś Udostępnij Opublikowano 5 Stycznia 2009 Na ognisko zawsze pora , tylko osobiscie wątpie , żebyśmy coś znaleźli suchego . Odnośnik do komentarza Udostępnij na innych stronach Więcej opcji udostępniania...
Gość Lukasz Opublikowano 5 Stycznia 2009 Zgłoś Udostępnij Opublikowano 5 Stycznia 2009 nooo raczej niemożliwe przy tych warunkach synoptycznych, ale ... kwestia podpałki haha Odnośnik do komentarza Udostępnij na innych stronach Więcej opcji udostępniania...
MRu Opublikowano 5 Stycznia 2009 Zgłoś Udostępnij Opublikowano 5 Stycznia 2009 taak . litr podpałki tescowej i darmowa depilacja :) Odnośnik do komentarza Udostępnij na innych stronach Więcej opcji udostępniania...
fortyck Opublikowano 5 Stycznia 2009 Zgłoś Udostępnij Opublikowano 5 Stycznia 2009 Ognisko nie tym razem - będę miał i tak mało czasu bo w ten dzień jest pewne wydarzenie rodzinne, ale oczywiście Rajsko zwiedzimy. Odnośnik do komentarza Udostępnij na innych stronach Więcej opcji udostępniania...
Miro Opublikowano 5 Stycznia 2009 Zgłoś Udostępnij Opublikowano 5 Stycznia 2009 No tak, teraz idziemy na "szybką" FM :P ale Rajsko oglądniemy na spokojnie. :idea: A co do tunelu ciekawa sprawa, "Łysa Góra" miała kawernę, "Rajsko" także małym fortem nie jest, wiec, dlaczego miał by tam nie istnieć jakiś tunel, inna sprawa, że wszystkiego i tak nie zbadamy, bo przecież cześć fortu jest niedostępna :( Pozatym uwzględniając lata, jakie już minęły to nawet jak kiedykolwiek był tam tunel to zapewne już dawno się zawalił bądź został zasypany. Miejmy nadzieje, że mrozik będzie, bo po mokrym śniegu raczej nie chodzi się przyjemnie, ale według mojej prognozy ma byc ok -3 st. w południe :-) i pogoda ładna, czyli idealnie na spacerek i na małe fotografowanie :P ale czy się sprawdzi to już czas pokaże :D Odnośnik do komentarza Udostępnij na innych stronach Więcej opcji udostępniania...
MRu Opublikowano 6 Stycznia 2009 Zgłoś Udostępnij Opublikowano 6 Stycznia 2009 Tak tak , mokry snieg to nic przyjemnego , zwłaszcza w takich okolicach jak forty . Odnośnik do komentarza Udostępnij na innych stronach Więcej opcji udostępniania...
Grdalus Opublikowano 6 Stycznia 2009 Autor Zgłoś Udostępnij Opublikowano 6 Stycznia 2009 W sumie ognisko byłoby fajne. Tak na rozgrzanie. A jak nie to termosik z wkładką :PCo do pogody to najbardziej podoba mi się taka hard-core jak teraz za oknem, ale rozsądnie rzecz biorąc -15 nie byłoby zbyt miłe. W każdym razie racja, byle nie chlapa. Odnośnik do komentarza Udostępnij na innych stronach Więcej opcji udostępniania...
Rekomendowane odpowiedzi