fortyck Opublikowano 21 Marca 2009 Zgłoś Udostępnij Opublikowano 21 Marca 2009 Oto zdjęcia z dnia 21 marca 2009 r., z Fortu Lasówka. Nie jestem do końca pewien czy to co widać poniżej jest z czasów: świetności Fortu czy też po roku 1918 czy też z II wojny, czy też wreszcie z lat 60 - 80. XX wieku? Wcześniej nie zwracałem (ale wiedziałem o tym, choć nie wszystko zobaczyłem wtedy) na to uwagi, bardziej interesował mnie sam Fort Lasówka. https://picasaweb.google.com/104866299495462639144/21Marca2009 Odnośnik do komentarza Udostępnij na innych stronach Więcej opcji udostępniania...
MRu Opublikowano 23 Marca 2009 Zgłoś Udostępnij Opublikowano 23 Marca 2009 Ja tak sobię myśle , ze skoro fort jest nad samym brzegiem Wisły i słyszałam tekst ze jest fortem " Mokrym " to moze używano ich , do zalewaia fosy czy coś ... a te metalowe klapy , to albo żeby regulować przepływ tej wody , albo nowoczesne , żeby zalań uniknąć . Odnośnik do komentarza Udostępnij na innych stronach Więcej opcji udostępniania...
Rekomendowane odpowiedzi