fortyck Opublikowano 7 Kwietnia 2009 Zgłoś Udostępnij Opublikowano 7 Kwietnia 2009 Zrywam zasadę pisania tekstu o wyprawie w dniu jej premiery. 32 wyprawa KTK odbędzie się w dniu 26 kwietnia 2009 r. Cel wyprawy: Fort 50 1/2 O Barycz Miejsce zbiórki: przed Fortem Prokocim Godzina zbiórki: od 9:30 - 9:45 Wejście na Fort Barycz od godziny 11:00. Odnośnik do komentarza Udostępnij na innych stronach Więcej opcji udostępniania...
MRu Opublikowano 7 Kwietnia 2009 Zgłoś Udostępnij Opublikowano 7 Kwietnia 2009 SUPER super i jeszcze raz super . BĘDĘ NA 99,9 % , Odnośnik do komentarza Udostępnij na innych stronach Więcej opcji udostępniania...
Grdalus Opublikowano 8 Kwietnia 2009 Zgłoś Udostępnij Opublikowano 8 Kwietnia 2009 No pewnie, też się wybieram. Kosocice piękne okolice. Proponuję przy okazji zobaczyć fort południowy bo to o rzut beretem a będziemy mieli komplet, stereo, czy jak tam kto woli ;)A natchnięty tematem fortu rajska i filmami kolegi juankrk myślę, że mozna spróbować nakręcić mały filmik o forcie, oprócz oczywiście standardowych fotek. To oczywiście w zakresie na jaki pozwala aparat cyfrowy. Ale dobrze od czegoś zacząć ;) Odnośnik do komentarza Udostępnij na innych stronach Więcej opcji udostępniania...
Wojciech Opublikowano 9 Kwietnia 2009 Zgłoś Udostępnij Opublikowano 9 Kwietnia 2009 Ja niestety na 26.04.09 mam już (z dużym wyprzedzeniem :? ) wykupioną wycieczkę :/ Tak, że z miłą chęcią, ale tym razem beze mnie :| Odnośnik do komentarza Udostępnij na innych stronach Więcej opcji udostępniania...
Grdalus Opublikowano 23 Kwietnia 2009 Zgłoś Udostępnij Opublikowano 23 Kwietnia 2009 W wypadku sprzyjającej pogody proponuję zakończyć zwiedzanie fortów małym ogniskiem albo grillem :) Miejsce na grilla to prawdopodobnie okolice fortu Prokocim, łąki za szpitalem. Co Wy na taką propozycję? Wogóle co tu tak cicho? :shock: Odnośnik do komentarza Udostępnij na innych stronach Więcej opcji udostępniania...
fortyck Opublikowano 23 Kwietnia 2009 Autor Zgłoś Udostępnij Opublikowano 23 Kwietnia 2009 Dobra propozycja, zwłaszcza, że już jest coraz cieplej i wogóle dogodnie na ogniska ;) Hehe, mam nadzieję, że ci co nie byli jeszcze w Baryczy nie będą zawiedzeni (z powodu, że nie ma możliwości zwiedzenia obiektu wewnątrz, tak jak i innych fortów należących do Urzędu Wojewódzkiego: właśnie Barycz, Sidzina, Swoszowice) Odnośnik do komentarza Udostępnij na innych stronach Więcej opcji udostępniania...
Miro Opublikowano 25 Kwietnia 2009 Zgłoś Udostępnij Opublikowano 25 Kwietnia 2009 No dziś się pięknie zapowiada wiec może i jutro będzie tak samo, lub podobnie ;) :mrgreen: Odnośnik do komentarza Udostępnij na innych stronach Więcej opcji udostępniania...
MRu Opublikowano 25 Kwietnia 2009 Zgłoś Udostępnij Opublikowano 25 Kwietnia 2009 Przykro mi , ale niestety nie mogę przybyć ... akurat jutro mi wypadła kwesta na " Pola Nadziei " i nie wypadało by olac ^^ Odnośnik do komentarza Udostępnij na innych stronach Więcej opcji udostępniania...
fortyck Opublikowano 26 Kwietnia 2009 Autor Zgłoś Udostępnij Opublikowano 26 Kwietnia 2009 No i 32 wyprawa KTK przechodzi do historii :D Było bardzo fajnie, Fort Barycz a zwłaszcza jego kaponiera w przeciwstoku robi wrażenie (zachowane elementy pancerne, drzwi - w przejściu zalanym wodą). Było sympatycznie, mimo że było nas sześć osób; po Forcie Barycz zobaczyliśmy pobliski Fort Kosocice oraz kawerny. Pogoda tak dopisała, że... grzechem nie byłoby na koniec zrobić małego ogniska ;) na polach przed Fortem Prokocim :) choć tylko w trójkę (Grdalus, Marysia, ja) ale były smakowite kiełbaski, chlebuś, musztarda, no i co nie mogło zabraknąć: piwko :) dzięki Grdalus i Marysia za podzielenie się :) na przyszłość (wieczorowe ognisko przy ''jakimś'' forcie) będzie znacznie lepiej ;) Wkrótce będą zdjęcia i video (nie obejmuje ono tego co się działo po zwiedzeniu Fortu Barycz - to NOWOŚĆ). Odnośnik do komentarza Udostępnij na innych stronach Więcej opcji udostępniania...
Grdalus Opublikowano 26 Kwietnia 2009 Zgłoś Udostępnij Opublikowano 26 Kwietnia 2009 Było bardzo przyjemnie. Przybyło nas może mniej niż tydzień temu ale skład znakomity :)Popieram, sam fort 50 1/2 O Barycz byłby nieco nudny, z tym smrodkiem z pobliskiego gospodarstwa gdyby nie jego zajebista kaponiera w przeciwstoku. Napstrykałem się fotek w jej wnętrzu, kilka wyszło całkiem miło. Małe ognisko na koniec było szybkie, dobrze, że nie zapłacilismy mandatu :) Ciepłe piwko to nie to co tygrysy lubią najbardziej. Kiełbaskę z ogniska z musztardą za to wręcz przeciwnie :) Odnośnik do komentarza Udostępnij na innych stronach Więcej opcji udostępniania...
fortyck Opublikowano 26 Kwietnia 2009 Autor Zgłoś Udostępnij Opublikowano 26 Kwietnia 2009 Fakt, piwko za bardzo było ciepłe, cóż przy takiej temperaturze :mrgreen: :mrgreen: ale niech ktoś nie myśli, że było dosłownie ciepłe ;) Pan Adam jak najbardziej chętny na wieczorowe ognisko... Ognisko Forteczne :P ale to nie w tym temacie... Co do straży firowej (hehe) rzeczywiście o mały włos, ale na szczęście mieli zapewne jakieś manewry w okolicy... tommy_c - bardzo się cieszę, że spodobały się też kawerny kosocickie ;) no i sporo dodatkowo pokazałeś nam w okolicy Fortu Barycz. Odnośnik do komentarza Udostępnij na innych stronach Więcej opcji udostępniania...
tommy_c Opublikowano 29 Kwietnia 2009 Zgłoś Udostępnij Opublikowano 29 Kwietnia 2009 Wyprawa ciekawa. Co do kawern w Kosocicach to planuje zrobić mała wyprawe żeby zaglądnąc do środka.A kaponiera w Forcie Barycz rewelacja, żałuje że padła mi bateria w aparacie - jest powód żeby tam się wybrać jeszcze raz :) Odnośnik do komentarza Udostępnij na innych stronach Więcej opcji udostępniania...
Grdalus Opublikowano 29 Kwietnia 2009 Zgłoś Udostępnij Opublikowano 29 Kwietnia 2009 No to daj znać jakbyś się wybierał do kaponiery czy kawern to jeśli tylko czas pozwoli to też chętnie bym poszedł. Jest to bowiem okolica którą bardzo lubię a do tego nie daleko odemnie. Co do kaponiery to tak sobie myślałem, jak trudnym by było wypompowanie wody z przejścia pod fosą? I czy z drugiej strony drzwi są zamknięte? hehe :) Po cichu taka akcja jest prawdopodobnie nie możliwa ale oficialnie to pewnie by wystarczyła jedna strażacka pompka, zwłaszcza przy tej suchej pogodzie. Może by spróbować zrobić akcję osuszania titanica? tylko czy zarządca terenu by się zgodził? I skąd wytrzasnąć pompę, bo wynoszenie wody wiaderkami to syzyfowa praca ;) Odnośnik do komentarza Udostępnij na innych stronach Więcej opcji udostępniania...
tommy_c Opublikowano 29 Kwietnia 2009 Zgłoś Udostępnij Opublikowano 29 Kwietnia 2009 ok dam znać na pewno Odnośnik do komentarza Udostępnij na innych stronach Więcej opcji udostępniania...
Rekomendowane odpowiedzi