fortyck Opublikowano 23 Czerwca 2009 Zgłoś Udostępnij Opublikowano 23 Czerwca 2009 Nadszedł czas by pomyśleć o zorganizowaniu kolejnej (ciekawe czy ktoś zliczy ile już ich było) Fortecznej Misji :D Data: 25 lipca 2009 Miejsce zbiórki: na pętli tramwajowej w Borku Fałęckim Godzina zbiórki: 10:30 do 11:00 Dniem w którym będzie FM to tylko sobota. Wydaje się jednak, że najrozsądniejszym celem FM będą takie obiekty: Fort Borek, Fort Łapianka, Fort Skotniki (te ogólnodostępne). Grdalus już pewnie przyklasnął na to :D :D Odnośnik do komentarza Udostępnij na innych stronach Więcej opcji udostępniania...
Grdalus Opublikowano 23 Czerwca 2009 Zgłoś Udostępnij Opublikowano 23 Czerwca 2009 Tak tak, popieram czterema kończynami :P Do kompletu na koniec (romantyczny) proponuje znowu nawiedzić Winnice. FM mogłaby się zacząć gdzieś w Borku na pętli MPK a skończyć na Tynieckiej. Możnaby nazwać tą forteczną misję - VIII rejon umocniony (bez kawern) bo zaliczając Borek, Łapiankę, Skotniki i Winnice zaliczylibysmy wszystkie forty tego obszaru warownego. Z resztą to zależy jakby było z czasem, pogodą i chęciami uczestników ;) Co do terminu to póki co na razie pasują mi wszystkie soboty lipca :) Odnośnik do komentarza Udostępnij na innych stronach Więcej opcji udostępniania...
matchless Opublikowano 23 Czerwca 2009 Zgłoś Udostępnij Opublikowano 23 Czerwca 2009 Jesli o mnie chodzi to narazie mam ciagle czas. W lipcu to pewnie sie zmieni jak do pracy pojde , ale jestem pewien ze czas na FM bede mial. Mozecie na mnie liczyc ;) Odnośnik do komentarza Udostępnij na innych stronach Więcej opcji udostępniania...
Joanna Opublikowano 23 Czerwca 2009 Zgłoś Udostępnij Opublikowano 23 Czerwca 2009 Hej, hej :>Fajny pomysł ;) Jeżeli termin się okaże przystępny to również się piszę;No i z tą Winnicą to dobry pomysł Grdalus, Pozdrawiam ;) Odnośnik do komentarza Udostępnij na innych stronach Więcej opcji udostępniania...
MRu Opublikowano 23 Czerwca 2009 Zgłoś Udostępnij Opublikowano 23 Czerwca 2009 Ja myślę ze to trochę nierealne Grdalusie . miedzy Łapianką a winnicą jest jakieś .. 7 - 10 km . łapiankę chętnie odwiedze ale niestety mam czas dopiero w sierpniu . cały lipiec siedzę w lesie ^^ Odnośnik do komentarza Udostępnij na innych stronach Więcej opcji udostępniania...
Wojciech Opublikowano 23 Czerwca 2009 Zgłoś Udostępnij Opublikowano 23 Czerwca 2009 Pomysł jak najbardziej jest oki ;) tylko, no właśnie co z tą Winnicą jakoś mi ona nie leży w tym zestawieniu za bardzo <km to mały problem> :? Poza tym już tam byliśmy i wejść się nie da poza teren wału (t.j. do środka jedynie wokół :/ ) Odnośnik do komentarza Udostępnij na innych stronach Więcej opcji udostępniania...
Grdalus Opublikowano 23 Czerwca 2009 Zgłoś Udostępnij Opublikowano 23 Czerwca 2009 Oczywiście tak mi sie tylko rzuciło, bo zwykle lubię zobaczyć jak najwięcej. Ale oczywiście to tylko propozycja. Byliśmy dopiero co w Winnicy więc mi nie zależy jakoś specjalnie. Głównie mi zależy na pozostałych fortach. Ale wiem jaka Winnica jest klimatyczna stąd ta propozycja na zakończenie. Z tego co podliczyłem na Google Earth to z Winnicą byłoby do przejścia ok. 11km, czyli fakt spory kawałek. Odnośnik do komentarza Udostępnij na innych stronach Więcej opcji udostępniania...
MRu Opublikowano 23 Czerwca 2009 Zgłoś Udostępnij Opublikowano 23 Czerwca 2009 mi najbardziej zalezy na borku i łapiance , skotniki tez warto zobaczyć . Odnośnik do komentarza Udostępnij na innych stronach Więcej opcji udostępniania...
fortyck Opublikowano 23 Czerwca 2009 Autor Zgłoś Udostępnij Opublikowano 23 Czerwca 2009 Byliśmy dopiero co w Winnicy więc mi nie zależy jakoś specjalnie. Tak jak i reszcie (co z nami była wtedy) mi też :D zresztą teraz tam by się przejść nie dało taka dżungla :D Ale po drodze jest kilka ciekawych miejsc a że jest to FM więc... ;) Odnośnik do komentarza Udostępnij na innych stronach Więcej opcji udostępniania...
Alka Opublikowano 24 Czerwca 2009 Zgłoś Udostępnij Opublikowano 24 Czerwca 2009 może ktoś soróbuje porozmawiać z właścicelem winnicy zeby wpuścił do środka... Odnośnik do komentarza Udostępnij na innych stronach Więcej opcji udostępniania...
Krydo Opublikowano 24 Czerwca 2009 Zgłoś Udostępnij Opublikowano 24 Czerwca 2009 Bez problemu mozna wejśc na teren fortu, ale w tygodniu! Odnośnik do komentarza Udostępnij na innych stronach Więcej opcji udostępniania...
Alka Opublikowano 24 Czerwca 2009 Zgłoś Udostępnij Opublikowano 24 Czerwca 2009 na teren tak ale czy do srodka do fortu?? :? Odnośnik do komentarza Udostępnij na innych stronach Więcej opcji udostępniania...
fortyck Opublikowano 11 Lipca 2009 Autor Zgłoś Udostępnij Opublikowano 11 Lipca 2009 Zobaczymy forty w takiej kolejności: Skotniki, Borek, Łapianka. Odległość z Borku Fałęckiego do Skotnik pokonujemy na piechotę (tak jak poprzednimi razy); lepiej się przejść (choć trasa nieciekawa i nieco ruchliwa). Wracam do miejsca zbiórki, spotykamy się na pętli tramwajowej w Borku Fałęckim na przystanku dla wysiadających z tramwajów :D bo kiedyś zdarzyło się, że niektórzy pomylili sobie miejsce na pętli i byli ale na pętli autobusowej :D Odnośnik do komentarza Udostępnij na innych stronach Więcej opcji udostępniania...
fortyck Opublikowano 16 Lipca 2009 Autor Zgłoś Udostępnij Opublikowano 16 Lipca 2009 Uwaga: FM w dniu planowanym pierwotnie czyli 18.07.09 NIE ODBĘDZIE SIĘ!!! Powód: pogrzeb w rodzinie; zmarł wujek. FM odbędzie się w nowym terminie: 25.07.09 Odnośnik do komentarza Udostępnij na innych stronach Więcej opcji udostępniania...
Thomasso Opublikowano 22 Lipca 2009 Zgłoś Udostępnij Opublikowano 22 Lipca 2009 Czy FM jest potwierdzona i sie odbedzie? Bardzo chetnie wezme udział :)Ile czasu nalezaloby sobie w sobote zarezerwowac na FM? Thomasso Odnośnik do komentarza Udostępnij na innych stronach Więcej opcji udostępniania...
Miro Opublikowano 22 Lipca 2009 Zgłoś Udostępnij Opublikowano 22 Lipca 2009 Drogi kolego. 25 lipca Forteczna Misja odbędzie się. Misje zaczynają się o określonej godzinie i kończą się wtedy gdy już wszysto co bylo zaplanowane już zobaczyliśmy, chociaż czasem nawet coś wiecej sie zobaczy;), zwykle nam się nie spieszy podczas zwiedzania. Jednym słowem nie ma czegoś takiego że przewidujemy powiedzmy określoną ilośc czasu na wyprawy. Odnośnik do komentarza Udostępnij na innych stronach Więcej opcji udostępniania...
Grdalus Opublikowano 22 Lipca 2009 Zgłoś Udostępnij Opublikowano 22 Lipca 2009 Z tego co podliczyłem tak pobieżnie na google earth to będzie do przejścia ok. 12-13 km. Do tego dochodzi myślę że minimum po godzinie w każdym forcie co daje jak dla mnie jakieś 6 godzin. (3 godziny droga, 3 godziny zwiedzanie). Ale tak jak napisał Miro w zwyczaju mamy nie spieszenie się, lubimy pstrykać fotki w fortach, włazić w każdą dziurę więc te 6 godzin może się wydłużyć. Ale licząc 6 no to wychodzi minimum do 17.No ale też nikt nikogo nie zmusza, można w razie potrzeby odłączyć się wcześniej. Aha, zapomniałem dodać, że ze względu na długi czas wycieczki, nie wspominając już o aktualnie panujących upałach, napoje chłodzące będą przydatne... :P Odnośnik do komentarza Udostępnij na innych stronach Więcej opcji udostępniania...
Thomasso Opublikowano 24 Lipca 2009 Zgłoś Udostępnij Opublikowano 24 Lipca 2009 OK. OK. Dzieki za odzew. Fotki pstrykac tez lubie, nawet bardzo :) Czyli napoje chlodzace i bulki w celu uzupelnienia sil :) Pozdrawiam i do zobaczenia zatemThomasso Odnośnik do komentarza Udostępnij na innych stronach Więcej opcji udostępniania...
Grdalus Opublikowano 25 Lipca 2009 Zgłoś Udostępnij Opublikowano 25 Lipca 2009 No i szo? Coś frekwencya była umiarkowana. Dopisały tylko grube ryby :) A reszta ? Wymiękła? Chyba się nie przestraszyliście tego deszczyku... A na poważnie. FM za nami. Zwiedziliśmy to co było w planie. Pogoda nieco kaprysiła, ale jakoś tak się nam udało zgrać,że gdy zaczynało padać to wchodziliśmy do mrocznych fortecznych wnętrz, a gdy wychodziło słońce to szliśmy do kolejnego fortu.Wnętrza fortów dość mocno zniszczone. A na zewnątrz chwasty po pas.Największe wrażenie zrobił na mnie fort Borek.Ah, gdyby takie cacko wyremontować i odpowiednio urządzić to klimat byłby miażdżący :twisted: p.s.psycho fish rules :D http://lh6.ggpht.com/_mKrXFQ0NcxE/SmtEkQy5ASI/AAAAAAAADe0/ePrRwerolhY/s128/IMG_3979.JPG Odnośnik do komentarza Udostępnij na innych stronach Więcej opcji udostępniania...
fortyck Opublikowano 25 Lipca 2009 Autor Zgłoś Udostępnij Opublikowano 25 Lipca 2009 Witam KTK-owiczów http://forum.fortyck.pl/public/style_emoticons/default/smile.gif FM z 25.07.09 już za nami :D było jak zazwyczaj, choć pogoda była w kratkę tak jak napisał to wyżej Grdalus. Szkoda, że reszta nie przyszła... Wpierw poszliśmy na piechotę do Skotnik, tu nam nieco zeszło http://forum.fortyck.pl/public/style_emoticons/default/wink.gif potem z powrotem: Fort Borek (burza nadeszła jak zwiedzaliśmy wnętrza obiektu; ciekawostka nie ma już zalanych kaponier jak były) oraz na samym końcu Fort Łapianka (tu nawet nie zwiedziliśmy obiektu bo aż serce się kroi jak się widzi wnętrza i zewnątrz), pogoda się bardzo fajna zrobiła bo przejaśniło się dość mocno i nieco ociepliło http://forum.fortyck.pl/public/style_emoticons/default/smile.gif Tak podpisuję się pod tą wspomnianą rybą :D https://lh3.googleusercontent.com/-0liuLKbp0qk/T0QpvZT9e0I/AAAAAAAAEBo/16qGz5b7oH0/s512/img2139r.jpg Odnośnik do komentarza Udostępnij na innych stronach Więcej opcji udostępniania...
Wojciech Opublikowano 27 Lipca 2009 Zgłoś Udostępnij Opublikowano 27 Lipca 2009 Troszkę z poślizgiem :mrgreen: , ale jednak swoje "pięć groszy" dodam od siebie :twisted: Było nas czworo, a mogło być..., ale jak mawiają nie ilość, a jakość się liczy i to było jak najbardziej jakości 1 nawet Q ;) Zwiedziliśmy to co było w planie to znaczy Forty: Skotniki 52 1/2 S Południe, 52 Borek, 52 A Łapianka (Jugowice) super wszystko mimo deszczyku w trakcie i upaliku pod koniec :mryellow:Kto nie dotarł niech żałuje, mocno żałuje :mrred: Do następnej FM :> I ode mnie rybka z podpisem :Dhttp://img9.imageshack.us/img9/5923/057vtt.jpg Odnośnik do komentarza Udostępnij na innych stronach Więcej opcji udostępniania...
Rekomendowane odpowiedzi