Skocz do zawartości

Forteczna Misja - propozycje (cz. 2)

fortyck
 Udostępnij

Rekomendowane odpowiedzi

Moją propozycją, jest to by FM co jakiś czas (w niektórych przypadkach) odbywała się do:

- Listopad: odwiedzenie cm. Rakowickiego i starego cm. Podgórskiego; w celu zapalenia zniczy na kilku grobowcach ludzi, którzy walczyli o niepodległą Polskę.

(W Wieściach oraz Inne na naszej stronie są informacje kogo miejsce spoczynku możemy nawiedzić).

- Grudzień: FM na wzgórze Kaim; 95 rocznica bitwy o Kraków w 1914 roku.

• 5 miesięcy temu...

:idea: Jako że temat nam troszkę umiera, a poza tym ilość FM w tym roku została zredukowana, to postanowiłem przedstawić propozycje abyśmy na którejś Fortecznej Misji przeszli się śladami szańców Twierdzy Kraków, nawet tych nie istniejących, jako że zupełnie zapominamy o tych obiektach które jednak były dość ważnym elementem twierdzy.

Owszem można stwierdzić że, mało są widoczne, lub nie pozostał ślad po niektórych z nich, ale to nie świadczy o tym żeby o nich zapominać i zupełnie je ignorować.

• 2 tygodnie później...
Nie wiem czy dobrze umiejscawiam ten temat, bo nieco gubię się w nowym forum. Mianowicie chodzi mi o propozycję wycieczki, spacerku czy jak to tam zwał szlakiem baterii i schronów okolic fortów Bibice, Zielonki, Tonie. Z tego co tak pobieżnie widziałem w terenie i na mapach to jest sporo takich obiektów. Oczywiście żeby nie było to zbyt nudne to możemy np. zaliczyć do tego fort Bibice i zrobić jakieś ognicho. Warunek, to oczywiście by się zaplanowało, żeby dało się dojechać i wrócić autobusem MPK ... Myślę, że taka wycieczka musiałaby się odbyć gdzieś w kwietniu jak wreszczie będzie naprawdę wiosenna sucha pogoda. Co Wy na taki plan ?

• 2 lata później...

Mam dwie wiadomości (dobre):

1 - nasze wycieczki z serii Forteczna Misja (skrót FM, choć nie jesteśmy radiem, haha) wracają!!!

2 - najbliższa Forteczna Misja już (jak wszystko dobrze pójdzie) w maju 2013 r.

Forteczna Misja powraca już od maja 2013 r. z dużym wejściem (cel znają już uczestnicy z 40 wyprawy KTK).

Reszta dowie się z informacji, które umieszczę na stronach gdy przyjdzie na to odpowiedni czas :)

Gość
Ten temat został zamknięty. Brak możliwości dodania odpowiedzi.
 Udostępnij

• Dodaj nową pozycję...