fortyck Opublikowano 11 Października 2009 Zgłoś Udostępnij Opublikowano 11 Października 2009 Oto druga część o propozycjach wycieczki Forteczna Misja. Prędzej czy póżniej te propozycje zrealizujemy :) Można podawać nie tylko ogólnie ale nawet co po kolei zobaczymy. Odnośnik do komentarza Udostępnij na innych stronach Więcej opcji udostępniania...
fortyck Opublikowano 11 Października 2009 Autor Zgłoś Udostępnij Opublikowano 11 Października 2009 Moją propozycją, jest to by FM co jakiś czas (w niektórych przypadkach) odbywała się do: - Listopad: odwiedzenie cm. Rakowickiego i starego cm. Podgórskiego; w celu zapalenia zniczy na kilku grobowcach ludzi, którzy walczyli o niepodległą Polskę. (W Wieściach oraz Inne na naszej stronie są informacje kogo miejsce spoczynku możemy nawiedzić). - Grudzień: FM na wzgórze Kaim; 95 rocznica bitwy o Kraków w 1914 roku. Odnośnik do komentarza Udostępnij na innych stronach Więcej opcji udostępniania...
Miro Opublikowano 12 Października 2009 Zgłoś Udostępnij Opublikowano 12 Października 2009 Nie sposób się nie zgodzić, gdyż oba Twoje pomysły są według mnie trafione bezpośrednio w 10 :D chyba nic więcej nie dodam w tej kwestii od siebie, no oprócz tego że oczywiście pomysły mnie się podobają ;) Odnośnik do komentarza Udostępnij na innych stronach Więcej opcji udostępniania...
MRu Opublikowano 13 Października 2009 Zgłoś Udostępnij Opublikowano 13 Października 2009 Proponowałabym również po raz kolejny stawić samemu sobie wyzwanie , i z Kaimu przejść do Lasówki ^^ Znowu jakiś " prze stroszny kolejorz byndzie" nas straszył plastikową atrapa komórki ^^ Odnośnik do komentarza Udostępnij na innych stronach Więcej opcji udostępniania...
Miro Opublikowano 23 Marca 2010 Zgłoś Udostępnij Opublikowano 23 Marca 2010 :idea: Jako że temat nam troszkę umiera, a poza tym ilość FM w tym roku została zredukowana, to postanowiłem przedstawić propozycje abyśmy na którejś Fortecznej Misji przeszli się śladami szańców Twierdzy Kraków, nawet tych nie istniejących, jako że zupełnie zapominamy o tych obiektach które jednak były dość ważnym elementem twierdzy. Owszem można stwierdzić że, mało są widoczne, lub nie pozostał ślad po niektórych z nich, ale to nie świadczy o tym żeby o nich zapominać i zupełnie je ignorować. Odnośnik do komentarza Udostępnij na innych stronach Więcej opcji udostępniania...
Grdalus Opublikowano 31 Marca 2010 Zgłoś Udostępnij Opublikowano 31 Marca 2010 Nie wiem czy dobrze umiejscawiam ten temat, bo nieco gubię się w nowym forum. Mianowicie chodzi mi o propozycję wycieczki, spacerku czy jak to tam zwał szlakiem baterii i schronów okolic fortów Bibice, Zielonki, Tonie. Z tego co tak pobieżnie widziałem w terenie i na mapach to jest sporo takich obiektów. Oczywiście żeby nie było to zbyt nudne to możemy np. zaliczyć do tego fort Bibice i zrobić jakieś ognicho. Warunek, to oczywiście by się zaplanowało, żeby dało się dojechać i wrócić autobusem MPK ... Myślę, że taka wycieczka musiałaby się odbyć gdzieś w kwietniu jak wreszczie będzie naprawdę wiosenna sucha pogoda. Co Wy na taki plan ? Odnośnik do komentarza Udostępnij na innych stronach Więcej opcji udostępniania...
MRu Opublikowano 6 Kwietnia 2010 Zgłoś Udostępnij Opublikowano 6 Kwietnia 2010 A może zrobimy dość nietypowa FM, i udamy się na wycieczkę śladami budynków w centrum, które służyły TK jako koszary, garnizony, siedziby dowództwa itp. ? Odnośnik do komentarza Udostępnij na innych stronach Więcej opcji udostępniania...
fortyck Opublikowano 1 Kwietnia 2013 Autor Zgłoś Udostępnij Opublikowano 1 Kwietnia 2013 Mam dwie wiadomości (dobre): 1 - nasze wycieczki z serii Forteczna Misja (skrót FM, choć nie jesteśmy radiem, haha) wracają!!! 2 - najbliższa Forteczna Misja już (jak wszystko dobrze pójdzie) w maju 2013 r. Forteczna Misja powraca już od maja 2013 r. z dużym wejściem (cel znają już uczestnicy z 40 wyprawy KTK). Reszta dowie się z informacji, które umieszczę na stronach gdy przyjdzie na to odpowiedni czas :) Odnośnik do komentarza Udostępnij na innych stronach Więcej opcji udostępniania...
Rekomendowane odpowiedzi