Skocz do zawartości

Rekomendowane odpowiedzi

Opublikowano

Oto i kolejna Forteczna Misja, na wzgórze Kaim, z okazji 95. rocznicy bitwy o Kraków z 1914 r.

Więcej :arrow: http://fortyck.blogspot.com/2009/11/fortec...misja-kaim.html

Data FM - 6 grudnia 2009 r.

Miejsce zbiórki - przed (tam gdzie zawsze) Fortem Prokocim.

Godzina zbiórki - od godz. 10:00 - 10:15

Cel FM: poza głównym tematem, podążymy też planem przygotowanym przez uczestników (no ale mało kto się wykazuje tym poza Grdalusem).

Opublikowano

Raczej mocno zmodyfikowana :D

Wydaje się, że oprócz głównego celu, możemy udać się na to wzgórze co byliśmy na wiosnę (dokładnie 4 kwietnia 2009) w trójkę :) nie daleko...

Opublikowano

Hmm, no to zależy od pogody bo jakby było deszczowo to trudno łazić za dużo po lesie.

Wogóle trudno wtedy dużo łazić :)

Poza tym, w takim razie gdzie bedzie miejsce zbiórki?

Co w jakiej kolejności?

Bo ja widzę kilka opcji:

• Prokocim-Trupi Lasek-Kaim-Lasówka ( mocna wyrypa )

Prokocim - Trupi Lasek - Kaim (średnia wyrypa)

Prokocim - Kaim - Lasówka (duża wyrypa)

Kaim - Trupi Lasek - Barycz - Kosocice - Prokocim (duża wyrypa ale ciekawa)

kombinacji można zrobić kilka ;)

Opublikowano

Moje życzenie na tą FM jest krótkie, po prostu chciałbym aby nie padało, no i aby też nie było zbyt zimno :).

Jak to będzie czas pokaże. A po powrocie do domu żeby na każdego czekały prezenty :mrgreen:

Opublikowano
Prokocim-Trupi Lasek-Kaim-Lasówka ( mocna wyrypa )

To wydaje się mi wystarczające; tzn. inne propozycje też dobre, jak zawsze, ale na tyle nie wyrobimy się z czasem.

Grdalus jest uczestnikiem co sporo wkłada w przygotowania w nasze wycieczki, a reszta uczestników? też podawajcie swoje propozycje tras naszych przyszłych wycieczek...

Opublikowano

z ubolewaniem sprawdzilam plan zajęć i okazuje się że mam cały dzień zajęty :( mało tego czeka mnie egzamin w tym dniu :(

a chciałabym Wam zaproponować Fort Prokocim oraz odnalezienie schronu amunicyjnego w Prokocimiu

Opublikowano
No to szkoda, że Cię nie będzie. A co do odnalezienia schronu amunicyjnego w Prokocimiu to myślę, że większość z nas wie gdzie on jest. No chyba, że jest jeszcze coś do odkrycia? :) To byłby czad jakbyśmy odnaleźli coś o czym wszyscy zapomnieli :)
Opublikowano

Alka - Przykro, że kolejny raz Cię nie będzie, ale co dużo to niezdrowo ;)

Schron amunicyjny Fortu Prokocim znamy doskonale, chociaż na pewno ktoś go nie zna; ale wszystkim nie dogodzi się :D

Grdalus - Wiele razy byliśmy na wzgórzu Kaim, a mało połaziliśmy po jego najbliższej okolicy; choć czasem trudno iść bo są tam pola uprawne i glina niesamowita :) nie wspominam o chaszczach (te i tak to nic w porównaniu do chaszczy w okolicach Fortu Winnica, kto był z nami wtedy to sam wie) :D

Opublikowano
jako świeżak wybrałabym się, ale niestety przeziębienie mnie dopadło i muszę je wyleczyć definitywnie :|
Opublikowano

No i już dawno po ostatniej w tym roku naszej wycieczki z serii Forteczna Misja ;)

W skrócie: było bardzo fajnie, szkoda, że reszta (niektórzy znów) uczestników nie doszła :D zagubiliście się we mgle (porannej)?

Jak łatwo zauważyć, od jakiegoś czasu przychodzą ludzie, którym zależy na naszych wspólnych wycieczkach i tym samym tworzy się pewien szkielet; mamy nadzieję, że ów szkielet będą dobudowywać kolejni, nie przychodzimy po to by nie tylko zwiedzać kolejne fortyfikacje - nawet jeśli już było się wiele razy - ale by być razem raz na jakiś chociaż czas (w końcu tworzymy grupę - nazwa krąg - zobowiązuje, no nie?)

Kaim - obelisk na wzgórzu Kaim w tym roku jest jeszcze w znacznie gorszym stanie niż rok temu, co za potwory to niszczą?

Sporo się dziś naszliśmy, ale warto chyba było? nie ma to jak ruch ;)

Do zobaczenia na następnej Fortecznej Misji - już w nowym roku 2010 :)

Opublikowano

No szkoda, że nas więcej nie było, ale jak to zwykle bywa mniejsza grupa jest bardziej zgrana i zorganizowana. Trasa wycieczki została nieco zmodyfikowana. Po Prokocimu zdobyliśmy Lasek Krzyszkowicki a potem Kaim od niestandardowej strony tzn. od ulicy Wielickiej a w zasadzie jej przedłużenia w kierunku Wieliczki.

Następnie dość dogłębnie zapuściliśmy się do lokomotywowni bieżanów...

"Czego Tu Panowie szukają?" "Przyszliśmy popatrzyć na to urządzenie jak działa..." :) i Pan jakoś się przytkał.

Pamiętając jak długa okazała się analogiczna wycieczka rok temu co poniektórzy skrócili sobie ją pozostawiając Lasówkę najwytrwalszym... :)

Pogoda jak na tę porę roku dopisała, było dość ciepło, bez wiatru, chociaż mgliście i ponuro.

Opublikowano

Ja niestety nie mogłem się z Wami wybrać, z dość poważnej przyczyny ale nie o to mi teraz chodzi.

Mam nadzieje że materiał filmowo, fotograficzny będzie dość obszerny, gdyż bardzo chętnie oglądnę ostatnią FM z tego roku.

• 3 tygodnie później...
Opublikowano

Aha, jeszcze zapomniałem. W uzupełnieniu dorzucam dwie fotki bo jakoś na tej misji nie zrobiłem ich więcej :shock:

Tutaj Kaponiera chce pożreć Pana Admina albo tytuł alternatywny - "Wyjdę czy nie wyjdę"

http://lh3.ggpht.com/_mKrXFQ0NcxE/Szdm0ZKyxFI/AAAAAAAAHks/hHOo_0AjCmQ/s128/IMG_4673.JPG

A tutaj czarna (niebieska) owca z lokomotywowni Bieżanów:

http://lh4.ggpht.com/_mKrXFQ0NcxE/Szdm09WBMcI/AAAAAAAAHkw/L31DJXrMYKg/s128/IMG_4675.JPG

Gość
Ten temat został zamknięty. Brak możliwości dodania odpowiedzi.
  • Dodaj nową pozycję...