KaniaKaniowski Opublikowano 25 Maja 2010 Zgłoś Udostępnij Opublikowano 25 Maja 2010 Witam :rolleyes: Wraca na forum po ponad dwuletniej nieobecności,szwendałem się w tym czasie trochę po świecie lecz nie próżnowałem,w miarę skromnych możliwości i zasobów czasowych starałem się wolne chwile wykorzystywać na poszukiwania ciekawych fortyfikacji, a jest tego trochę i życia może nie starczyć na oglądnięcie tego co by się chciało. Oto wyprawa numer jeden :bemused: Fort zbudowany w latach 1866-1868 w celu obrony głównego wejścia do portu w Rotterdamie,po inwazji Niemiec na Holandię osłaniał ucieczkę Królowej Wilhelminy 13 maja 1940.Niestety fort jest dostępny do zwiedzania tyko przez jeden week-end w miesiącu i nie udało mi się go zobaczyć wewnątrz <_< Kilkaset metrów dalej idąc w stronę plaży natrafiamy na pozostałości Niemieckich umocnień z okresu II w światowej. http://picasaweb.google.com/p.a.bielski/HoekVanHolland071208?authkey=Gv1sRgCKS2o6Pg6MWGMQ&feat=directlink P.S. W najbliższą sobotę wracam do Krakowa i pędzę czym prędzej na FORTY :D Odnośnik do komentarza Udostępnij na innych stronach Więcej opcji udostępniania...
kuba Opublikowano 26 Maja 2010 Zgłoś Udostępnij Opublikowano 26 Maja 2010 (edytowane) Hoek van Holland... Drugowojenny złom niemiecki gdzie indziej kręci, ale tam... Te wieże i kazamaty Grusona, miodzio, miodzio, miodzio :P :rolleyes: B) Furda niemczyzna (drugowojenna, rzecz jasna :mrgreen: .).. Jedna poprawka: Zbudowany 1887 - 89. Edytowane 26 Maja 2010 przez kuba Odnośnik do komentarza Udostępnij na innych stronach Więcej opcji udostępniania...
MRu Opublikowano 26 Maja 2010 Zgłoś Udostępnij Opublikowano 26 Maja 2010 Szkoda ze nasze forty nie są w takim stanie ;( Odnośnik do komentarza Udostępnij na innych stronach Więcej opcji udostępniania...
Rekomendowane odpowiedzi