KaniaKaniowski Opublikowano 25 Maja 2010 Zgłoś Opublikowano 25 Maja 2010 Witam :rolleyes: Wraca na forum po ponad dwuletniej nieobecności,szwendałem się w tym czasie trochę po świecie lecz nie próżnowałem,w miarę skromnych możliwości i zasobów czasowych starałem się wolne chwile wykorzystywać na poszukiwania ciekawych fortyfikacji, a jest tego trochę i życia może nie starczyć na oglądnięcie tego co by się chciało. Oto wyprawa numer jeden :bemused: Fort zbudowany w latach 1866-1868 w celu obrony głównego wejścia do portu w Rotterdamie,po inwazji Niemiec na Holandię osłaniał ucieczkę Królowej Wilhelminy 13 maja 1940.Niestety fort jest dostępny do zwiedzania tyko przez jeden week-end w miesiącu i nie udało mi się go zobaczyć wewnątrz <_< Kilkaset metrów dalej idąc w stronę plaży natrafiamy na pozostałości Niemieckich umocnień z okresu II w światowej. http://picasaweb.google.com/p.a.bielski/HoekVanHolland071208?authkey=Gv1sRgCKS2o6Pg6MWGMQ&feat=directlink P.S. W najbliższą sobotę wracam do Krakowa i pędzę czym prędzej na FORTY :D
kuba Opublikowano 26 Maja 2010 Zgłoś Opublikowano 26 Maja 2010 (edytowane) Hoek van Holland... Drugowojenny złom niemiecki gdzie indziej kręci, ale tam... Te wieże i kazamaty Grusona, miodzio, miodzio, miodzio :P :rolleyes: B) Furda niemczyzna (drugowojenna, rzecz jasna :mrgreen: .).. Jedna poprawka: Zbudowany 1887 - 89. Edytowane 26 Maja 2010 przez kuba
MRu Opublikowano 26 Maja 2010 Zgłoś Opublikowano 26 Maja 2010 Szkoda ze nasze forty nie są w takim stanie ;(
Rekomendowane odpowiedzi