fortyck Opublikowano 6 Października 2010 Zgłoś Udostępnij Opublikowano 6 Października 2010 Jak pażdziernik to i ostatnia w bieżącym roku wyprawa KTK http://forum.fortyck.pl/public/style_emoticons/default/smile.gif Od bieżącej numeracji wypraw (tj. 37) zaszły ogromne zmiany w kwestii gdzie na daną wyprawę idziemy; dotychczas to ja decydowałem gdzie wyprawa, jednak klasyka wypraw KTK zakończyła się na 36 wyprawie KTK. Od 37 wyprawy KTK to sami uczestnicy decydują w głosowaniu (gdzie ja podaję kilka propozycji; wziętych z odpowiedniego tematu o propozycjach wypraw oraz własne) gdzie pójdziemy. Obowiązującym planem wyprawy jest wyłącznie JEDNA propozycja z tych kilku w danym głosowaniu; ta która zbierze najwięcej Waszych głosów http://forum.fortyck.pl/public/style_emoticons/default/smile.gif Żeby nie przedłużać: oto cel nowej odsłony (organizacyjnej) wyprawy KTK, 37 wyprawy KTK. Ogłaszam ninniejszym, że większość głosów zdobył... Fort Borek i tam się udajemy w najbliższą niedzielę (tu nie zerwę tradycji i wyprawy KTK nadal będą wyłącznie w dni niedziela). Miejsce zbiórki: na pętli tramwajowej Borek Fałęcki (na przystanku dla wysiadających z tramwajów)Godzina zbiórki: od 11:00 do 11:15 Odnośnik do komentarza Udostępnij na innych stronach Więcej opcji udostępniania...
qbcioo Opublikowano 8 Października 2010 Zgłoś Udostępnij Opublikowano 8 Października 2010 Ja pragnąłbym tylko dodać, że jeśli chcecie zobaczyć wszystko co oferuje Fort Borek, to proponuję wziąść jakieś gumowce.Pozdrawiam. Odnośnik do komentarza Udostępnij na innych stronach Więcej opcji udostępniania...
MRu Opublikowano 8 Października 2010 Zgłoś Udostępnij Opublikowano 8 Października 2010 Bardzo chetnie się wybiorę, choć wszystko zależy od tego czy w sobotę uda mi sie przebrnąć przez nawał nauki. Odnośnik do komentarza Udostępnij na innych stronach Więcej opcji udostępniania...
qbcioo Opublikowano 8 Października 2010 Zgłoś Udostępnij Opublikowano 8 Października 2010 Ja się raczej wybieram. Odnośnik do komentarza Udostępnij na innych stronach Więcej opcji udostępniania...
Wojciech Opublikowano 9 Października 2010 Zgłoś Udostępnij Opublikowano 9 Października 2010 Nie byłem dawno na forum to też nie brałem (nie mogłem wziąć) udziału w głosowaniu ;) Pomysł jak najbardziej mi się podoba to też mam zamiar wziąć w nim udział,a właściwie w niej ;P , bo o kolejnej Wyprawie KTK już 37 mowa :D Odnośnik do komentarza Udostępnij na innych stronach Więcej opcji udostępniania...
fortyck Opublikowano 10 Października 2010 Autor Zgłoś Udostępnij Opublikowano 10 Października 2010 No i kolejna wyprawa KTK (już 37 raz) przeszła do historii :) Wróciłem już jakiś czas temu; a oto w skrócie jak było: Po zbiórce poszliśmy w czwórkę (qbcioo, Grdalus, Wojciech, ja) pewną trasą do Fortu Borek, spotkaliśmy tam na placu kilka osób, które wymieniały koło w swoim samochodzie (jak by nie było kiedyś Fort Borek mieścił... zakład naprawy samochodów, hehe). Zaczęliśmy ponownie penetrować zakątki obiektu, brr... wewnątrz bardzo zimno, ręce nieco zmarzły od trzymania aparatów :) ale ca jakiś czas wyszliśmy na zewnątrz, połazliliśmy, pofotkowali, video zrobiłem i poszliśmy w stronę Fortu Łapianka, wreszcie wyburzono resztki dobudówki na dachu Fortu Łapianka. I wróciliśmy na pętlę tramwajową skąd każdy udał się w swoją stronę, do zobaczenia w grudniu na pierwszej FM (Forteczna Misja) w tym roku :) Dziś dam kilka zdjęć na bloga oraz na stronę główną w postaci slideshow, a wszystkie zdjęcia oraz video już wkrótce :) Odnośnik do komentarza Udostępnij na innych stronach Więcej opcji udostępniania...
Grdalus Opublikowano 10 Października 2010 Zgłoś Udostępnij Opublikowano 10 Października 2010 (edytowane) Dzięki za doborowe towarzystwo. Przepraszam za lekkie nieprzygotowanie, ale i tak udało się całkiem nieźle jak myślę.Właśnie obglądnąłem fotki i myślę, że nawet wyszły nie najgorzej. Załączam linka do nich i czekam na Wasze fotki. http://www.grdalus.lama.net.pl/A/borek.zip Aha, przy fotkach nieco majstrowałem żeby zmniejszyć ich rozmwiar w KB.Pogoda jak wspomniał Adam znakomita, pomijając, fakt, że zimno, czyżby zima faktycznie była tuż tuż? p.s. gdzie te kilka osób które głosowały na fort Borek? :) Edytowane 10 Października 2010 przez Grdalus Odnośnik do komentarza Udostępnij na innych stronach Więcej opcji udostępniania...
Wojciech Opublikowano 11 Października 2010 Zgłoś Udostępnij Opublikowano 11 Października 2010 To i ja korzystając z chwili czasu (czas to teraz na wagę złota przynajmniej w moim przypadku) napisze parę słów w związku z wczorajszym wypadem Wyprawą KTK 37, która to już przeszła do historii :)W sumie to nic nadzwyczajnego nie odkryliśmy odwiedzając Fort 52 Borek, a właściwie to łącznie dwa obiekty ponieważ jeszcze po drodze był Fort 52 A Łapianka (Jugowice) :DJedynie miło nas zaskoczył porządek w obu Fortach zwłaszcza w drugim w sensie zostało dokończone usunięcie budowli po byłym obiekcie zakładu-przedsiębiorstwa "Fort" w którym to wszem i wobec wiadomo co się mieściło i co wytwarzano :)Lekkie nieprzygotowanie jak słusznie zauważył kolega Grdalus i mi się udzieliło w formie zapomnienia latarki tak bardzo potrzebnej w obiektach oraz zapasu akumulatorków, które to w połowie drogi przestały działać (w tym miejscu Dzięki Wielkie z kolei koledze Qbcioo za pożyczenie swoich ;) ) Pogoda nam sprzyjała tzn. było ciepło, słonecznie chociaż nieco już chłodno i wilgotno zwłaszcza wewnątrz Fortów.Tak więc dzięki za całą wycieczkę i towarzystwo nie tyle mocne osobowo (gdzie reszta KTK-owiczów ?!?!?!) co jakościowe :>Już jestem myślami na grudniowej FM czego ewentualne przymiarki mieliśmy już debatowane i rozprawiane w trakcie tejże Wyprawy :) Odnośnik do komentarza Udostępnij na innych stronach Więcej opcji udostępniania...
Rekomendowane odpowiedzi