Skocz do zawartości

fortyck
 Udostępnij

Rekomendowane odpowiedzi

Cel 39 wyprawy KTK - Miejsce zbiórki sugeruje, że będzie to wycieczka na piechotę, jaki fort? ujawnię na zbiórce :)

Data 39 wyprawy KTK - 25 marca 2012 r.

Miejsce zbiórki - przed wejściem (nie mylić, że dosłownie przed samym obiektem) na teren Fortu Prokocim.

Godzina zbiórki - 10:00 - 10:20

Uwaga - 25 marca jest zmiana czasu zimowego na letni!!!

• 3 tygodnie później...

Uff... (to znaczy tyle, że zwiedziliśmy aż trzy forty) 39 wyprawa KTK przeszła kilka godzin temu do historii, a oto jak mniej więcej było:

Po pierwsze i najważniejsze: dziękuję panu Stanisławowi i jego synowi Krzysztofowi za towarzystwo :)

Na innych uczestników z KTK (nie wiem w takim razie po co się wpisaliście) po raz kolejny nie mogłem liczyć, co utwierdza mnie tylko w przekonaniu, że obrałem słuszną drogę po pamiętnej Fortecznej Misji z grudnia 2011 r.

Pan Stanisław przyszedł wraz z synem Krzysztofem, zwiedził znacznie mniej fortów niż my, atmosfera i dyskusje trwały w najlepsze przez cały czas trwania 39 wyprawy KTK.

Zwiedziliśmy trzy forty:

- Fort Barycz

- Fort Kosocice

- Fort Rajsko

Pogoda dziś wyjątkowo dopisała na takie zwiedzanie :)

Po obejrzeniu DOKŁADNIE tych fortów wróciliśmy w powrotną drogę pod Fort Prokocim i ''Tesco'' na ul. Wielickiej skąd pożegnaliśmy się i rozeszli do swych domów.

39 wyprawa KTK zakończyła się o godzinie 15:17.

Cześć! Zaliczyłem moją pierwszą wyprawę KTK :biggrin: . Przyjechałem wraz z synem Krzysztofem, ale ku mojemu ździwieniu nikogo nie było. Niebawem przyszedł Pan Adam. Poprowadził nas ścieżkami dotychczas nie znanymi dla nas. Pokazał nam fort Barycz, Kosocice i Rajsko. Pogoda była fantastyczna i sprzyjała do zwiedzania okolicy jak i fortyfikacji. Atmosfera była fajna i czasem nawet z małym dreszczem emocji (fort Rajsko).

Czekamy na fotorelację :mryellow: . Pozdrawiam.

Gość
Ten temat został zamknięty. Brak możliwości dodania odpowiedzi.
 Udostępnij

• Dodaj nową pozycję...