Gość Lukasz Opublikowano 26 Czerwca 2007 Zgłoś Udostępnij Opublikowano 26 Czerwca 2007 ja bym proponował jeśli można jeszcze w trakcie wakacji (kto je ma to ma) wybrać się np do F53 Bodzów i może pohasać w Lasku Wolskim. Przy klasztorze są tabliczki że w okolicy są jakieś Baterie fortów i chciałbym to zobaczyć bo nie wiem o co chodzi :cry: , tak samo przy ul. Księcia Józefa jest fort więc może i tam by się wybrać?? Odnośnik do komentarza Udostępnij na innych stronach Więcej opcji udostępniania...
Gość Matys Opublikowano 26 Czerwca 2007 Zgłoś Udostępnij Opublikowano 26 Czerwca 2007 Hehe do lasku wolskiego naprawde warto pojsc, duzo ciekawych obiektów, szcegolnie jak kogos podniecają formy ziemne :mrgreen: Ja od srody mam mnostwo wolnego, wiec jak ktos chce sie wybrac niech pisze na pw :mrgreen: Odnośnik do komentarza Udostępnij na innych stronach Więcej opcji udostępniania...
Gość Lukasz Opublikowano 26 Czerwca 2007 Zgłoś Udostępnij Opublikowano 26 Czerwca 2007 Matys ja będę miał dużo wolnego od 16 lipca więc może mi się uda wygospodarować czas właśnie na lasek wolski - a może ktoś sie jeszcze wybierze :bone: Odnośnik do komentarza Udostępnij na innych stronach Więcej opcji udostępniania...
Gość Matys Opublikowano 26 Czerwca 2007 Zgłoś Udostępnij Opublikowano 26 Czerwca 2007 Tak jak to juz w zyciu bywa, cieżko sie zgrac; 16 mnie juz nie bedzie - wyjezdzam 5 i wracam miesiac pozniej. Jezeli do tego czasu jeszcze Cie tam nie bedzie to z checia sie zgadam w sierpniu :) Odnośnik do komentarza Udostępnij na innych stronach Więcej opcji udostępniania...
fortyck Opublikowano 26 Czerwca 2007 Autor Zgłoś Udostępnij Opublikowano 26 Czerwca 2007 Spoko, prędzej czy póżniej odwiedzimy Las Wolski pod... przewodnictwem Matysa :) O tej porze roku to żadna przyjemność: wszystko pozarastane, nic nie widać, no i... kleszcze są :mrgreen: Na jesieni planuję tam wyprawę KTK: lepsza widoczność form ziemnych ;) Odnośnik do komentarza Udostępnij na innych stronach Więcej opcji udostępniania...
Greg Opublikowano 29 Lipca 2007 Zgłoś Udostępnij Opublikowano 29 Lipca 2007 na kleszcze mam OFF'a :twisted: Odnośnik do komentarza Udostępnij na innych stronach Więcej opcji udostępniania...
fortyck Opublikowano 30 Lipca 2007 Autor Zgłoś Udostępnij Opublikowano 30 Lipca 2007 :mrgreen: Lepiej wogóle ich uniknąć :lord: Tak więc wyprawa w Las Wolski w ''poszukiwaniu'' fortyfikacji, na jesieni. Odnośnik do komentarza Udostępnij na innych stronach Więcej opcji udostępniania...
Gość Lukasz Opublikowano 10 Lutego 2008 Zgłoś Udostępnij Opublikowano 10 Lutego 2008 A dokąd kwietniowa wyprawa? Ja bym proponował 3 forty- Sudół- Batowice- Mistrzejowice Lub inne pozycje związane z okolicami Węgrzc i Zielonek Można by również podążać śladami Fortu 42 Wróżna Góra, a potem udać się w okolice ul. Tetmajera i skończyć sobie na piwku w Mydlnikach. Odnośnik do komentarza Udostępnij na innych stronach Więcej opcji udostępniania...
Bartek Kocot Opublikowano 11 Lutego 2008 Zgłoś Udostępnij Opublikowano 11 Lutego 2008 a może forty południowe ? Odnośnik do komentarza Udostępnij na innych stronach Więcej opcji udostępniania...
Julia Opublikowano 14 Lutego 2008 Zgłoś Udostępnij Opublikowano 14 Lutego 2008 Jako że jestem bardzo zainteresowana wyprawą w kwietniu, powiem że bardzo interesowałyby mnie Mydlniki. Ale gdziekolwiek wyprawa by nie była, w zasadzie jestem chętna. Odnośnik do komentarza Udostępnij na innych stronach Więcej opcji udostępniania...
Wojciech Opublikowano 14 Lutego 2008 Zgłoś Udostępnij Opublikowano 14 Lutego 2008 Fort 41A Mydlniki nieduży w spokojnej okolicy w przeszłości miejsce w którym odbyło się ognisko forteczne, a w niedalekiej przyszłości zorganizowane będzie nastepne... Odnośnik do komentarza Udostępnij na innych stronach Więcej opcji udostępniania...
Joanna Opublikowano 20 Lutego 2008 Zgłoś Udostępnij Opublikowano 20 Lutego 2008 ja też jestem za Mydlnikami ;) na którąś wyprawę lub misję itp. może w końcu uda mi się tam dotrzeć :oops: Odnośnik do komentarza Udostępnij na innych stronach Więcej opcji udostępniania...
yay0 Opublikowano 3 Marca 2008 Zgłoś Udostępnij Opublikowano 3 Marca 2008 No ale nie same mydlniki jak już tam będziemy to można sie wybrać na... PASTERNIK xD hehe z matysem sie kiedyśtam krażyło nieźle żeby dojść :D ale jakoś się udało (przy pomocy mpk :D) Odnośnik do komentarza Udostępnij na innych stronach Więcej opcji udostępniania...
fortyck Opublikowano 9 Lipca 2008 Autor Zgłoś Udostępnij Opublikowano 9 Lipca 2008 Kto ma ciekawy pomysł na jubileuszową 30 wyprawę KTK w sierpniu? Ogniska, wędrówki wieczorne i nocne, itp. odpadają ;) Odnośnik do komentarza Udostępnij na innych stronach Więcej opcji udostępniania...
Gość Lukasz Opublikowano 9 Lipca 2008 Zgłoś Udostępnij Opublikowano 9 Lipca 2008 Fort 49 1/4 Grębałów Odnośnik do komentarza Udostępnij na innych stronach Więcej opcji udostępniania...
Bartek Kocot Opublikowano 9 Lipca 2008 Zgłoś Udostępnij Opublikowano 9 Lipca 2008 Bastion III Kleparz Odnośnik do komentarza Udostępnij na innych stronach Więcej opcji udostępniania...
fortyck Opublikowano 9 Lipca 2008 Autor Zgłoś Udostępnij Opublikowano 9 Lipca 2008 Bartek, akurat ten fort wymagałby zezwolenia od właściciela, a to z kolei wymaga sporo łażenia i... czasu, a na te obie sprawy nie mam w najbliższym czasie... czasu :) Wiem, też chciałbym go zwiedzić... Odnośnik do komentarza Udostępnij na innych stronach Więcej opcji udostępniania...
Joanna Opublikowano 9 Lipca 2008 Zgłoś Udostępnij Opublikowano 9 Lipca 2008 W kwestii Kleparza to akurat myślę że wystarczyłoby skontaktować sie z panem dr Wielgusem :mrgreen: Odnośnik do komentarza Udostępnij na innych stronach Więcej opcji udostępniania...
Bartek Kocot Opublikowano 13 Lipca 2008 Zgłoś Udostępnij Opublikowano 13 Lipca 2008 więc proponuje: fort 48a Mistrzejowicefort 49a Dłubniafort 49 Krzesławicefort 49 1/4 Grębałów Odnośnik do komentarza Udostępnij na innych stronach Więcej opcji udostępniania...
Grdalus Opublikowano 16 Lipca 2008 Zgłoś Udostępnij Opublikowano 16 Lipca 2008 Jak dla mnie może być każdy z wymienionych przez Was fortów bo w nich nie byłem.Natomiast co do terminu misji w sierpniu to wolałbym, żeby to nie było w długi weekend bo to czas kiedy planuje jakąś 2-3 dniową wycieczkę :) Odnośnik do komentarza Udostępnij na innych stronach Więcej opcji udostępniania...
fortyck Opublikowano 21 Lipca 2008 Autor Zgłoś Udostępnij Opublikowano 21 Lipca 2008 Na 30 wyprawę KTK był w planach... Bastion III Kleparz :) Skontaktowałem się w tej sprawie z p. Krzysztofem Wielgusem. Odpowiedż jest :) ale niestety to będzie na 31 wyprawę KTK w... pażdzierniku, cytuję słowa (duże litery bo taki system pocztowy) p. Krzysztofa Wielgusa: Z WIELKĄ PRZYJEMNOŚCIĄ, ALE DOPIERO Z POCZĄTKIEM PAŹDZIERNIKA. DO TEGO CZASU BĘDĘ PO ZA KRAKOWEM, M.IN. W CiK TWIERDZY POLA. WE WRZEŚNIU TEŻ MAM WYKŁADY W ZAMOŚCIU I BĘDZIE TROCHĘ CIĘŻKO... POZDRAWIAM SERDECZNIE, KRZYSZTOF WIELGUS To co w takim razie pozostaje na 30 wyprawę KTK w sierpniu? ;) Odnośnik do komentarza Udostępnij na innych stronach Więcej opcji udostępniania...
Bartek Kocot Opublikowano 21 Lipca 2008 Zgłoś Udostępnij Opublikowano 21 Lipca 2008 może fort marszowiec , Bibice , łysa góra ? Odnośnik do komentarza Udostępnij na innych stronach Więcej opcji udostępniania...
Gośka Opublikowano 23 Lipca 2008 Zgłoś Udostępnij Opublikowano 23 Lipca 2008 Wykłady w Zamościu? Chyba musze sie spieszyc w rodzinne strony he he :) Odnośnik do komentarza Udostępnij na innych stronach Więcej opcji udostępniania...
Gość Lukasz Opublikowano 5 Sierpnia 2008 Zgłoś Udostępnij Opublikowano 5 Sierpnia 2008 ja jestem za Grębałowem i innym fortem tudzież fortami, które są w pobliżu i można by było obskoczyć za jednym razem Zielonkowe strony bym jednak sobie Bartku odpuścił :devil: :devil: bo można by było z Panem Wielgusem ustalić na którąś kolejną wyprawę wejście na Węgrzce. Może by się udało. Odnośnik do komentarza Udostępnij na innych stronach Więcej opcji udostępniania...
MRu Opublikowano 21 Października 2008 Zgłoś Udostępnij Opublikowano 21 Października 2008 A co wy na to żeby 32 wyprawa była do fortu nr 7 Bronowice . Jets naprawde godny zwiedzenia , ale tzreba sie odrobine natrudzić zeby sie tam dostać . Trzeba chyba zdobyć pozwolenie dowódcy jednostki wojskowej w Rząsce , bo fort znajduje sie na terenie magazynów wojskowych . Z mojego bloku widać tylko dach , co pozostawia pewien wrenwiajacy niedosyt ;D :twisted: Odnośnik do komentarza Udostępnij na innych stronach Więcej opcji udostępniania...
Rekomendowane odpowiedzi