Skocz do zawartości

Dokąd następna wyprawa KTK?

fortyck
 Udostępnij

Rekomendowane odpowiedzi

ja bym proponował jeśli można jeszcze w trakcie wakacji (kto je ma to ma) wybrać się np do F53 Bodzów i może pohasać w Lasku Wolskim. Przy klasztorze są tabliczki że w okolicy są jakieś Baterie fortów i chciałbym to zobaczyć bo nie wiem o co chodzi :cry: , tak samo przy ul. Księcia Józefa jest fort więc może i tam by się wybrać??

• Odpowiedzi 70
  • Dodano
  • Ostatniej odpowiedzi

Top użytkownicy w tym temacie

Top użytkownicy w tym temacie

Hehe do lasku wolskiego naprawde warto pojsc, duzo ciekawych obiektów, szcegolnie jak kogos podniecają formy ziemne :mrgreen: Ja od srody mam mnostwo wolnego, wiec jak ktos chce sie wybrac niech pisze na pw :mrgreen:

Tak jak to juz w zyciu bywa, cieżko sie zgrac; 16 mnie juz nie bedzie - wyjezdzam 5 i wracam miesiac pozniej. Jezeli do tego czasu jeszcze Cie tam nie bedzie to z checia sie zgadam w sierpniu :)

Spoko, prędzej czy póżniej odwiedzimy Las Wolski pod... przewodnictwem Matysa :)

O tej porze roku to żadna przyjemność: wszystko pozarastane, nic nie widać, no i... kleszcze są :mrgreen:

Na jesieni planuję tam wyprawę KTK: lepsza widoczność form ziemnych ;)

• 1 miesiąc temu...
  • 6 miesięcy temu...

A dokąd kwietniowa wyprawa?

Ja bym proponował 3 forty

- Sudół

- Batowice

- Mistrzejowice

Lub inne pozycje związane z okolicami Węgrzc i Zielonek

Można by również podążać śladami Fortu 42 Wróżna Góra, a potem udać się w okolice ul. Tetmajera i skończyć sobie na piwku w Mydlnikach.

• 2 tygodnie później...
  • 4 miesiące temu...

Na 30 wyprawę KTK był w planach... Bastion III Kleparz :)

Skontaktowałem się w tej sprawie z p. Krzysztofem Wielgusem.

Odpowiedż jest :) ale niestety to będzie na 31 wyprawę KTK w... pażdzierniku, cytuję słowa (duże litery bo taki system pocztowy) p. Krzysztofa Wielgusa:

Z WIELKĄ PRZYJEMNOŚCIĄ, ALE DOPIERO Z POCZĄTKIEM PAŹDZIERNIKA. DO TEGO CZASU BĘDĘ PO ZA KRAKOWEM, M.IN. W CiK TWIERDZY POLA. WE WRZEŚNIU TEŻ MAM WYKŁADY W ZAMOŚCIU I BĘDZIE TROCHĘ CIĘŻKO... POZDRAWIAM SERDECZNIE, KRZYSZTOF WIELGUS

To co w takim razie pozostaje na 30 wyprawę KTK w sierpniu? ;)

• 2 tygodnie później...

ja jestem za Grębałowem i innym fortem tudzież fortami, które są w pobliżu i można by było obskoczyć za jednym razem

Zielonkowe strony bym jednak sobie Bartku odpuścił :devil: :devil: bo można by było z Panem Wielgusem ustalić na którąś kolejną wyprawę wejście na Węgrzce. Może by się udało.

• 2 miesiące temu...
A co wy na to żeby 32 wyprawa była do fortu nr 7 Bronowice . Jets naprawde godny zwiedzenia , ale tzreba sie odrobine natrudzić zeby sie tam dostać . Trzeba chyba zdobyć pozwolenie dowódcy jednostki wojskowej w Rząsce , bo fort znajduje sie na terenie magazynów wojskowych . Z mojego bloku widać tylko dach , co pozostawia pewien wrenwiajacy niedosyt ;D :twisted:

Gość
Ten temat został zamknięty. Brak możliwości dodania odpowiedzi.
 Udostępnij

• Dodaj nową pozycję...