Gość Lukasz Opublikowano 21 Października 2008 Zgłoś Udostępnij Opublikowano 21 Października 2008 1. Powiem tak...dostałem info od człowieka godnego zaufania, że:"Niestety nie ma mozliwości otrzymania zezwolenia na zwiedzanie tego fortu - teren wojskowy. Starania kończą się odsyłaniem na coraz wyższe szczeble urzedowe, az po ministra kończąc ;-))) " żeby było ciekawiej info dostałem w ostatni piątek. 2. Z tego co mi powiedziano (też w piątek) bo klikałem z osobą, która tam kiedyś po tym forcie biegała, że obecnie jest to teren należący do kontrwywiadu czyli KUPA przez duże "K" 3. Tak się złożyło (magia internetu), że dzwoniłem (też w ostatni piątek) do przedstawiciela firmy, która obecnie teren fortu dzierżawi i pytałem, czy jest możliwość zobaczenia obiektu dla 2-3 osób. Poinformowano mnie, że jeśli właściciel wyrazi zgodę, to do mnie zadzwonią i wtedy się konkretnie umówimy. Reasumując... Szanse marne, na razie nikt nie dzwonił, jeśli nawet to wejdą 2-3 osoby (już wiem kto by to był), albo tylko jedna o ile w ogóle się zgodzą... No chyba, że ma ktoś jakieś inne dojście to proszę działać. Odnośnik do komentarza Udostępnij na innych stronach Więcej opcji udostępniania...
MRu Opublikowano 22 Października 2008 Zgłoś Udostępnij Opublikowano 22 Października 2008 :roll: zdarza się . Ale coś się wymyśli . Weżmy pod uwage że to będzie grudzień . Zimno i mokro . Mamy czas . Mnie ciągnie do Jugowic ( Łapianki ) . :> Odnośnik do komentarza Udostępnij na innych stronach Więcej opcji udostępniania...
Gość Lukasz Opublikowano 22 Października 2008 Zgłoś Udostępnij Opublikowano 22 Października 2008 niedawno tam wyprawa była http://www.fortyck.pl/ktk_28.htma co do grudnia... to może być fajna wyprawa :D:D:D i długa Odnośnik do komentarza Udostępnij na innych stronach Więcej opcji udostępniania...
MRu Opublikowano 22 Października 2008 Zgłoś Udostępnij Opublikowano 22 Października 2008 No nie . ;( Kiedyś i tak tam musze wleść . A moze Sudoł i Łysa Góra ? :?: :?: :?: Odnośnik do komentarza Udostępnij na innych stronach Więcej opcji udostępniania...
MRu Opublikowano 22 Października 2008 Zgłoś Udostępnij Opublikowano 22 Października 2008 A tak pozatym , to mozna kiedyś kiedyś , zorganizować wielką wyprawę np. do przemysla ( 1,5 h pociagiem ) moja dobra kumpela się tam wychowywała i mówi ze twierdza przemysl jest niepowtarzalna . Widziałam jej zdjecia . :P Odnośnik do komentarza Udostępnij na innych stronach Więcej opcji udostępniania...
MRu Opublikowano 22 Października 2008 Zgłoś Udostępnij Opublikowano 22 Października 2008 Chyba ze Bastion III . Czytałam na forum ze miał być celem 30 wyprawy ale nie był , 31 też nie wiec moze 32 . pomyślmy również ze podczas ew. warstwy sniegu nie trzeba będzie sie przez śnieg przedzierac , bo Bastion III leży w sumie w centrum miasta Xd Odnośnik do komentarza Udostępnij na innych stronach Więcej opcji udostępniania...
Gość Lukasz Opublikowano 22 Października 2008 Zgłoś Udostępnij Opublikowano 22 Października 2008 - używaj opcji "edytuj" a nie pisz 3 postów pod sobą, - Łysa Góra jest terenem zamkniętym więc pooglądane - co do Przemyśla...to nie wiem jakim pociągiem chcesz tam dojechać w 1,5h - patrz na linkhttp://rozklad-pkp.pl/bin/query.exe/pn?ld=...19&OK#focus (kliknij na "szukanie połączeń")... expres tnie tam 3,5 h wiec... a TGV po Polszy nie śmiga Co do Kleparza to nie od nas zależy czy tam wejdziemy czy nie Odnośnik do komentarza Udostępnij na innych stronach Więcej opcji udostępniania...
Grdalus Opublikowano 22 Października 2008 Zgłoś Udostępnij Opublikowano 22 Października 2008 Ale co do Przemyśla to też mi taki pomysł ostatnio przyszedł na myśl. Ale to pasuje w lecie kiedy jest ciepło, dzień długi, można od biedy przespać się na dworcu czy w śpiworze ;)A co do Bibic w tą niedzielę. Łukasz mówi, że nie może, ale może są jacyś chętni, ze 4 osoby by się przydały to można by zrobić wyprawkę 31 bis ;)Muszę przyznać, że zamurowane okna i ciemność w środku musi wprowadzać niesamowicie zajebiaszczy klimat :mrred: Odnośnik do komentarza Udostępnij na innych stronach Więcej opcji udostępniania...
MRu Opublikowano 24 Października 2008 Zgłoś Udostępnij Opublikowano 24 Października 2008 O ! Albo można sie wybrać do 41a Mydlniki i do pobliskiego kamieniołomu . Też fajna wycieczka ale w sumie nie za bardzo na zime XD no chyba ze nie bedzie sniegu Odnośnik do komentarza Udostępnij na innych stronach Więcej opcji udostępniania...
Miro Opublikowano 25 Października 2008 Zgłoś Udostępnij Opublikowano 25 Października 2008 :arrow: W porównaniu z Bibicami których w tym roku nie zobaczyliśmy, to Fort 41a był oglądany w maju i dodam że było tam ognisko robione :P Do tego jeszcze parę fortów na ten rok zostało które warto by odwiedzić. Tak więc 41a będzie miał małe szanse na odwiedziny w tym sezonie. Odnośnik do komentarza Udostępnij na innych stronach Więcej opcji udostępniania...
MRu Opublikowano 26 Października 2008 Zgłoś Udostępnij Opublikowano 26 Października 2008 No w sumie . Nie mam bladego pojęcia , ale moze ktoś mnie uświadomi czy byliście w Batowicach , Dłubni lub Grębałowie ?? :?: :?: :?: 8) Odnośnik do komentarza Udostępnij na innych stronach Więcej opcji udostępniania...
fortyck Opublikowano 26 Października 2008 Autor Zgłoś Udostępnij Opublikowano 26 Października 2008 ale moze ktoś mnie uświadomi czy byliście w Batowicach , Dłubni lub Grębałowie ?? Gdzie dotąd byliśmy jest na: www.fortyck.pl/krag.htm (wyprawy KTK) www.fortyck.pl/inne.htm (Forteczne Misje, Ogniska Forteczne) Odnośnik do komentarza Udostępnij na innych stronach Więcej opcji udostępniania...
MRu Opublikowano 27 Października 2008 Zgłoś Udostępnij Opublikowano 27 Października 2008 ok , ok . poprostu słyszałam ze batowice spoko są Odnośnik do komentarza Udostępnij na innych stronach Więcej opcji udostępniania...
MRu Opublikowano 20 Stycznia 2009 Zgłoś Udostępnij Opublikowano 20 Stycznia 2009 Na kiedy mniej wiecej jest planowana wyprawa KTK , z tego co słyszałam na Pasternik ? Odnośnik do komentarza Udostępnij na innych stronach Więcej opcji udostępniania...
Gość Lukasz Opublikowano 20 Stycznia 2009 Zgłoś Udostępnij Opublikowano 20 Stycznia 2009 noo ja byłbym chętny na Pasternik Odnośnik do komentarza Udostępnij na innych stronach Więcej opcji udostępniania...
Miro Opublikowano 21 Stycznia 2009 Zgłoś Udostępnij Opublikowano 21 Stycznia 2009 :!: Jeszcze nie ma dokładnego planu, kiedy i gdzie idziemy na pierwszą wyprawę KTK w tym roku. :P Odnośnik do komentarza Udostępnij na innych stronach Więcej opcji udostępniania...
Gość Lukasz Opublikowano 21 Stycznia 2009 Zgłoś Udostępnij Opublikowano 21 Stycznia 2009 dlatemu proponuje się Pasternik Odnośnik do komentarza Udostępnij na innych stronach Więcej opcji udostępniania...
Fort nr 48 Opublikowano 10 Września 2010 Zgłoś Udostępnij Opublikowano 10 Września 2010 Przeglądając to forum i czytając liczne tematy dowiedziałem się, że jeden z wariantów budowy obwodnicy północnej Krakowa zakłada zniszczenie kilku zabytkowych obiektów znaczenia wojskowego z okresu CK.Czy byłaby możliwość zorganizowania wycieczki KTK tylko po obiektach, które w przyszłości przestaną istnieć gdy ruszy zapowiadana budowa drogi ? I taka refleksja: nie dawno dusiliśmy się z powodu kombinatu, a niebawem będziemy się dusić z powodu dróg, obwodnic i innych, oraz jeszcze większej ilości aut. Odnośnik do komentarza Udostępnij na innych stronach Więcej opcji udostępniania...
userwbr Opublikowano 18 Września 2010 Zgłoś Udostępnij Opublikowano 18 Września 2010 Hej! Mozna by sie wybrac doFortu Bronowice przy Rydla,lezy on na terenie jednoski wojskowej,macie pomysl jak sie tam dostac,pomijajac opcje skakania przez plot? Wojtek Odnośnik do komentarza Udostępnij na innych stronach Więcej opcji udostępniania...
Grdalus Opublikowano 27 Września 2010 Zgłoś Udostępnij Opublikowano 27 Września 2010 A ja mam, że tak powiem takie sondujące pytanie.Czy są tutaj wariaci którzy byliby chętni na wycieczkę do Przemyśla?Wycieczkę typu nieco na wariata/luzaka w hard-corowym stylu. Przykładowo:6 - wyjazd PKP.11 - 17 zdobycie jakiś najciekawszych obiektów, dostępnych komunikacją zbiorową.18 - powrót PKP. Nie żeby to był jakoś dogłębnie przemyślany pomysł. Tak pytam z ciekawości :DCelem wycieczki byłoby przypomnienie sobie klimatów PKP, zwiedzenie centrum Przemyśla, najciekawszych fortyfikacji (propozycje?), zjedzenie czegoś w barze mlecznym, wypicie piwa itd. (jakieś dodatkowe propozycje?) Liczę na silny odzew :) Odnośnik do komentarza Udostępnij na innych stronach Więcej opcji udostępniania...
qbcioo Opublikowano 2 Października 2010 Zgłoś Udostępnij Opublikowano 2 Października 2010 W sumie ja mógłbym się na coś takiego pisać. Tylko nie wiem, czy uda nam się to jakoś w czasie zgrać. Odnośnik do komentarza Udostępnij na innych stronach Więcej opcji udostępniania...
Rekomendowane odpowiedzi