fortyck Opublikowano 15 Stycznia 2014 Zgłoś Udostępnij Opublikowano 15 Stycznia 2014 Od kilku lat od czasu do czasu wrzucam na bloga materiały o moim sprzęcie, który używam podczas wędrówek po obiektach fortecznych i nie tylko. Wypadałoby jednak je ponowić, tu na forum. Temat z czasem będę uzupełniał o coraz nowsze materiały przedstawiające sprzęt, którym się posługuję. Odnośnik do komentarza Udostępnij na innych stronach Więcej opcji udostępniania...
fortyck Opublikowano 15 Stycznia 2014 Autor Zgłoś Udostępnij Opublikowano 15 Stycznia 2014 Na sam początek wypada przedstawić sprzęt, którym ''pstryka się'' zdjęcia... Nie wspominam o moich pierwszych aparatach jeszcze na film kliszowy, ale ich marki i parametry techniczne wolę zapomnieć :D Na poważnie zainteresowałem się robieniem więcej fotografii obiektów Twierdzy Kraków dopiero na jesieni 2004 r. a dokładnie od pażdziernika 2004 r. Aparat, który nabyłem (wtedy) to mój pierwszy aparat cyfrowy, kupiony w okazyjnej (wtedy) cenie w sklepie internetowym Agito.pl: Canon PowerShot A75 służył mi od pażdziernika 2004 r. do czerwca 2008 r. Odnośnik do komentarza Udostępnij na innych stronach Więcej opcji udostępniania...
krychu166 Opublikowano 21 Stycznia 2014 Zgłoś Udostępnij Opublikowano 21 Stycznia 2014 Witam. Mnie w moich wyprawach towarzyszy Canon Power Shot SX200 IS z 12 - sto krotnym zoomem optycznym. Plus dzięki nieznanej funkcji mogę przybliżyć aż 48 razy :D . A tak ogólnie to aparacik jest dobry. Robi fajne zdjecia. Oprócz tego jest mały, więc praktycznie wszędzie da się go zabrać. Ma również złącze HDMI i A/V, więc można go podpiąć do telewizora. Polecam, krychu166 Odnośnik do komentarza Udostępnij na innych stronach Więcej opcji udostępniania...
fortyck Opublikowano 21 Stycznia 2014 Autor Zgłoś Udostępnij Opublikowano 21 Stycznia 2014 Kiedyś (no jak miałem wspomnianego Canona A75) marzyłem o aparcie, który jest ''duży'', ''z dużym zoomem'' i ''takie tam''... Od wielu lat mając właśnie takowy aparat marzę o aparacie...tego typu jak miałem czyli ''nieduży'', ''można go łatwo schować do kieszeni kurtki'', ''takie tam''... :D Odnośnik do komentarza Udostępnij na innych stronach Więcej opcji udostępniania...
fortyck Opublikowano 27 Stycznia 2014 Autor Zgłoś Udostępnij Opublikowano 27 Stycznia 2014 Ciąg dalszy historii o sprzęcie foto. Canon PowerShot S5IS służy mi od czerwca 2008 r. do chwili obecnej. Odnośnik do komentarza Udostępnij na innych stronach Więcej opcji udostępniania...
krakał Opublikowano 6 Kwietnia 2014 Zgłoś Udostępnij Opublikowano 6 Kwietnia 2014 (edytowane) Ja fociłem przez 7 lat EOS-em 400D z kitowym obiektywem 18-55. W zeszłym roku przesiadłem się na 60D, najpierw z kitem, potem dokupiłem 15-85 Canona i 70-300 Tamrona. Teraz choruję jeszcze na Sigmę 18-35 1.8 :mellow: :biggrin: Nigdy nie miałem ciągot do czegoś małego i lekkiego. Choć przyznaję, przesiadka z Zenita 122 na znacznie lżejszego EOS-a 300 (dawno temu, też na filmy) była miła. Ale głównie chodziło o nieporównywalnie większe możliwości trzysetki względem Zenita. Edytowane 6 Kwietnia 2014 przez krakał Odnośnik do komentarza Udostępnij na innych stronach Więcej opcji udostępniania...
fortyck Opublikowano 30 Lipca 2014 Autor Zgłoś Udostępnij Opublikowano 30 Lipca 2014 Ciąg dalszy historii o sprzęcie foto. Oto mój nowy aparat cyfrowy, który swoje pierwsze materiały zrobi już w sierpniu 2014 r. Canon PowerShot SX700 HS służy mi od 24 lipca 2014 r. Odnośnik do komentarza Udostępnij na innych stronach Więcej opcji udostępniania...
Rekomendowane odpowiedzi