fortyck Opublikowano 12 Maja 2007 Zgłoś Udostępnij Opublikowano 12 Maja 2007 Oto i nowa część tematu. Bo od dziś praktycznie mamy za sobą pierwsze koty za płoty :) Dziś tj. 12 maja 2007 wybraliśmy się na nieco usprzątanie terenu wokół... pomnika na wzgórzu Kaim. Spotkaliśmy się o godz. 10 - 10:15 przy kładce nad ul. Wielicką, od strony Tesco. Przyszła Joanna i Wojciech oraz ja. Zgodnie z umówionym planem poszliśmy pieszo na wzgórze Kaim w Bieżanowie, pogoda piękna, choć póżniej niewykluczony deszcz lub burza. Oczywiście mamy potrzebne rzeczy: rękawiczki, worek. No i jesteśmy na wzgórzu Kaim... Wokół pomnika mnóstwo śmieci, zwłaszcza porozbijanych butelek po piwie i nie tylko; w drobny mak dosłownie, a kostki brukowe powyrywane wokół pomnika (nic się nie zmieniło odkąd byłem tu ostatni raz chyba z 2 lata temu; któż by ponownie pomnik i jego otoczenie odnawiał skoro takie dewastacje są czynione: pomnik poobijany cały, napisy pseudokibiców i inne zamalowane, wokół jak pisałem wyżej kostki brukowe walają się po całym otoczeniu; rzucano nimi też zapewne w pomnik bo widać ślady i wgniecenia na nim). Wzieliśmy się w trójkę za małe porządki; Joanna przyniosła gumowe rękawiczki a ja worek. Szybko duży worek był już zapełniony śmieciami; szkłem, papierem, oraz rożnem z grilla ;) Co się dało to uprzątnęliśmy; niestety maku szklanego nie mogliśmy zebrać ani poukładać kostek brukowych na swoim miejscu. W trójkę zrobiliśmy dobry uczynek; a że ktoś to zaniedługo znów zaśmieci? www.fortyck.pl/inne_14.htm Odnośnik do komentarza Udostępnij na innych stronach Więcej opcji udostępniania...
Gość Matys Opublikowano 12 Maja 2007 Zgłoś Udostępnij Opublikowano 12 Maja 2007 Ciesze sie że ta akcja sie udała, choc niesety nie moglem być. Myśle że już powli można myśleć o kolejnych celach na sprzątanie ;) . Odnośnik do komentarza Udostępnij na innych stronach Więcej opcji udostępniania...
Joanna Opublikowano 21 Maja 2007 Zgłoś Udostępnij Opublikowano 21 Maja 2007 Kolejne cele na sprzątanie... no właśnie tylko gdzie :? proponuję jakiś cel kóry nie byłby tak bardzo oddalony od "Cywilizacji" ;) jak wzgórze Kaim bo potem jest problem co ze śmieciami zrobić :P z kolei na jakimś osiedlu mogą nas o pozwolenia jakieś pytać hehe :roll: tak że nie wiadomo już co lepsze... :roll: i mała uwaga techniczna: na przyszły raz przydałaby sie jakaś zmiotka (do rozbitych szkieł), oraz więcej worków ale za to mniejsze (poręczniejsze do transportu) :> Odnośnik do komentarza Udostępnij na innych stronach Więcej opcji udostępniania...
fortyck Opublikowano 24 Czerwca 2007 Autor Zgłoś Udostępnij Opublikowano 24 Czerwca 2007 Od czasu gdy istnieje na naszym forum specjalny dział KTKteam, piszemy tylko tam. Odnośnik do komentarza Udostępnij na innych stronach Więcej opcji udostępniania...
Rekomendowane odpowiedzi