Ulaire Opublikowano 18 Listopada 2009 Zgłoś Udostępnij Opublikowano 18 Listopada 2009 Witam wszystkich, jestem świeżutki na forum o Twierdzy Kraków :)Jak będę miał trochę więcej czasu zacznę udzielać się w innych dyskusjach, ale w tym momencie ... czas mnie goni, w czwartek zamierzam odwiedzić Kraków i chciałbym się zapytać.Potrzebuje zrobić zdjęcia fortów, które byście mi polecili do odwiedzenia (3-4), gdzie mógłbym sfotografować najbardziej zachowane fortyfikacje? Oczywiście, do których bezproblemowo wejdę :) Na weekendzie więcej rozpiszę się na ten temat, również do czego mi to jest potrzebne dzięki, pozdrawiam Łukasz Odnośnik do komentarza Udostępnij na innych stronach Więcej opcji udostępniania...
fortyck Opublikowano 18 Listopada 2009 Zgłoś Udostępnij Opublikowano 18 Listopada 2009 Witam na naszym forum :) może kiedyś przyłączysz się do naszego KTK. Co do fortów... polecam osobiście te: Fort Rajsko, Fort Prokocim, Fort Bielany (Krępak), ten ostatni jest dosłownie ostatnim fortem zbudowanym przez zaborcę austriackiego. Można i inne forty polecić, ale... przypatrz się galerii fortów, zdjęcia i video na naszej stronie i na http://www.youtube.com/fortyck sam ocenisz i zobaczysz, gdzie chciałbyś wejść :) Odnośnik do komentarza Udostępnij na innych stronach Więcej opcji udostępniania...
Grdalus Opublikowano 18 Listopada 2009 Zgłoś Udostępnij Opublikowano 18 Listopada 2009 Cześć, załóżmy, że przyjedziesz autem to poleciłbym: W kolejności:Fort Kościuszko, Fort Borek (jeden z najmroczniejszych, sam bym tam nie wszedł), Fort Rajsko, Fort Prokocim, Ewentualnie w centrum - rdzeń - fortyfikacje Wawelu :P Dodatkowo z zewnątrz w centrum: Fort Kleparz i Fort Luneta Warszawska, Fort św. Benedykta Ewntualnie dalej od centrum np. Fort Bibice (pancerny) :mrred: Odnośnik do komentarza Udostępnij na innych stronach Więcej opcji udostępniania...
Ulaire Opublikowano 18 Listopada 2009 Autor Zgłoś Udostępnij Opublikowano 18 Listopada 2009 dzięki za inf, na ile mi pozwoli czas to zwiedzę forty które mi podaliście :) Odnośnik do komentarza Udostępnij na innych stronach Więcej opcji udostępniania...
Miro Opublikowano 19 Listopada 2009 Zgłoś Udostępnij Opublikowano 19 Listopada 2009 Szkoda kolego że nie wybrałeś innego terminu na odwiedziny, bo zapewne gdybyś przyjechał w weekend, to znalazła by się chętna osoba która by Cie "oprowadziła" ;) Jak znajdziesz czas, to opisz nam, jakie forty odwiedziłeś, i jakie ogólne wrażenia masz po ich odwiedzeniu, zaskoczenie a może rozczarowanie ;) Odnośnik do komentarza Udostępnij na innych stronach Więcej opcji udostępniania...
Rekomendowane odpowiedzi