ehrili Opublikowano 28 Października 2010 Zgłoś Udostępnij Opublikowano 28 Października 2010 witam, pogrzebałam troche po forum i widze ze jest tu paru znawców tematu, którzy byc może zechca mi pomóc :) poszukujemy z rodziną obiektu, który można by odnowic i w nim zamieszkac, a przy okazji zrobic małe muzeum czy w jakiś inny sposób udostepnic fascynatom CK Krakowa :) więc raczej typowe fortyfikacje odpadają ;P mieliśmy na oku baaardzo fajny element twierdzy Kraków, pewnie go znacie taki mały kwadratowy domek przy jednostce wojskowej na ul akacjowej. niestety cena wylicytowana w przetargu mocno przerosła nasze możliwości :( jeśli ktoś z Forumowiczów zna jakiś inny NIEDUŻY obiekt (nieduzy wiec nie kosztujący milion bo jestesmy miłośnikami, nie rockefellerami;)), niekoniecznie w samym Krakowie - b. chętnie mogą to być obrzeża Huty, to bedę wdzieczna za informację :) może być nawet totalnie zrujnowany, nie zrażamy sie łatwo ;) pozdrawiam :) Odnośnik do komentarza Udostępnij na innych stronach Więcej opcji udostępniania...
MRu Opublikowano 30 Października 2010 Zgłoś Udostępnij Opublikowano 30 Października 2010 (edytowane) Raczej cieżko będzie znaleźć coś małego w Hucie, bo tamte tereny zgodnie z moim rozumowaniem były najpotężniej uzbrojone, a co za tym idzie największe forty tam powstawały. Edytowane 1 Listopada 2010 przez MRu Odnośnik do komentarza Udostępnij na innych stronach Więcej opcji udostępniania...
Krydo Opublikowano 30 Października 2010 Zgłoś Udostępnij Opublikowano 30 Października 2010 Schron amunicyjny raczej nie nadaje sie do zamieszkania, no chyba, że dla bezdomnego co nie potrzebuje podstawowych mediów do zycia. Mru możesz sprecyzować to "multum" bo z tego co wiem to w NH jest jeden zamieszkany przez bezdomnych! Odnośnik do komentarza Udostępnij na innych stronach Więcej opcji udostępniania...
Atterdag Opublikowano 27 Listopada 2010 Zgłoś Udostępnij Opublikowano 27 Listopada 2010 A nie został już żaden domek wałomistrza? Świetną adaptację widziałem w Rajsku. Amunicyjne zdecydowanie nie... są o wiele mniejsze od tych w innych twierdzach więc nawet na rzemiosło się nie nadają, ale... jak poprzednik wspomniał - jak ktoś nie potrzebuje wygód ;) Prochownie te co zostały też raczej odpadają, nawet te na Podgórzu. Trzeba zatem szukać w rogatkach i w infrastrukturze pomocniczej... Odnośnik do komentarza Udostępnij na innych stronach Więcej opcji udostępniania...
Alka Opublikowano 27 Listopada 2010 Zgłoś Udostępnij Opublikowano 27 Listopada 2010 dworek Goetha przy (w )Obozie Płaszów jest wystawiony na sprzedaż Odnośnik do komentarza Udostępnij na innych stronach Więcej opcji udostępniania...
Rekomendowane odpowiedzi