Atterdag Opublikowano 5 Grudnia 2010 Zgłoś Udostępnij Opublikowano 5 Grudnia 2010 Po dłuższej nieobecności postanowiłem wrzucić swoje obserwacje archiwalno/terenowe. Zintensyfikowałem działania nad zakończeniem pisania pracy i wychodzi sporo ciekawostek przy okazji porównywania zdjęć lotniczych i map. Stąd poniższy kolaż. Zdjęcia 1965 / 2009 / i wyrysowane przypuszczalne położenie FS 24. W razie jakiś uwag dajcie znać. Chcę wiedzieć czy dobrze ustaliłem jego umiejscowienie w terenie. Na zdjęciu z lat 60tych widać coś jak zarys wałów. W ogóle ten okres to jeden z ostatnich momentów gdy można było zauważyć całe odcinki prawobrzeżnych obwałowań. http://img413.imageshack.us/img413/9672/beztytuuohv.jpg Odnośnik do komentarza Udostępnij na innych stronach Więcej opcji udostępniania...
Miro Opublikowano 13 Grudnia 2010 Zgłoś Udostępnij Opublikowano 13 Grudnia 2010 Ehh, to by się świetnie nadawało, na pytanie konkursowe ;) Odnośnik do komentarza Udostępnij na innych stronach Więcej opcji udostępniania...
Atterdag Opublikowano 13 Grudnia 2010 Autor Zgłoś Udostępnij Opublikowano 13 Grudnia 2010 Zapewne tak ;) Rozumiem, że dobrze odnalazłem pozostałość? Tak myślę czy w jakiś dzień tam nie śmignąć zobaczyć jak to wygląda... Odnośnik do komentarza Udostępnij na innych stronach Więcej opcji udostępniania...
Miro Opublikowano 14 Grudnia 2010 Zgłoś Udostępnij Opublikowano 14 Grudnia 2010 A kolega to w który dzień się tam zamierza wybrać ? Bo przyznam że chętnie bym się też udał w owe miejsce ;) Odnośnik do komentarza Udostępnij na innych stronach Więcej opcji udostępniania...
Atterdag Opublikowano 14 Grudnia 2010 Autor Zgłoś Udostępnij Opublikowano 14 Grudnia 2010 Zastanawiam się nad jutrem, ale wymagać to będzie wzięcia "urlopu na żądanie" - należy mi się ;) Przy okazji bym jeszcze sprawdził parę miejsc. Odnośnik do komentarza Udostępnij na innych stronach Więcej opcji udostępniania...
kuba Opublikowano 15 Grudnia 2010 Zgłoś Udostępnij Opublikowano 15 Grudnia 2010 (edytowane) Tez bym się tam chętnie wybrał, chociaż na wielki efekt bym nie liczył... Będzie sukces, jak odnajdziecie jakieś ślady narysu - prosty kawałek fosy czy wału, ewentualnie któreś z załamań narysu... oczywiście profile będą w najlepszym razie mocno "wyokrąglone"... Aha, i pamiętajcie że FS 24 był pięcioboczny... Edytowane 15 Grudnia 2010 przez kuba Odnośnik do komentarza Udostępnij na innych stronach Więcej opcji udostępniania...
Rekomendowane odpowiedzi