leruaa Opublikowano 17 Czerwca 2012 Zgłoś Opublikowano 17 Czerwca 2012 Witam! Jestem nowy na forum jak i w temacie. Jestem w trakcie pisania pracy inżynierskiej która częściowo jest związana z fortyfikacją Krakowa. Stąd moje pytanie:Czy można dostać jakąś w miarę dokładną mapę gdzie są umieszczone wszystkie forty? Gdzie jej szukać? Czy też całość trzeba ogarnąć samemu szukając informacji o poszczególnych fortach?Dziękuję z góry za odpowiedź i przepraszam za podstawowe i pewnie głupie pytanie;) Jestem całkowicie świeży w temacie.Pozdrawiam!
krychu166 Opublikowano 27 Grudnia 2013 Zgłoś Opublikowano 27 Grudnia 2013 Witaj, mapy twierdzy znajdziesz na Internecie. Wystarczy trochę poszperać..... Chociaż przy kopcu Kościuszki (jak z niego schodzisz, w stronę kawiarenki) była (a tego czy jest to Ci nie powiem (: ) na takich planszach "wystawka" dotycząca twierdzy. Opisane były tam wszystkie rodzaje fortów no i oczywiście mapy :)
Hauptmann Opublikowano 24 Stycznia 2014 Zgłoś Opublikowano 24 Stycznia 2014 Witaj, mapy twierdzy znajdziesz na Internecie. Wystarczy trochę poszperać..... Chociaż przy kopcu Kościuszki (jak z niego schodzisz, w stronę kawiarenki) była (a tego czy jest to Ci nie powiem (: ) na takich planszach "wystawka" dotycząca twierdzy. Opisane były tam wszystkie rodzaje fortów no i oczywiście mapy :) była i jest ;) byłem tam w pon ;)
Kiper Opublikowano 17 Lutego 2014 Zgłoś Opublikowano 17 Lutego 2014 Troche lokalizacji googlowych ;) https://mapy.google.pl/maps/ms?ie=UTF8&oe=UTF8&msa=0&msid=110812419979922703137.000442ac220657d0ed6ec
Rekomendowane odpowiedzi