Skocz do zawartości

Dokąd następna wyprawa KTK?

fortyck
 Udostępnij

Rekomendowane odpowiedzi

• Odpowiedzi 70
  • Dodano
  • Ostatniej odpowiedzi

Top użytkownicy w tym temacie

Top użytkownicy w tym temacie

• 3 miesiące temu...
  • 1 miesiąc temu...

Cześć wszystkim !

Dostałem na maila info o planowanym 12 Kregu TK, z zaznaczeniem że rzecz ma sie odbyć w marcu i że planowany cel to F 44 Tonie. Ponieważ Tonie, jak wiecie, to obiekt zamknięty, potrzeba glejtu od zarządcy obiektu (o czym też wiecie). Ale nie wiecie, że 18 marca na forcie ma się odbyć ( a ściślej mówiąc, zakończyć ma się tam pierwszy dzień rajdu) kolejna (ósma) edycja Rajdu Szlakiem Twierdzy Kraków, organizowanego przez Koło Wojskowe PTTK i Fundację Janus. Takie przynajmniej są plany, bo organizatorzy rajdu też muszą mieć glejt. W związku z tym są trzy możliwości: 1. Rajd razem z Kręgiem 2. Krąg na Toniach w innym terminie 3. Krąg w tym samym czasie gdzie indziej.

Osobiście boję się, że zarządca fortu nie da dwóch glejtów w krótkich odstepach czasu, a z kolei glejt na Rajd chyba łatwiej będzie załatwić - to jest impreza na sto kilkadziesiąt osób, wiec ma większą "siłę przebicia". To by też przemawiało za połączeniem Kregu z Rajdem, zwłaszcza ze większość osób "fortecznie skrzywionych" w tym mieście na Rajdzie się pojawia... Z drugiej strony, zawsze łatwiej jest zwiedzać w kilka - kilkanaście osób , a nie całą kompanią (albo słabym batalionem - przy poprzedniej edycji na Toniach parę lat temu było 300 osóB) :D Ale decyzję musi podjąć admin, bo on Kręgiem dowodzi.

Powyższe informacje sa wiarygodne - jestem "zamieszany" w organizację Rajdu (co sprowwadza się do tego że co roku drę na nim gardło trując do rajdowiczów o fortyfikacjach :mrgreen:)

No wiesz Kuba: osobiście starałem się o wejście na Fort Tonie na 3 wyprawie KTK i udało się; to za moją sprawą weszła grupka kilku osób (sam pan Janusz Leśniewicz podszedł do mnie i zapytał czy to ta moja grupka) na teren Fortu.

Co prawda odbyła się ta 3 wyprawa KTK w czasie trwania Rajdu zmasowanego i dzikiego :)

Tym razem 12 wyprawa KTK odbędzie się 12 marca 2006 (jeśli nic się nie zmieni) i już jestem po rozmowach z panem Januszem Leśniewiczem.

Czytał pan FAQ?

Pamiętam, szef mi wtedy mówił, że było coś takiego, ale niestety nie poznaliśmy się wtedy (tj. Ty i ja)

Jeśli jestes po rozmowie z szefem, to wiesz jak się sprawy mają co do Toń.

A do listy na 12 marca możesz dopisać mnie - z przyjemnością dołączę, dawno na Toniach nie byłem...

Jeśli będziesz potrzebował danych osobowych (do glejtu), to daj znać - wyślę Ci na priva

Witam wszystkich. Od dłuższego czasu obserwuje różne fora dotyczące fortyfikacji, ale to jest coś niemrawe. Tylko dlaczego? Potrzeba chyba moderatorów żeby rokręcic ta forteczna karuzelę. To tyle wstepu...

Oj Kuba, chyba sie naraziłeś adminowi tym wpisem. Już wczoraj o tym pisał Krydo, że odbędzie sie Rajd Twierdzy Kraków + program imprezy. Za to dostał ostrzeżenie, cos tu nie gra na tym forum. Pierwsze dostał za to że nie pisze (chyba wszyscy takie dostali), drugie że pisze. Udało mi się przeczytać ta wiadomość w SoutBoxie, zanim szybciutko została wykasowana. Wynika z tego, że niestety nie można tu nic pisać, bo wszystko jest przeciwko temu serwisowi. Admin od początku łączy swoja imprezę "Krąg" z Rajdem. Taka sytuacja miała juz miejsce chyba rok temu. Własnie wtedy była taka kupa ludzi, ale dało sie zwiedzać.

Ciekawa jestem czy wyjazd do Gorlic wypali…

A to napisał Admin po wiadomości Krydo w tym temacie:

[Czw 16:07] admin: 12 wyprawa KTK - celem będą prawdopodobnie: Fort 44 Tonie i Fort 44a Pękowice

[Czw 17:05] admin: Niestety, niektórym osobom nie da się dogodzić: najpierw nic nie piszą, a gdy pojawia się dreszczyk emocji w naszych planach KTK to piszą i to jak, obrażając innych, i robiąc reklamę na naszym Forum INNYM podmiotom!

[Czw 19:36] admin: Krydo otrzymał za to kolejnego warna (a czym to skutkuje? - sam już może wie...)

Widziałam Twoje zdjęcia na Karmelickiej - gratulacje, super ujęcia. Zdziwił mnie tylko jeden podpis "fort protopancerny" :roll: hmm, jakas nowa kategoria 8)

Tak sie składa, że byłam na rajdzie w Toniach z narzeczonym i widziałam jak gospodarz fortu spytał czy jednego z uczestników (pewnie admina) czy to jego grupa. Niestety nikt sie nie przyznał, bo wszyscy byli z pttk.

Fortuś,

Forum niemrawe? raczej część jego użytkowników (po to się rejestrują by przez rok lub więcej nic nie pisać, a tematów sporo), tyle na wstępie powitania.

Kuba niczym mi się nie naraził to co napisał (co innego Krydo).

Nie wszyscy dostali warny (to się nazywa umiejętność szukania na Forum)...

• 2 tygodnie później...

No to ZBK (Zarząd Budynków Komunalnych) ''zadarł'' z Fundacją ''Janus''...

ZBK jest właścicielem terenów fortów (np. Fortu 44 Tonie) ale mogliby być życzliwi dla Fundacji, która miała (i ma) najlepsze rozwiązanie dla krakowskich fortów.

Nieco informacji dowiedziałem się od prezesa Fundacji ''Janus'' p. Janusza Leśniewicza.

• 1 miesiąc temu...

Żadnych warunków nie ma u nas :)

Ale ważne jest słuchanie i nie wybieganie przed uczestników wyprawy (ze względu bezpieczeństwa; wiadomo w jakim stanie są niektóre forty)...

Więcej o Kręgu Twierdzy Kraków: www.fortyck.pl/ktk_info.htm

jak chodzi o bezpieczenstwo to nie ma problemu, duzo sie wspinam, a jak chodzi o wiedze to studiuje archeologie i chcialem dowiedziec sie czegos czego nie ma w standardowych opracowaniach, jak tylko gdzies bedziecie sie wybierac prosze o informacje

p.s. spoznione wesolych swiat

• 6 miesięcy temu...

wszystkie forty są tak znane... ale tak piękne, że można w nich " buszować " wciąż i wciąż :) ja proponuję wycieczkę w okolicach Witkowic ( forty Szańce ) na ul. Dożynkowej, Węgrzeckiej, Reduty... można by też zachaczyć o forty w Bibicach...

nie ważna trasa...ważne jest to żeby się robiło to co się lubi ;)... i czekam na 17 KTK, z chęcią zobaczyłbym jak tam u was jest :)... czekam na trasę....

pozdrawiam ;)

• 1 miesiąc temu...
Jakie warunki trzeba spełnić, żeby wsiaść udział w Waszej wyprawie ? Chetnie bym sobie pochodził po fortach zwłaszcza z osobami znającymi doskonale tą tematyke.

Ja także bym się z wami wybrała:)

Nie ma żadnych wymagań ani zobowiązań (no chyba, że chce się być na każdej wyprawie z resztą stałych uczestników) :)

Zapisy i więcej na :arrow: www.fortyck.pl/ktk_info.htm

• 1 miesiąc temu...

admin już o tym wie ;) ale ja dam tę propozycję na forum... :D

jak widzicie w spisie wyprawy KTK nie ma numerku 49 1/2...

a więc nigdy Krąg niebył na Forcie Mogiła ;)

w przyszłości proponuje... wyprawę KTK: Fort Mogiła - Kopiec Wandy - Schron "Mogiła" i ewentualnie Grębałów :)

• 2 tygodnie później...

a na przyszłej wyprawie spotkamy się na Kleparzu :twisted:

a może jak bedziemy mili czas i chęci to odwiedzimy Lunete Warszawską?? W końcu to kilka minut drogi na nogach, fort ma użytkownika, ale wejsc gdzie niegdzie można

• 4 tygodnie później...
no, to Skałę i Olszanice mamy za sobą, a co na kolejnej 21 wyprawie?? Jak byliśmy na Toniach, to coś mi sie o Pasterniku o uszy obiło, jak by tylko była taka możliwość, to ja jestem w 100% za :mrgreen: ...

• 3 tygodnie później...
na oficjalnej wyprawie KTK w najblizszym czasie pewnie Mistrzejowic nie bedzie, ale we wtorek po swietach bedzie mniej oficjalne wyjscie na kilka nowochuckich fortów w tym może Mistrzejowice :)

• 2 miesiące temu...

Bartek, któraś zapewne wyprawa KTK będzie znów do Fortu Mistrzejowice :mrgreen:

Ale na razie zapraszam cię (jak wiesz o tym od dawna) do naszej grupy KTKteam a co zatym idzie możesz mieć dostęp do działu KTKteam na forum TYLKO dla naszej właśnie grupy.

Co do planów na wyprawy KTK: będą, ale szczegóły i więcej o nich tylko w dziale KTKteam, tutaj w zwykłym temacie mogą być tylko ogólniki...

Gość
Ten temat został zamknięty. Brak możliwości dodania odpowiedzi.
 Udostępnij

• Dodaj nową pozycję...