fortyck Opublikowano 10 Lutego 2007 Zgłoś Udostępnij Opublikowano 10 Lutego 2007 Zapraszam do dyskusji... Odnośnik do komentarza Udostępnij na innych stronach Więcej opcji udostępniania...
rower1025 Opublikowano 2 Maja 2007 Zgłoś Udostępnij Opublikowano 2 Maja 2007 Jak wiadomo na Forcie tym trwają prace remontowe. Widziałem zdjęcia tego fortu z tej wiosny i powiem krótko: "Kasa czyni cuda" Odnośnik do komentarza Udostępnij na innych stronach Więcej opcji udostępniania...
Bartek Kocot Opublikowano 5 Maja 2007 Zgłoś Udostępnij Opublikowano 5 Maja 2007 jest bardzo podobny do Mistrzejowickiego fortu.Jeden z moich ulubionych :mrgreen: Odnośnik do komentarza Udostępnij na innych stronach Więcej opcji udostępniania...
Gość mist Opublikowano 11 Czerwca 2007 Zgłoś Udostępnij Opublikowano 11 Czerwca 2007 Prace postępująi naprawde fort teraz robi wrazenie ,ale jeszcze sporo do zrobienia.Szkoda że dach nie zostanie pokryty blachą (tragedia że nie ocalał żaden fragment z org. napisami wykonanymi przez załoge fortu),tylko takim niby betonem.teraz zabrali się za izolacje fundamentów.ciekawe co tam powstanie w tym forcie, coś słyszałem że jakiś ośrodek hipoterapi?? Odnośnik do komentarza Udostępnij na innych stronach Więcej opcji udostępniania...
Krydo Opublikowano 12 Czerwca 2007 Zgłoś Udostępnij Opublikowano 12 Czerwca 2007 Fort jest własnościa prywatną - mała rezydencja + hodowla koni z ujeżdżalnią na zapolu fortu dla własnych potrzeb wlaściciela. Wstęp wzbroniony!!!! Odnośnik do komentarza Udostępnij na innych stronach Więcej opcji udostępniania...
Wojciech Opublikowano 12 Czerwca 2007 Zgłoś Udostępnij Opublikowano 12 Czerwca 2007 Wlasnosc prywatna nie nowina :P poki co wejsc mozna :!: :!: Dla chcacego nie ma nic trudnego :mrgreen: Wstep wzbroniony :twisted: --- :D wolne zarty :D ---ogladnac chyba mozna :?: bo teraz(a w przyszlosci)jest na czym oko zawiesic :> Odnośnik do komentarza Udostępnij na innych stronach Więcej opcji udostępniania...
Krydo Opublikowano 12 Czerwca 2007 Zgłoś Udostępnij Opublikowano 12 Czerwca 2007 Nie do końca..... brama zamknieta, tabliczka "teren prywatny - wstep wzbroniony". Ciekawe czy byłbys zadowolony jak ktos przyjdzie sobie do twojego mieszkania poogladać... wejdzie przez dziure w płocie, albo okno! Punkt widzenia zależy od punktu siedzenia... Cały ogrodzony teren jest własnościa prywatną, a własność prywatna jest świeta :P :devilyellow: :shock: :roll: Odnośnik do komentarza Udostępnij na innych stronach Więcej opcji udostępniania...
Wojciech Opublikowano 12 Czerwca 2007 Zgłoś Udostępnij Opublikowano 12 Czerwca 2007 Przeciez wiem o co chodzi :> Zlodziejem nie jestem,a ukrasc tez nie ma co-wiec nie widze problemu :!: :!: :!: Gdy bedzie porzadnie ogrodzony i po odnowieniu to wtedy trzeba bedzie grzecznie poprosic o zgode...poki co nikogo tam nie ma ,wiec z kim rozmawiac :?: :?: :?: moze z gruzem, workami itp. pozostalosciami remontowymi :mrgreen: :mrgreen: Odnośnik do komentarza Udostępnij na innych stronach Więcej opcji udostępniania...
Krydo Opublikowano 12 Czerwca 2007 Zgłoś Udostępnij Opublikowano 12 Czerwca 2007 Dlatego jest tabliczka "WSTEP WZBRONIONY" - i wszystko jasne :mrgreen: Odnośnik do komentarza Udostępnij na innych stronach Więcej opcji udostępniania...
Wojciech Opublikowano 12 Czerwca 2007 Zgłoś Udostępnij Opublikowano 12 Czerwca 2007 :mrgreen: :mrgreen: TAK TAK TAK :mrgreen: :mrgreen: Dla wandali i dla ludzi zupelnie nie interesujacych sie ta tematyka :!: Jestem "za",ale dla "fortomaniakow" to jakies nieporozumienie :shock: Nie ma co porownywac mieszkania z pustym obiektem w ktorym nic poki co nie ma :!: Wejscie przez plot lub okno graniczy ze zlodziejstwem ,a ja za zlodzieja (jak wczesniej nadmienialem)sie nie podaje tylko jako zwiedzajacy ,a to wielka roznica w jakim celu sie tam przebywa Odnośnik do komentarza Udostępnij na innych stronach Więcej opcji udostępniania...
Gość Matys Opublikowano 12 Czerwca 2007 Zgłoś Udostępnij Opublikowano 12 Czerwca 2007 hehe, a w niektorych stanach ameryki, wchodzac na teren prywatny wlasciciel moze do Ciebie strzelać :) w sumie jak by Piątkowski zrekonstrułował kopuły pancerne, to strzelac miał by z czego :Pna szcecie nie zyjemy w ameryce... co oczywiscie nie oznacza ze mozna sobie hasac po terenach prywatnych. Odnośnik do komentarza Udostępnij na innych stronach Więcej opcji udostępniania...
Gość mist Opublikowano 12 Czerwca 2007 Zgłoś Udostępnij Opublikowano 12 Czerwca 2007 Z wejściem to jest takod poniedziałku do piątku od 7:00 do 16:00 brama jest otwarta (wtedy kiedy trwają prace remontowe) i można pogadać z robotnikami może pozwolą wejść i popatrzeć.A w soboty i niedziele po terenie spaceruje pan z pieskiem i jak ładnie poprosicie to pozwoli wam wejść zobaczyć.Oczywiście można znależć kontakt do właściciela terenu ,a ten wyda pozwolenie na obejzenie obiektu ,ale narazie tam jest teren budowy więc to raczej wątpliwe żeby się zgodził.A naprawdę jest na co popatrzeć , Odnośnik do komentarza Udostępnij na innych stronach Więcej opcji udostępniania...
Wojciech Opublikowano 12 Czerwca 2007 Zgłoś Udostępnij Opublikowano 12 Czerwca 2007 Tak po prawdzie :twisted: Bylismy na wyprawie :!: w niedziele wiec wiemy wszystko ale zadnego pana :?: z pieskiem nie widzielismy(moze i dobrze ze nie :shock: )moze bylo nas sporo i chlopina sie przelakl :( ,a ze nic nie robilismy zlego (tylko podziwialismy postepy w pracach)to nie reagowal :P Odnośnik do komentarza Udostępnij na innych stronach Więcej opcji udostępniania...
Bartek Kocot Opublikowano 12 Czerwca 2007 Zgłoś Udostępnij Opublikowano 12 Czerwca 2007 Fort ten jest piękny i Jak chcesz wejsc pogadaj z robotnikami lub wlascicielem(jesli jest)Jest co podziwiac :mrgreen: Jest to moj 2 ulubiony fort po mistrzejowickim :mrgreen: Odnośnik do komentarza Udostępnij na innych stronach Więcej opcji udostępniania...
Gość Matys Opublikowano 13 Czerwca 2007 Zgłoś Udostępnij Opublikowano 13 Czerwca 2007 :roll: hmmm czyzby dlatego ze są takie same?? pewnie na trzecim miejscu są Bibice...moze jestes poprostu fanem Gołogórskiego :P Odnośnik do komentarza Udostępnij na innych stronach Więcej opcji udostępniania...
kuba Opublikowano 14 Czerwca 2007 Zgłoś Udostępnij Opublikowano 14 Czerwca 2007 Fanom Gołogórskiego polecam Kosocice Werk Ost... :mrgreen: Odnośnik do komentarza Udostępnij na innych stronach Więcej opcji udostępniania...
Gość Matys Opublikowano 14 Czerwca 2007 Zgłoś Udostępnij Opublikowano 14 Czerwca 2007 tudziez Lasówke :P Odnośnik do komentarza Udostępnij na innych stronach Więcej opcji udostępniania...
Bartek Kocot Opublikowano 24 Czerwca 2008 Zgłoś Udostępnij Opublikowano 24 Czerwca 2008 Ma ktoś może aktualne zdjęcia Fortu ? :?: ? :?: ? Odnośnik do komentarza Udostępnij na innych stronach Więcej opcji udostępniania...
fortyck Opublikowano 27 Czerwca 2008 Autor Zgłoś Udostępnij Opublikowano 27 Czerwca 2008 To co nowe nie zawsze jest lepsze od tego co stare ;) ;) Nie planuję na razie nowych zdjęć tegoż obiektu, z czasem, z czasem ludzie... Odnośnik do komentarza Udostępnij na innych stronach Więcej opcji udostępniania...
ttom Opublikowano 2 Maja 2009 Zgłoś Udostępnij Opublikowano 2 Maja 2009 Jestem nowy na tym forum...Pękowice odwiedziłem po raz pierwszy w 1985r.Krótko po publikacji w "Echo Krakowa"Wtedy fort był w stanie bardzo dobrym.Mieszkańcy musieli opuścić go stosunkowo niedawno.W oknach była jeszcze stolarka z szybami.Wewnątrz piece kaflowe.W większości pomieszczeń drewniana podłoga.Oczywiście z zewnątrz też prezentował się nieźle.Kiedy kolejny raz odwiedziłem fort w 1991 - był już mocno zdewastowany.Podłogi ,stolarka zerwane na ogniska- przez działkowiczów.Blacha jeszcze była.Niestety nie ma bata na wandali.... Odnośnik do komentarza Udostępnij na innych stronach Więcej opcji udostępniania...
kubabrzesko Opublikowano 21 Maja 2012 Zgłoś Udostępnij Opublikowano 21 Maja 2012 Witam.bylem wczoraj w pekowicach i jak pamietam moją ostatnią wizyte ponad rok (albo i lepiej) temu to cos sie tam wtedy dzialo.niestety od mojej ostatniej wizyty nic sie nie zmienilo czyli dach zrobiony , odwodnienie rowniez a w srodku oprocz skutych tynkow i odmalowanych stropobelek nic nie zostalo zrobione. Spotkalem dwoch mlodych panow raczących sie piwem przy forcie i mowili ze brak funduszy u wlasciciela i nic od dluzszego czasu sie nie dzieje i nie bedzie dzialo. Odnośnik do komentarza Udostępnij na innych stronach Więcej opcji udostępniania...
krychu166 Opublikowano 4 Marca 2014 Zgłoś Udostępnij Opublikowano 4 Marca 2014 Haha, czyli jak widaćwchodzić można :D . Nie miałeś kłopotów z tymi panami? Odnośnik do komentarza Udostępnij na innych stronach Więcej opcji udostępniania...
Rekomendowane odpowiedzi