Al Ganonim Opublikowano 8 Października 2010 Zgłoś Udostępnij Opublikowano 8 Października 2010 Zapraszam do galerii zdjęć poświęconej dla Fortu 38 Skała oraz Obserwatorium: 1. Fort Skała 21-09-2010 r.2. Fort Skała i Obserwatorium Astronomiczne3. Fort Skała w 2008 roku4. Fort Skała podczas wystawy na Wydziałowym Dniu Otwartym w maju 2010 r. Odnośnik do komentarza Udostępnij na innych stronach Więcej opcji udostępniania...
Al Ganonim Opublikowano 17 Października 2010 Zgłoś Udostępnij Opublikowano 17 Października 2010 Zapraszam do galerii zdjęć z Fortu 38 Skała, gdzie zorganizowana jest ekspozycja stała historii Fortu oraz Obserwatorium :). Oto przykłady: http://byk.oa.uj.edu.pl/~alganonim/galeria/fortwieczor/foto/15-10-2010-003.jpg http://byk.oa.uj.edu.pl/~alganonim/galeria/fortwieczor/foto/15-10-2010-014.jpg Reszta na mojej stronie z galerią: Fort 38 Skała & OA UJ.... Oraz inne moje galerie, również z Fortem Skała: Zdjęcia Fortu 38 Skała. Zapraszam też do zwiedzania pojedynczo lub grupowo. Wystarczy się wcześniej umówić, bo to teren uniwerku.Pzdr,Al Odnośnik do komentarza Udostępnij na innych stronach Więcej opcji udostępniania...
Alka Opublikowano 20 Października 2010 Zgłoś Udostępnij Opublikowano 20 Października 2010 genialnie!! pewnie ze sie umwie!! to nie lada gratka :) a mozna na soboty??zdjęcia świetnepozdrawiam. Odnośnik do komentarza Udostępnij na innych stronach Więcej opcji udostępniania...
Al Ganonim Opublikowano 27 Października 2010 Zgłoś Udostępnij Opublikowano 27 Października 2010 genialnie!! pewnie ze sie umwie!! to nie lada gratka :) a mozna na soboty??zdjęcia świetnepozdrawiam. Spotkania indywidualne do ugadania ze mną: MAIL.Soboty jak najbardziej pasują. Pzdr,Al Odnośnik do komentarza Udostępnij na innych stronach Więcej opcji udostępniania...
Al Ganonim Opublikowano 22 Listopada 2010 Zgłoś Udostępnij Opublikowano 22 Listopada 2010 (edytowane) Zapraszam Was na kolejny Dzień Otwarty Obserwatorium Astronomicznego UJ!Dnia 26.10.2010, tj w ten piątek, odbędzie się ostatni w tym roku Dzień Otwarty pt. Wieczór z Gwiazdami. W planie wykład popularnonaukowy, zwiedzanie OA UJ, pokazy (radio)teleskopów i, co najciekawsze, otwarte zwiedzanie fortu Skała.Więcej informacji pod linkami: Obserwatorium Astronomicznego UJ oraz na mojej stronie: Dzień Otwarty w Obserwatorium Astronomicznym UJ. Pozdrawiam,Bartek PS: nie przejmujcie się notką, że już jest brak wolnych miejsc. To dotyczy tylko wykładu, ale inne atrakcje wciąż są dostępne! Edycja: na potrzeby obserwatorium zmieniony został adres strony z opisem Fortu Skała. Nowy adres: Fort 38 Skała Edytowane 22 Listopada 2010 przez Al Ganonim Odnośnik do komentarza Udostępnij na innych stronach Więcej opcji udostępniania...
Miro Opublikowano 23 Listopada 2010 Zgłoś Udostępnij Opublikowano 23 Listopada 2010 O, proszę bardzo, propozycja ciekawa, nic tylko zebrać ekipę i idziemy :) Tylko że ja w piątek mam czas niestety po 16 :( Odnośnik do komentarza Udostępnij na innych stronach Więcej opcji udostępniania...
Miro Opublikowano 25 Listopada 2010 Zgłoś Udostępnij Opublikowano 25 Listopada 2010 (edytowane) Czy ktoś się jutro wybiera ? Proszę używac opcji edit.///////ostrzeżenie słowne. Pozdrawiam,Resh. Edytowane 1 Września 2012 przez Resh Odnośnik do komentarza Udostępnij na innych stronach Więcej opcji udostępniania...
Al Ganonim Opublikowano 25 Listopada 2010 Zgłoś Udostępnij Opublikowano 25 Listopada 2010 Czy ktoś się jutro wybiera ? Ja na pewno będę ;).A impreza jest od 18:30. We forcie będę już oprowadzał od 18:00.Pzdr,Al Odnośnik do komentarza Udostępnij na innych stronach Więcej opcji udostępniania...
Alka Opublikowano 27 Listopada 2010 Zgłoś Udostępnij Opublikowano 27 Listopada 2010 byłam!! było pięknie cudownie!! zwiedziliśmy dzięki uprzejmości kolegi fort a raczej niedostępne na co dzień zakamarki i genialną wystawę. Wystawa dotyczyła przeszłości fortu oraz obserwatorium. Kolega "własnoręcznie" zgromadził wiele starych urzadzeń optycznych służących do obserwacji gwiazd, Były tez stare komputery. Do tego ciekawa historia i dodam że bardzo dużo się dowiedziałam na kazdy jeden temat. Miły i cudowny wieczór zwieńczyła obserwacja gwiazd ( widziałam Jowisza z "bliska"!!) Szkoda że było ciemno i nie widzialam tak dokladnie fortu z zewnątrz :(niech żałuje kto nie był. AL DZIĘKUJE!! Odnośnik do komentarza Udostępnij na innych stronach Więcej opcji udostępniania...
Miro Opublikowano 27 Listopada 2010 Zgłoś Udostępnij Opublikowano 27 Listopada 2010 Mnie się plany sto razy na dzień wtedy zmieniały, ogólnie wyszło tak że musiałem popołudniu jechać usunąć awarie, bo mieszkańcy pewnej wsi zostali by bez wody, no i przez to wszystko moje plany zwiedzenia Fortu legły w gruzach ... ps. Alka zrobiłaś jakaś fotorelacje ? Może pochwalisz się forumowiczom ? Odnośnik do komentarza Udostępnij na innych stronach Więcej opcji udostępniania...
Alka Opublikowano 27 Listopada 2010 Zgłoś Udostępnij Opublikowano 27 Listopada 2010 byłam tak zaaferowana ogromem wiedzy która dzielił sie z nami AL że nic nie zrobiłam :( ale myśle że nieraz sie tam spotkamy Odnośnik do komentarza Udostępnij na innych stronach Więcej opcji udostępniania...
Al Ganonim Opublikowano 28 Listopada 2010 Zgłoś Udostępnij Opublikowano 28 Listopada 2010 (edytowane) Zrobiono mi psikusa przyjeżdżając godzinę wcześniej! :D Ale to dobrze, bo miałem miłą dowózkę do Obserwatorium po tym jak autobus nie chciał przyjechać na czas.Było mi szalenie miło móc oprowadzić pasjonatów. Wycieczka trochę na wariata, bo mało czasu na wszystko - ileśmy tam byli? Godzinkę? No, ważne że było fajnie :). Następny dzień otwarty będzie w styczniu 2011 r. Będę informował :). BTW, ekspozycja się nie zmieniła przez ostatnie dwa miesiące, więc fotki z niej są dostępne tutaj: Fort 38 Skała - Zdjęcia. Pozdrawiam,Al Edytowane 28 Listopada 2010 przez Al Ganonim Odnośnik do komentarza Udostępnij na innych stronach Więcej opcji udostępniania...
Al Ganonim Opublikowano 10 Stycznia 2011 Zgłoś Udostępnij Opublikowano 10 Stycznia 2011 Następny dzień otwarty będzie w styczniu 2011 r. Będę informował :). Zgodnie z obietnicą!W najbliższy piątek, tj. 14.01.2011 r. odbędzie się Wieczór Otwarty w OA UJ. o godzinie 18:30 rozpocznie się wykład popularnonaukowy dra Waniaka, a ja bedę siedział we forcie i przygotowywał go do ewentualnych chętnych zwiedzających. We forcie będę od 18:00. Zapraszam zainteresowanych! Al Odnośnik do komentarza Udostępnij na innych stronach Więcej opcji udostępniania...
kubabrzesko Opublikowano 11 Stycznia 2011 Zgłoś Udostępnij Opublikowano 11 Stycznia 2011 Witam.najprawdopodobniej bede w piatek na forcie skala.szkoda ze tak szybko robi sie ciemno i nie bedzie mozliwosci ogladniecia go dokladnie zewnatrz.miejmy nadzieje ze organizator udostepnie wnetrze. Odnośnik do komentarza Udostępnij na innych stronach Więcej opcji udostępniania...
Miro Opublikowano 12 Stycznia 2011 Zgłoś Udostępnij Opublikowano 12 Stycznia 2011 Nic się nie martw, jeszcze nie raz będziesz miał możliwość oglądnięcia go z zewnątrz i wewnątrz. Co do piątku to mam nadzieje że skończę prace normalnie i będę mógł się wybrać spokojnie :) Odnośnik do komentarza Udostępnij na innych stronach Więcej opcji udostępniania...
kubabrzesko Opublikowano 15 Stycznia 2011 Zgłoś Udostępnij Opublikowano 15 Stycznia 2011 Witam.czy Al Ganonim posiada jakies znajomosci ,aby wejsc np do fortu skala?jesli tak to podaj mi prosze numer telefonu do siebie.jak bede mial jakis dzien wolny to sie ugadamy i podjade po ciebie (albo ugadamy na miejscu) i pozwiedzamy fort.chyba ze bedzie w najblizszym czasie jakis dzien otwarty w skale.meczy mnie jeszcze fort tonie bo w nim nie bylem a mam na niego strasza ochote.bylem tak kilka razy ale jakis dziwny facet pilnujacy nie chcial mnie tam wpuscic za zadne skarby. Odnośnik do komentarza Udostępnij na innych stronach Więcej opcji udostępniania...
Al Ganonim Opublikowano 17 Stycznia 2011 Zgłoś Udostępnij Opublikowano 17 Stycznia 2011 Witam.czy Al Ganonim posiada jakies znajomosci ,aby wejsc np do fortu skala?jesli tak to podaj mi prosze numer telefonu do siebie.jak bede mial jakis dzien wolny to sie ugadamy i podjade po ciebie (albo ugadamy na miejscu) i pozwiedzamy fort.chyba ze bedzie w najblizszym czasie jakis dzien otwarty w skale.meczy mnie jeszcze fort tonie bo w nim nie bylem a mam na niego strasza ochote.bylem tak kilka razy ale jakis dziwny facet pilnujacy nie chcial mnie tam wpuscic za zadne skarby. Al Ganonim może nie tyle posiada znajomości, co przebywa dość często we Forcie Skała. Myślę, że w nastepny Wieczór z gwiazdami, tj w lutym będę we Forcie jako oprowadzacz. Wtedy zapraszam. Prosze tylko o uprzedzenie mnie (telefon, mail, GG, Tlen podawałem tu już wielokrotnie) o swoim planowanym przybyciu, abym przyjechał. A Fort Tonie jest w rękach prezesa fundacji Janus. Wydaje mi się, że wystarczy się umówić na zwiedzanie. Ale z tym to już nie do mnie :). (aczkowliek gdybyście tam sie wybierali, weźcie mnie koniecznie ze sobą!) Odnośnik do komentarza Udostępnij na innych stronach Więcej opcji udostępniania...
Miro Opublikowano 17 Stycznia 2011 Zgłoś Udostępnij Opublikowano 17 Stycznia 2011 Na pewno Cię powiadomimy ;) drogi Alu :) Odnośnik do komentarza Udostępnij na innych stronach Więcej opcji udostępniania...
kubabrzesko Opublikowano 31 Stycznia 2011 Zgłoś Udostępnij Opublikowano 31 Stycznia 2011 Witam.Nie czekajac az Al Ganonim sie odezwie (mimo iz pisalem na forum i prywatnie) przybylem wczoraj (niedziela) do fortu skala.brama zamknieta , wiec postanowilem dostac sie pod fort od drugiej strony.Rzeczywiscie dziury w siatce pozwolily mi na to.Pospacerowalem sobie po stromym zboczu fortu .Szkoda ze nie spotkalem zadnego milosnika (-czki) fortyfikacji.Moze jak zrobi sie cieplej szczescie mi dopisze.Jestem w krakowie praktycznie w kazda sobote i niedziele.Posiadam samochod .Jesli sa chetni na zwiedzanie krakowskich fortow prosze na priv Odnośnik do komentarza Udostępnij na innych stronach Więcej opcji udostępniania...
Al Ganonim Opublikowano 3 Lutego 2011 Zgłoś Udostępnij Opublikowano 3 Lutego 2011 Kubo! Odpisałem Ci na wiadomość w chwilę po jej przeczytaniu. Niestety, nie będąc w domu cały czas nie mam szans sprawdzać maila odpowiednio często. Odpisałem Ci od razu SMSem. Następnym razem pisz do mnie też w taki sposób lub dzwoń od razu. Albo mail nieco wcześniej, a nie o 15:00, że tego samego dnia będziesz chciał zwiedzić fort ;).Ja jestem otwarty na propozycje zwiedzania. Proszę tylko o poprawkę na to, że aktualnie mam sesję. Odnośnik do komentarza Udostępnij na innych stronach Więcej opcji udostępniania...
kubabrzesko Opublikowano 16 Lutego 2011 Zgłoś Udostępnij Opublikowano 16 Lutego 2011 Dziekuje koledze Al Ganonimowi za niedzielną oprowadzke po forcie skala.pozdrawiam. Odnośnik do komentarza Udostępnij na innych stronach Więcej opcji udostępniania...
Al Ganonim Opublikowano 23 Marca 2011 Zgłoś Udostępnij Opublikowano 23 Marca 2011 W ten piątek jest Dzień Otwarty w OA UJ. Zapraszam chętnych do odwiedzenia!Będę tez w OA w sobotę. Mam dwie wycieczki wtedy. Jesli chcecie wpaść, dajcie mi prosze znać :). Odnośnik do komentarza Udostępnij na innych stronach Więcej opcji udostępniania...
Al Ganonim Opublikowano 23 Sierpnia 2012 Zgłoś Udostępnij Opublikowano 23 Sierpnia 2012 Zapraszam na Noc Naukowców we Forcie 38 Skała, która odbędzie się 28 września 2012! Wstęp wolny, astro-astrakcje czające się za każdym tubusem teleskopu ;). Zwiedzanie Fortu z hipotetyczną rezerwacją miejsc (pewnie będzie dużo chętnych do fortu, więc grupy muszą być zorganizowane), zwiedzanie planowo od 18:00. Jeśli forumowe fortołazy zbiorą się wcześniej, oprowadzę własnoręcznie i własnonożnie :P. Odnośnik do komentarza Udostępnij na innych stronach Więcej opcji udostępniania...
Rekomendowane odpowiedzi