Grdalus Opublikowano 18 Lutego 2010 Zgłoś Udostępnij Opublikowano 18 Lutego 2010 I co ja mam teraz zadać pytanie?No to dobra. Jak zwykle będzie proste.Na załączonym archiwalnym wycinku zdjęcia lotniczego proszę wskazać lokalizację min. 3 obiektów związanych z TK. ( o ile mi sie zdaje na tym obszarze były/są min. 3 obiekty :) ) Obiekty mogą być zarówno widoczne jak i nie istniejące.Proszę podać przybliżoną ich lokalizację, rodzaj i przeznaczenie wykorzystując do tego literki i cyferki np. E5 No i gdzie to wogóle jest ? http://lh5.ggpht.com/_mKrXFQ0NcxE/S31zQXa-8JI/AAAAAAAAIok/NSQuUfzY83o/s128/Mapka.jpg Odnośnik do komentarza Udostępnij na innych stronach Więcej opcji udostępniania...
ttom Opublikowano 23 Lutego 2010 Zgłoś Udostępnij Opublikowano 23 Lutego 2010 Rejon pomiędzy 50 a 50,1/2Pięknie widoczny IS VII/1 w polu D4W A1 powinien być schron amunicyjnyOj poległem... Odnośnik do komentarza Udostępnij na innych stronach Więcej opcji udostępniania...
Grdalus Opublikowano 23 Lutego 2010 Zgłoś Udostępnij Opublikowano 23 Lutego 2010 Dobra, ponieważ i tak jesteś jedynym odważnym który postarał się odpowiedzieć na to pytanie no to proponuję uznać :mryellow: Szaniec w D4 - dokładnie tak, a dziś po nim nie ma w zasadzie śladu, chociaż jego oznaczenie w terenie jest przewidziane w planie przestrzennym zagospodarowania (wspominałem w innym temacie)Schron amunicyjny - no prawie celnie - bo jest w polu A2 ale to bym uznał ;) bo blisko ;) No a trzeci obiekt jest nie widoczny na tym zdjęciu - bo to były koszary/baraki bodajże w polu B3/4 więc już bym sie nie upierał przy jego wskazywaniu. Tak, że tak jak napisałem odpowiedź wystarczająca - zaliczony :D Odnośnik do komentarza Udostępnij na innych stronach Więcej opcji udostępniania...
fortyck Opublikowano 26 Lutego 2010 Zgłoś Udostępnij Opublikowano 26 Lutego 2010 Oto finałowe pytanie, ja je zadaję bo zwycięzca poprzedniego pytania jest mało aktywny (rzadko pojawia się) na forum. Proszę wybrać jedną odpowiedż: W kwietniu będzie rocznica: a) odparcia ataku Rosjan na KrakówB) odzyskania niepodległościc) powstania Twierdzy Kraków Odnośnik do komentarza Udostępnij na innych stronach Więcej opcji udostępniania...
Grdalus Opublikowano 26 Lutego 2010 Zgłoś Udostępnij Opublikowano 26 Lutego 2010 ja stawiam na C :mryellow: "... 12 kwietnia 1850 ogłoszono decyzję Franciszka Józefa I o budowie twierdzy. Jednocześnie ruszyły prace na kopcu Kościuszki i przy rogatce warszawskiej... " Odnośnik do komentarza Udostępnij na innych stronach Więcej opcji udostępniania...
fortyck Opublikowano 26 Lutego 2010 Zgłoś Udostępnij Opublikowano 26 Lutego 2010 Brawo! prawidłowa odpowiedż :) Temat zamykam. Odnośnik do komentarza Udostępnij na innych stronach Więcej opcji udostępniania...
Rekomendowane odpowiedzi