Grdalus Posted February 18, 2010 Report Share Posted February 18, 2010 I co ja mam teraz zadać pytanie?No to dobra. Jak zwykle będzie proste.Na załączonym archiwalnym wycinku zdjęcia lotniczego proszę wskazać lokalizację min. 3 obiektów związanych z TK. ( o ile mi sie zdaje na tym obszarze były/są min. 3 obiekty :) ) Obiekty mogą być zarówno widoczne jak i nie istniejące.Proszę podać przybliżoną ich lokalizację, rodzaj i przeznaczenie wykorzystując do tego literki i cyferki np. E5 No i gdzie to wogóle jest ? http://lh5.ggpht.com/_mKrXFQ0NcxE/S31zQXa-8JI/AAAAAAAAIok/NSQuUfzY83o/s128/Mapka.jpg Link to comment Share on other sites More sharing options...
ttom Posted February 23, 2010 Report Share Posted February 23, 2010 Rejon pomiędzy 50 a 50,1/2Pięknie widoczny IS VII/1 w polu D4W A1 powinien być schron amunicyjnyOj poległem... Link to comment Share on other sites More sharing options...
Grdalus Posted February 23, 2010 Report Share Posted February 23, 2010 Dobra, ponieważ i tak jesteś jedynym odważnym który postarał się odpowiedzieć na to pytanie no to proponuję uznać :mryellow: Szaniec w D4 - dokładnie tak, a dziś po nim nie ma w zasadzie śladu, chociaż jego oznaczenie w terenie jest przewidziane w planie przestrzennym zagospodarowania (wspominałem w innym temacie)Schron amunicyjny - no prawie celnie - bo jest w polu A2 ale to bym uznał ;) bo blisko ;) No a trzeci obiekt jest nie widoczny na tym zdjęciu - bo to były koszary/baraki bodajże w polu B3/4 więc już bym sie nie upierał przy jego wskazywaniu. Tak, że tak jak napisałem odpowiedź wystarczająca - zaliczony :D Link to comment Share on other sites More sharing options...
fortyck Posted February 26, 2010 Report Share Posted February 26, 2010 Oto finałowe pytanie, ja je zadaję bo zwycięzca poprzedniego pytania jest mało aktywny (rzadko pojawia się) na forum. Proszę wybrać jedną odpowiedż: W kwietniu będzie rocznica: a) odparcia ataku Rosjan na KrakówB) odzyskania niepodległościc) powstania Twierdzy Kraków Link to comment Share on other sites More sharing options...
Grdalus Posted February 26, 2010 Report Share Posted February 26, 2010 ja stawiam na C :mryellow: "... 12 kwietnia 1850 ogłoszono decyzję Franciszka Józefa I o budowie twierdzy. Jednocześnie ruszyły prace na kopcu Kościuszki i przy rogatce warszawskiej... " Link to comment Share on other sites More sharing options...
fortyck Posted February 26, 2010 Report Share Posted February 26, 2010 Brawo! prawidłowa odpowiedż :) Temat zamykam. Link to comment Share on other sites More sharing options...
Recommended Posts